Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kriptovalute > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.05.2021., 21:15   #5641
Daedalus
Sir Paški
Moj komp
 
Daedalus's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Split/Rijeka
Postovi: 261
Citiraj:
Autor Proudcroat Pregled postova
Ako može mala pomoć ekipice...
Sta nebi RTX 3080 trebao imati hashrate malo manje od 100? Provjeri si oc settinge.
Sto se poola i ostalih postavki tice ne bih znao jer koristim nicehash
__________________
Daedalus je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2021., 21:19   #5642
Proudcroat
Registered User
Moj komp
 
Proudcroat's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 126
Citiraj:
Autor Daedalus Pregled postova
Sta nebi RTX 3080 trebao imati hashrate malo manje od 100? Provjeri si oc settinge.
Sto se poola i ostalih postavki tice ne bih znao jer koristim nicehash

Smanjio sam power radi temperature
Iako je na bez toga isto farmalo


Algorithm HashrateMonthly IncomeMonthly BTC IncomeMonthly USD Income

ETH - Ethash (Phoenix) 85.81 MH/s 0.11169815 ETH 0.00637275 BTC 366.59 USD

ETC - Ethash (Phoenix) 84.58 MH/s 3.71321556 ETC 0.00317480 BTC 182.63 USD
Proudcroat je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2021., 13:40   #5643
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 43
Citiraj:
Autor robik666 Pregled postova
57 mhs. Nisam ništa bios čačka, kartica je na 1150 mhz i undervolt 870, memorija 2000.
Xfx verzija s elpida memorijom.

Poslano sa mog POCO F1 koristeći Tapatalk

57 je super...


________________EDIT___________


Koliko treba VRAM-a za kopanje Raven i Ergo?

Zadnje izmijenjeno od: Bradobradi. 04.05.2021. u 13:48.
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2021., 14:16   #5644
robik666
Premium
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: into the void
Postovi: 294
Citiraj:
Autor Bradobradi Pregled postova
57 je super...


________________EDIT___________


Koliko treba VRAM-a za kopanje Raven i Ergo?
Pa reka bi minimalno neki rx 470, 570 s 4 gige rama.
I ja sam tu početnik, pa možda netko drugi ima bolji i info.

Zadnje izmijenjeno od: robik666. 04.05.2021. u 14:24.
robik666 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2021., 14:24   #5645
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 461
Pa RVN dag je ispod 3gb kaj ne?

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2021., 14:32   #5646
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 43
mogu jeftino doci do R9 280x 3GB pa kontam da li mogu kopati....
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2021., 16:42   #5647
MAHER
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,510
Rvn dag je trenutno 2.81gb pa dalje sam racunaj
MAHER je online   Reply With Quote
Staro 04.05.2021., 19:11   #5648
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,661
Citiraj:
Autor Proudcroat Pregled postova
Smanjio sam power radi temperature
Iako je na bez toga isto farmalo


Algorithm HashrateMonthly IncomeMonthly BTC IncomeMonthly USD Income

ETH - Ethash (Phoenix) 85.81 MH/s 0.11169815 ETH 0.00637275 BTC 366.59 USD

ETC - Ethash (Phoenix) 84.58 MH/s 3.71321556 ETC 0.00317480 BTC 182.63 USD

Daj si stavi t-rex miner za tu NVIDIA-u,dobit ćeš koji share više,a i hash bi trebao biti 1-2 veći sa istim postavkama ...


Inače -350 core, 1150-1200 mem, 230 power limit (to je na linuxu) ...


Za power limit izračunaj postotak za afterburner,ili gledaj u mineru da dođe na 220-230W ...


Memoriju testiraj na kojoj će raditi stabilno, i sa ovim postavkama bi trebao dobiti 99 hasha ...


Btw. to je za micron memoriju,ako imaš samsung ili hynix,samo se malo (stepenice po 50) igraj sa memorijom,ako se ne ruši na 1200,stavi 1250,ako je stabilno stavi 1300,ako se ruši na 1300,vrati an 1250 ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2021., 19:25   #5649
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 461
Citiraj:
Autor MAHER Pregled postova
Rvn dag je trenutno 2.81gb pa dalje sam racunaj
S tim da ce u 9 mjesecu prec 3gb mislim, pa treba i to uzeti u obzir.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2021., 19:32   #5650
MAHER
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,510
Taj 9 mjesec mi se cini malo brzo, ali da porast dag za kawpow definitvno treba uzeti u obzir.

Isplativost si svatko sam mora racunat i periodicki provjeravat jer ovi kalkulatori na netu imaju puno tolerancija i pretpostavki.
MAHER je online   Reply With Quote
Staro 05.05.2021., 10:17   #5651
Filee
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Osijek
Postovi: 7
Bok ljudi, trebam pomoc ako netko zna vise o mom problemu.
Imam rig sa 6x 1660super podijeljene na 2 Seasonic focus 650W napajanja.
Sustav je win10, mineam preko t-rexa

Naime kako kad, nakon 2,3 nekad 5 dana rig se smrzne i moram ga restartirat preko power buttona, cijeli rig smrzne a event viewer ne pokazuje nista u vrijeme smrzavanja.
Sve napajam pomocu PCIE kablova, trenutno nijedan od njih ne smrdi kao da je izgorio, a riseri svijetle, isprobani su i svaka graficka se vidi prilikom restarta u windowsu.

