Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.11.2019., 17:29   #1
Brko
Über-brkati moderator
Moj komp
 
Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Brkopalj, Hrvatska
Postovi: 22,202
Amazon Fire TV Stick - Media player

Evo teme o Amazon Fire TV Stickovima. Popularnost im raste, tako i broj komada na forumu, pa da ne drobimo sve u temu "koji media player kupiti", sve o AFS-ovima pičimo ovdje.
Fire away

Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Rezerviram post za FAQ, složim ga ovog vikenda Nadam se da forum dozvoljava duže editiranje postova.
Ako ne tebi, bude dalo modovima pa će se po potrebi tekst ubaciti, ne brini
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 5600X B0 Vermeer 3700MHz @ 4850MHz AutoOC boost / SMT enabled
CLR: NOCTUA NH-D15S chromax.black
MBO: ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3200MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,375V
VGA: MSI nVidia GeForce RTX 2080Ti Gaming X Trio 11264MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 970 EVO 1000GB SSD M.2 ++ WD Red 3000GB WD30EFRX ++ WD Red 4000GB WD40EFRX
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64


Zadnje izmijenjeno od: Brko. 29.11.2019. u 17:36.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2019., 17:33   #2
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 988
Amazon Fire Stick FAQ


Zadnje izmijenjeno od: xulos. 08.01.2021. u 14:14. Razlog: V1.6 Zamjena za LauncherHijack
franzD je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 29.11.2019., 17:52   #3
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 5,644
Ja sam uzeo 3 komada u americi (2xobicni za 25$ i 1x4k za 40$). Super za kodi, netflix i zattoo (internet tv), topla preporuka.
Da mogu spojiti njega i chromecast u jedan uredjaj bilo bi idealno
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2019., 19:16   #4
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 988
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ako ne tebi, bude dalo modovima pa će se po potrebi tekst ubaciti, ne brini
Štima. Prva verzija online, otvoren sam za prijedloge ako nešto fali.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2019., 19:56   #5
Brko
Über-brkati moderator
Moj komp
 
Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Brkopalj, Hrvatska
Postovi: 22,202
Super ti je FAQ, svaka čast.

Možda da dodaš:
- kreiranje Mailboxde accounta
- kod odabira artikla kod "to the basket" gumba da se un-checka opcija "link with my account"

Pitanje će sigurno biti "kaj da delam sa Mailboxde" a i ako se stick naručuje za nekoga, bolje da dođe ne-linkan za account kupca.

Just my 2 cents... inače majka od FAQa.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 5600X B0 Vermeer 3700MHz @ 4850MHz AutoOC boost / SMT enabled
CLR: NOCTUA NH-D15S chromax.black
MBO: ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3200MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,375V
VGA: MSI nVidia GeForce RTX 2080Ti Gaming X Trio 11264MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 970 EVO 1000GB SSD M.2 ++ WD Red 3000GB WD30EFRX ++ WD Red 4000GB WD40EFRX
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64

Brko je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2019., 21:43   #6
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,129
Dodao bi pod Chromecast samo napomenu da se moze omoguciti castanje preko aplikacije:
http://www.aftvnews.com/airscreen-tu...apple-airplay/

Koristim je u pro verziji, nema greske, nesto vise sam pisao ovdje:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6019

Dovoljno dobro da izbacim CC iz HDMI-ja.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2019., 21:49   #7
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 988
Dodano
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2019., 22:08   #8
Brko
Über-brkati moderator
Moj komp
 
Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Brkopalj, Hrvatska
Postovi: 22,202
Momci svaka čast.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 5600X B0 Vermeer 3700MHz @ 4850MHz AutoOC boost / SMT enabled
CLR: NOCTUA NH-D15S chromax.black
MBO: ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3200MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,375V
VGA: MSI nVidia GeForce RTX 2080Ti Gaming X Trio 11264MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 970 EVO 1000GB SSD M.2 ++ WD Red 3000GB WD30EFRX ++ WD Red 4000GB WD40EFRX
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64

