Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.04.2021., 15:36   #11821
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,628
Citiraj:
Autor p3r02d3r0 Pregled postova
Generalno, postoji mogućnost. Donedavno sam živio u Zaprešiću i u zgradi si se mogao spojit jedino putem parice. Nakon poziva Bnetu i prikupljenih potpisa u zgradi, dosta brzo se to postavilo. Kroz cca mjesec dana.

Ali naravno, preduvjet je da u naselju negdje već postoji kabel.
To je jedna opcija. Druga je DSL, nema A1 samo kabelski net.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB Corsair Vengeance DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
External storage: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



Lenovo ThinkPad T480

CPU: Intel Core i7-8550U @ 1.8 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR4-2400
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Linux Fedora 33 Cinnamon

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2021., 16:32   #11822
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,691
Je li se netko ovdje žalio jer su mu ukinuli N1 ali nije tražio raskid već nekakav popust ili jedan mjesec džabe jer nisu dali adekvatnu zamjenu?

Došao mi račun s novim ugovorom, sada mi je skuplje ali jeftinije nego t-com
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 15.04.2021., 16:51   #11823
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Je li se netko ovdje žalio jer su mu ukinuli N1 ali nije tražio raskid već nekakav popust ili jedan mjesec džabe jer nisu dali adekvatnu zamjenu?

Došao mi račun s novim ugovorom, sada mi je skuplje ali jeftinije nego t-com
Kako nisi dobio adekvatnu zamjenu dobio si dva informativna kanala Sky News i Al Jazeera Balkans

Jel to racun za jedan cijeli mjesec, nije ono prorcionalno broju dana koristenja.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2021., 16:57   #11824
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,691
Prošli mjesec mi je bio samo 2 dana, sada cijeli.

Cijeli mjesec je ovo za Mozaik, skupo?
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 15.04.2021., 17:15   #11825
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Prošli mjesec mi je bio samo 2 dana, sada cijeli.

Cijeli mjesec je ovo za Mozaik, skupo?
kak mislis skupo, bilo bi skupo da placas punu cijenu 279 kn, ovo je ipak na popust pa je povoljnije i prihvatljivije...
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2021., 22:17   #11826
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,577
I ne računaj 15 kn za CAM u cijenu. On je van ugovora i van Mozaika. I ja imam ugovor na 199 kn, ali imam dva Cam-a, pa plačam 229,00kn.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2021., 09:12   #11827
SPLiFF
škafiškafnjak
Moj komp
 
SPLiFF's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,471
Jučer bio tehničar, zamijenio STB i donio CAM (prebacio sam uslugu na "novu generaciju").
Sve šljaka. Internet mi nisu prebacili na 200mbit.

Pokušao sam "programirati" daljinski od STB-a za Philips LCD ali bezuspješno - ne radi. TV je stariji pa sam probao programirati za noviji Samsung - isto ne radi.
Je li netko uspio?
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2021., 09:38   #11828
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,691
Imaš opciju HDMI CEC u postavkama?
Meni je to uključeno pa se tv sam upali i i ugasi kako palim stb.

Btw Sky News 13 ne radi na modulu ali radi na STB-u. neobično.
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 17.04.2021., 10:27   #11829
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
Jučer bio tehničar, zamijenio STB i donio CAM (prebacio sam uslugu na "novu generaciju").
Sve šljaka. Internet mi nisu prebacili na 200mbit.

Pokušao sam "programirati" daljinski od STB-a za Philips LCD ali bezuspješno - ne radi. TV je stariji pa sam probao programirati za noviji Samsung - isto ne radi.
Je li netko uspio?
Normalno odradjeno na dva Samsung TV-a, jedan iz 2014 a drugi iz 2017, probaj ponovo striktno prateci upute, mora raditi.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2021., 12:19   #11830
SPLiFF
škafiškafnjak
Moj komp
 
SPLiFF's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,471
Pričamo o novom daljinskom jel tako?

Pratio sam ove upute

HDMI-CEC mi radi ali ne baš skroz pouzdano, nekad STB ostane uključen. Smeta mi što se pojavi onaj welcome ekran kod paljenja STB-a, pa moram stisnit OK da slika ispuni ekran. Jbg.
Više bih volio ostaviti STB uključenim i samo TV on/off.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2021., 13:12   #11831
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
Pričamo o novom daljinskom jel tako?

