|
![]() |
#243 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Prati i Mall.hr, tamo sam u sličnim akcijama uzeo 7900xt i 7900x3d kad su u drugim shopovima cijene bile veće po 150-200€. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Gledam malo kako se ekipi po netu ponašaju 9070 kod UV/OC i vidim da ta čudesa boostaju ko mutava, još malo pa će se grafe vrtiti na istim frekvama kao i CPU-i. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Premium
Datum registracije: May 2016
|
Testiraj u svim igrama koje igras, doslovno ti moze prec stress test od 24 sata a srusit se u loading screenu od GTA 5... a u drugim moze radit bez problema. Zato najbolje ignorirat stress test i testirat direktno u igrama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Premium
|
Btw, tko god je narucio ili ima XFX 9070 XT Mercury (znaci obicna verzija a ne OC), racunajte da unutra imate Quicksilver pcb, quicksilver hladjenje ali Mercury "oklop". Ja sam bio narucio tu karticu ali sam ju sva sreca cancelao dok nije bila u dispachu, na discorud sam sa dosta njih koji imaju karticu i XFX je dosta sjebao... Prvo, doticna kartica je bila oglasena kao 3x8 pin, sa vapor chamberom i mercury hladjenjem. Ispalo je da je da non oc Mercury zapravo 2x8 pin, bez vapor chambera i sa obicnim quicksilver hladjenjem i PCBom. Oni su brze bolje htjeli ispravit greske preko stranice ali nisu uspjeli na vrijeme (i nisu majmuni sve ispravili). Uglavnom, ispravili su na 2x8 i stavili jedino tu mercury izvedbu bez vapor chamera (i pod mercury izadnjem nadodali da vapor chamber imaju samo OC modeli, a to nije pisalo prije par dana). Znaci netko je htio premium model a zauzvrat je dobio mid model... Ako je tko uzeo doticnu grafu nek se joina na doticni discord jer tu ih ima dosta sa tom grafom i pokusat ce izvuc nesto iz te stvari, ili novu grafu (sa vapor chamberom i 3x8) tj. OC model ili kompenzaciju ili zadnju rutu a to je charge back kartice jer je to protuzakonito u EU. https://discord.gg/fhs36PE4 https://www.reddit.com/r/pcmasterrac...res/?rdt=63528 I ta jos jedna greska koju nisu ispravili je pod ovim dole linkom.. https://www.xfxforce.com/shop/xfx-me...gaming-edition Znaci to je ta grafa koja je bila oglasena kao 3x8 pin i da ima vapor chamber, na kraju to nista nema.. a pod slikama i textom pri dnu jos uvijek stoji ovo: "With each iteration of the XFX Mercury class, we try to simplify the design while also improving thermal performance. Our nickel-plated copper vapor chamber, double ball bearing fans, and 6mm heatpipes all come together to give amazing cooler performance and thermal dissipation." I sta je zalosno, na slici se nalazi ta grafa ali iz nekog razloga ima 3x8 pin, znaci greska rendera jer ta graficka ne postoji, tj. sa bijelom ledicom i 3x8. |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
na zalost ja sam jedan od tih... kartica je u italiji trenutno i dolazi danas / sutra najkasnije ![]() nadam se da ce nesto bit od cijele situacije, ali su ga izjebali zesce, specificno sam uzimao taj model zbog 3 pin i vapor chambera / boljeg coolera ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Jesam brate, cak u biti nij ebilo problem s crashom vec bi mi se s vremenom vrijednosti jednostavno vratile na staro iako je sacuvan bio profil.. Mislm da nisam bas ubo model koji je nesto sklon Uv. na kraju sam odusto od svega..Stavio power limit na 80% i bmk. Al evo i kad je na fullu potrisnja kartica je ok.Ne grije , i nije nesto bucna.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Premium
|
Citiraj:
Edit: dosao odgovor od NR Info.. da skratim.. nude povrat novca i "pre paid" naljepnicu za povrat (znaci ne placas povrat), i govore da su koristili krivu kutiju i krive slike, performanse su onakve kakve su i trebale bit (znaci boost kako treba) ali nisu nista rekli za to sto nema vapor chamber i manji hladnjak... ekipa ce za sad poslat mail nrinfo za djelomicni povrat novca zbog toga sto nema vapor chamber Zadnje izmijenjeno od: Silvio. 17.03.2025. u 13:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Premium