Brko je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2019., 22:10   #9
myroman
Premium
Moj komp
 
myroman's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 422
Odlična tema!
Čekam gasatrbajtera iz Njemačke (za dva tri tjedna) jer mi stiže fire stick i echo dot!
Bit će pitanja ali i iskustvenih spoznaja! 😁

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
myroman je online   Reply With Quote
Staro 29.11.2019., 22:42   #10
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,943
Da li radi CEC?
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.11.2019., 08:29   #11
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 988
Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
Da li radi CEC?
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
* Zašto Amazon Fire Stick?
  • Ima HDMI-CEC, tako da njime možete upravljati i daljinskim upravljačem od TV-a/AV receivera (ako on to podržava)
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2019., 11:26   #12
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,943
Hvala, nisam skuzio na prvu.
Radi li MaxTV to Go?
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2019., 12:28   #13
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 5,644
Koje aplikacije rade preko e.g. ugradjenog nordvpn-a (ili nekog drugog, samo sam primjetio da nordvpn je odmah ponudjen kao native app)? Mislim da sam citao da e.g. netflix ne radi.

Zadnje izmijenjeno od: rendula. 30.11.2019. u 13:48.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2019., 13:42   #14
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,253
Svaka čast na FAQ-u.

EDIT:

Možda bi bilo zgodno napisati, postoji adapter za rj45 konekciju. Iako nije brži prijenos, i nećete ništa dobiti što se tiče brzine, prednost je ta što je stabilnija veza, pogotovo gdje je zagušen eter.


https://www.ugreen.com.cn/products/e...-fire-tv-stick
https://www.aliexpress.com/item/3284...chweb201603_53

*radi samo na 2nd gen uređajima.

Postoji i ofišl adapter, on je nekih 15 funti.

Ili, ako hoćete tipkovnice i neznam što se još može spojiti gore, ide preko OTG adaptera:
https://www.amazon.com/Adaptor-Charg...SIN=B00LTHBCNM
__________________
Sent from AS/400.

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 30.11.2019. u 15:05.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2019., 14:25   #15
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 988
Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
Radi li MaxTV to Go?
Radi, Android TV verzija (hr.t.ht.maxtv.ottbox). Kuži ako imaš rootan uređaj, pa ne rade Arene u tom slučaju, nisam probao s Magisk Hideom. Dodam u FAQ.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2019., 15:00   #16
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,284
Daj samo dodaj za obicni da podrzava "full" HD rezoluciju.
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2019., 15:09   #17
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 988
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Svaka čast na FAQ-u.
Možda bi bilo zgodno napisati, postoji adapter za rj45 konekciju. Iako nije brži prijenos, i nećete ništa dobiti što se tiče brzine, prednost je ta što je stabilnija veza, pogotovo gdje je zagušen eter.
Sve piše gore u dijelu o USB hubovima. Spomenuo sam službeni, ali nisam linkao (hoću kad mi stigne i kad ga istestiram), stavio link na svoju recenziju tri Ugreenova adaptera sa ili bez huba, uključujući i taj koji si linkao.

Taj hub s više USB-jeva (ili jedan sličan s 3 komada) sam čak i probao, ali nisam nešto previše impresioniran s njim.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2019., 15:11   #18
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,253
Promaklo mi je, a baš sam mislio da sam sve pročitao.

Uglavnom, odličan faq.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2019., 10:49   #19
Toncek
member
 
Toncek's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 752
Ne mogu otvoriti Youtube, pise unavailable....Isto tako kad idem na imdb pogledati trailer izbacuje gresku 5505, nesto s lokacijom...
Toncek je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2019., 10:59   #20
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,284
Odi na profil na webu pa podesi lokaciju.

Nego, ima li tko problema da mu svakih par dana na ekranu iskoci "home not available, check network, bla bla"?

Naime, to mi se desi tu i tamo, odem na network, preskeniram mreze, al nista ne vidi. Napominjem da je mreza vidljiva, uredna,.svi drugi uredaji koji su trenutno na mrezi normalno rade.