Pratio sam ove upute

HDMI-CEC mi radi ali ne baš skroz pouzdano, nekad STB ostane uključen. Smeta mi što se pojavi onaj welcome ekran kod paljenja STB-a, pa moram stisnit OK da slika ispuni ekran. Jbg.
Više bih volio ostaviti STB uključenim i samo TV on/off.
Novi daljinski za Kaona 4020, da te upute...
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2021., 20:50   #11832
alcro
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: ZG
Postovi: 100
Jel netko u praksi dobio raskid jer je dokazao da gleda N1, koji je sad ugašen?
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2021., 22:47   #11833
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,577
Je.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2021., 18:03   #11834
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,398
doma tv na dvb-c ne radi samo meni ?
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2021., 19:16   #11835
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Citiraj:
Autor alen.s Pregled postova
doma tv na dvb-c ne radi samo meni ?
Ne radi HD ali radi SD...i analogni...
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2021., 19:48   #11836
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,398
koje su to brije ne kuzim...vracamo se nazad na sd...whatever.....
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2021., 20:02   #11837
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,691
meni radi oboje, modul i stb
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 20.04.2021., 20:20   #11838
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
meni radi oboje, modul i stb
Doma TV se moze gledati free u onih 12 free TV programa mimo STB-a i CAM modula, na glavnom i sporednim TV-ima, taj free Doma TV HD koji ide preko DVB-C tunera od TV-a, ne radi.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2021., 20:43   #11839
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,691
Da, ako izvadim modul i na televiziji u drugoj sobi ne radi doma.
Sada je to zaključan kanal kao Natgeo npr

Lcn je na modulu, sada je doma 338mhz
Sve isto, radi
__________________
.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 20.04.2021. u 20:57.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 20.04.2021., 21:05   #11840
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,398
nije mi vrag da mira pa san pokrenija novi scan kanala i sad radi (hd i sd)....svašta
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 00:33   #11841
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,537
Ma opet nešto čačkaju oko kanala,
pri paljenju STB - a danas me dočekala poruka o nanovo pretraženim kanalima,
imaju opciju da to narede daljinski.

U varijanti TV + CAM modul ili sami TV pretragu moraš odraditi sam.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 10:42   #11842
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Pa bas sam prekjucer pretrazivao tih 12 free HD TV kanala na TV-u (ono ako je bilo kakvih promjena neka sve sjedne), ah znaci sad moram opet... jer su jucer napravili promjene...


EDIT: evo obavio pretrazivanje i pronaso ona jucerasnja dva nestala TV programa Doma TV i Sportska TV, a vidim da su sad slozili i ovih preostalih 9 analognih TV programa...

Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 21.04.2021. u 11:09.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 11:20   #11843
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,577
U kojoj frekvenciji je sada Doma?
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 11:21   #11844
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,691
338
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 11:24   #11845
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
U kojoj frekvenciji je sada Doma?
Informacija samo za aaaa...eeee korisnike :


https://www.a1.hr/tko-smo-mi/objave-...jave-za-medije
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 11:46   #11846
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,537
@Cilim & all
Već sam bio pisao razlike analog vs digital kanala tj. prijema.

Kod analogije tuner otvara ono šta je na odr. kanalu (frekvenciji) i ako se promijeni TV kanal korisnik nema šta raditi.

Kod digitale su kanali u mux paketima i svaki put kada dođe do preslagivanja (kao ovog sada) korisnik mora ili sve ili odr. frekvenciju ponovo pretražiti kako bi tuner zabilježio tu promjenu "da bi znao" otvoriti odr. kanal.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 12:06   #11847
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Cilim & all
Već sam bio pisao razlike analog vs digital kanala tj. prijema.

Kod analogije tuner otvara ono šta je na odr. kanalu (frekvenciji) i ako se promijeni TV kanal korisnik nema šta raditi.

Kod digitale su kanali u mux paketima i svaki put kada dođe do preslagivanja (kao ovog sada) korisnik mora ili sve ili odr. frekvenciju ponovo pretražiti kako bi tuner zabilježio tu promjenu "da bi znao" otvoriti odr. kanal.
Kako su gasili snalogne TV programe ostajale su rupe izmadju kanala, sad su ih valjda poslozili po redu jednog do drugog pa sad vise nema rupa izmedju...
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 12:25   #11848
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,577
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
U kojoj frekvenciji je sada Doma?
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
338

Pronađeno. Hvala
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 12:53   #11849
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,731
Super ... ponovno moram potrošiti 45 minuta života na preslagivanje popisa TV programa
__________________
ThinkPad T420: [ i5-2520 | 16 GB | SSD 240 GB Intel 2500 Pro + HDD 1 TB ST1000LM049 | FHD (AUO B140HAN01.3 ) ]
ThinkPad T440p: [ i5-4300M | 16 GB | SSD 512 GB SanDisk SD8TB8U5 + SSD 256 GB SanDisk SD8SBAT2 | FHD (Innolux N140HCG-GQ2) ]

bertone je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2021., 12:58   #11850
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,396
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Super ... ponovno moram potrošiti 45 minuta života na preslagivanje popisa TV programa
Hehe, sa A1 ti nemoze biti dosadno.


Pitanje jel HT poceo spajati korisniku na optiku u tvom dijelu kvarta ili...
Cilim je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na