Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.08.2022., 22:24   #1471
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,285
a bas su mogli stavit i paket izmedju jer ovaj 200/100 je 179kn a ovaj 1000/500 je 209kn, taman ima mjesta za 500/200 za 199kn (ili 189)
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2022., 03:37   #1472
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,214
Ma ne beri brigu, budi nam poklonili upgrade na 500/200 za Božić.
Telemach se širi ko omikron
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2022., 11:38   #1473
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 6,408
Nakon godinu i 2 mjeseca, moram priznati da sam zadovoljan uslugom. Stabilan, nema problema u igrama radi pinga. A1 200/100 (brzine su ipak veće)




Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Ma ne beri brigu, budi nam poklonili upgrade na 500/200 za Božić.
Telemach se širi ko omikron
Kaj imaš pouzdan info?
Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2022., 13:47   #1474
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,214
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Kaj imaš pouzdan info?
Jašta da imam.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2022., 22:11   #1475
kenti
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 25
Jel netko ima iskustva s prijevarama kod a1 optike?

Npr. u slučajevima kad je dogovorena jedna cijena s prodajnim predstavnikom i onda je a1 naplatio >20% veći račun?
Ima li šanse da se ovo lažno oglašavanje ispravi ili je to uobičajena praksa a1 za navlačenje korisnika? Prigovor će biti poslan, ali me zanima jel netko imao sličan slučaj.
kenti je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2022., 23:10   #1476
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 2,098
Imao, ali ispalo da je on sve odradio kako treba.. Samo netko tko je obradivao nalog krivo zaklikao.. Rijesilo se umanjenjem na iducem racunu.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
BlackDwarf je online   Reply With Quote
Staro 06.08.2022., 23:32   #1477
kenti
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 25
ok, hvala. Nadam se sličnom ishodu.
kenti je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2022., 17:42   #1478
tomislav10
Registered User
 
tomislav10's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 197
Btw ja sam sklopio produženje ugovorne obveze, 3u1, brzina 1Gb, 1 tv paket i fiksni telefon. Sve zajedno 159kn/mjesec. Kako? Podnio sam zahtjev za prelazak drugom operateru 😀
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2022., 18:09   #1479
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,285
Citiraj:
Autor tomislav10 Pregled postova
Btw ja sam sklopio produženje ugovorne obveze, 3u1, brzina 1Gb, 1 tv paket i fiksni telefon. Sve zajedno 159kn/mjesec. Kako? Podnio sam zahtjev za prelazak drugom operateru 😀
zanimljivo znaci umjesto cca 290-300KN (Net+Tel+TV) tebi su to dali za 159kn ???
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2022., 19:15   #1480
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,147
Ja više nisam pod ugovorom mogao bi ih i ja tražit.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2022., 19:46   #1481
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 289
Ma ekipa zaboravite, možete vi to tražit ali nema šanse da dobijete. Čak i ako predate zahtjev za prelaz drugom operateru, nema garancije da će vas zvat i ponudit vam tako nešto. Bar većinu ni ne zovu...
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2022., 19:48   #1482
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,285
Doduse sad daju 1kn 6 mjeseci za nove ugovore tako da ni to nije los popust
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2022., 20:16   #1483
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 948
Za 159kn nema šanse, meni je trebalo preko mjesec dana i jedno 5-6 ljudi dok nisam dobio za 249kn Telefon+TV(Sportski i Filmski) i Gigabit optiku u prosincu 2021.

Prije toga su me uvjeravali da nema šanse da ispod 330kn to dobijem i da nisam normalan što hoću jeftinije ili za istu lovu što sam prije imao.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2022., 20:30   #1484
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,285
Mozda ima neko do "Agenata" ovdje da nam dogovori bolje uvjete/ugovor ? Ja bi mogo i mobitele prebacit iz T-coma (2 kom)
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2022., 03:52   #1485
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,214
Sve zavisi kakva je situacija s konkurencijom na lokaciji.
Ako vam je dostupna Telemach/HT optika, imate materijala za cijenkanje.
Ako agent vidi da je dostupan samo bakar, đabe vam finte tipa "prelazak na drugog operatera".
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2022., 14:35   #1486
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 289
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Mozda ima neko do "Agenata" ovdje da nam dogovori bolje uvjete/ugovor ? Ja bi mogo i mobitele prebacit iz T-coma (2 kom)
Nice try.
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Sve zavisi kakva je situacija s konkurencijom na lokaciji.
Ako vam je dostupna Telemach/HT optika, imate materijala za cijenkanje.
Ako agent vidi da je dostupan samo bakar, đabe vam finte tipa "prelazak na drugog operatera".
Nema to veze. Meni dostupan HT/Iskon/Telemach, ne daju ni lipe. Meni još bolje, slobodan sam otić na Telemach u svakom trenutku. Čak da me i nazove gospoda nakon predaje zahtjeva i ponudi po cijenu koju kolega spominje, ne hvala, lijep pozdrav jer znam da je to samo na dvije godine, a Telemach je trajno jeftiniji od A1 i ne moram se uvijek cjenkat jer oni sami ponude popust automatski nakon dvije godine.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2022., 15:31   #1487
tomislav10
Registered User
 
tomislav10's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 197
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Sve zavisi kakva je situacija s konkurencijom na lokaciji.
Ako vam je dostupna Telemach/HT optika, imate materijala za cijenkanje.
Ako agent vidi da je dostupan samo bakar, đabe vam finte tipa "prelazak na drugog operatera".
Nisi u pravu. U mom kvartu samo A1 ima optiku, a HT bakar na 60mbps. Nemaš što izgubiti, prelazak u drugu mrežu možeš otkazati u roku 14 dana i ostati na A1 ako ti se ne jave.

Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Za 159kn nema šanse, meni je trebalo preko mjesec dana i jedno 5-6 ljudi dok nisam dobio za 249kn Telefon+TV(Sportski i Filmski) i Gigabit optiku u prosincu 2021.

Prije toga su me uvjeravali da nema šanse da ispod 330kn to dobijem i da nisam normalan što hoću jeftinije ili za istu lovu što sam prije imao.
Ni kod mene nije bilo šanse dok nisam predao zahtjev za promjenom operatera. Onda se odjednom pojavila 😀

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
zanimljivo znaci umjesto cca 290-300KN (Net+Tel+TV) tebi su to dali za 159kn ???
Nije baš 300kn, već cca 250kn na mjesec.

[QUOTE=Lewis;3616046]Mozda ima neko do "Agenata" ovdje da nam dogovori bolje uvjete/ugovor ? Ja bi mogo i mobitele prebacit iz T-coma (2 kom)[/QUOTE
Agenti su samo za nove korisnike, za stare postoji služba za zadržavanje korisnika.

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 11.08.2022. u 12:31.
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2022., 15:42   #1488
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,285
Citiraj:
Autor tomislav10 Pregled postova
Agenti su samo za nove korisnike, za stare postoji služba za zadržavanje korisnika.
Ja sam trenutno na T-comu tako da ja bi svakako bio novi korisnik...

Koristim MaxTV+Tel+Internet (placam 10kn dodatno za hibridni router da imam 35/5 Mbit preko 4G (samo 200GB, nakon tog apad ana paricu) jer preko parice neide preko 10Mbit ili 20 ako iskljucim MaxTV). Plus dodatno dva mobitela kod T-coma.

Znaci ja bi to pokuso sve u onu njihovu "Mozaik" opciju objedinit sa optikom...
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2022., 17:50   #1489
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 1,672
Momci,

pokusavao sam si preko pihole namjestiti odredene internet postavke, ali vidim da mi je u ruteru opcija za unosenje DNS servera posivljena i nemogu nista unijeti.

Predpostavljam da je to jer nemam superuser privilegije i samim time mi A1 to i nece omuguciti ?
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2022., 18:07   #1490
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,147
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Momci,

pokusavao sam si preko pihole namjestiti odredene internet postavke, ali vidim da mi je u ruteru opcija za unosenje DNS servera posivljena i nemogu nista unijeti.

Predpostavljam da je to jer nemam superuser privilegije i samim time mi A1 to i nece omuguciti ?
Neće na žalost to je tako kako je nariktano.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2022., 20:48   #1491
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,214
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Neće na žalost to je tako kako je nariktano.
Sve se može kad se hoće.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2022., 21:28   #1492
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,078
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Momci,

pokusavao sam si preko pihole namjestiti odredene internet postavke, ali vidim da mi je u ruteru opcija za unosenje DNS servera posivljena i nemogu nista unijeti.

Predpostavljam da je to jer nemam superuser privilegije i samim time mi A1 to i nece omuguciti ?
Nije bitno jel imaš superuser ili šta ja znam.
Ja sam u jedan A1 Huawei GPON ušao kao root korisnik i samo sam mogao promjeniti WiFi postavke sve ostalo je ostalo na "Gledaj gledaj al nediraj".

Jedini način da totalno zaobiđeš ISP opremu je da nađeš kompatibilni ONT i uzmeš vlastiti ruter pa sve konfiguriraš.
Sad je samo pitanje dali se tebi isplati ulagati vrijeme,živce i novce u vlastitu opremu ili ne.

Druga i vulgaris opcija je da staviš svoj ruter u DMZ pa na njemu namjestiš koje DNSove djeli (oped moraš zvat SZK da upale DMZ).
Ako ti treba DNS za par klijenata tipa jedan PC/Laptop/Konzolu/TV onda fino provjeri network settings u svakom uređaju i postavi DNSove na ono što želiš.

BTW Bridge na A1 zaboravi nedaju ga ni pod razno.
__________________
Pošten trgovac:
1,2,
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2022., 08:05   #1493
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 1,672
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova

Hvala kolega, javim popodne što i kako uspijem


Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Nije bitno jel imaš superuser ili šta ja znam.
Ja sam u jedan A1 Huawei GPON ušao kao root korisnik i samo sam mogao promjeniti WiFi postavke sve ostalo je ostalo na "Gledaj gledaj al nediraj".

Jedini način da totalno zaobiđeš ISP opremu je da nađeš kompatibilni ONT i uzmeš vlastiti ruter pa sve konfiguriraš.
Sad je samo pitanje dali se tebi isplati ulagati vrijeme,živce i novce u vlastitu opremu ili ne.

Druga i vulgaris opcija je da staviš svoj ruter u DMZ pa na njemu namjestiš koje DNSove djeli (oped moraš zvat SZK da upale DMZ).
Ako ti treba DNS za par klijenata tipa jedan PC/Laptop/Konzolu/TV onda fino provjeri network settings u svakom uređaju i postavi DNSove na ono što želiš.

BTW Bridge na A1 zaboravi nedaju ga ni pod razno.

Imam već jedan dodatni ruter koji služi kao ekstender za WiFi uređaje u drugom dijelu apratmana. Ali na isti nije spojen glavni komp već điđemiđe kućanske pa mi flitracija na tome baš i ne znači puno.


Kao što napisah gore, budem popodne isprobao preko uputa od kolege pa da vidimo. Isti ili sličan problem sam imao i sa Huawei B818 ruterom koristeći mobilni net od A1 pa sam na kraju riješio otvaranjem neke komande u web sučelju kako bi preko iste "otvorio" DNS postavke.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2022., 10:12   #1494
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,147
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Naravno, ali ne žele. Jedan sam od onih koji je pokušao, ali nije išlo i to ne jednom. Probao i to preko telneta nije uspjelo.

Sad ionako koristim svoj router iza ovog njihovog pa mi više nije ni bitno.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.08.2022. u 10:20.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2022., 21:31   #1495
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,078
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Kao što napisah gore, budem popodne isprobao preko uputa od kolege pa da vidimo. Isti ili sličan problem sam imao i sa Huawei B818 ruterom koristeći mobilni net od A1 pa sam na kraju riješio otvaranjem neke komande u web sučelju kako bi preko iste "otvorio" DNS postavke.
Inače A1 daje dva različita Huawei EchoLife GPON rutera.Na jednom možeš upast kao telecomadmin ali samo kad izvučeš optičku nit.Ako nešto promjeniš tipa odabereš Bridge mode on će ti fino čim se spoji nazad na ACS vratit na ono kako ACS kaže.

Dok na drugome kao root dat će ti samo da možeš WiFi izmjenit ostalo samo možeš gledat čak ni config nećeš moć skinut.

Jel sada kužiš zašto prezirem ovakve idiotarije šta A1 izvodi a da nespominjemo DataCaps pa time imitiraju američki Comcast.
Svijet bi bilo ljepši da korisnicima daju ONTove kao HT.
__________________
Pošten trgovac:
1,2,
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2022., 19:53   #1496
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 242
Bilje, počeli su ozbiljno raditi optiku. Od 01.07. na prvom čvorištu već spajaju korisnike. Ja sam kod drugog čvorišta, doslovno pored ograde mi kopaju zdenac i pripremu za ormarić čvorišta.
Da li blizina čvorišta ima kakav utjecaj na stabilnost i brzinu kao što je slučaj kod bakra (line attenuation, noise margin)? Uzeo bih max dostupnu brzinu.

I dodatno pitanje pročitao sam da ne može Bridge na A1 ni pod razno, ali sam vidio i drugi post korisnika koji kaže da ima svoj drugi router iza ovog. Može li se kod A1 staviti neki bolji router, a da istovremeno ti ostanu dostupni tel + iptv? Txs.
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2022., 23:15   #1497
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,285
Citiraj:
Autor ...Tihomir... Pregled postova
Bilje, počeli su ozbiljno raditi optiku. Od 01.07. na prvom čvorištu već spajaju korisnike. Ja sam kod drugog čvorišta, doslovno pored ograde mi kopaju zdenac i pripremu za ormarić čvorišta.
Da li blizina čvorišta ima kakav utjecaj na stabilnost i brzinu kao što je slučaj kod bakra (line attenuation, noise margin)? Uzeo bih max dostupnu brzinu.
Udaljenost nebi trebala biti nikakav problem jer ipak je to optika a ne bakar, jedino neznam jel spajaju direkt opiku u router ili stavljaju ONT na tavan pa onda do routera FTP kabel.

U kojoj si ulici u Bilju ? Biljske Satnije ili ?
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2022., 23:28   #1498
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,078
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Udaljenost nebi trebala biti nikakav problem jer ipak je to optika a ne bakar, jedino neznam jel spajaju direkt opiku u router ili stavljaju ONT na tavan pa onda do routera FTP kabel.

U kojoj si ulici u Bilju ? Biljske Satnije ili ?
Nema ti u A1 ONTova kao kod HTa.
A1 ti daje Huawei EchoLife GPON rutere koje oni nekad prozovu ONTovima a nisu a u njih ide direktno optička nit.
Bridge nedaju ni pod razno iako jedan od dva GPON rutera ima Bridge opciju.
Mogući razlog je to što uređaj im jako loše routea promet a to smo vidjeli kod HTovog GPON Tehnicolora.

Mislim da u Uzia ima dobar Huawei ONT kojemu možeš preko GUIa zadat Serial i PLOAM password(HWE-HG8310M).
Volio bih isprobati ali nemam gdje ga uštekat da vidim jel kako to radi(nemam voljnog korisnika iz ST ili Kaštela da probam).
Mislim da me svatko ovdje na forumu jako dobro poznaje koliko prezirem ISP opremu i to sa razlogom.

Citiraj:
Autor ...Tihomir... Pregled postova
I dodatno pitanje pročitao sam da ne može Bridge na A1 ni pod razno, ali sam vidio i drugi post korisnika koji kaže da ima svoj drugi router iza ovog. Može li se kod A1 staviti neki bolji router, a da istovremeno ti ostanu dostupni tel + iptv? Txs.
Možeš ti stavit svoj pa prištekat ga na LAN port od njihovog ali što ti vrijedi kad njihov je i dalje je Main Gateway i nemožeš mu ugasiti DHCP a i djeli DNSove koji su mu zadani od A1/ACSa.
Jedina stvar što daju je da nazoveš SZK i tražiš da uključe DMZ pa onda svoj staviš.

Skuplja i bolja solucija je naći Serial s kojim se autorizira OLTu pa nabaviti vlastiti ONT kojemu se može zadati Serial te naći MAC ID koji A1 GPON Ruter koristi za autorizaciju Internet veze jer kod A1 Internet veza je DHCP vrsta konekcije sa MAC adresom i lease time je 4 dana dok kod HTa je PPPoE sa 24 sata.
__________________
Pošten trgovac:
1,2,

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 12.08.2022. u 23:37.
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2022., 23:37   #1499
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,285
Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Nema ti u A1 ONTova kao kod HTa.
A1 ti daje Huawei EchoLife GPON rutere koje oni nekad prozovu ONTovima a nisu a u njih ide direktno optička nit.
Bridge nedaju ni pod razno iako jedan od dva GPON rutera ima Bridge opciju.
Mogući razlog je to što uređaj im jako loše routea promet a to smo vidjeli kod HTovog GPON Tehnicolora.
.
Ako je to ovaj model onda ih sam proizvodjac tako naziva (ONT)

https://e.huawei.com/en/products/ent...olife-eg8145v5
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2022., 23:39   #1500
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,078
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ako je to ovaj model onda ih sam proizvodjac tako naziva (ONT)

https://e.huawei.com/en/products/ent...olife-eg8145v5
Oni ga zovu ONT znam i za te marketing fore ali on neradi kao Risecomi i Nokie u HTa.
S njim sam se susreo prije par mjeseci u Zagrebu i u njega možeš upasti kao Root korisnik ali sve šta možeš promjeniti je WiFi zato sve ostalo je na "Gledaj Gledaj al NEDIRAJ"

Na ovom drugome Huawei EchoLifeu postoji bridge opcija kad upadneš kao telecomadmin a možeš jednu ili dvije stvari promjeniti više ako se nevaram a to je uključiti DMZ i zadati Static adrese u LANu.
E i da moraš izvadit optičku nit da bi upao kao telecomadmin plus sve se reseta na ono kako ACS kaže čim vratiš nazad optičku nit.

EDIT #1
Inače najnoviji ONT koji HT i Iskon daju za FTTH je Huawei OptiXstar HG8010H v6
https://i.imgur.com/pcYn7zl.jpg
__________________
Pošten trgovac:
1,2,

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 12.08.2022. u 23:54.
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na