Memorija od grafi je Hynix, tako da su mi underclock postavke: MEM. CLOCK: -502, CORE CLOCK: 0, POWER LIMIT: 65%, TEMP. LIMIT: 71°
Grafe stoje po t-rexu uvijek na 48-49°

Ako netko zna u cem bi mogao biti problem bio bi vrlo zahvalan
Filee je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2021., 11:50   #5652
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 43
Citiraj:
Autor Filee Pregled postova
Naime kako kad, nakon 2,3 nekad 5 dana rig se smrzne i moram ga restartirat preko power buttona, cijeli rig smrzne a event viewer ne pokazuje nista u vrijeme smrzavanja.



Pogledaj log file... meni se zna desiti kada ispadne jedna karta (pokaze 0.00mhs) zaledi komp.... koristim phoenix
takodje vidi da ti nesto drugo ne pravi problem tima procesor.. on zna zamrznuti komp kada ispadne iz igre (temp ili nesto trece)...


sumnjivi riser obavezno zamjeni sa drugim.. pa ga probaj tersirati posebno (ako imas drugi komp) zna i on zajebavati dosta... pogledaj i one male sto ulaze u pcie ali prije svega log fajl.. on ce ti dosta reci....
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2021., 14:49   #5653
Proudcroat
Registered User
Moj komp
 
Proudcroat's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 126
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Daj si stavi t-rex miner za tu NVIDIA-u,dobit ćeš koji share više,a i hash bi trebao biti 1-2 veći sa istim postavkama ...


Inače -350 core, 1150-1200 mem, 230 power limit (to je na linuxu) ...


Za power limit izračunaj postotak za afterburner,ili gledaj u mineru da dođe na 220-230W ...


Memoriju testiraj na kojoj će raditi stabilno, i sa ovim postavkama bi trebao dobiti 99 hasha ...


Btw. to je za micron memoriju,ako imaš samsung ili hynix,samo se malo (stepenice po 50) igraj sa memorijom,ako se ne ruši na 1200,stavi 1250,ako je stabilno stavi 1300,ako se ruši na 1300,vrati an 1250 ...

Hvala na prijedlogu, probao ali isto čak i mrvu manje mi ide
Proudcroat je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2021., 19:15   #5654
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 43
Citiraj:
Autor robik666 Pregled postova
Pa reka bi minimalno neki rx 470, 570 s 4 gige rama.
I ja sam tu početnik, pa možda netko drugi ima bolji i info.

Ja cu potegnuti jednu R9 280x 3GB i vidjeti sta se desava.. sta sve moze kopati..
ako nista nebude isplativo ostavicu je da igram minesweeper
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2021., 16:51   #5655
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,661
Citiraj:
Autor Proudcroat Pregled postova
Hvala na prijedlogu, probao ali isto čak i mrvu manje mi ide
To su bile okvirne cifre,i na linuxu sam, tak da gađam postavke memorije za wimbloze,trebalo bi biti linux/2,ali nije uvjek ta praksa ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2021., 17:05   #5656
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,323
Obzirom da smo vec posteno zakoracili u peti mjesec, jel dobio tko od vas svoje HNT minere. Vidim konstantno odgadaju isporuke
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain




Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2021., 18:17   #5657
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 461
Pa moraju isprobati.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2021., 18:27   #5658
robik666
Premium
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: into the void
Postovi: 294
Jel itko zna ima li gdje u nas ovakav kabel uzet?https://www.parallelminer.com/produc...6in-each-side/
Ili moram na ebay i amzon

Poslano sa mog POCO F1 koristeći Tapatalk
robik666 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2021., 19:26   #5659
mklobu43
EonCentar
Moj komp
 
mklobu43's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Petrinja
Postovi: 68
Kupio sam takve kablove u Protisu, a imali su ih i u adm.hr
Nazovi jedne i druge pa pitaj. Možeš i links ali oni su obično nešto skuplji.
Svakako pogledaj i njuškalo..
__________________
When `u find a man which is worth 2 talk 2 and don't talk, `u loose a man.
When `u find a man which is not worth 2 talk 2 and talk, `u loose a words.
Wise man don't loose man & words..
mklobu43 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2021., 19:59   #5660
robik666
Premium
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: into the void
Postovi: 294
Nisam uspio nać po našim shopovima..pogledat ću njuškalo..hvala

