|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
USB 3.0 ne radi s USB 2.0 stickom
Imam na laptopu usb 3.0, kad uštekam bežični miš radi, ali kad sam danas ubacio 8gb flash drive USB 2.0, da bacim na njega film krenulo je 240mb/sek i onda stalo i windows mi izbacio stick. Probao sam stavit na njega 1 file worda ili jpeg slike i hoće al čim probam s više malih fileova ili neki veći tipa video krene i stane. Stick je ispravan, stavio sam na njega kasnije film na normalnom utoru usb 2.0, al me zanima sad kaj je to stim usb 3.0 utorom? Probao sam s još jednim stickom i isto se događa. kontroler i driver je od fresco logic, dal je netko imo iskustva stim stvarima odnosno dal zna di bi bio problem, te dal bi bio prije software ili hardwere problem? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne znam zasto guras taj stick u USB 3.0 kad imas 2.0. Apsulutno nista neces dobit ako i proradi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
na zadnjoj strani imam dva 2.0 i u njima je recicver za miš i tastatura, sa strane imam eSata i usb 3.0. Nisam ja guro unutra stick da nešto dobijem već su mi ostali puni a zakaj da ištekavam miš ako kažu da može ić usb 2.0 stick u usb 3.0. Također na zadnjoj strani imam kabel od hlađenja di da njega uštekam? Uz sve to opet nije problem ja se snalazim, ali moja tema nije bila u svezi da objašnjavam zašto već da li ovo kaj se dogodilo može značit da taj usb 3.0 ima neki problem, bilo hardverski ili softverski. Očito je to još nova tehnologija pa nitko nezna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovdje je 99% blem u loše napisanom, nedovoljno testiranom drajveru. Mogao si napisat koji winsi, točno model lapa i tog fresco logic kontrolera. Nažalost fresco logic pruža support samo registriranim klijentima, a generalno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
@nikky I meni se čini da je problem u lošem driveru... OS windows 7 64bit laptop asus N73Jn driver Fresco Logic xHCI (USB3) Controller 3.0.89.14104 u biosu pod USB 3.0 ima za odabrat XHCI ili EHCI, kaže ako bude s prvim problema da se postavi na drugi probao sam i s drugim sve radi ok Ali sam vratio poslije na default i reko neću ga koristit s 2.0 uređajima dok ne vidim di je problem poslao sam i frescu mail ali kao ne registriran, ako kažeš da se treba registrirat budem i tako probao ako ne dobijem odgovor kroz par dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne vjerujem da ćeš dobit išta korisno od Fresco Logic - a, rađe probaj kontaktirat Asus - a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|