PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Wolverine 28.05.2014. 22:22

Punjene paprike, dan drugi :D :nuts:

WP 20140528 13 13 42 Pro

Bubba 28.05.2014. 22:51

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2603065)

paprika
bot. vrtna biljka (Capsicum annuum) iz porodice pomoćnica (Solanaceae), oblih ili izduženih plodova, ob. oštra okusa, začin ili hrana. Poznata još i kao "nejestivi dio punjene paprike".

Brko 28.05.2014. 23:36

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2603083)
paprika
bot. vrtna biljka (Capsicum annuum) iz porodice pomoćnica (Solanaceae), oblih ili izduženih plodova, ob. oštra okusa, začin ili hrana. Poznata još i kao "nejestivi dio punjene paprike".

Daj me nemoj... :D ja sve požerem, kasnije i frtaljka krua glumi podmornicu u onom saftu :D

1v@n 29.05.2014. 00:35

Znam ukupno dvoje ljudi koje pojede tu papriku...

Svi ostali uključujući mene je kirurškom preciznošću odstrane od mesa, tako da slučajno nijedan komadić ne ostane gore :D

(Prvi put vidim punjene crvene paprike)

panoramix 29.05.2014. 08:22

Dok sam bio omladinac nisam mogao ni pipnuti papričin ovitak već ga je netko drugi morao odstraniti prije jela.
Danas skupljam ovitke od svih koji ga ne jedu.
Usput, može se napraviti klasične ćufte (okruglice) od mesa u paradajz saftu, ubaciti dva-tri komada paprike da se zajedno kuhaju. Lakše ih je izbaciti na kraju.
@ Wolverine : recept za punjenu papriku ti je ok, samo na početku fali lagana zaprška eda bi toč/umak bio malo gušći i slasniji.

Wolverine 29.05.2014. 08:58

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2603100)
Daj me nemoj... :D ja sve požerem, kasnije i frtaljka krua glumi podmornicu u onom saftu :D

Hahaha drito to :D

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2603119)

Svi ostali uključujući mene je kirurškom preciznošću odstrane od mesa, tako da slučajno nijedan komadić ne ostane gore :D

Blasfemija! :D
Ne znaš onda puno ljudi koji vole filanu papriku. Radije onda samo čufte složiš :p

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2603172)
Dok sam bio omladinac nisam mogao ni pipnuti papričin ovitak već ga je netko drugi morao odstraniti prije jela.
Usput, može se napraviti klasične ćufte (okruglice) od mesa u paradajz saftu, ubaciti dva-tri komada paprike da se zajedno kuhaju. Lakše ih je izbaciti na kraju.
@ Wolverine : recept za punjenu papriku ti je ok, samo na početku fali lagana zaprška eda bi toč/umak bio malo gušći i slasniji.

Drito tak i kod mene. Ko klinac samo čufte, a sad se koljem za papriku :D
Nego znam da ide lagana zaprška, no namjerno je nismo stavili, cura baš i ne voli zapršku stavljat. A i ovak se fino zgusnulo i reduciralo. Umak je bio odličan.

syss 29.05.2014. 09:55

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2602991)
Sysssaaa kaj su reko koji ocat valja? U ducanu buljim u police i ne mogu se sjetit.

mautner markhof samo je skup u božju mater (0.5l ~35kn) ili u dm-u traži jabučni ocat mislim da je bio nešto, uglavnom prepoznat ćeš ga po tome kaj dođe ~15kn 0.5l i u staklenoj je boci... nije da imaju 100 modela.

samo napominjem da svi ti "obični" octevi i ovaj barrique su dva različita svijeta. ajmo reć dm za ono svaki dan, a barrique za neke kombinacije egzotičnijih salata... recimo krumpir salata, bučino i taj ocat su van pameti dobra kombinacija.

