Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2024., 21:25   #6421
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zovem SZK, javi se tip, teh.služba i veli mi da nude samo tehnicolor ruter za optiku i da samo taj ruter nude tj imaju u ponudi Arcadyan i speedport su samo za adsl (bakar). Otvorio je nalog, pa će me neko od tehničke službe kontaktirat te će vidit dal je moguća promjena rutera.

Ovo je da ne povjeruješ.

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 28.07.2024. u 21:31.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2024., 21:31   #6422
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
A gle, tehnicki gledano, to su modemi za adsl usluge, ali normalno rade kao ruteri iza ont-a. T-com ih daje kada trazis ont+ruter kombinacinu u slucajevima kada zelis koristiti svoju opremu iza ont-a, bez njihovog modema. O tome se vec pisalo naveliko. Valjda si samo naletio na nekog tko ne zna bas dobro sto radi

Iskon mi je recimo nedavno donio speedporta. Ono, ruter ima dsl lampicu, port za bakrenu paricu, a koristim ga na optici i to im je defaultni setup - ont+speedport.

Ne bih rekao da je to sto imas 1gbit ogranicavajuci faktor u prici. Reci im da zelis koristiti svoju opremu i da zato zelis ont. Tu ti nemaju sta reci kontra.
Staro 30.07.2024., 08:55   #6423
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
meni jučer spojili na jednoj lokaciji, stavili huawei ont i speedport plus.

doma je technicolor onaj stariji i nisam produžio UO pa nisu ništa dirali, dok radi bridge ne diram ništa.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2024., 12:40   #6424
backdraft8
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2021
bok eksperti, trebao bi mi savjet kako natjerati HT da mi omoguci spajanje vlastitog routera, bez ONTa, optika moze ici direktno u njega, mode AVM fritzbox 5590

na HT optici sam, 1gbps dl - 500mbps ul

prvotno sam dobio crni tehnicolor magenta box router koji u sebi ima ONT, zatvoren skroz, nikakve opcije se nisu mogle mjenjati, jedino ime i sifra wifi mreze preko moj telekom aplikacije, RDK platforma

uspio nekako dobiti agenta tehnicke koji se razumije, objasnio da zelim svoj router, dobio ppoe username i password na email

agent napravio nalog i kroz par dana dosao tehnicar, zamjenio tehnicolor za arcadyan (VRV9518BAAX24-B-2C, fw verzija 1.5) i huawei ONT (HG8010Hv6-10)

sada router ima admin panel i neke osnovne opcije se mogu mjenjati, ali i dalje mi nije mogao spojiti fritzboxa, kaze da sve tjeraju na RDK platformu i da je tesko dobiti vracanje sa RDK na ACS (rezervirano iskljucivo za poslovne korisnike koji plate premium router fritzbox 5530)

tehincar kaze da jos nije cuo da je moguce spojiti vlastiti router ukoliko je korisnik na RDK platformi tako da pisi kuci propalo

ima li tko ovakvo iskustvo i da je uspio dogovoriti prebacivanje na ACS ili da mu je nekako upogonjen vlastiti router u koji ide direktno opticka nit? zelim izbjeci dodate adaptere za struju i kutije kao ONT kada nisu potrebne

hvala unaprijed!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.07.2024. u 13:53.
backdraft8 je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2024., 12:59   #6425
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
direkt na optiku nečeš dobit
samo njihov ont i onda radi što želiš
i da, točno si čuo, samo poslovni korisnici
Eventualno ako poznaješ kojeg tehničara da ti to rješi, mada je i njima to teško učinit
jer oni moraju za sve zvat svoj call centar i tamo opravdat
a tamo je opet direktiva, šta smiju i nesmiju

jbga, uvodi se reda i kod njih
A netko je zamislio taj RDK i mož ga hebat
Nikome se ne sviđa to , nit tehničaru nit useru
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2024., 14:08   #6426
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kolega ti je već objasnio osnovno a i napravio si prvi korak šta su te makli sa RDK platforme (stavili huawei ONT + arcadyan VRV9518BAAX24-B-2C).

