|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Muke s D-Linkovim routerom
Ispričavam se ako ako je netko postavio sličnu temu, ali ja je nisam uspio pronaći. Jučer su mi ugradili D-Linkov DSL-G684T router, umjesto starog 515 Simensa, kako bi mogao gledati MaxTV. Međutim, nakon nekog vremena slika je nestala (kanal nedostupan), pa se opet pojavila nakon što sam isključio i uključio router. Ista stvar danas, s tim što ponovno paljenje router na pomaže. S internetom nema problema. Prije nego pozovem T-com, volio bih se uvjeriti da je sve dobro podešeno, pa ako netko zna... Koliko sam shvatio, da bi omogućio više usluga u isto vrijeme (TV i internet), potrebno je imati uključen UPnP. Podešenja su ovakva (WAN): PVC0: standardno za internet PVC1: VPI - 0 VCI - 40 Virtual Circuit - enabled WAN Setting - bridge mode BRIDGE MODE Connection Type - 1483 Bridged IP LLC ATM Service category - VBR-nrt Upgrade firmwarea je napravljen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Upute za postavljanje firmware-a Firmware_HR_IPTV Full en manual imaš ovdje: ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-g684t/documentation/DSL-G684T_man_en_Manual.pdf 9,12 MB (ne ove "domaće i okljaštrene verzije"). Još jedna napomena, provjeri da li su upisani dns serveri tvog ISP - a u ruteru. T-Com 195.29.150.3 i 195.29.150.4 ili Iskon 213.191.128.8 i 213.191.128.9. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nikky, hvala na odgovoru! Što se tiče fimwarea, njega je nadogradio T-Comov čovjek. Izgleda da ipak nije problem u postavkama. Hvala za link sa uputama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dark side Moderator
|
koliko sam ja skužio taj router ima dosta problema s održavnjam konekcije...navodno je problematično održati konekciju 24H... ako netko ima baš nekak kaže dali je ovo točno...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
ja ga imam par dana i nikakvih problema nemam sa njime! WLAN mi isti super radi, nije bilo problema sa održavanjem konekcije niti išta slično, prije njega sam imao DI-604 koji je isto radio bez problema ! Stavljen mi je da stalno budem connectan na net i brzo se reconnecta kada treba! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja imam taj router isto i nema nikakvih problema sa održavanjem konekcije. Nego, imam drugi problem, svoje neznanje ![]() Na routeru sam stavio PPoE/PPoA načinom rada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Kruno M D-LINK G684T @Bull Na koji router se želiš spoijiti, ovaj svoj D-Link?. Jeli uopće na njemu WiFi uključen?. Pročitaj full manual. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dark side Moderator
|
@ Mr. NiceGuy jel nisi mogao naći neko sretnije rješenje od tog maxtv-a? kontam da ćeš stalno imati bedove s tim, barem dok nedođe nova generacija uređaja i dok nebude išao viši stream...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
I ja imam problema sa ZyXelom 660 za održavanje konekcija. Ima koj dobar D-Link (a da nije ovaj iz teme) ili linksys da ga sam zamjenim umjesto zyxela?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Na kraju su promijenili kabel do splittera i router, tako da sad imam i Siemens 555 i D-Link. Već nekoliko dana radi bez problema, ali tek moram probati kako je s D-Linkom. @LorD ClockaN: Možda uopće nije problem u D-Linku nego u žici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Meni se najviše blokirava kad skidam preko torenta i uključen mi je maxtv uređaj. Komp mi je još spojen preko wlana... Mislim da ga ubija veliki broj konekcija od utorrenta
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|