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2603044)
i MORAM se pohvaliti sa novim divnim kuhalom koje sam dobila u mojoj omiljenoj boji :D

pih... organ nije mogao ništa bolje? kod mene wmf kuha vodu :class: :D :p

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2603065)

WP 20140528 13 13 42 Pro

znam da si vidio, ali da ti pokažem na velikom ekranu :D

Pohrani.com

Pohrani.com

da pojasnim :D

dakle kupio sam 4 batak/karabatak komada za onu tjesteninu i čiketinu koju nisam prekjučer radio bikoz flare nije bila gladna :D

jučer me blek šmek razyebao sa slikama paprike koju nisam valjda godinu dana jeo i šta sada... bataci u friđu, jede mi se paprika. ma reko to ću ja sve skuhat zajedno i ko ga yebe. e nije tako išlo jerbo je bilo previše paprika, pa je onda išlo ovako...

na kombinaciji masti i malo ulja bacio ljubičasti luk, 3 češnjaka, sol i jedno šaku riže i to sve prodinstao dok nije luk umro, a riža počela pucketat lagano... kad je gotovo to sve pobacao u ~80deka miješanog mesa, dodao sitno sjeckan peršin (stabiljke), slatku i ljutu crvenu papriku, sol, papar, prezle, jedno jaje i malo mineralne.

napunio paprike i ostala mi jedna ćufta... e onda na to malo masnoće što je ostalo u rajngli izdinstao dva po dva batka (sol/papar samo po njima) čisto da dobiju koricu i puste sokove, malo vode po masnoći za deglazirat rajnglu, sol/papar i nutra ćuftica da se malo zatvori i tak da je možeš nabacivati po rajngli bikoz nije onda dosadno :D kada to sve počne krčkat onda sam dodao brašna i slatke crvene paprike za zafrig i onda par čaša vode i ~700g pasiranog paradajza.

in with the paprike i pustit da prokuha, provjerit okuse, 3 lovora i BRDO peršina u komadu (pod brdo mislim nutra peršina za ono 3kn A TO JE BRDO!!!) :D taj peršin ja pojedem ili solo uz papriku ili solo bez paprike ili nasjeckat i baciti u pire i pomiješat i to je fakin fino.

e sada zajebali me batkovi jerbo ne stanu u kazan i reko šta sad kad su već zapečeni? a ništa drugi lonac i nutra voda, povrtna kocka, pileća kocka, sol, papar, koncentrat paradajza i pokupio dio masnoće iz kuhane paprike i ajmoooooooo :D

prilog tome grašak sa svježim koprom (koje je prokleto opako jelo).

ja sam svinja :D

Daddy 29.05.2014. 10:00

True true :D :D

panoramix 29.05.2014. 11:08

@ Syss : odlično izgleda a vjerujem da je još bolje na žlici...:goood:
fali samo jedna paprika ( treba biti 8 komada ) i pire krumpač...:D

Usput, kupil sam ovdje : http://www.i-mall.hr/dom-vrt-i-kucni...hef-c-c-128889 ovaj handžar. Dobro izgleda al' je došel oriđiđi ne odveć nabrušen pa sam sad u dvojbi; brusiti sam ili da nosim kod meštra ?

Pohrani.com

Halos 29.05.2014. 11:33

Isusati, šta je ovo sad! Kakve punjene paprike, poludel bum :D :D.

Nikad ih ne slikam, pa sad nemam sliku za ubaciti, jedino da zaprijetim kotlovinom ili pekom.
Ugl., tko od punjenje paprike nepojede papriku...to je kao da pjedeš sladoled a kornet baciš. wtf :D

Roberto 29.05.2014. 11:34

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2603083)
paprika

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2603119)

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2603172)

I kaj sam nekad bio takav, ali paprika je zakon, sve se to pojede, izuzev ako me zapadne baš neki ultra gorki loš komad :D

Jako sam razočaran što mi ove godine nije nikla niti jedna Poblano papričica. Lagano ljutkasta, idealna za one koji vole filanu papriku, i uz to još ljutu :)

Staro sjeme je urodilo s ravno nula proklijalih :(

Panoramix, nadam se da će nekaj biti od onih papričica. Ja sam tjedan dana provel na terenu tak da je piva bila skrivena u fridžu na poslu do jučer kad sam ju preuzel. Degustacija slijedi za vikend uz neko fino jelo :)

Jučer ljuti zapečeni grah s domaćim špekom :)

syss 29.05.2014. 13:03

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2603291)
@ Syss : odlično izgleda a vjerujem da je još bolje na žlici...:goood:
fali samo jedna paprika ( treba biti 8 komada ) i pire krumpač...:D

Usput, kupil sam ovdje : http://www.i-mall.hr/dom-vrt-i-kucni...hef-c-c-128889 ovaj handžar. Dobro izgleda al' je došel oriđiđi ne odveć nabrušen pa sam sad u dvojbi; brusiti sam ili da nosim kod meštra ?