Poslano sa mog POCO F1 koristeći Tapatalk
robik666 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2021., 21:20   #5661
dinos3
Premium
Moj komp
 
dinos3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Požega
Postovi: 794
Uzeo sam gtx 1070 ti (ZOTAC AMP Extreme).
Inace nisam nikad prije rudario, a nemam sad vremena za igrati ništa ni biti na kompu pa planiram malo rudariti na mojoj konfi cisto da vidim kako to funkcionira.
Mislio sam staviti:
Clocks core clock ostaviti default, a memory +500
Power Limit 60%
Sad je li bolje staviti fanove manualno staviti na možda nekih 60% (ili koliko vec bude potrebno za nekih 60ak stupnjeva), ili ostaviti na auto?
Mining pool za korištenje sam odabrao Ethermine, a software ne znam razmisljam izmedu ethminer ili T-rex? vjerujem da nema neke razlike, ako ima tko preporuku može napisati. Ovaj tjedan nisam kod kuce pa ne mogu to odma probati pa eto tu pitam za pocetak.
Wallet za coine ce biti Trust wallet na mobitelu.
Ako netko rudari s GTX 1070 ti može napisati svoje afterburner postavke.
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2021., 22:05   #5662
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 6,234
WTF, eth daje $3, a ETC $4 za jednu rx570 ili 580...ima neko 4gb RX-ice jeftino za prodat?

ETC hashrate u nebo u par dana

https://2miners.com/etc-network-hashrate
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2021., 22:06   #5663
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,144
Pa jer je i cijena otišla visoko
Ali brzo će se to iznivelirati
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2021., 09:27   #5664
R3nchi
Registered User
Moj komp
 
R3nchi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 307
Pitanje koja je razlika u kopanju rx580 4gb vs 8gb?
R3nchi je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2021., 10:34   #5665
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 6,234
Citiraj:
Autor R3nchi Pregled postova
Pitanje koja je razlika u kopanju rx580 4gb vs 8gb?
Za ETC je nema
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2021., 10:36   #5666
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,661
Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
Uzeo sam gtx 1070 ti (ZOTAC AMP Extreme).
Inace nisam nikad prije rudario, a nemam sad vremena za igrati ništa ni biti na kompu pa planiram malo rudariti na mojoj konfi cisto da vidim kako to funkcionira.
Mislio sam staviti:
Clocks core clock ostaviti default, a memory +500
Power Limit 60%
Sad je li bolje staviti fanove manualno staviti na možda nekih 60% (ili koliko vec bude potrebno za nekih 60ak stupnjeva), ili ostaviti na auto?
Mining pool za korištenje sam odabrao Ethermine, a software ne znam razmisljam izmedu ethminer ili T-rex? vjerujem da nema neke razlike, ako ima tko preporuku može napisati. Ovaj tjedan nisam kod kuce pa ne mogu to odma probati pa eto tu pitam za pocetak.
Wallet za coine ce biti Trust wallet na mobitelu.
Ako netko rudari s GTX 1070 ti može napisati svoje afterburner postavke.
Moja je na core +125,mem +1200,power limit 125W ...

To je na linuxu,memu prepolovi,a watažu stavi minimalno na 65% ...

T-rex jer bolji miner po meni ...

S time da na mojoj kartici je micron memorija,ako imaš drugu,morat ćeš malo prepravljati clock za memu ... (koraci po 50,pa dok nebude stabilno) ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2021., 10:37   #5667
R3nchi
Registered User
Moj komp
 
R3nchi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 307
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Za ETC je nema
Naso sam rx 580/8gbn 2900kn
Jbega cije nije neka al s moojom 6800 koju sam skoro otplatio to je 90 hasha.
Mislim da cu lupit kupovinu pa kud puklo da puklo,.
R3nchi je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2021., 10:45   #5668
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,661
Citiraj:
Autor R3nchi Pregled postova
Naso sam rx 580/8gbn 2900kn
Jbega cije nije neka al s moojom 6800 koju sam skoro otplatio to je 90 hasha.
Mislim da cu lupit kupovinu pa kud puklo da puklo,.
Daj onda radije gledaj da možda nađeš 5600xt ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2021., 16:47   #5669
R3nchi
Registered User
Moj komp
 
R3nchi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 307
Ko kopa sa Amd-om i radi nesto na tom PCu nek zaobidje 21.5 drivere.. Izrusilo mi pc ko WTC..

Odusto sam od te rx 580.
Cekam da vidim dal sam uspio kupit 3070..
R3nchi je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 00:38   #5670
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,642
pozz ekipa. tehnicko pitanje. dok vam grafa majna, dal vam je vram na 100%?

naime meni na MSI 1660 super je vram max na 65%

gpu je na 100%

ostale postavke:

MSI afterburner - power limit 68% , temp limit 70c

Core click +120, Memory clock +700

GPU temp je na 60-61 stupanj, vent je na 55%

majnam preko nicehash minera. uglavnom prije je u majneru u oc settingsima pokazivao 64-65% utilizaciju vrama, a sad i u windows gadgetu vidim isto:



dok mi u afterburneru pokazuje da koristi oko 5 giga rama.



hash rate za mBTC je oko 22.50, oko 86w potrosnja, ucinkovitost oko 260 kH/J

jel to oke za tu grafu il je premalo?

Majnam prvi put u zivotu pa da me uputi netko pametniji
__________________
slow is smooth, smooth is fast...

Zadnje izmijenjeno od: santos. Danas u 00:50.
santos je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na