Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.03.2020., 19:27   #151
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 14,430
Pa router nema veze s LAN-om.
Ako je switch iza routera na gigi, toliko će biti brzina unutar lana.
Znači kopiranje/slanje s kompa na komp će biti na gigi, ako su oba kompa spojena na switch koji ima gigu portove.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2020., 19:48   #152
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 164
A sooo!
To necu radit garant. Bitna mi veza pc-router, snimac-router.
Hvala!
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2020., 22:58   #153
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,130
4k je 25 mbit uvrh glave.
dakle 100 mbit je dovoljno. ako router kaze da je port 100, onda je 100.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 07:25   #154
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 164
Ethernet, mrežne kartice, uređaji...

Jutro!
Imam jednu situaciju pa molim savjet.
Na jednom kraju kuće imam tcom router 931VII, iz njega mi na tavan ide 1 kabal na switch, iz switcha na 2 uređaja.
(HVALA forumašima za switch, čuo sam za to, no mislio da se njime gubi na kakvoći prijenosa, nisam imao pojma..)
Na drugom kraju kuće (10-11m, 2 zida) imam chromecast koji radi skoro uredno, no ponekad ima problem s trzanjem HD, problem je signal (blizu routera isti file radi bez greške).
Imao/m sam extender TPlink WA730re kojeg sam namjeravao postaviti na tavan, no koristiti oba SSID, s originalnog routera i extendera. Zakačio sam extender kablom direktno na router i testirao u AP modu, dhcp ostavio na disable, ssid imenovao drugačije. Signal je ok, no chromecast ne shvaća da je to jedna te ista mreža. Ako sam mobitelom zakačen na ssid 1, a chromecast je na ssid 2, mobitel vidi chromecast, no ne pokreće video na njemu.
Može li se tome doskočiti, da dva ssid rade kao jedan, da veza između njih za uređaje koji su spojeni bude kao da su na istom ssid?
(skoro svi uređaji, osim chromecastova i sličnih imaju statički ip, ako je to bitno)

...i jel to bolja ideja od eksperimentiranja i dodavanja wifi antena na router pokušavajući pojačati signal?

Zadnje izmijenjeno od: tomycrosound. 13.03.2020. u 07:50.
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 09:01   #155
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 14,430
A zašto imaš 2 SSID-a?

Extender "povećava range" postojećeg SSID, to je i poanta.
Extender ne mora biti u AP modu, već u Range Extender Mode - Signal Booster modu.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 09:17   #156
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 164
Zato što sam ih tako upisao, da vidim na što se spajam.
Mora biti isti SSD?

Ako ekstender kačim kablom na router, ne mora li tada biti u ap modu? (nezz)
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 10:46   #157
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 14,430
Ne, on će onda raditi kao zaseban uređaj s vlastitim SSID-om.

Ako je extender, mora raditi u extender modu s DHCP-om s ISP-ovog routera.

Mislim, može on raditi kao AP, ali vidiš da imaš problema.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 11:18   #158
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 164
A koja je razlika?
Ne može kao extender, nemam dovoljno signala na tavanu.., mogao bih staviti isti SSID pa probati ako je to problem.
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 11:24   #159
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 14,430
Extender radi na principu da "extenda" postojeću mrežu na koju je spojen.
Isti rule-ove, isti IP range, samo jači signal.

Kao da si postojećem routeru (SSID-u) pojačao signal.

AP ilitiga Access Point se spaja na nekakav router (mora imati izlaz na internet), ima više mogućosti, veći broj SSID-ova (čak i ovi jeftini imaju do 4 ssid-a po AP-u), ACL, veći broj klijenata itd.,različiti IP range-ovi ovisno o SSID-u, roaming između SSID-ova itd.

Uglavnom, ovo što ti imaš skonfano je dobro, tako extender je zamišljan da radi, ali Chromecast je preglup da skuži da je to ista mreža, na žalost. Tako da ti to neće raditi u tvom slučaju.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 12:23   #160
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 164
Malo sam cackao, gledam “emulator” TP linka, vidim da mi nisam postavio ip adresu 192.168.1.2, nego ostavio na defaultnoj 192.168.0.254. Moze li to bit problem il to jednostavno ne moze radit kao jedna mreza?
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 12:43   #161
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,782
Pa da, premjesti ga na 192.168.1.2, isti SSID,
u gl. routeru neka DHCP Server pool počinje od cca .10 ili .20.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 13:03   #162
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 164
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa da, premjesti ga na 192.168.1.2, isti SSID,
u gl. routeru neka DHCP Server pool počinje od cca .10 ili .20.
Ne znam pa moram pitat, može li počinjati od 192.168.1.3 ??
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 13:18   #163
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 14,430
Citiraj:
Autor tomycrosound Pregled postova
Ne znam pa moram pitat, može li počinjati od 192.168.1.3 ??
Može, ali nemoj to raditi, ostavi koju IP adresu za još neki uređaj u tom range-u.