ONT se može maknuti samo ako odradiš domaći rad i sve potrebno naučiš, jako dobro znaš šta radiš ..... sve radiš sam bez njihovog supporta.
Samo iz vica da imaš jedan adapter manje u struji se ne isplati ... pregrizi i ostavi ga, ONT se lako nekamo sakrije.

Važnije, interesantnije i korisnije je da arcadyan zamijeniš svojim kvalitetnijim router - om, šta / koji / kako imaš u ovoj i susjednim temama.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2024., 15:57   #6427
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
listam cjenik posebnih ponuda - pa svi samostalni internet paketi (ultra, max2...) se više ne nude? na svima stoji da za nove korisnike nije moguća aktivacija?

zar je jedina trenutna ponuda ona s weba, od 31 eur?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2024., 12:46   #6428
mladen_lucky
Registered User

mladen_lucky's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor backdraft8 Pregled postova
tehincar kaze da jos nije cuo da je moguce spojiti vlastiti router ukoliko je korisnik na RDK platformi tako da pisi kuci propalo
HAKOM-ov pravilnik o omogućavanju korištenja vlastite opreme (od početka ove godine) uskoro postaje hrpa mrtvih slova na papiru?

Spominjalo se ovdje da kombinacija ONT+router također može biti na RDK-u (i da zbog toga neki korisnici nisu mogli staviti svoj ONT)- tako provizioniran ONT bi svejedno trebao puštati PPPoE na svom VLAN-u?

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Samo iz vica da imaš jedan adapter manje u struji se ne isplati ... pregrizi i ostavi ga, ONT se lako nekamo sakrije.
Osim ako ti trebaju 2 MaxTV-a - ali svjedočim nečem čudnom.

Doma, Huawei ONT, 2 prijemnika, ako jedan radi, drugi se blesira (i obrnuto), kao što je i spomenuto na forumu.
Jedna firma, jedva sam T-Com ekipu uspio nagovoriti da ne stave FritzFiber nego da donesu ONT (Huawei) i Speedport jer imamo svoj Mikrotik i još druga čudesa u LAN-u (Speedport ne mogu skroz izbaciti iz priče zbog voipa), ali...

U uredu su 2 MaxTV prijemnika, i obadva rade besprijekorno u isto vrijeme!
Jesu li oni pokrpali taj problem u nekom od firmware updateova, ili? Kod mene nije radilo dok nisam stavio svoj TP-Link.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.08.2024. u 13:25.
mladen_lucky je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2024., 13:24   #6429
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Tu gdje imaš 2x MaxTv stb probaj ih staviti na Speedšrot direkt pa vidi kako radi.
Naravno da je tada Speedšrot direkt na ONT - u ili preko malog switch - a + deaktiviraš mu Internet konekciju.
Staro 01.08.2024., 15:01   #6430
mladen_lucky
Registered User

mladen_lucky's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Tu gdje imaš 2x MaxTv stb probaj ih staviti na Speedšrot direkt pa vidi kako radi.
Naravno da je tada Speedšrot direkt na ONT - u ili preko malog switch - a + deaktiviraš mu Internet konekciju.
Nije radilo preko Speedšita u bridge modu (prvo sam to probao): ONT -> Speedšit -> LAN2 - router, LAN3 i LAN4 MaxTV.

TP-Link je riješio problem, ali.... kako tog problema nema kod poslovnog korisnika, a naizgled identična oprema?
mladen_lucky je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2024., 15:23   #6431
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pisali smo o tome, negdje zapne odr. vrsta paketa / prometa ...
Staro 01.08.2024., 15:59   #6432
BundyR
Registered User

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor mladen_lucky Pregled postova
Nije radilo preko Speedšita u bridge modu (prvo sam to probao): ONT -> Speedšit -> LAN2 - router, LAN3 i LAN4 MaxTV.

