|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
(riješeno) MBO kako spojit zvuk = hitno
u kucistu imam kablove: MIC-IN GROUND L-RET R-RET MIC-POWER L-OUT R-OUT a na maticni utore : GND , PRESENCE# , MIC_RET , OUT_RET MIC2_L, MIC2_R , OUT2_R , J_SENCE , OUT2_L sto da kamo spojim kako bi mi zvuk radio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
GND na GROUND, OUT2_R na R-OUT, OUT2_L na L-OUT. PRESENCE# i J_SENCE ne spajas nigdje. Za ostale nisam siguran. Pogledaj manual od maticne i kucista. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() Nađi forumaša koji se odaziva na Japac. On je imao iste prbleme.
![]() |
#8 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
L-OUT + OUT2_L R-OUT + OUT2_R MIC-IN + MIC2_L MIC-POWER + MIC2_R RAzlog za problem je taj da ti je CASE connector po AC97 a na ploči ti je HD Audio (Azalia) mislim da se ovako treba spojit...
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
PRESENCE# -> MIC_RET -> OUT_RET -> MIC2_L -> MIC-POWER MIC2_R -> MIC-IN OUT2_R -> R-OUT J_SENCE -> OUT2_L -> L-OUT EDIT: Demit, dok sam spajao preteko me yedwy. :P EDIT2: Bolje ti slušaj yedwyja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne podiži temu bezveze, nije ti ovo podforum tržnica. Strpi se i pričekaj dok ti još netko ne odgovori, a Pipeov odgovor je sasvim dovoljan. ![]() 1. High Definition Audio supports Jack Sensing, but the panel wire on the chassis must support HDA to function correctly. Please follow the instruction in our manual and chassis manual to install your system. 2. If you use AC’97 audio panel, please install it to the front panel audio header as below: A. Connect Mic_IN (MIC) to MIC2_L. B. Connect Audio_R (RIN) to OUT2_R and Audio_L (LIN) to OUT2_L. C. Connect Ground (GND) to Ground (GND). D. MIC_RET and OUT_RET are for HD audio panel only. You don’t need to connect them for AC’97 audio panel. E. Enter BIOS Setup Utility. Enter Advanced Settings, and then select Chipset Configuration. Set the Front Panel Control option from [Auto] to [Enabled]. EDIT: Sad imaš malo više odgovora...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ovako... sad sam provjerio, sve je spojeno kak treba biti.. neznam u cemu moze biti stvar !?!?! i btw, dobivam beepove kad mi dode neki error ili kad se netko ulogira na msn... znaci li to sta ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Jesli li instalirao drivere i enableao zvucnu u biosu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
hvala svima na pomoci ali ja jednostavno zvuk nemogu dobiti.. zelim otvoriti realtekov izbornik, ( kao sto je domy dao ) i idem na C:\program files .... realtek.. i onda kad tamo pod instal shieldom kliknem na ikonicu, ne otvara se nista ![]() tako da nemogu doci u ovaj izbornik kako bi maknuo kvacicu sa ovog.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Beskorisna bitanga...
|
Jesi instalirao prave drivere? Mislim da imaš Vistu rekao bi da imaš problem s driverima, nekoliko ljudi se opeklo na Asrokicama sa Vistom jer im zvuk jednostavno nije htio raditi ali ne sjećam se dda je neko na XPu imao taj problem, ipak ti imaš SP3 neznam kako on pristupa problemu...
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Klikneš na onu Realtekovu ikonicu pored sata, prebaciš na Audio I/O i onda na vilasti ključ pored ANALOG.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
Probaj onda staviti najnovije drivere... ftp://202.65.194.211/pc/audio/WDM_R191.exe Koje Windowse uopće imaš? Ove XP sa SP3 ili...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Beskorisna bitanga...
|
Deinstaliraj si te drivere koji su došlli s pločom i skini te instaliraj ovo... http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/mis..._V51005294.zip Edit: Pretekao me Domy... ![]()
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
Imaš li uopće zvuka na stražnjim audio konektorima? Ako nemaš, trebaš će ti hotfix KB835221 budući da si stavio SP3...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
neznam na sta mislis kad kazes dal imam zvuka na straznjim konektorima, ali kad spajam ovaj kabel s zvucnika u MBO cuju se nekakvi neartikulirajuci zvukovi.. sta da stavim taj hotfix ili ? .. ove drivere cu sada skinut za 3 minute.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
EMP moderator
|
Samo na prednjim konektorima nema zvuka ili nema i na stražnjim? Kakva je situacija u Device Manageru, ima li žutih uskličnika? Ne instaliraj hotfix dok ne odgovoriš na ovo sve...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
a kada ocu pustiti bilo koji zvuk tj. pjesmu dode mi error da nemam instalirani sound device.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Beskorisna bitanga...
|
Onda deinstaliraj sve vezano uz zvuk, rebootaj i nakon toga nemoj dati da ti instalira ništa od drivera, skini hotfix koji je rekao domy (iako bi trebao biti dio SP3 kolko ja znam ali nema veze sad) i neki od drivera koji smo ti linkali... Ako niti onda ne radi nosi ploču na reklmaciju ili kupi drugu zvučno jer je u tom slučaju kaput... ![]()
![]() |
#30 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
Sad pogledaj Device Manager pa ćemo onda odlučiti trebaš li instalirati onaj hotfix ili ne...
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|