Stavi 192.168.1.10 na dalje.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 20:51   #164
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 164
Ne vidi.
Isti ssid, dva razlicita kanala, ip routera(2) 192.168.1.2, signala ima i radi dok je mob na tom wifi, no kad odem na drugi router, odatle ne vidim chromecast..
Jedina greska koju sam mozda napravio tijekom ucackavanja je ovaj default gateway (slika).
Ak ima tko kakvu ideju nek vice,
il je to - to (ne moze da radi)
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2020., 21:52   #165
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 164
Ethernet, mrežne kartice, uređaji...

Ukljucio upnp na glavnom routeru
čini se da radi. Radi, ako se chromecast nije sam odspojio i samostalno prespojio na prvi ssid. Javim sjutra ako ne valja 👍🏽

Edit: radi, znači ako je mob na ssid1, pokrece video na chrmc koji je na ssid2.
No, iako je signal dobar (54), ponaša se sporije i daleko češće smrzava slika nego ranije.
Nije do transcodea, do mreže je.

..klinci imaju problema s minecraftom; vide se međusobno, no užasno sporo spaja, ako se uopće spoji; i kad su na istom ssid također.

Zadnje izmijenjeno od: tomycrosound. 14.03.2020. u 10:26.
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2020., 11:22   #166
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,299
Htio bih prosiriti broj lan portova na ruteru dodavanjem switcha, nista kompleksno. Ja i mreze smo si na "vi". Trebao bi barem 4 porta (moze i vise ako proizvod opravdava cijenu).

Imam B715 ruter s 4 gigabitna porta (od toga je 1 moze biti WAN port ako to sta znaci). Na switch bi spojio 2 chromecasta, firetv i tv. Realno bi mi bio dovoljan i 100 Mbps switch, I guess. Brzina neta mi je ispod 100 Mbps.

Uzeti najjeftiniji switch s nabave ili moram o necemu razmisljati prije odabira?
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2020., 11:30   #167
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 14,430
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Htio bih prosiriti broj lan portova na ruteru dodavanjem switcha, nista kompleksno. Ja i mreze smo si na "vi". Trebao bi barem 4 porta (moze i vise ako proizvod opravdava cijenu).

Imam B715 ruter s 4 gigabitna porta (od toga je 1 moze biti WAN port ako to sta znaci). Na switch bi spojio 2 chromecasta, firetv i tv. Realno bi mi bio dovoljan i 100 Mbps switch, I guess. Brzina neta mi je ispod 100 Mbps.

Uzeti najjeftiniji switch s nabave ili moram o necemu razmisljati prije odabira?
Za to što ti trebaš, uzmeš neki ne-manage switch (ilitiga glupi switch) i to je to.

Ovi po 150-300kn su glupi switchevi, tako da s tim ne možeš fulat. Svakako bi preporučio gigabitni switch. Nikad ne znaš kada može poslužiti a nema velike razlike u cijeni. Npr. ovaj.

Citiraj:
Autor PR3DA70R Pregled postova
Btw jedno općenito pitanje. Kakva su iskustva sa Linksys proizvodima u usporedbi sa TP-Linkom ako tko zna? Su bolji šta il ista pašta?
D-Link, Linksys, TP-Link, ovi entry level, sve je to isti vrag.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2020., 11:43   #168
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,299
Just to be clear, ne trebam razmisljati o tipu kablova i to? Danasnji hardver to prepoznaje i prilagodjava se? Tnx!
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2020., 11:44   #169
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 14,430
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Just to be clear, ne trebam razmisljati o tipu kablova i to? Danasnji hardver to prepoznaje i prilagodjava se? Tnx!
Ne trebaš razmišljati.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2020., 11:52   #170
IGoR_2803
Premium
Moj komp
 
