|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
FTP server
"...Do you have a ftp where I can upload the "nešto"...."or do you have skype or any other messsengin program so I can transfer it?". ? Trebam preuzeti neke podatke od tipa i on inzistira na jednom od ova dva gore navedena načina. Kako to ide?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Pa insatliraj ICQ ili MSN. Ili nek uplauda na rapidshare ili sl. Ako su važni podaci nek ih zazipa i pošalje ti pass odvojeno od datoteke. Ili si otvori accaunt na myopera i daj mu pass da ti može uploudati. Ima mjesta 300 Mb.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nisi mi puno pomogao. Znači korištenjem ICQ-a ili MSN-a imam mogućnost korištenja FTP servera? A da on to meni jednostavno pošalje na gmail? Podataka ima oko 700 MB.
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Skini si programčić Golden FTP Server, instaliraj, stavi neki folder u koji će ubacivat podatke i daj mu adresu. Koliko često ti se mijenja IP?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Hm, ako ide preko routera onda valjda ide njegov vanjski IP...
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Je li mozete rec kako srediti server ako idem preko routera na net? Radi se Elcon routeru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Neki kratki opći tutorialčić za Windowse bi bio, po koracima: 1. Prvo moraš na kompu instalirati server. Koju vrstu servera želiš ne znam, ali uglavnom: http server za XP Pro je integrirani IIS ili uzmi najnoviji apache (službeno se ne preporuča koristiti aopache na win osim za testiranje, ali ja smatram da je bolji od IIS-a na windowsima XP, ali bitno je ipak za što ti točno treba). Ako trebaš FTP server onda je moja preporuka za win da to bude War FTP Daemon. 2. Ako imaš firewall na kompu moraš dopustiti unstaliranom serveru da prima konekcije s neta. 3. Odi na dyndns.org ili što je domy_os preporučio No IP DUC i tamo napravi svoj accaunt i preuzmi njihov softwer ( za dyndns.org je to DynDNS Updater) koji će njihovim dns serverima kasnije javljati koji je tvoj trenutni (dinamički) IP. 4. U postavkama mrežne kartice odaberi fiksnu IP adresu u lokalnoj mreži po tvojoj želji. 5. Konektiraj se na svoj router i u postavkama NAT namjesti da ti sav (ili samo onaj koji ti trebaju) dolazni promet s neta usmjerava na tvoj server (na tvoju odabranu fiksnu IP adresu u lokalnoj mreži). 6. Instaliraj softwer koji si preuzeo u trećem koraku i on će se spojiti sa dns serverom dyndns.org-a (ili koga si već odabrao) i stvar funkcionira, ili bi barem trebala funkcionirati. Nadam se da je bilo malo od pomoći. Ima puno detalja pa se nadam da ćeš u sljedećem postu biti opširniji.
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
pa sta nije jednostavan nacin da se na SE555 upikne veci usb flash drajv i upogonim da hosta ftp i onda svatko moze uploadati i skidati sa njega. za takve potrebe nije lose, a i nemora biti komp upaljen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
za lokalnu je "file server" opcija. neznam kako bi uopce pristupio ftp-u preko lan-a........ pa ne zove se stavka bezveze "web server", ukljucis ftp opciju, sredis permisije i svatko (pa i ti) izvana moze browserom pristupiti tvom usb sticku utipkajuci trenutnu vanjsku adresu routera. btw: japa..belavici? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
to te ja pitam
|
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
N00B
|
Oprostite rjec je ipak o Golden FTP server |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
to te ja pitam
|
Ja bih ti onda preporučio moje upute iz gornjeg posta s time da u prvom koraku instaliraš taj server koji si odabrao. Zbog tvoje sigurnosti i kvalitete servera ja bih ti ipak preporučio War FTP Deamon server jer je također freeware i ima odlične mogućnosti sigurnosnog administriranja što free verzija Goldena nema. Nešto je kompliciraniji za postavljanje, ali nije ništa strašno, a ima i izvrstan tutorial. Što se tiče postavki routera u njemu treba namjestiti NAT tako da sav vanjski promet na portu 21 (ukoliko hoćeš samo FTP protokol) usmjeri na IP adresu tvog kompa na kojem će se vrtiti tvoj FTP server.
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
N00B
|
Ok hvala mirko |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
to te ja pitam
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|