Onda se desi da ga istekam s napajanja na 2-3 min, vratim ga nazad, opet javi error, ali kroz neko vrijeme ipak proradi.

Sta bi mu moglo biti? Sta, sta?
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 02.12.2019., 11:26   #21
robik666
Premium
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: into the void
Postovi: 294
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Odi na profil na webu pa podesi lokaciju.

Nego, ima li tko problema da mu svakih par dana na ekranu iskoci "home not available, check network, bla bla"?

Naime, to mi se desi tu i tamo, odem na network, preskeniram mreze, al nista ne vidi. Napominjem da je mreza vidljiva, uredna,.svi drugi uredaji koji su trenutno na mrezi normalno rade.


Onda se desi da ga istekam s napajanja na 2-3 min, vratim ga nazad, opet javi error, ali kroz neko vrijeme ipak proradi.

Sta bi mu moglo biti? Sta, sta?
Meni se desi na jednom isto biće dva, tri puta misečno, a na drugom sticku nikad.. ja resetiram ruter pa proradi
robik666 je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2019., 22:13   #22
rodriguez
....
Moj komp
 
rodriguez's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 1,785
Ja imam zauzeto 4.28/5.28 GB memorije na svom FS 4k.

Kako povecati memoriju?
__________________
lenovo thinkpad t430
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2019., 08:42   #23
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 988
Čime si toliko zauzeo i za što ti treba?
Powered OTG adapter i USB stick/USB HDD ti je jedina mogućnost, ako ti odgovara za ono za što ti treba. USB hub možeš ubaciti ako ti treba više stickova, inače je dovoljan samo kabel.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2019., 08:47   #24
rodriguez
....
Moj komp
 
rodriguez's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 1,785
Imam Kodi, netflix, smart youtube, es file explorer, i jos par app koje nit ne koristim.
__________________
lenovo thinkpad t430
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2019., 09:11   #25
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 988
Nešto od tih aplikacija ti vjerojatno radi nekakav veći cache na unutarnjoj memoriji. Koristiš neke streaming plugine za Kodi, možda?
Ja imam i Kodi i hrpu streaming aplikacija, uključujući i Leanback Launcher addon koji ima i svoje dodatke, pa imam slobodno preko 2 gigabajta.

Code:
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/fuse       5.3G  2.4G  2.9G  46% /storage/emulated
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2019., 09:18   #26
rodriguez
....
Moj komp
 
rodriguez's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 1,785
Koristim elementum na Kodiju, on koristi memoriju...
__________________
lenovo thinkpad t430
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2019., 09:27   #27
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 988
Pogledaj u ES file exploreru koji su ti najveći folderi na /storage/emulated ili /sdcard, ista stvar. Nekakav cache mora biti krivac. Kodijevi fajlovi su u /sdcard/Android/data/org.xbmc.kodi.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2019., 14:43   #28
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,621
da on nije napisao kontra ?
fire tv pokazuje koliko je još free od mogučeg
pa bi ja reko da ti imas 4.28GB free od 5.28GB
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 03.12.2019., 14:46   #29
Brko
Über-brkati moderator
Moj komp
 
Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Brkopalj, Hrvatska
Postovi: 22,202
Fino, sad po 60 eura ih se može kupiti 3 komada. Po 30 eura samo 2. Majka su.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 5600X B0 Vermeer 3700MHz @ 4850MHz AutoOC boost / SMT enabled
CLR: NOCTUA NH-D15S chromax.black
MBO: ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3200MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,375V
VGA: MSI nVidia GeForce RTX 2080Ti Gaming X Trio 11264MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 970 EVO 1000GB SSD M.2 ++ WD Red 3000GB WD30EFRX ++ WD Red 4000GB WD40EFRX
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64

Brko je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2019., 16:49   #30
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,284
Citiraj:
Autor robik666 Pregled postova
Meni se desi na jednom isto biće dva, tri puta misečno, a na drugom sticku nikad.. ja resetiram ruter pa proradi
Nije do routera, probao sam. :/
Cuky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na