IGoR_2803's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: N/A
Postovi: 636
Bok, planiram zamijeniti postojeci 100 Mbps swtich za kucnu mrezu s gigabitnim. Najobicniji unmanaged switch s 16 portova mi treba. Ne rackmount nego obicni. Kaj da uzmem do nekih 500, 600 kn i to u protisu (imam neku zamjenu odobrenu tamo)? Ima li opce kakve razlike ili uzmem bilo koji tp-link ili d-link? Internet imam 100 mbps optiku od hta, kabliranje je s cat5e kablovima, a ne koristim za nista posebno. Iptv, par kompova spojenih s kablom, tu i tamo neki transfer prek meze i streamanje 4k materijala s mreznog diska.
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2020., 13:29   #171
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,782
Nema tu puno "priče" a i sam si definirao trgovinu,
switch - evi > sort po cijeni i vola:
https://www.protis.hr/products/detai...tal-case/66789
https://www.tp-link.com/us/business-...ch/tl-sg1016d/
ima i dalje / skuplje ali ovo je sasvim ok.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2020., 15:42   #172
warlock25
Premium
Moj komp
 
warlock25's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 2,179
Pitanje u vezi kupnje rutera.
Imam optiku od A1 500/120 godinama vec i izgleda da je ruter odlucio srat.
Uglavnom koji ruter kupiti svoj a da nije skup,da se mogu forwardat portovi i da je za laika a da imam prek njega optiku i tv od A1?
Ako je to uopce moguce napraviti?
__________________





warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2021., 18:31   #173
Babaloo
In the lab...
 
Babaloo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 923
Pozdrav ljudi i prije svega sve najbolje svima u novoj 2021, nadajmo se da će biti bolja nego ova prošla

A sad na temu...tehničar od Iskona mi je utvrdio da mi je na cca 2 m od izvora telefonskog kabela postoje smetnje na kabelu (da li je popucao ili štoveć) zbog čega mi je brzina interneta višestruko spora.
Stoga razmišljam da internet ruter premjestim na izvor od kuda je prvotno provlačen dodatni telefonski kabel (s obzirom da se ovaj drugi kojim je produžavano do dnevnoga boravka nalazi ispod parketa i nezgodno mi ga je mijenjati) i počnem koristiti Powerline za prijenos interneta putem strujne mreže u drugu sobu gdje mi je telka i ruter/reciver od Iskona za TV.

Razmišljao sam uzeti ovaj od TP-LINK AV1000 TL-WPA7510 KIT pa me zanima koristi li tko iste/slične uređaje, kakva su iskustva, kvaliteta prijenosa, nedostaci? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima
__________________
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2021., 18:45   #174
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,156
ako ti je cijela kuća (ili znaš sigurno da ti je ta relacija) na istoj fazi, probaj.
ako je struja čista ne vidim problema.

montirao sam ih dosta, u privatnim kućama je to uglavnom radilo, nisam nikad testirao samu brzinu veze već uvijek samo speedtest interneta, i to je često guralo max brzinu linije (20-30mbita dsl, rijetko tko ovdje ima više od 30). kad se powerline spajao kroz više katova, onda je znao bit na rubu iskoristivosti, tipa 10mbita, ali u takvim situacijama je i tih 10 bilo bolje nego ništa.

ps - rađe uzmi čisti powerline (bez wifija), a onda dokupi malo bolji AP za tu razliku u cijeni.

edit:
npr ja bi ovu kombinaciju (znam da je av600 ali realno - nema veze):
https://www.links.hr/hr/powerline-ad...mbps-053515071

i odvojeni AP
https://www.links.hr/hr/router-tp-li...icni-060800024

ps
Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
tehničar od Iskona mi je utvrdio da mi je na cca 2 m od izvora telefonskog kabela postoje smetnje na kabelu
kako ti je to izmjerio? onako od oka / uha , ili je imao tdr sa sobom pa je vidio graf? pitam jer samo je tdr relevantan/točan, a iskonovci takvu opremu inače nemaju, to imaju HTovci i to ne svi, već ga uzimaju na teren po potrebi.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 03.01.2021. u 18:56.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2021., 18:50   #175
VandaL.pr!
Premium
Moj komp
 
VandaL.pr!'s Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: zaDAR
Postovi: 542
Tako su i meni rekli tehničati iz Iskona (T-coma),imao sam interneta ali 5 Mbita umjesto 10 koliko sam trebao. Kako sam ionako bio u renovaciji uštemao sam i taj dodatni ethenet kabel za telefon, cca 15ak metara, izgubio sam jedan dan samo za njihov predosjećaj da je kabel u zidu oštećen.

Naravno ista brzina je bila i s tim novim kabelom. Kad je tehničar došao opet zvao je u centralu i skužili su da mi je pušten krivi ADSL profil...
Tako da ako imaš iti malo neta sumljam da ti je do kabela.

U svim tim radovima, čekanjima tehnicara isteklo mi je 14 dana za raskid ugovora, srećom sam uzeo net bez ugovorne obaveze pa sam lako na kraju mj. prekinuo ugovor.
__________________
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220
VandaL.pr! je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2021., 23:59   #176
Babaloo
In the lab...
 
Babaloo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 923
Citiraj:
Autor VandaL.pr! Pregled postova
Tako su i meni rekli tehničati iz Iskona (T-coma),imao sam interneta ali 5 Mbita umjesto 10 koliko sam trebao. Kako sam ionako bio u renovaciji uštemao sam i taj dodatni ethenet kabel za telefon, cca 15ak metara, izgubio sam jedan dan samo za njihov predosjećaj da je kabel u zidu oštećen.

Naravno ista brzina je bila i s tim novim kabelom. Kad je tehničar došao opet zvao je u centralu i skužili su da mi je pušten krivi ADSL profil...
Tako da ako imaš iti malo neta sumljam da ti je do kabela.

U svim tim radovima, čekanjima tehnicara isteklo mi je 14 dana za raskid ugovora, srećom sam uzeo net bez ugovorne obaveze pa sam lako na kraju mj. prekinuo ugovor.
mjerili smo brzinu na nadoštukanom izlazu telefonske linije gdje je bila cca 4 Mbit download i na samome izvoru gdje je bila cca 50 Mbit, pa bih se usudio reći da je ovaj bio jedan od rijetkih tehničara koji zna šta radi i priča

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ako ti je cijela kuća (ili znaš sigurno da ti je ta relacija) na istoj fazi, probaj.
ako je struja čista ne vidim problema.

montirao sam ih dosta, u privatnim kućama je to uglavnom radilo, nisam nikad testirao samu brzinu veze već uvijek samo speedtest interneta, i to je često guralo max brzinu linije (20-30mbita dsl, rijetko tko ovdje ima više od 30). kad se powerline spajao kroz više katova, onda je znao bit na rubu iskoristivosti, tipa 10mbita, ali u takvim situacijama je i tih 10 bilo bolje nego ništa.

ps - rađe uzmi čisti powerline (bez wifija), a onda dokupi malo bolji AP za tu razliku u cijeni.

edit:
npr ja bi ovu kombinaciju (znam da je av600 ali realno - nema veze):
https://www.links.hr/hr/powerline-ad...mbps-053515071

i odvojeni AP
https://www.links.hr/hr/router-tp-li...icni-060800024

ps


kako ti je to izmjerio? onako od oka / uha , ili je imao tdr sa sobom pa je vidio graf? pitam jer samo je tdr relevantan/točan, a iskonovci takvu opremu inače nemaju, to imaju HTovci i to ne svi, već ga uzimaju na teren po potrebi.
Mjerio sa uređajem koji je donio sa sobom, točno je pokazalo gdje veza izbacuje puno grešaka, bio sam na mjestu dogoađaja kad se mjerilo, on mi je i predložio tu kombinaciju sa Powerlineom
aha, misliš onda da uz postojeći router uzmem još jedan koji bi mi bio samo za net i telku u boravku? Šta bi bio bolji signal?
na ovaj model od TP-Linka koji sam stavio sam prvenstveno ciljao iz razloga što bi iz njega mrežni kabel išao direktno u uređaj od Iskona, a wireless mi je potreban radi kompa koji je isto u boravku pa sam mislio ubiti dvije muhe jednim udarcem
Ne radi se o kući nego o stanu, sve je na istoj etaži, samo mi je izvor telefona u hodniku koji je blizu ulaznih vrata, a boravak mi je na sredini stana (cca 10 m provlačenja kabela) i nije mi zgodno a ni isplativo provlačiti kabel po podu jer se moraju dizati parketi (što trenutno nije uopće opcija, barem još koju godinu )
__________________
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2021., 19:57   #177
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,980
Da li netko zna ja nisam pokušao još jer trenutno nemam karticu. Ako stavim bilo koju 10Gbit PCIe karticu u komp hoće normalno funkcionirat ? Treba mi za neki test pa me zanima da ne raskopavam bezveze PC.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 04.04.2021. u 15:45.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2021., 08:42   #178
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 6,376
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Da li netko zna ja nisam pokušao još jer trenutno nemam karticu. Ako stavim bilo koju 10Gbit PCIe karticu u komp hoće normalno funkcionirat ? Treba mi za neki test pa me zanima da ne raskopavam bezveze PC.
Normalno da hoće, ako imaš drivere za nju...ono što bi moglo biti problem je da trebaš i 10gbit switch za iskoristiti tu brzinu
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2021., 12:50   #179
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,130
Ima tko kakvu preporuku za kakav POE injektor? Kupio u chipoteci extractor na USB-C i ethernet, a treba mi 48V (36-57V) ulaz... jasno mi je da se ovo inače spaja direkt na switch koji ima POE port, ali nemam takav. Tnx
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2021., 13:12   #180
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,782
Zavisi koju opremu / uređaj trebaš napajati, ima na tržištu 48V (36-57V) PoE injektora i napajanja.
Pri nabavci obrati pažnju koji tip / standard ti oprema podržava.
Nikky je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na