|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
zastita za ekran
Vec pola godine radim na hp compaq nx6110 i oci me ubijaju. Ekran je matte - malen je, bljesti, 60Hz frekvencije ubija i jednostavno nakon samo par minuta oci su ko tave. Pitao sam na warezhr i jedan lik mi je preporucio naocale Essilor koje su nazalost 2.500 kn za sto bi mogao uzeti novi anti-glare laptop. Zanima me neki filter (sto se stavi preko ekrana) koji bi reducirao bljestanje i smanjio napiranje ociju radi frekvencije (ovo zadnje je, cini mi se, glavni uzrok napiranja). Hvala na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Pa podesi si svjetlinu i kontrast (imas svjetlinu u vidu soft-tipki na tipkovnici, ak se ne varam, a i tak nesto mora bit u opcijama graficke). Frekvencija ti ne igra nikakvu ulogu kod LCD-a i treba biti 60hz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
probao sam sve, ali jednostavno ekran po prirodi zafrkava, i nije ko normalan LCD, jer od normalnih me LCD monitora ne bole oci, no hvala na savjetu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako često boraviš u mračnoj prostoriji, upali svjetlo ili stavi neku lampu iza ekrana da ti ublaži kontrast u odnosu na okolinu. Svjetlinu LCD-a namjesti ovisno o osvjetljenju u prostoriji - ako je mračno, smanji osvjetljenje LCD-a; ako je jako svjetlo u sobi, LCD osvjetljenje pojačaj do kraja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja imam "obični" LCD i svejedno imam smanjenu gammu u driverima od grafe i svjetlinu na monitoru jer jako blješti kad je u sobi mračno, tj ne primjetiš odma ali nakon nekog vremena ne vidiš više ništ kad makneš oči s monitora, domy dobro veli smanji malo svjettlinu i organiziraj neko pogodno svjetlo (ja imam lampu iza leđa tako da svjetli na zid iza monitora) da ti smanji kontrast...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|