Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2009., 18:44   #1
planet
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
Wireless Help

Imam Thomson router od t-coma koji mi se nalazi u prizemlju kuće.Zanima me na koji bi način mogao pokriti signalom 3 etaže cijelu kuću-apartmane tako da bi omogučio svojim gostima pristup internetu.Gledao sam kod raznih dobavljača vanjske wireless antene ali neznam što točno kupiti.Zanimala bi me nekakva antena do max 100eura.Mislim da nije problem u dometu signala jer če se signal sigurno dobiti samo mislim da je problem u povratu signala,jer ako primiš na laptopu signal trebao bi ga i vratiti da uspostaviš vezu a laptop ima malu mogučnost odašiljanja signala.Uglavnom ako netko ima iskustva i zna točno što bi trebalo napraviti i kupiti da to sigurno funkcionira bio bi zahvalan na odgovoru.

planet je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2009., 19:05   #2
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Imaš tu temu kako stavit jaču antenu na taj ruter, potraži.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2009., 19:09   #3
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Jesi li testirao jacinu signala na najgornjem katu? Inace wireless adapteri na laptopima nisu za podcjenjivati jer uglavnom imaju pojacenje 50mW kao i vecina standardnih adaptera (narocito USB). Tako da ako imas problema sa signalom na najgornjem katu promjeni polarizaciju antene na ruteru, odnosno polozi ju vodoravno ili pod nekim kutom.
Eto za usporedbu, imam tri wireless adaptera canyon wf511, edimax ew-7318usg i Intel PRO/Wireless 3945ABG i ova intelova na laptopu ima daleko najstabilniji signal
PointDexter je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2009., 19:23   #4
planet
Registered User

Pa problem je u tomu što su zidovi isto deblji tako da signal imam samo u prizemlju i to ne u cijelom prizemlju a na katu ga uopće nema. Signal mi je od ovog routera dosta loš,zato me zanima koju točno vanjsku antenu da kupim da bi pokrio sve 3 etaže ,svaka je oko 150m2. Gledao sam u H2 shopu imaju velik izbor vanjskih wireless antena ali neznam što točno kupiti da ne bacim novce bezveze a ništa nisam napravio.
Staro 26.12.2009., 19:25   #5
planet
Registered User

znaš li link ?

Hvala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori