|
07.05.2015., 21:25 | #62 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Crko cijeli Vip, apsolutno sve. |
|
|
Oglas
|
|
07.05.2015., 22:42 | #66 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
07.05.2015., 23:49 | #67 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Meni sve super, dapace i bolje nego kad sam bio u tcomu. Tada mi je znala pucat veza, a otkad sam u vipu, evo vec dvije godine, dvaput mi mozda pukla veza. Neki frendovi su mi isto uzeli vip i nitko nema prituzbi, ocito kako te potrefi |
|
08.05.2015., 10:18 | #69 | |
Premium
|
Citiraj:
Probaj ih zvat i zalit im se na telefon. Vjerujem da ce ti se srediti to jer po mom iskustvu s vipom oni dosta drze do korisnika, a nemas sta izgubiti ako zoves. Ako ti nece moc sredit to onda trazi umanjenje mjesecnog racuna ili bilo kakvu kompenzaciju, meni je i to proslo par puta na mobilnoj mrezi kod njih |
|
09.05.2015., 19:56 | #70 |
Premium
|
Zvao sam, bio tehnicar ali nije bilo nikoga u uredu ali je pogledao paricu u kutiji vani. Danas zove neka riba da provjeri jel radi net, al sad vidim da i dalje prekida veza. |
|
|
Oglas
|
|
11.05.2015., 01:36 | #72 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Hvala na info, znaci bolje imat 10/0.5 t-com nego VIP koji malo radi malo ne. Na krivom sam DSLAM-u pa me ne mogu prebaciti na VDSL, zato i gledam ostale opcije. Prvi susjed ima 30/5 i placa jednako kao ja 10/0.5, di je tu pravda Provjerio sam po adresi na webu, pise da je dostupno putem fiksne linije 84-120Mbit/s, sto mi apsolutno nema smisla posto ni VDSL2 ne propusta toliko. A ne vjerujem da ce samo radi mene vuc optiku. |
15.05.2015., 14:01 | #73 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
Zovem prije par dana vip u nadi da dobijem info koliku brzinu interneta mi mogu ponuditi na tel. liniji. Reklamiraju od 5 do 50 Mbps dl i od 0,5 do 7,5 Mbps ul. Na upit da mi konkretno kažu koliku brzinu mogu očekivati jer je raspon od do vrlo veliki, ne znaju dati informaciju dok ne podnesem zahtjev i prebacim se na njihovu mrežu??!! Što znači da prvo trebam nešto kupiti i platiti a tek će mi onda reći što sam dobio. Ne znam da li se ovo kosi sa nekakvim zakonima, pravilima i sl. ali je meni neprihvatljivo. BTW ista je situacija kod svih ostalih operatera, izuzev iskona kod njih se online može provjeriti konkretno koje su brzine dostupne. |
15.05.2015., 14:03 | #74 |
Premium
|
Dostupna brzina ti je ona koju ti parica moze podnijeti tako da to nije nista cudno sto ti ne mogu reci prije prebacaja kod njih s obzirom da prije toga oni nemaju uvid u tvoju paricu, zovi tcom i njih pitaj koliku brzinu mozes imati |
15.05.2015., 14:09 | #75 |
Registered User
|
Sa TCom je situaciji još tragičnija, s obzirom da su oni nekako tu tata mate i drže cijelu infrastrukturu. Oni također tvrde da moram podnijeti zahtjev pa da će mi tek tada znati reći koju brzinu ću dobiti. Ne radi se o postojećoj parici nego uvođenju nove linije. Pa valjda bi ako itko TCom trbao znato na određenoj adresi da li instalacije podržavaju i koju brzinu. Brijem da ću naručiti ADSL pa ako mi brzina bude šrot otkazati u roku od 14 dana kako je propisano zakonom. Treba mi barem 2-2,5 Mbps upload, ovaj 0,5 koji je svugdje skoro dostupan mi ništa ne koristi. |
15.05.2015., 15:10 | #77 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Danas spojio opremu I posložio mrežu - modem se sinkronizirao ali nema Internet lampice. Zovem SZK - prijava smetnje, rok za rješavanje 48 sati. Rejđam jer mi treba net. Dobio sam Thomson TG782, verni drug hrvatskih internetova.