|
Citiraj:
https://prnt.sc/45qvkCEX6Fd2 Ako je ikako moguce, posaljem ti u privatne poruke.. posalji poruku direktno NR Info za svoju karticu da trazis mali refund ali da ostavis karticu kod sebe ili da ju zamijenis sa OC modelom (koji je u trenutku kad je bila dostupna bila 20€ skuplja). Ili se jednostavno joinaj gore na discord pa ti ekipa bude rekla (ili ces sam vidjet, ima tekst) sta trebas poslat. Sto vise ljudi posalje i pobuni se, to ce bit bolje za vas koji imate tu karticu. Edit: isprike, mislio sam na ove koji imaju tu karticu da posalju, ne na tebe direkt ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Prvoklasni Krkan
|
Vidim da su cijene u DE krenule pomalo na dole, trenutno je najjeftinija XFX non XT 689€, Pulse je 699 (jučer su bile 10ak€ skuplje, Fun Fact: U hrvatistanu je pulsica 799). Ide na to poštarina od 5 ili 7€ te mailboxde. Pretpostavljam da se od svih dućana u DE može to naručiti na mailboxde? XT verzija je 850€ najjeftinija, e to je već poštena razlika u cijeni...vj će XT dulje držat skalpersku cijenu. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 18.03.2025. u 11:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
PowerColor RX 9070 Hellhound za 699€ u Njemačkoj ili 779€ kod nas se IMHO od svih običnih RX 9070 modela čini kao najbolji izbor.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
Nego nešto mi je malo čudno u cijeloj priči sa RDNA4 grafama, kaže griju se sve na 50-60 stupnjeva što god da im radiš. Ventovi se jedva vrte...a grafe super hladne...sve dok ne baciš oko na hotspot i VRAM. Vidim da je sada novo normalno da je hotpost 30 stupnjeva topliji (na 3060Ti je max 15 stupnjeva, ali je i manja razlika, VRAM senzor nema ![]() Čini mi se kao da su namjerno ograničili to sve skupa kako bi grafe bile tiše i na papiru hladnije. Ne znam jesam li ja lud da mis e to čini nenormalno, nisam primijetio da se iti jednom rivjuu bave tim čudnim temperaturama. Da ne bi bilo za 1-2-3g plakanja jer se grafa kuhala. Vidim da na redditu ekipa preporuča da se malo nafrlje te krivulje za ventove zbog VRAM-a. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 18.03.2025. u 12:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
McG
|
Spomenuli su VRAM temperature u inicijalnim recenzijama u kontekstu da zapravo nema problema, jer je sve unutar specifikacija, ali ukoliko bude problema s pregrijavanjem i krepavanjem, začas to ispliva, pa opet imaju materijala. ![]() EDIT:Fractal Design Meshify 2 (ili Compact) + PowerColor RX 9070 Hellhound iz Švabije te ispadne kakvih 850€ i miran si kasnije godinama po pitanju kućišta.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 18.03.2025. u 12:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
30° razlike između hotspota i gpu je previše, barem je dosad bilo Čim je razlika više od 20° meni je znak da je vrijeme za promjenu paste Doduše, ne konzumiram AMD grafe više tak da neznam jel kod njih možda to i stvarno jeste normalno? ![]() Jedina AMD koja mi je ostala je 6900 XT od Sapphirea (Toxic Limited Edition model) sa vodenim hlađenjem i kod nje je razlika max 10° između global temp i hotspota
![]() |
#260 |
McG
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni se čini da je hladenje super napravljeno. Gledam samo ovu glavnu temp i vidim ispod 50c i tjesim se kako je to super naspram starije 3080 koja je išla na 80c. Dao sam 100e vise samo da ne moram slusat lose ventove koji su kao turbine u loads. Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Prvoklasni Krkan
|
