|
29.11.2024., 15:10 | #4441 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Ostavite cca prvih 50 adresa za fiksne adrese ili zadnje, sve zavisi kako preferirate. Mada sam neki dan imao problem s fiksim adresama na jednom mjestu. Naravno nije bilo drugog rutera tj. rutera iza ISP-ovog i kako su zamijenili rutere tj. prešli na optiku nova adresa i ne rade printeri ni serveri. Ajde nazvao ISP i rekao da promijene na ruteru u adresu koja je prija bila i sve radilo. Zato ja doma imam svoj ruter iza ISP-ovog i IP u 10.x.x.x, lakše pisati i pamtiti nego 192.168.x.x ili 172.16.x.x I mislim da imam prvih 100 rezervirani za statički IP radi igranja s proxmoxom i raznim appovima.
29.11.2024., 18:49 | #4442 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stvar je u tome da powerline adapter ima pass through šuko, znači ide u zid i onda se u njega ubode oprema koja je ranije bila na toj utičnici. Preporuka je točno tako spojiti, ne na produžni dalje ili još gore na UPS. Upravo ta kombinacija je rezultirala pucanjem veze pa sam UPS morao maknuti s powerlinea i spojiti malo dalje, mislim da je čak isti osigurač, faza je definitivno ista.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
29.11.2024., 20:45 | #4443 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bravo, upravo si opisao kako treba spojiti .... drugi je sad problem šta često PowerLine modeli "sa AC prolazom" budu bez razloga skuplji, ista elektronika kao kod "običnog", samo upakirano u drugačije kućište. |
Uređivanje | |
|
|