|
11.09.2024., 21:44 | #451 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Ono što bi ti Rune možda mogao izaći u susret, je ostaviti 20-30 metara namotanog vlakna u ormariću, da si sam povučeš novo ako staro pukne. Ali drugi kraj tog vlakna ionako ne bi bilo spojeno na splitter, pa nema neke koristi. Ako pukne nit, doć će ti splajsat novu od ormarića do tvoje utičnice. |
02.11.2024., 16:11 | #452 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
uveden mi je rune, uzeli fibernet. sve radi 5. pred par tjedana je dosao onaj racun od 100e od rune-a. uredno platio. danas slucajno prckam po net bankingu i vidim povrat od rune-a od nekih 99.x e. jel zna tko sta o tome? pretpostavljam fakap neki s njihove strane. |
02.11.2024., 16:17 | #453 |
Uptime freak
|
100e je bilo "APP". vjerojatno se neki susjed zalio pa su stornirali svima. tako je bilo u mojoj zgradi, obecali su svima besplatan prikljucak, 8 od 9 ljudi dobilo besplatno, 9-ti dobio racun... zalio se pa mu stornirali... |
02.11.2024., 16:28 | #454 |
Premium
|
d fak. prvi put cujem za to lol. pa mislio sam da je to standardna procedura i cijena za uvodenje. uvjek je i bilo osim AFAIK onaj jedan period prosle g kad je kao bila akcija. svasta. kad se ulogiram na acc u rune uredno vidim stoji racun placen. savjet ignore? |
02.11.2024., 16:32 | #455 |
Uptime freak
|
A čuj, ja bi ignore. Na kraju krajeva, imaš dokaz da si platio. Dalje nije tvoj problem, ako misle da je greška, neka pošalju račun opet. Inače, ta akcija je bila za one koji su čekali dulje od 6 (?) mjeseci. Nema osobe koja nije čekala kraće od toga, pa brijem da su svima stornirali. A imaš i drugu stvar, monteri koji su isto pričali svoje bez komunikacije s RUNE-om, obećavali svašta pa i besplatne priključke... vjerojatno se ni jednima ni drugima ne da natezati. |
02.11.2024., 16:37 | #456 |
Premium
|
svasta. ja sa misoio da je ta prica sa rune-om od strane EU sto bi znacilo da je sve po ps-u i po pravilima. po ovome sto ti kazes ispada totlani kurslus i kaos lol. sta ispada da je neko izmislio tih 100e nameta bokte. |
02.11.2024., 16:44 | #457 |
Uptime freak
|
EU je sufinancirala vjerojatno 80% projekta kao i u drugim stvarima gdje EU sufinancira stvari. Onih 20% je vjerojatno djelomično država i sam vlasnik RUNE-a, a tu ima lufta za malverzacije. Sam priključak u višestambenim objektima vjerojatno nije koštao 100€ već možda 10€ (uključujući marže, "ruke", materijal), dok je za neku kuću u pripizdini trebalo izdvojiti znatno veći iznos... pa se tako vjerojatno nakupilo plusa dovoljno da pokrije minuse. Možemo samo nagađati, ali prilično sam siguran da u minusu nisu |
30.11.2024., 00:45 | #462 |
Uptime freak
|
Nešto krepao internet upravo sad, probao resetirat ONT, router, mikrotik, sve... radilo uredno zadnjih 6 mjeseci bez i jednog reboota. T-Com preko Rune. Neće da se konektira, baca auth failed ili spoji pa pukne nakon par min. Već je puklo jednom oko 21h i sad ponovno i sad stalno odbija spajanje. Torch na ONT uopće ne vidi VLAN-ove. Nitko ništa ne piše nigdje... pretpostavljam da je lokalno...? Ali šta, T-com ili Rune?! |
30.11.2024., 08:04 | #465 | |
Registered User
Datum registracije: May 2024
|
Citiraj:
I kod mene je bilo jučer 5-6 prekida wan-a (ppp0), zadnji oko pola noći i ruter nije uspio uspstaviti sam vezu već sam ga jutros reboota-o i sada radi. Ovo je gotovo sigurno neki problem kod fiberneta ali kod puno (svih) korisnika nadam se da će sada biti ok nakon jučerašnjeg dana s puno prekida. |
|
30.11.2024., 08:05 | #466 |
Registered User
Datum registracije: May 2024
|
Ops, tek sada vidim da si kod t-com-a, kako sam ja na fibernet-u problem je izgleda kod rune-a |
30.11.2024., 08:59 | #467 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
T-Com Rune combo. Ista situacija,s time da vidim da je pucalo i tokom noći. ONT- uredno svijetle lampice. Trenutno radi ali očekujem još problema obzirom na učestalost. Rune je i ranije bilo nemoguće dobiti na telefon, ako je potrebno provjeriti s njima, kako? 😁 |
30.11.2024., 09:56 | #468 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
rune povremeno mijenja opremu btw... i switcheve i olt-ove. a to ne ide bez downtime-a. a onda treba ispravno propustiti vlanove. :P ujedno nije nemoguće da su radovi na core-u. imali su oni već svojih epizoda u istri. koje su bili riješili koliko znam. s time da ja ne bi nikad pustio HT na rune. direktna konkurencija su si. ali pare su pare očito. PS kvar prijavljujete provideru, međutim dok HT proslijedi dalje kvar će bit vjerojatno već odavno riješen. dok kod manjih providera to ide puno brže. |
Uređivanje | |
|
|