Zanimljiv članak, mislim nije da se ne zna i da nije logično....ali ipak... Naslov je malo čudan i zvuči glupo na ENG ![]() Does AMD distribute RX 9070 GPUs like a lord? XFX, ASUS and PowerColor seem to be favored Pretpostavljam da se Asus AMDu "uvukao pod kožu" kao prvo zbog ASmedia-e, a onda zbog ROG Ally-a i slično, pa za njih ne važe ista pravila kao za gnjidabajt Asrock i Acer. Inače sam bacio oko i na Yeston, čisto jer su mi baš kul te njihove waifu grafe...ali cijene su baš paprene. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Disco. 18.03.2025. u 20:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
McG
|
Mislim da je kod ASUSa u pitanju i njihova veličina diljem globalnog tržišta, posebice u usporedbi s ostalim tajvanskim proizvođačima. Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Taj hotspot je isto koristan podatak jer može otkriti i nekakavu tvorničku grešku pri sklapanju kartice ili slabo postavljenu termalnu pastu. Nvidia je sakrila taj podatak jer se 5090 sigurno kuva troznamenkasto. Ipak prolazi 500w + kroz nju na zraku. Nebi me čudili 110°C+ hotspotovi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Prvoklasni Krkan
|
Ovo mi zvuči malo kao SF: AMD reportedly shipped 200,000 Radeon RX 9070 graphics cards already OK shipped ne znači prodano, ali svejedno. BTW ispod je zanimljiv komentar za koji ne znam ima li ikakve veze sa stvarnošću...premda zvuči uvjerljivo: This is a note for AMD and RDNA 4 graphics card design producers. I have AMD and Nvidia graphics channel supply and sales trend data updated back from Polaris and Volta up through current generations and will report tomorrow. AMD card design manufacturers and design producers (reported by Videocardz) of which some are also Nvidia card design manufacturers and producers; Asus, Acer, Yeston, Gigabyte produce for AMD and Nvidia. Vastarmor, I've never heard of. AMD exclusive, XFX, Powercolor, Sapphire and ASRock. On the volume of Pascal, Turing and Ampere total production volume under misrepresented by all the usual sources, Nvidia seat base is on the move, used professional platforms are clearing and Geforce coming back to the secondary market in large volumes. The mass of RTX back generation trade-in shows a wave that AMD back generations cannot compare on the volume of the Nvidia installed base. RDNA 1/2/3 = 100 M units Turing and Ampere = 419 M units Ada = 155 M units The big question in mass market graphic's sales right now is RDNA 4 and Blackwell installed base defection and conversion. AMD and Nvidia objective on production aim is to upgrade minimally 30% of their installed base in the next 18 months. For AMD at 15% and Nvidia at 85% share, simply to run in place, AMD needs to sell 30 M RDNA 4 and Nvidia 168 M Geforce Blackwell over the next 18 to 24 months. AMD on average moves 15 M units annually and Nvidia on Turing and Ampere long tails 114 M units. On Turing and Ampere extended production tails, 168 M units of Blackwell might be a stretch for Nvidia enabling AMD to wedge in and gain + 5% share. The big question for AMD and RDNA 4 design producers is their ability to convert Nvidia seats to AMD seats. On the mass volume of Nvidia Geforce RTX trade-in currently in relation to AMD trade-in I can't see much conversion, simply AMD maintaining its seat base. Subsequently AMD and AMD card design producers ahead of new product warranty registration data that must query for Nvidia to AMD conversion, requires that AMD and design producers go into the field to end sales outlets and determine the conversion rate ahead of registration data and all other sales data that will lag critical production decisions. Mike Bruzzone, Camp Marketing Zadnje izmijenjeno od: Disco. 20.03.2025. u 07:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
McG
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Prvoklasni Krkan
|
LOL, toliko o tome. Eto kako sam napisao, SF. ![]() Da su toliko shippali, bili bi krcati e-taileri i sumnjam da bi se sve razgrabilo prvih par dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|