Pohrani.com

ma odlično je ispalo ;)

na klasični ručni štrajher sa svake strane polako da ne izjebeš nož pod 15-20 stepeni brusiš kutem i to je to.

inače što nisi dao 50kn više i za bonove u sparu kupio zvilinga?

nino 29.05.2014. 18:02

Ja nemam rijeci kojima opisati kako je bilo dobro.

Pohrani.com

Ladytron25 29.05.2014. 18:08

Danas:

Juha, faširano meso, i špinat

Desert. Čoko kocke! :D

Veli mi majka da se morem udat :D

Brko 29.05.2014. 18:32

Citiraj:

Autor nino (Post 2603504)

http://www.pohrani.com/t/38/Nt/2JDcY...0529163330.jpg

jesu to neke morske crkotine ili kaj :D ?

Roberto 29.05.2014. 18:49

Uf, predobro izgledaju te crkotine :)

nino 29.05.2014. 19:47

Uzivo jos bolje :D

Ladytron25 30.05.2014. 08:11

Najbolji doručak :D

Milentije 30.05.2014. 11:44

Citiraj:

Autor nino (Post 2603504)

Pohrani.com

:zdero: :nuts:
Obožavam morske nemani.
Jedini problem je što je malo teže naći kvalitetne kod nas, mada, da sam nosio neku mrežicu sa sobom u čamcu mislim da sam mogao nafatati toga i u Doboju prije 15 dana. :D

Roberto 30.05.2014. 12:03

Lignje friške i izvrsne već dugo nisam jeo, zadnji put sam domaće jeo u nekom restaču u Šibeniku uz obalu u centru. Bio sam s gazdinim poznanikom i dobili friške lignje, taj dan ujutro ulovljene. To se riječima ne da opisati, kak je to bilo fino :)

panoramix 30.05.2014. 12:40

Citiraj:

Autor Milentije (Post 2603858)
:zdero: :nuts:
Obožavam morske nemani.
Jedini problem je što je malo teže naći kvalitetne kod nas, mada, da sam nosio neku mrežicu sa sobom u čamcu mislim da sam mogao nafatati toga i u Doboju prije 15 dana. :D

Ajde, fala k..cu da si se javio na Forum, već sam se zabrinuo za tebe s obzirom na sva zla koja su se dogodila.

Milentije 30.05.2014. 13:08

Ma ne može mi niko ništa, jači sam od sudbine. :D

panoramix 30.05.2014. 13:57

Danas dva ručka : za mene sv. jetrica na luku a za drugaricu filet lista u saftu s mediteranskim biljem. Oboma za prilog bijeli kuruzni žganci i salata od friškog zelja.
Idem sad spavat k'o njasvi...ionak je vani vrijeme za qurac.

Wolverine 30.05.2014. 19:40

Jučerašnji gablec :D

WP 20140529 12 25 04 Pro

1v@n 30.05.2014. 19:41

Mene zanima kako to zagrist, a da 80% sadržaja ne izleti s druge strane van :D

Wolverine 30.05.2014. 19:49

Uspio sam nekak.

Al fora mi je bila što smo dobili na Bowenu pred koji tjedan. Razdvoje ga fino i jedeš kak ti se svidi.

WP 20140513 17 26 12 Pro
WP 20140513 17 26 34 Pro

Evo i nekaj za panoramu i aemdejca :)

WP 20140513 17 15 15 Pro

Ammy 30.05.2014. 20:04

Za večeru knedle sa marelicama :D

Halos 31.05.2014. 15:29

Pizza u Gloriji, kraj Zaboka. Zagorska konkretno, jedna od boljih pizza u zadnje vrijeme, i duboko preporučujem, svaki ut se oduševim kad ju jedem.

Pohrani.com

Juice 31.05.2014. 17:33

Džem od jagoda u nastajanju trenutno

IMG 20140531 172434

Vuco 31.05.2014. 18:59

Wolvo, koliko dođe tamo tako nešto ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:18.