|
04.09.2024., 16:15 | #1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Hdmi spliter i hdmi preko utp kabela
Pozz,treba mi savjet...trebao bi 1 hdmi signal razdijeliti na 3 tv-a istovremeno a oni se svi nalaze na udaljenosti od 30-40m od izvora i svaki je u svojoj prostoriji, rješenje je hdmi preko utp-a i to nalazim u nekoliko shopova ali neznam sta uzeti za razdijeliti hdmi na 3 izlaza istvremeno te oce li ovo uopce raditi u ovoj konfiguraciji. može savjet kako spojiti i koju opremu opce kupiti LP |
04.09.2024., 17:12 | #2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Za razdjeliti 1 na 4 hdmi, uzmes bilo koji 1 to 4 hdmi splitter. Koristim neki burek s aliexpressa za par usd za kamere, uredno radi. Drugi dio price, hdmi over utp - imas isto bureke za par usd na aliexpressu - oni rade DIREKTNO. Pod direktno, mislim ako apsolutno niceg aktivnog izmedu dva adaptera nemas (switch, ruter, hub). Pasivnu opremu poput uticnice ili onog produzivaca za utp mozes imat jer to "ne prekida" kabl, ali bilo sto aktivno - zaboravi. Postoji hdmi over IP, to je red velicine 50tak eur, ko switch za hdmi u kojeg normalno preko mreze mozes spajati kaj hoces jer ide preko IP protokola. To ti je opcija ako ove udaljene telke nisu direktno na mrezu spojene. |
|
|
Oglas
|
|
04.09.2024., 17:16 | #3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bila je tema sa istim / sličnim pitanjem pa potraži. Osim ovog šta si naveo, prvo trebaš HDMI Splitter 1 > 3. Pri nabavci gledaj specs tj. koja rezolucija, jeli ima podršku za (kako se ono označava copy protect ...), pa dalje. |
04.09.2024., 18:36 | #4 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ovi pasivni adapteri hdmi-rj45 rade na par metara. Aktivni s napajanjem rade znatno vise, ja ih imam gdje mi ovi pasivni nisu radili. Potrazi temu sto nino spominje, tamo sam pisao detaljnije i linkove sam stavio cini mi se.
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|