|
![]() |
#1 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Gigabyte GA-965P-DS4 - monitoring preporuka
treba mi program za monitoring napona, ventova i temperatura za navedenu ploču. još kad bi se mogle očitavati frekvencije i grafovi, te status grafičke (iz siga), to bi bilo prekrasno. speedfan mi krivo prikazuje okretaje ventilatora (38000 i nešto). mbm sam htio instalirati, ali na njihovim stranicama nema ove ploče u popisu kompatibilnih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Možeš probati sa Everestom ![]() Speed Fan bi možda trebao konfigurirati jer neke temperature ili okretaji su krivi, tj. ne prikazuje realne vrijednosti već neke "zalutale" tako reći ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
vjerujem da treba podesiti speedfan, ali ne znam u opcijama koje tipove senzora odabrati, npr. da li je senzor dioda ili thermistor, itd. gdje se mogu takvi podaci naći? everest je ok, ali nema grafova, ili ih ja ne vidim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, nema grafova... Za SpeedFan mislim da postoje negdje configuration filesi na njegovoj stranici (pročitaj FAQ od SpeedFana, mislim da tamo negdje piše malo više o tome), dakle da je netko uploadao ispravno konfigurirane senzore za tvoju matičnu i ti ih onda skineš i ne trebaš ništa konfigurirati. A možeš ga i sam namjestiti ![]() Npr. ako vidiš da su neke temperature ili okretaji abnormalno visoki ili niski (npr. 120°C ili 15°C, 38000 rpm) u idleu, takve možeš slobodno ugasiti.I također pokreneš neku igru ili slično i ako vidiš da neke temperature variraju, tj. da se njihova vrijednost mijenja onda možeš znati da je riječ o nekom pravom senzoru. BTW postaj sliku SpeedFana i Configure opcije ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerovao ili ne, meni nijedan program ne radi kak treba, najpouzdaniji je Easy Tune...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Everest je prvi po pouzdanosti iza Easy Tunea, jedino 12 V pokazuje nešto niže...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|