TP-Link je riješio problem, ali.... kako tog problema nema kod poslovnog korisnika, a naizgled identična oprema?
Kod mene ovaj problem postoji i dalje i u niti jednoj kombinaciji ne radi bez "štekanja" (i kombinacija sa SW i TPlink ontom ....). Ako netko skuži kako ovo riješiti (ili je riješio) molim da podjeli iskustvo.
BundyR je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2024., 16:22   #6433
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Ček trokira ti Max tv sa TP Link ONT-om? Koji router koristiš?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2024., 21:00   #6434
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Trokira kada idu dva različita TV kanala / stream - a istovremeno,
negdje je "kriv" Huawei ONT (rjeđe se to dešavalo na "starom" Raisecom - u), negdje router .... Karlo je opisivao detalje ...
Staro 02.08.2024., 15:03   #6435
BundyR
Registered User

Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Ček trokira ti Max tv sa TP Link ONT-om? Koji router koristiš?
Tako je TP-Link ONT nije rješio problem. Asus router AX6000 je spojen. Znači nisam dobio ništa zamjenom svoje opreme (probna je i solucija sa SW). Jedino što još nisam probao je stavljat merlin fw na asusa, ali mislim da to neće riješiti problem.
Da li je moguće da je problem negdje do HT "konfiguracije/profila" ili sl. Meni se ova pizdarija nije dešavala dok me nisu prebacili na optiku, a šta je najgore nisam siguran da li mi je sve radilo kako spada prije prebacivanja ACS/RDK pošto sam bio kratko vrijeme na onom "zaključanom Tehnic-u" pa sumnjam da se tu desio neki problem.
Onaj tko nema ovaj problem nije ni svijestan koliko je ovo trokiranje iritantno dođe mi da porazbijam svu opremu i odem kod drugog operatera.

Zadnje izmijenjeno od: BundyR. 02.08.2024. u 15:14.
Staro 02.08.2024., 16:38   #6436
tascam
Registered User

Koliko je to trokiranje intenzivno?
Staro 07.08.2024., 15:45   #6437
BundyR
Registered User

Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Koliko je to trokiranje intenzivno?
Ovisi od situacije do situacije. Ponekad ima intervala i u 10-15 minuta ispuca nekoliko,a ima situacija da se u sat vremena pojavi jednom. Mislim da nema neki pravilan interval (barem ga ja nisam uhvatio).
Staro 07.08.2024., 16:41   #6438
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Imaš li neki drugi router osim tog Asusa?
Ako imaš probaj.
Također provjeri signal level u ONTu.
Znači ulogiraš se u njega sa PCom (LAN kabel) dok je optika uštekana u njega(static adresa i login kao u tutorialu za setup).

Screenshotaj i pošalji ovdje.
Staro 07.08.2024., 16:53   #6439
LeskiRM
Premium
Moj komp

LeskiRM's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Ista stvar i kod mene, nisam riješio problem ali sam ga zaobišao tako da drugi uređaj koristi maxtv app a prvi stb.. Nema problema.
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2024., 17:11   #6440
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Imam mogucnost njihove optike
Do sada sam imao po posebnoj ponudi sve za oko 38€
E sada dali se moze iskamcit nest slicno
Ovo sto sam do sada imao plus netflix mi je 65€ i 6 mjeseci po euro
Pa ispadne oko 49€ mjesecno
Dali se moze neka niza cijena iskamcit ili 9mjeseci po 1€ mozda
dart_tom je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2024., 17:53   #6441
BundyR
Registered User

Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Imaš li neki drugi router osim tog Asusa?
Ako imaš probaj.
Također provjeri signal level u ONTu.
Znači ulogiraš se u njega sa PCom (LAN kabel) dok je optika uštekana u njega(static adresa i login kao u tutorialu za setup).

Screenshotaj i pošalji ovdje.
Probao sam sa Speedšrotom od HT koji sam zamijenio sa Arcadyanom ista stvar na svim routerima (kod asusa je "možda" učestalost trokiranja manja ali se i dalje javlja).
Budem probao to poslikati kad uhvatim vremena pa pošaljem sliku. Da li ovaj signal level treba pratiti "duže" ili je dosta samo trenutna vrijednost ?
Staro 09.08.2024., 18:54   #6442
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Znači kod mene je RUNE, Iskratel Innbox G23 ONT i njihov Speedport/Arcadyan na RDK platformi. Uspio se riješiti Speedporta u potpunosti.

Mali managabilni switch nakon ONT-a, dalje iz njega u Mikrotika i TP-Link Archer VR2100v. Radi internet u bridgeu preko Mikrotika, a MaxTV i VoIP sa TP-Linka.

Ono što ne radi - je komunikacija unutar T-Coma, naime potpisao sam novi ugovor kod prelaska s bakra na optiku, obećavali su 3 mjeseca po 1€, dobio sam ugovor koji sad ističe u 07.2026. i punu cijenu paketa. Prvo su rekli da će puna cijena biti samo za par dana razlike u 6. mjesecu, a sad stigao račun od 43€ i za 7.mj. Aktivirao i 500 Mbit download, ostalo na 300, a uredno naplaćeno 500. Gluhi telefon sa SZK i odlascima u T-Com, nitko ne zna gdje je zapelo i što da radim. Na kraju poslao email da mi ostane pisani trag, pa nema odgovora već 7 dana.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2024., 16:57   #6443
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor BundyR Pregled postova
Kod mene ovaj problem postoji i dalje i u niti jednoj kombinaciji ne radi bez "štekanja" (i kombinacija sa SW i TPlink ontom ....). Ako netko skuži kako ovo riješiti (ili je riješio) molim da podjeli iskustvo.
E točno to.
Objašnjenje koje sam ja dobio internim kanalima je u smislu da - maxtv od ove godine funkcionira kao čista iptv platforma a ne 'onak ko nekad kroz posebnu 'liniju' u ruteru' pa da ne remeti internetsku vezu, a oprema koju ht posjeduje nije adekvatna za to sve ispratit. I najviše se manifestira gdje je više korisnika maxtv-a u kući. Priložit ću jedan pingtest kak to izgleda u praksi čim se pokrene drugi strim u kući. Trzanje je još duplo izraženije u slučaju da jedan od dva korisnika pokrene gledanje programa unazad, onda tek ide štekanje. Pošto gejmam online, isto mi je postalo nemoguće ako netko u kući želi nešto normalno gledat. Borim se mjesecima sa ht-om oko toga, ugovor mi istječe za 20 dana, a alternative nemam.
Do njihovog retardiranog 'upgrejda maxtv platforme' moj internet je radio besprijekorno, neovisno o tome tko što u kući gleda na maxu. Od upgrejda, jašim mjesecima tehničare, koji su probali ama baš sve, evo nekidan sam dobio i novi ruter, no, bez ikakvog pomaka, jer kako rekoh, interno pojašnjenje - oprema im je koma za takvu vrstu usluge.
Dakle, mi koji živimo u malim sredinama, ili prijeći na satelitski pošto je dostupan u hr, ili jest govna s ovim govnarima dok se nešto ne promijeni, ali kad

Gornja dva rezultata su jedan tv na maxtvu s redovnim programom, donji su kad je na drugom upaljen film unazad od prije 3 dana. Znači ti spajkovi su toliko redovni i toliko disejblaju sve ostale uređaje na internetu do neupotrebljivosti koliko sve trza ili dugo otvara, a rekoh, online gejmanje da ne spominjem, sve moguće lampice ingame za ping i vezu se popale.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Desktop Screenshot 2024.08.06 - 15.54.59.82.png‎
Views:	119
Size:	192.2 kB
ID:	27507  
Staro 10.08.2024., 17:10   #6444
tascam
Registered User

