Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2024., 18:40   #271
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor dreammastera Pregled postova
Jel' tko dobio ažuriranje za 9 mj. eSim Kina ga ne ažurira.
Pozdrav

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
Nažalost nemam više Magic 5 Pro.
Citiraj:
Autor delavi Pregled postova
Peca i njegovi drugari seruckaju za Honor jel su u talu s njima. Pa oni ih zovu na svaki svoj hepening. Dele im šargarepe s honor logom. Samo kaj nisu honor pidžame obukli. Općenito su tamo orijentirani na kineze a znamo i zašto. Neznam jel legalno kupiti ajfon tamo.
Šuruju i s Motorolom, ali Peca je zaljubljen u Samsung. Mora da je Honor masno platio Pecu da koristi V3 kao primarni....
locks je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2024., 01:09   #272
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Honor je registrirao ime Magic Next sto bi moglo nagovijestiti da ide Huaweijevim koracima.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2024., 22:22   #273
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Evo, kraći osvrt na V3. Dugo sam ga lurkao, još otkad je došao prvo u Kinu pa je dugo trebalo da globalna verzija dođe ovdje. Obećali su prvi fold koji ne radi kompromise oko težine i debljine i po mojem mišljenju su to ispunili.
Ostali foldovi trenutno kod nas dostupni pored ovog izgledaju kao prototipovi sa ali expressa, u Zagrebu u Telemachu na Iblerovom imaju fold 6 i v3 izložene pa se može vidjeti (drastična) razlika. Recimo, na ovom je crease gotovo nevidljiv, čovjek se mora dosta potruditi da ga vidi, samsung je malo drukčija priča.

Prije toga sam godinu dana koristio s23u pa mogu sa njime usporediti. Priče su bile o slabim zvučnicima, oni su vrlo slični s23u zvučnicima, malo balansiraniji. Ako je to slabo, ne znam, možda drugi foldovi imaju puno bolje zvučnike pošto su to ipak mini tableti, to ne znam.
Softver se često spominje, isto ne znam u čemu je problem, ima global taskbar za fold mode, ima appove u window, ima appove na pola ekrana. Ne znam što točno one ui donosi a da bi mi falilo. Na s23u znam da je bilo milijun opcija koje nikad nisam koristio. Sve u svemu, softver je osjećaj kao da sam se vratio na Huawei.

Ono što su minusi. Vanjski ekran je malen. 6,43" normalni aspect, ali meni je to nakon s23u malo. To je kao da pređete sa S23U na S23FE. Boje se ne mogu onako nafrljiti kao na s23u. Staviš vivid ali opet je to blijeđe od s23u. Manji je i lakši od s23u ali osjeti se, to i dalje nije lagan mob (226g). Fingerprint reader je na power tipki, nije ispod ekrana, na to mi je trebalo najviše vremena za navikavanje. To bi bilo to od minusa.

Plusevi su sve ostalo. Znao sam da će mi s23u biti zadnji bar phone jer jednostavno tu više nema ničega u novim modelima što bi mi bio dovoljan upgrade. Foldovi su druga priča, u ovakvom form factoru koji nosim sa sobom imati 8" tablet, to je zbilja bolesno. I priznajem da se od HTC Touch Diamonda 2 nisam toliko veselio mobu i prčkao po njemu cijelo vrijeme. Baš je gadget i pol. I da, iznenadio sam se kakav je file system, kad ga se spoji na PC kopira fileove sa moba na PC u nekih 800-900 MB/s, kopira na mob sa 500, to nisam nikad doživio sa samsungom.

Malo slika:

I par bencheva koga zanima. Kako su ugurali snapdragon 3, dvije baterije (silicij ugljik baterije dimenzija kreditne kartice) u totalu 5150 mah, 2 ekrana, odlične kamere, u ovakav paket, nije mi uopće jasno. Build quality me podsjeća na nikad prežaljeni P40+
Što se kamere tiče, osnovna je odlična, i nema shutter lag sa s23u. Portrete snima zbilja odlično. Video mi se čini da je nešto iza samsunga, ali nisam primijetio drastične razlike. Falit će mi vjerojatno optički x10 zoom sa s23u, ali ne može čovjek imati sve.

P.S. ako će netko uzimati, u telemachu na start paketu je uz ukupan trošak (i tarifa) opet jeftiniji 200-300E nego u dućanu, pa tamo je najbolje uzeti. I da taj broj bacite u smeće opet se isplati.