16.05.2015., 09:07 | #78 | |
Registered User
|
Citiraj:
Noise Margin (Up/Down) 21.5/10 dB Line Attenuation (Up/Down) 13.2/16.7 dB Modulation Type ADSL_2plus Output Power (Up/Down) 12.6/16.7 dBm Max Rate(Up/Down) 1289/17248 kbps |
|
17.05.2015., 23:57 | #80 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Nastavak avanture zvane prijenos na Vip: - 14.5. počinje rad usluga u Vip-u - 14.5. prestaje pružanje usluga u T-comu ali obavijest o tome ne dolazi, moram platiti 100kn jer sam spisao 5 gigi neta nakon prekidanja tarife - nakon 3 dana kašnjenja, slanja opreme u Samobor umjesto u Vrbovec spajam modem i palim ga, DSL sync postoji ali nema broadband lampice (Thomson TG782) - zovem Vip SZK, nakon glupih upita (jel ste sve spojili kako spada iako sam im objasnio sve) vele da im moj modem nije vidljiv i da resetiram router, naravno to nije pomoglo pa je uslijedila prijava smetnje - objasnim agentu točno u detalj u čemu je problem - agent opet napiše da nema sync-a - zovem drugi put, danas u pola 3 - ispravljam kontakt broj i zapis prvog agenta, drugi agent mi komunicira da je T-com javio da je s njihove strane sve ok i da su sve riješili - meni i dalje ne radi telefon niti Internet, kažem da provjere u sustavu što se događa - pitam jel bi radilo ako unesem ručnog username i pass, veli taj drugi agent da bude radilo bez problema ali ne vidi te podatke jer im je sustav na održavanju (?) ali da nazovem kasnije navečer kad bude dostupno - zovem danas u pola 8, treći agent se javi, veli da im T-com nije apsolutno ništa javio i da postoji dupla prijava smetnje na mom broju i da to ne smije tako biti - veli da je prijašnji, drugi agent krivo komunicirao i da će im sustav gdje vide user i pass biti dostupan sutra ujutro - ipak nađe username ali pass i dalje ne vidi, veli da mi to ipak ništa neće pomoći jer ne vidi IP modema u sustavu - pitam tog trećeg agenta jel me mogu nazvati čim dobe te informacije, rekao je da će me netko nazvati sutra u 9 ujutro - čitam ugovor koji sam dobio poštom, brzina Interneta je DO 10,1/0,5MBit a potpisao sam do 50Mbit/7,5Mbit iako je VDSL dostupan ovdje - sutra slijedi nastavak 3 dana bez neta, sutra je ponedjeljak a meni ne radi niti telefon niti fax niti Internet. Bit će veselo, nabijem ih. EDIT: Proradilo je, trebalo je skoro 2 sata da modem povuče config za VoIP I onda mi je resetirao sve što sam podesio u modemu. Isto tako Vip nema mogućnost postavljanja custom SSID-a i lozinke preko portala već će se svaki puta kod factory reseta vraćati defaultne vrijednosti. Nadam se da neće biti potrebe često resetirati.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 18.05.2015. u 18:28. |
22.05.2015., 20:18 | #81 |
Premium
|
Meni opet danas ne radi kako treba. Na tkomu sam od 98. i 14400 modema i ne sjecam se da sam ikad imao toliko problema u tako kratkom periodu. Sreca pa sam umoran i ne da mi se natezat sad sa SZK. Valjda ce proraditi do sutra. |
01.10.2015., 00:47 | #82 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Kakva je situacija sa vipom fiksna i net preko t-coma? Prebacio bi se sa iskona da ujedinim movilnu i fiksnu kod vipa? |
01.10.2015., 07:10 | #83 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam dobio dosta popusta kod njih s obzirom da imam 2 firme i mobitele na vipu pa su kombinirali neki mjesečni popust. Da gledam čisto internet - ne bi opet prešao u vip. Ako gledam financijski - prešao bi. Eto. |
|
05.10.2015., 00:56 | #85 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Isto gledam za firmu. Kad bi uzo mobilnu i fiksnu daju mi neke popuste na pretplatu. A bitno mi je da radi brzina nije toliko bitna koliko to da je stabilna veza! |
05.10.2015., 07:06 | #86 |
Premium
|
Meni evo opet jutros neće ruter na net, sreća da htc može dijeliti vip mobilni internet. To im radi Edit: bio jucer tehnicar, opet promijenio žice i sada radi, ruter ne pokazuje greske i kvaliteta linije je skocila sa 7 na 12 (na mogu se sjetiti oznake) Valjda ce sada raditi. Zadnje izmijenjeno od: Kal-EL. 07.10.2015. u 09:45. |
26.11.2015., 14:30 | #90 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Za firme bi trebali davati Technicolore a za privatne korisnike bi trebali davati Huawei modeme.
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|