Kod mene uredno funkcionira. Dva iptv max tv-a. Router Asus RT-AX86U, ONT TP Link G7.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.08.2024. u 17:16.
Staro 10.08.2024., 18:58   #6445
Ante M
Premium

Ante M's Avatar

Datum registracije: Oct 2016
Kod mene isto, Raisecom ONT i Spedšrot sa 2 STBa, nema nikakvog trokiranja iptv usluge kad se paralelno gledaju oba.
Iako , ni meni nikako nije sjela ova nadogradnja kad smo kod toga, što se na staru uslugu nije jednostavno moglo dodati snimanje za svaki kanal ? Nego je išla promjena cijele platforme.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2024., 19:25   #6446
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@Ante M & all
"Nova platforma" > neki drekec menađerčić dobio i opravdao bonusić
Imaš Raisecom ONT kad je on u kombinaciji onda je manje ili uopće nema štekanja.

@jopis
Da sad ne tražim ako si ranije napisao, koju kombinaciju ONT + Router imaš ?
Ako imaš volje i mogućnosti, probaj složiti neki "dovoljno snažni" pc sa 2 mrežne i na njemu dignuti OpenWRT / pfSense kao router .... sve kako bi provjerio situaciju kada je u igri pristojan hw + otvara ti se mogućnost custom QoS - a da ti Internet bude normalno upotrebljiv ...
Staro 12.08.2024., 11:21   #6447
BundyR
Registered User

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
E točno to.
Objašnjenje koje sam ja dobio internim kanalima je u smislu da - maxtv od ove godine funkcionira kao čista iptv platforma a ne 'onak ko nekad kroz posebnu 'liniju' u ruteru' pa da ne remeti internetsku vezu, a oprema koju ht posjeduje nije adekvatna za to sve ispratit. I najviše se manifestira gdje je više korisnika maxtv-a u kući. Priložit ću jedan pingtest kak to izgleda u praksi čim se pokrene drugi strim u kući. Trzanje je još duplo izraženije u slučaju da jedan od dva korisnika pokrene gledanje programa unazad, onda tek ide štekanje. Pošto gejmam online, isto mi je postalo nemoguće ako netko u kući želi nešto normalno gledat. Borim se mjesecima sa ht-om oko toga, ugovor mi istječe za 20 dana, a alternative nemam.
Kod mene se ne gejma nešto previše (barem ne igrice na kojima bi se osjetilo ovo gore navedeno), pa nisam primjetio da ima problema sa samim internetom jedino na maxTV u. Ovo ostalo potpisujem.
Staro 12.08.2024., 12:49   #6448
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ako su MaxTv stream prebacili u Internet onda još više dolazi do izražaja brzina / kvaliteta routera,
ako se stave njihovi jeftinjak šroteksi bez dovoljno hw snage, bez dobro podešenog QoS - a eto ti veselja sa spajkovima / štekanjem i sl.
Zato sam i predložio gore jopis - u da proba složiti "x86 router".
Staro 16.08.2024., 03:26   #6449
slasak
Registered User

Datum registracije: Jul 2024
Pozdrav, trebala bi mi pomoć.
Naime nakon instalacije optike od Runea, dobio sam njihov ONT NT GPON innbox G23, te Arcadyan router od HT-a.Isti je bio na RDK platformi pa su na moj zahtjev ga zamjenili za drugi sa mogućnošću bridge moda.
Nakon što sam za probao zamjeniti sa svojim Asus pro routerom, a prema tutorialu na forumu, Max tv mi radi normalno, ali nema interneta.
Da li imate neki savjet što napraviti, nabaviti novi Ont ili nešto drugo.
slasak je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2024., 03:39   #6450
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Očito si negdje falio u konfiguraciji svog Asusa. Provjeri one VLAN ID-ove, da li internet pokušava podignuti PPPoE konekciju na ispravnom ID-u. Nažalost nemam Asusa pa ti ne mogu više pomoći, ali 100% nije u ONT-u stvar nego isključivo u konfiguraciji.
dakky je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno