|
![]() |
#5491 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
win10 ENT LTSC (non N) is the way to go, the only way for me. pokidat telemetrije koliko god mozes, a jedan dio mozes. za updejtove obuzdat sledgehammer, sledgehammer i sledgehammer. reko sam 100 puta to vec. patite se bezveze. sledge ima u sebi wumgr (DavidXanatos) koji radi odlicno, bar meni, kad zelite sami updejtat. ak oces jos par tool-ova, stavi O&O ShutUp10, Private Winten (DavidXanatos). vidi pm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5492 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
W10 LTSC je way to go. Nema bloata, jedan update mjesečno u prosjeku, podrška do 2031, telemetrija se da u potpunosti isključiti. Nemreš ga skinut s MS stranica (samo za enterprise ekipu je namijenjen). PM za upute. Christitus ti vrlo lako totalno skrši komp, pogledaj samo pod "issues" na Githubu. Da ne govorim da su ti Github "debloateri" ogromni sigurnosni rizik jer svi traže sudo. Koristim O&OShutup za par sitnica i to je to. Automatski restartovi se daju vrlo efikasno riješiti s mjenjanjem dvije postavke u GP. haha, Geronimo me preduhitrio, nisam ni trebao tipkat samo se ne slažem s verzijom, IOT je way to go jer se da aktivirat superiornom hwid metodom i ima duži support |
![]() |
![]() |
![]() |
#5494 |
DIY DILETANT
|
LTSC pioniri goronimo i kopija buju imali puno posla s PM uputama kad desetka bude EOL krajem 2025-e. Iako kako stvari idu s jadnim W11 tržišnim udjelom, sve mi se čini da bude MS produžio taj rok za još par godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5496 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Znaci LTSC ili IoT. Dok je non-N verzija nemam problema s igrama... Doslovno koristim samo 5-6 appova, browser i steam/gog i ostale launchere/platforme za igre. Vidio sam dosta postova spominjete sledgehammer, o&oshutup10 i sl., nisam ih htio imenovati nego da vidim sto ce opet izletiti ![]() Nista, pricekati da stigne disk i dotad prouciti stivo. Hvala ![]()
![]() |
![]() |
#5498 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5499 |
DIY DILETANT
|
"Technologist" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Al ovo me podsjetilo na davne dane kad se taj u članku spomenuti WGA ušuljao na sedmice preko WU. Nakon toga su svi (čitaj 90% korisnika) koji su imali krekane windowse isključili WU što je ko što svi znamo loša praksa koja je dovela do malware eksplozije u Windows OS ekosistemu. Microsoft je naučio lekciju i zato danas imamo ovakvu elegantnu alatku za aktivaciju, besplatno hostanu na githubu od strane microsofta. Ko što je netko rekao "Ako ih nemožeš pobjediti, pridruži im se". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5500 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5501 |
DIY DILETANT
|
Da ga nema, strepio bih od listopada 2025-e i migracije na Linux. BTW, to je zadnja verzija bazirana na desetki, sredinom iduće godine dolazi W11 LTSC. S obzirom da je LTSC za enterprise klijentelu, ima nade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5502 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Zna li netko kako riješiti ovaj problem na Win10: https://ibb.co/k5zcdfS https://ibb.co/XbnJRbX Jedno je u Wordpadu, a drugo u VLC media playeru. Format file-a je .srt. System locale u Region postavkama mi je Croatia i to je prije popravilo problem, ali nakon što sam zadnji put reinstalirao Windowse imam taj problem i kad mi je ovo na Croatia postavljeno.
![]() |
#5503 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Vlc, subtitles, character encoding, probaj sa "central european" ili sa "windows 1252" ako se dobro sjecam. A notepad bi mogao popraviti ako u control panelu pod "region > administrative > change system locale" podesis "croatia". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5505 |
49%winner
|
Samo da se zahvalim geronimu i kopiji na savjetima i pomoci - ltsc iot radi ko urica. Malo sam u soku jer moram instslirati nekakav photo viewer lol, ovi winsi su bas goli goli ![]()
![]() |
![]() |
#5506 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5507 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
I ja koketiram s IoT Enterprise LTSC i dela dobro. Obavezno napraviti "wsreset -i" bez navodnika u admin cmd-u da se instalira MS Store jer prek njega imam dost aplikacija kaj koristim, ali osim toga super dela, pogotovo za stare kompove i laptope
![]() |
#5508 |
Premium
|
ima registry kljuc koji se ubaci i stari/vjerni windows photo viewer opet postaje default "vjuer" za windows ;-). neznam gdje se skine vise jer ga imam dugo, ali ako nekome treba javite pa cu vam prebacit. neznam samo kak tocno jer zippy vise ne postoji (preporucite neki drugi servis koji nije zatpan kilom malware-a i reklama...?). evo ja nikad u zivotu nisam ni koristio, a ni vidio taj ms store. nemam pojma ni kak zgleda lol, al kome treba nek si ga stavi, ko sto kaze kolega, moze se. edit: nasao ![]() https://www.howtogeek.com/225844/how...on-windows-10/ |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|