Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.10.2022., 14:38   #361
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,690
Nedavno je bilo isto / slično pitanje pa potraži.

Probaj sa drugim alatom, poželjno offline tj. Linux Live baziranom,
odaberi da napravi sector by sector kako bi dobio 100% isto,
naknadno ćeš u drugom koraku kreirati dodatnu particiju ili širiti postojeću da obuhvatiš full kapacitet.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2022., 02:47   #362
driftwood
Premium
 
driftwood's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: .
Postovi: 662
Samo bih preporučio program koji sam koristio za kloniranje diskova - DiskGenius. Program je besplatan i radi odlično, bar je meni odradio sva kloniranja nedavno.
Prebacivao sam win10 (500gb HDD na 240gb SSD). I win7 (640gb HDD na 480gb SSD) iz samih windowsa (potrebno instalirati Windows AIK /ADK), reboot i odradi sve. I još neke HDD na HDD sa podacima, ali kako nisu sistemski diskovi nije vrijedno spomena.
Isprobao sam par drugih programa i uvijek je bio problem što su "target" diskovi bili manjeg kapaciteta, ili nakon kloniranja nije htio bootat... Sa diskgenius nije bilo problema. Ima opcija "keep size..." što sam čekirao da boot particije ostanu netaknute, a ostalu particiju (npr. C) samo smanji. Naravno, nisam isprobavao sa punim diskom, bilo je mjesta da sve sjedne na svoje mjesto. Meni je program top. Možda nekom pomogne.
__________________
Dazed and confused

Zadnje izmijenjeno od: driftwood. 25.11.2022. u 03:12.
driftwood je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2023., 19:09   #363
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,367
Imam pitanjce. Koristim Paragon disk cloner i super sam zadovoljan s njim pogotovo šta ima opciju multiclone iliti da staviš sa jednog recimo m.2 na njih par komada u queue. Međutim kada instaliram windowse na Intel NUC i hoću klonirat svaki klon mi baci BSOD i ne uspije. No kada se radi o normalnom PCu ili laptopu sve uredno prođe. Probao sam sa Macrium Reflect Workstation edition WinPE klonirat i sa njim mi je uspio proradit klon od NUCevima no u njemu nemam opciju da kloniram sa jednog ssd-a na recimo još 2-3 tj. da stavim u quene. Pa ako netko ima još kakav program za kloniranje za preporučit na bazi WinPE, a da ima tu opciju multiclone-a javite, hvala.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2023., 20:51   #364
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,690
Možeš sa Macrizm ... napraviti image pa potom iz njega lupaš koliko hoćeš kopija.
Naravno, za to trebaš nekakav privremeni storage na kojeg taj image može stati, može i neki usb stick.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2023., 20:59   #365
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,367
To znam, ali baš bi htio odma sa jednog ssd-a klonirat na više komada bez rađenja image-a.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2023., 23:13   #366
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,690
Pogledaj DiskGenius, možda on ima takvu opciju ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2023., 06:32   #367
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,367
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pogledaj DiskGenius, možda on ima takvu opciju ?
Skinuo sam DiskGenius i napravio WinPE bootabilni disk, ali niti on nema opciju multiclone-a samo 1:1.

U kontaktu sam sa paragon dev. pa cemo vidit sta se moze sredit i popravit od gresaka.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 28.03.2023. u 06:27.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2023., 00:17   #368
njOob
Premium
Moj komp
 
njOob's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Jug
Postovi: 441
Ima tko ideju mozda...

Imam novi laptop sa WIN11. Htio bi sa starog laptopa prebacit WIN10 na drugu particiju na novom laptopu. Kako to najlakse bezbolnije ucinit?
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2023., 00:18   #369
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,545
Citiraj:
Autor njOob Pregled postova
Ima tko ideju mozda...

Imam novi laptop sa WIN11. Htio bi sa starog laptopa prebacit WIN10 na drugu particiju na novom laptopu. Kako to najlakse bezbolnije ucinit?
Slozi si virtualnu masinu... Napravi konverziju sa VMware Converterom u virtualku, skini VMware Player i naganjaj Win10 u toj virtualki... Ovo sto hoces je jednostavno besmisleno...
__________________

Lenovo ThinkPad P15v Gen3 AMD
AMD Ryzen 7 PRO 6850H, 4.7GHz 8-core
32GB DDR5-4800 (2x16GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Rembrandt integrirana grafika (Radeon)
nVidia Quadro T1200 diskretna grafika
15.6" 600nits 4K LCD
Lenovo 170W PSU
Lenovo 40AY docking station + 90W PSU


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo T14s Gen1 AMD
AMD Ryzen 7 PRO 4750U, 1.7GHz 8-core
16GB DDR4
512GB NVMe x4 (Micron)
AMD Radeon Vega
14" FullHD IPS



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2023., 13:36   #370
IGoR_2803
Premium
Moj komp
 
IGoR_2803's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: N/A
Postovi: 723
Bok!

Očekujem sad paljbu i komentare neka pročitam zadnjih par stranica, ali nemrem pa neka se netko smiluje. Imam ploču s jednim NVME slotom, a kupio sam novi, duplo veći nvme. Gore su isključivo instalirane igre, a budući da sam lijen, ne da mi se sve na novom disku reinstaliravati pa tražim besplatan softver koji će mi klonirati postojeći disk na hdd, a nakon uštekavanja novog diska, klonirani sadržaj prebaciti gore s uvjetom da sve instalacije rade normalno. tnx
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2023., 14:03   #371
BinaryJesus
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Sveti Petar
Postovi: 195
Macrium Reflect Free
BinaryJesus je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2023., 16:24   #372
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 1,161
...a kako misliš da klonira sa Macrium Reflect kad na PC ima samo jedan M.2 slot ?
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2023., 16:44   #373
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 18,428
Citiraj:
Autor IGoR_2803 Pregled postova
Bok!

Očekujem sad paljbu i komentare neka pročitam zadnjih par stranica, ali nemrem pa neka se netko smiluje. Imam ploču s jednim NVME slotom, a kupio sam novi, duplo veći nvme. Gore su isključivo instalirane igre, a budući da sam lijen, ne da mi se sve na novom disku reinstaliravati pa tražim besplatan softver koji će mi klonirati postojeći disk na hdd, a nakon uštekavanja novog diska, klonirani sadržaj prebaciti gore s uvjetom da sve instalacije rade normalno. tnx
Ne treba ti ništa osim windows explorera. Copy/paste na HDD, zamijeniš SSD, novom u disk managementu staviš isto slovo i opet copy/paste s HDD-a na novi SSD.
__________________
"Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.




Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12
OS: Windows 11 Pro

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2023., 17:29   #374
BinaryJesus
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Sveti Petar
Postovi: 195
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
...a kako misliš da klonira sa Macrium Reflect kad na PC ima samo jedan M.2 slot ?
Citiraj:
a budući da sam lijen, ne da mi se sve na novom disku reinstaliravati pa tražim besplatan softver koji će mi klonirati postojeći disk na hdd, a nakon uštekavanja novog diska, klonirani sadržaj prebaciti gore s uvjetom da sve instalacije rade normalno
BinaryJesus je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2023., 20:38   #375
strikoo
Premium
 
strikoo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: HR
Postovi: 787
Napravi image
strikoo je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2023., 20:47   #376
Max Rockatansky
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg/Zd
Postovi: 677
Pitanje je moglo biti i jasnije postavljeno ali ako taj SSD nije sistemski ("isključivo instalirane igre"), dovoljno je i ovo što je domy_os napisao. (valjda postoji i još neki treći uređaj, gdje je OS).
Ako je sistemski onda ide image (kloniranje), odnosno Jesusov prijedlog za Macrium sa dodatkom da treba i prazni USB stick na koji će napraviti "rescue" boot da može podići Macrium i "vratiti" image na novi, veći SSD (prazni).
U pitanju se ne spominju ni veličine, slobodni prostor itd. pa možda na kraju završi kupovinom USB M.2 kućišta .
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2023., 10:09   #377
IGoR_2803
Premium
Moj komp
 
IGoR_2803's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: N/A
Postovi: 723
Hvala svima. Ma nije sistemski, nisam mozda dovoljno naglasio, ali napisao sam da su iskljucivo igre gore instalitane. Novi ssd je 1 tb, a ovaj postojeci je 500 gb od cega je cca. 400 gb pun. Dakle, kopirat cu samo sve na hdd, ustekat novi ssd, postavit isto drive slovo i kopirat cijelu strukturu natrag. Trebalo bi radit.
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2023., 11:26   #378
BinaryJesus
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Sveti Petar
Postovi: 195
Ako koristiš ms store ili nešto za igre moglo bi biti problema. Ako je samo steam onda neće.
BinaryJesus je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 12:51   #379
IGoR_2803
Premium
Moj komp
 
IGoR_2803's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: N/A
Postovi: 723
ništa od ms storea. igre su sa steama, epica, gog možda. vidjet ću. probat ću tako danas pa ako ne bi radilo, tražim dalje soluciju. tnx

EDIT: samo update, možda nekom dobro dođe, c/p cijelog SSD-a na HDD pa c/p s HDD na novi SSD radi bez greške.

Zadnje izmijenjeno od: IGoR_2803. 11.08.2023. u 21:36.
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2023., 13:08   #380
Nick7
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 1,474
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ne treba ti ništa osim windows explorera. Copy/paste na HDD, zamijeniš SSD, novom u disk managementu staviš isto slovo i opet copy/paste s HDD-a na novi SSD.
Tocno to.
Ako nije sistemski disk, obican copy&paste je dovoljan. Isprobano vise puta.
__________________
Idiocracy. Kad satira postaje stvarnost.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2023., 13:36   #381
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,545
Cisto preporuka - instaliraj si TeraCopy za copy handler umjesto onog od Windows Explorera...

https://www.codesector.com/teracopy
__________________

Lenovo ThinkPad P15v Gen3 AMD
AMD Ryzen 7 PRO 6850H, 4.7GHz 8-core
32GB DDR5-4800 (2x16GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Rembrandt integrirana grafika (Radeon)
nVidia Quadro T1200 diskretna grafika
15.6" 600nits 4K LCD
Lenovo 170W PSU
Lenovo 40AY docking station + 90W PSU


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo T14s Gen1 AMD
AMD Ryzen 7 PRO 4750U, 1.7GHz 8-core
16GB DDR4
512GB NVMe x4 (Micron)
AMD Radeon Vega
14" FullHD IPS



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2023., 14:03   #382
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 3,120
Teracopy, što može što Explorer nemože?
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2023., 14:16   #383
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,545
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Teracopy, što može što Explorer nemože?
Kolko se sjecam, adaptivno mijenja block size kod kopiranja kako bi ubrzao proces...

Al recimo malo sa njihove stranice...

In case of a copy error TeraCopy will simply skip the problematic file, not terminating the entire transfer. It will also wait for network or device reconnection.

You can skip unnecessary files manually to reduce the transfer time. After the transfer, you can easily retry only the failed or skipped files.

TeraCopy allows you to queue multiple file transfer operations, ensuring that they are executed one after another, rather than initiating multiple simultaneous transfers.

Furthermore, TeraCopy retains all tasks and their associated file lists for a few days, allowing them to be reviewed later for troubleshooting or reference needs.

TeraCopy facilitates the copying of locked files by utilizing an elevated Windows Service and Volume Shadow Copy. This enables smooth and efficient transfer even when dealing with files that are in use or locked by other processes.
__________________

Lenovo ThinkPad P15v Gen3 AMD
AMD Ryzen 7 PRO 6850H, 4.7GHz 8-core
32GB DDR5-4800 (2x16GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Rembrandt integrirana grafika (Radeon)
nVidia Quadro T1200 diskretna grafika
15.6" 600nits 4K LCD
Lenovo 170W PSU
Lenovo 40AY docking station + 90W PSU


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo T14s Gen1 AMD
AMD Ryzen 7 PRO 4750U, 1.7GHz 8-core
16GB DDR4
512GB NVMe x4 (Micron)
AMD Radeon Vega
14" FullHD IPS



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2023., 22:09   #384
2 die 4
Premium
Moj komp
 
2 die 4's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,128
Da vidimo gdje griješim

Pozz ekipa, pročitah cijelu temu, i dalje sam zbunjen.
Probao sam nekoliko stvari, ali na kraju nisam bio uspješan u kloniranju, pa da krenem sa opisom.

Imam OVU matičnu.
Kupio sam si NVME SSD 500GB sa namjerom da na njega kloniram trenutni sistemski SSD koji je na kraju sa memorijom (128Gb).
Kako moja matična nema M.2 NVME slot, nego samo M.2 SATA (što sam skužio tek nedavno i skoro već nekoliko puta kupio NVME SSD misleći da je to samo Plug&Play, a kad ono ), došao sam na ideju da bi NVME mogao koristiti preko PCIe slota uz pomoć adaptera koji su stvarno povoljni danas.
Ja sam to i napravio, kupio NVME SSD i PCIe adapter i instalirao sve.
Sve je uredno učitalo (nisam ništa u BIOSu mijenjao) i uspješno funkcionira kao storage, ALI...

Krenuo sam sa kloniranjem uz ove upute sa ovog Jay2Cents videja ali kako je video 2 godine star, tako je i verzija tog programa apdejtana i sada više nije free, odnosno, na zadnjem koraku me uporno baca na ekran da kupim licencu i odbrojava 24 sata do nečega, ali ne znam čega. Tako da sam to, za sada, preskočio.

Googlao i našao ovu temu i YT pomoć i svi preporučaju Macrium Reflect, pa sam ga isprobao.
Ali ja sam sve odradio samo u Windozama, bez onog USB Boot diska.
Prividno je sve prošlo kako je i pisalo, samo next next i finish i reboot.
Nakon toga, vidim ja uredno kloniran disk, odem u BIOS i promijenim boot order na novi NVME, ali ono BSOD kakog nema
Windows je naišao na grešku i potrebno je repairati iste, ubacite repair disk i probajte ponovno.
Nakon nekoliko reboota da vidim hoće li se sam popraviti, nije pa sam bio primoran vratiti sve na stari boot device, a ovaj sam morao disejblati iz boot selekcije jer ako bi ga ostavio, pa makar i na 5. mjestu (imam 5 diskova) opet bi se pojavio taj windows repair BSOD.

Sada sam obrisao taj klon i dalje normalno dela NVME kao storage, ali ja i dalje trebam klonirati windoze jer mi se ne da instalirati nanovo jer mi je sve i svašta posloženo unutar ovih, a pozaboravio sam pola tih sitnica koje sam nekada slagao

Ima li pomoći?
Da li je problem do toga što je disk na PCIe adapteru?
...

Tenks.
__________________


RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2023., 00:28   #385
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,977
Ajd probaj sa pravim usb boot diskom, zajebi to kloniranje iz win.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2023., 02:44   #386
Max Rockatansky
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg/Zd
Postovi: 677
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Da li je problem do toga što je disk na PCIe adapteru?
Možda u tvojoj kombinaciji (ploča - kartica - SSD), inače radi ok, imam jedan takav combo, 2TB NVMe SSD na PCI-E kartici, 2 particije i uredno boota sa sistemske.
Ne sjećam se jedino da li je bila čista instalacija ili klonirani (moguća razlika u driverima).
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2023., 06:53   #387
veve
woot!!!
Moj komp
 
veve's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,473
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova

Imam OVU matičnu.
Kupio sam si NVME SSD 500GB sa namjerom da na njega kloniram trenutni sistemski SSD koji je na kraju sa memorijom (128Gb).
Kako moja matična nema M.2 NVME slot, nego samo M.2 SATA (što sam skužio tek nedavno i skoro već nekoliko puta kupio NVME SSD misleći da je to samo Plug&Play, a kad ono ), došao sam na ideju da bi NVME mogao koristiti preko PCIe slota uz pomoć adaptera koji su stvarno povoljni danas.
Citiraj:
1 x M.2_SSD (NGFF) Socket 3, supports M Key M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen2 x2 (10 Gb/s)
Podržava ti ploča NVME.
Ono što bi ja napravio je stavio zadnji bios (radiš na svoju odgovornost), jer ako pogledaš izmjene od svakog, svi donose neka poboljšanja vezano uz nvme i m.2 slot.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2023., 07:58   #388
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 33,423
Skini Streleca, napravi usb boot disk od njega, digni komp s njega i onda odradi kloniranje.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2023., 08:00   #389
spiderhr
Premium
 
Datum registracije: Jul 2021
Lokacija: Sesvete
Postovi: 574
Jučer sa Strelecom napravio kloniranje s Macrium free reflect.
__________________
Mali Čile SAD Češka Peru
spiderhr je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2023., 08:37   #390
2 die 4
Premium
Moj komp
 
2 die 4's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,128
Citiraj:
Autor veve Pregled postova
Podržava ti ploča NVME.
Ono što bi ja napravio je stavio zadnji bios (radiš na svoju odgovornost), jer ako pogledaš izmjene od svakog, svi donose neka poboljšanja vezano uz nvme i m.2 slot.
OK, ovaj detalj sam očigledno previdio, hvala it.
Jedini problem je što mi korištenje tog M.2 Slota gasi nekoliko SATA portova a skoro svi su mi populirani.
Ali svakako ću i tu opciju probati.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Skini Streleca, napravi usb boot disk od njega, digni komp s njega i onda odradi kloniranje.
Nisam 100% siguran da sam skužio što trebam, ali ajde da pogađam. Dakle ovo je puna verzija windoza koje moram skinuti i napraviti butabilni USB sa njime, onda preko njega pokrenem windoze samostalno, a kloniram svoj disk sa windowsima koji onda vidim samo kao data disk? Pretpostavljam.
Nikada to nisam radio pa zato glupa pitanja.
Hvala svakako svima.
__________________


RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na