Sve u svemu, mob je ispunio očekivanja. Mislim da ću uz s23u prodati i one plus pad jer ga više uopće ne koristim Ako nekog nešto zanima, tu sam.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2024., 07:24   #274
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ima li kakvu zaštitu na ekranu preko stakla? Mene bi bilo strah ogrebati ga kod vađenja i vraćanja u džep ili pederušu. Čini mi se da su Samiji imali nekakvu foliju preko ekrana.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 26.09.2024. u 09:21.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2024., 10:26   #275
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Zašto bi te bilo strah, kad je sklopljen u džepu ista ti je stvar kao i sa svakim drugim mobom. Vanjski ekran ima običnu foliju kao i svaki drugi i mijenjaš je kad hoćeš. Ako hoćeš stavit staklo zaštitno gore, možeš i to.
Unutarnji ima posebnu foliju koju ne možeš sam mijenjati, isto kao i Samsung i ostali.
Staro 28.10.2024., 19:57   #276
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Stigao je AI eraser sa security updateom za 10. mjesec.
I radi jako, jako dobro 😉

Usput, nisam se nadao da će Honor kao i Samsung svaki mjesec izbacivati security update 👍

Sent from my BVL-N49 using Tapatalk

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2024., 15:52   #277
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

AI eraser je tu već par mjeseci, sad je došao circle to search i nekakav face to face translation, još AI pizdarija
Staro 30.10.2024., 17:27   #278
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Možda je i bio pa ga ja nisam skužio, ali piše u update logu da je došao sad.
Nego, je li to za sve modele?

Znam da sam negdje vidio da je još prošli mjesec došao circle to search, ali je pisalo V3 i serija 200.

Na M6P ja to ne vidim. Bar ne na onaj način kao što je to imao Samsung.

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2024., 19:11   #279
locks
Premium
Moj komp

Staro 17.11.2024., 22:23   #280
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Evo, kraći osvrt na V3. Dugo sam ga lurkao, još otkad je došao prvo u Kinu pa je dugo trebalo da globalna verzija dođe ovdje. Obećali su prvi fold koji ne radi kompromise oko težine i debljine i po mojem mišljenju su to ispunili.
Ostali foldovi trenutno kod nas dostupni pored ovog izgledaju kao prototipovi sa ali expressa, u Zagrebu u Telemachu na Iblerovom imaju fold 6 i v3 izložene pa se može vidjeti (drastična) razlika. Recimo, na ovom je crease gotovo nevidljiv, čovjek se mora dosta potruditi da ga vidi, samsung je malo drukčija priča.

Prije toga sam godinu dana koristio s23u pa mogu sa njime usporediti. Priče su bile o slabim zvučnicima, oni su vrlo slični s23u zvučnicima, malo balansiraniji. Ako je to slabo, ne znam, možda drugi foldovi imaju puno bolje zvučnike pošto su to ipak mini tableti, to ne znam.
Softver se često spominje, isto ne znam u čemu je problem, ima global taskbar za fold mode, ima appove u window, ima appove na pola ekrana. Ne znam što točno one ui donosi a da bi mi falilo. Na s23u znam da je bilo milijun opcija koje nikad nisam koristio. Sve u svemu, softver je osjećaj kao da sam se vratio na Huawei.

Ono što su minusi. Vanjski ekran je malen. 6,43" normalni aspect, ali meni je to nakon s23u malo. To je kao da pređete sa S23U na S23FE. Boje se ne mogu onako nafrljiti kao na s23u. Staviš vivid ali opet je to blijeđe od s23u. Manji je i lakši od s23u ali osjeti se, to i dalje nije lagan mob (226g). Fingerprint reader je na power tipki, nije ispod ekrana, na to mi je trebalo najviše vremena za navikavanje. To bi bilo to od minusa.

Plusevi su sve ostalo. Znao sam da će mi s23u biti zadnji bar phone jer jednostavno tu više nema ničega u novim modelima što bi mi bio dovoljan upgrade. Foldovi su druga priča, u ovakvom form factoru koji nosim sa sobom imati 8" tablet, to je zbilja bolesno. I priznajem da se od HTC Touch Diamonda 2 nisam toliko veselio mobu i prčkao po njemu cijelo vrijeme. Baš je gadget i pol. I da, iznenadio sam se kakav je file system, kad ga se spoji na PC kopira fileove sa moba na PC u nekih 800-900 MB/s, kopira na mob sa 500, to nisam nikad doživio sa samsungom.

Malo slika:

I par bencheva koga zanima. Kako su ugurali snapdragon 3, dvije baterije (silicij ugljik baterije dimenzija kreditne kartice) u totalu 5150 mah, 2 ekrana, odlične kamere, u ovakav paket, nije mi uopće jasno. Build quality me podsjeća na nikad prežaljeni P40+
Što se kamere tiče, osnovna je odlična, i nema shutter lag sa s23u. Portrete snima zbilja odlično. Video mi se čini da je nešto iza samsunga, ali nisam primijetio drastične razlike. Falit će mi vjerojatno optički x10 zoom sa s23u, ali ne može čovjek imati sve.

P.S. ako će netko uzimati, u telemachu na start paketu je uz ukupan trošak (i tarifa) opet jeftiniji 200-300E nego u dućanu, pa tamo je najbolje uzeti. I da taj broj bacite u smeće opet se isplati.

Sve u svemu, mob je ispunio očekivanja. Mislim da ću uz s23u prodati i one plus pad jer ga više uopće ne koristim Ako nekog nešto zanima, tu sam.
Ja na debelo razmisljam o prvom fol telefonu kojeg bi uzeo.

Sve sto vidim od V3 mi se sviđa.

Svaki review se nabode na Sw... od izlaska i do sad koristim S21 U.

Posto nigdje nisam ga nasao u zivo, moze pitanje vezano za unutarnji ekran?
Kako ti djeluje po pitanju cvrstoce, znam da nije staklo... iz tog aspekta..

Jel imas osjecaj tipkanja ko po jeftinom mobu iz 2010?

To je mob koji ako uzmem planiram koristiti barem 3 godine.

A Z fold 6 je takav hw outdated krs da Samsung moze biti sramota izdavanja istog.. sto su zorno pokazali i prodajni rezultati.
I... onda izbacivanje SE verziju za 2 trzista... wtf

Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 17.11.2024. u 22:30.
Ati freak je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2024., 22:34   #281
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Je, svaki review spominje softver ali još nisam konkretno čuo niti od jednog (osim od Mislava koji je spomenuo da na Foldu 6 možeš imati poseban desktop za unutarnji i posebni za vanjski ekran, što ovdje ne možeš) koje su to točno velike mane softvera?
Što se tiče čvrstoće, ako je 5% od onoga što kinezi tvrde za V3 istina, nemaš se čega bojati . Mobitel je izrađen jako kvalitetno, a hinge imaju najbolji od svih foldova općenito, pa nemam neke brige oko durabilityja.
Ovo sa osjećajem tipkanja kao na mobu iz 2010 nisam baš shvatio?
Tipkanje po vanjskom ekranu, kao i po unutarnjem je identično tipkanju po bilo kojem mobu danas.
Samsung već tri generacije prodaje isti fold i pored ovog taj hardver izgleda tužno, da. Usporedio sam ih uživo side by side i to izgleda žalosno. Zato su i izbacili taj special fold za Kinu/Koreju da se prestanu sramotiti
Staro 17.11.2024., 23:42   #282
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Je, svaki review spominje softver ali još nisam konkretno čuo niti od jednog (osim od Mislava koji je spomenuo da na Foldu 6 možeš imati poseban desktop za unutarnji i posebni za vanjski ekran, što ovdje ne možeš) koje su to točno velike mane softvera?
Što se tiče čvrstoće, ako je 5% od onoga što kinezi tvrde za V3 istina, nemaš se čega bojati . Mobitel je izrađen jako kvalitetno, a hinge imaju najbolji od svih foldova općenito, pa nemam neke brige oko durabilityja.
Ovo sa osjećajem tipkanja kao na mobu iz 2010 nisam baš shvatio?
Tipkanje po vanjskom ekranu, kao i po unutarnjem je identično tipkanju po bilo kojem mobu danas.
Samsung već tri generacije prodaje isti fold i pored ovog taj hardver izgleda tužno, da. Usporedio sam ih uživo side by side i to izgleda žalosno. Zato su i izbacili taj special fold za Kinu/Koreju da se prestanu sramotiti
Pos 2010 mislio na plasticni osjecaj posto nije staklo.

A kakva je tocnost-redovitost notifikacija?
Jel na Global romu bolje nego China( navodno zbog sparanja baterije kasne notifikacije).
Staro 17.11.2024., 23:47   #283
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Nisam stvarno primijetio razliku, ipak je uvijek nekakva folija preko ekrana pa se i ne može osjetit razlika.
Notifikacije rade normalno, pa nije to huawei
Staro 18.11.2024., 08:57   #284
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Nisam stvarno primijetio razliku, ipak je uvijek nekakva folija preko ekrana pa se i ne može osjetit razlika.
I am hooked then.
Staro 18.11.2024., 12:37   #285
locks
Premium
Moj komp

Citiraj:
Na Huaweiju ne kasne notifikacije, imam ih 5 kod kuće, vjerojatno bi primjetio 😃
Staro 18.11.2024., 20:23   #286
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Stari vaveji s gugletom ili ovi novi?

Btw., i mene je privukao i onda sam vidio sliku iz heroja s 30k golda na početku.
Nego, ima li u gallery appu discover? (me still b****ing)
generic je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2024., 16:36   #287
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Autor generic Pregled postova

Btw., i mene je privukao i onda sam vidio sliku iz heroja s 30k golda na početku.
The what? XD

Btw, one more Q.

Kakva je sirina prvog ekrana, onog Folda 6 je smijesna, ko da drzim daljinski. (Mislim naspram ultre)
Staro 19.11.2024., 22:54   #288
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Citiraj:
Autor generic Pregled postova

Ma to je bilo samo za screenshot, od 1999. se igra na 200%, nemoj me vrijeđati

Btw što je to gallery app discover

Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
The what? XD

Btw, one more Q.

Kakva je sirina prvog ekrana, onog Folda 6 je smijesna, ko da drzim daljinski. (Mislim naspram ultre)
Da, jedan od razloga zašto je fold6 jednostavno loš proizvod. V3 ima na vanjskom eranu omjer stranica kao i bilo koji drugi normalni bar telefon, znači ne izgleda kao daljinski.
Staro 19.11.2024., 23:33   #289
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ako je tako, izvinjavam se

Huaweiji još iz antike (P30 je sigurno imao, za P20 nisam ziher) imaju neki AI koji prolazi kroz slike i razvrstava ih npr. po facama, objektima na slici i slično. Navodno je to kirin podržavao. Imam 300-tinjak GB slika pa mi je to jako korisno za nešto brzo pronaći jer ima i search za pretraživanje (jako lijepo radi s riječima tipa beer ili barbecue ).

Tu je to Đuro iz Indije opisao.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2024., 00:36   #290
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Ahaaaaaaaaaa! Da, sjećam se toga sa P40.
Čini mi se da ima, naime ako uđem u galeriju i stisnem search, prije nego što počnem išta upisivati mi napravi par kategorija, time, people, location, food, landscapes, documents, animals, art i onda naravno te kategorije imaju svoje sub-kategorije. Mogu kliknut na maloga pa imam sve slike gdje je on, ili recimo neki grad pa onda mi da sve slike slikane u tom gradu. To je onda valjda to čini mi se.
P.S. radi i ovo sa beer u search
Staro 20.11.2024., 11:00   #291
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
kad me već ne slušate, da stavim jednom za svagda

Honor ima sve što ima Huawei + bolji launcher.
Također ima isto kao i Huawei - sjebe multitasking animacije kad koristiš druge launchere.

Strikane, stari druže, znaš mi broj, sused.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	honor.jpeg‎
Views:	98
Size:	226.0 kB
ID:	27827  
Staro 20.11.2024., 21:46   #292
locks
Premium
Moj komp

Normalno da imaju sve kad su podbrend Huaweija
Staro 28.11.2024., 10:34   #293
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ponovio se u Magic 6 Pro nakon što sam koristio OnePlus 12R nekoliko mjeseci i ono što mogu primjetiti je da je sa software strane OP po mom mišljenju (zasad) ipak nešto bolji. Na Honoru sam primijetio sporadično kašnjenje notifikacija, gubitak veze s pametnim satom preko BT..
Ono što me također smeta je da mi Radarbot (Premium) aplikacija ne radi nikako - ne starta se automatski nakon što se povežem preko BT s automobilom, ako je i ručno pokrenem - ne dobivam obavijesti o kamerama.. Sve dozvole dodijeljene, usporedio sve izravno s OP na kojemu je radilo bez greške.. Ima netko ideju?

Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2024., 12:01   #294
locks
Premium
Moj komp

Isključi optimizaciju baterije za te aplikacije i postavi na ručno u app podešavanjima. To prvo napravim na svakom Honor/Huaweiju...
Meni na Magic 6 Pro ništa nije kasnilo dok sam ga imao...
Staro 29.11.2024., 17:16   #295
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Ugašeno sve, postavljeno na ručno, dodijeljene sve moguće dozvole i svejedno 0 bodova, ne pali app a i kad je ručno upalim - ne upućuje poziv kad je kamera blizu.. Probao ga i na tvorničke vratiti i sve iz početka, opet isto... Ne znam što više probati..

Staro 29.11.2024., 19:08   #296
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Kako ste vas dvojica zadovoljni kamerom na m6p?

@locks, zasto si osao sa njega? Planiram si m7p uzeti pa da ispitam teren prvo
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2024., 19:59   #297
locks
Premium
Moj komp

Nema neki poseban razlog, odličan mob. Možda će ti trebat jedan period da se navikneš na UI ako skačeš s OP ili Samsunga.
Meni je malo dosadio jer sam ima M4, M5 i M6 Pro...
Kamera možda nije kao na Pixelima ili Huaweiju, ali je skroz ok.
Staro 30.11.2024., 08:20   #298
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Kamera je odlična, posebno ako je uspoređujem sa 12R koji sam koristio. Još da taj dojam prati i OS iskustvo, mojoj sreći ne bi bilo kraja 😀

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno