Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 22.03.2011., 22:04   #1
!Niđo!
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Kž
Postovi: 8
Question Resetiranje kompa

pozdrav,malo sam gledal po forumu ali nisam nasel slican problem... znaci kad radim vise stvari na kompu,obicno kad sam na vise stranica na netu, on se jednostavno resetira ili mi se srusi preglednik... konfiguracija je Pentium 4,3.0 ghz,768 ram i 60 hdd,graficka nvidia gforce 5200,OS xp profesional sp 3,nist posebno pa ako neko zna o cemu bi se moglo radit nek javi
!Niđo! je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 22:10   #2
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,733
Pun je forum takvih postova. Koje hladjenje, temperature?
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.03.2011., 22:43   #3
!Niđo!
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Kž
Postovi: 8
hladenje je obicno,a temperature su maticna 30°C,cpu 45°C,a hdd 38°C,prije par dana sam skinul hladnjak i namazal ga sa pastom jer sam mislil da se mozda pregrijava ali opet se isto dogada...
!Niđo! je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 22:47   #4
Minex_zd
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zadar
Postovi: 9
Može biti puno stvari uzrok tome.

1. Napajanje je vjerojatno staro kao i Pentium 4 pa kad otvoriš više aplikacija onda računalo povuće više struje pa ako je napajanje pri kraju dođe do većeg pada napona i računalo se resitira.

2. Možda ti se na hladnjaku nakupilo dosta prašine pa ti se procesor pregrijava. Međutim, kako imaš intelov procesor onda bi ti se računalo trebalo usporiti jer se automatski spusti takt procesora tj. ne dolazi do resetiranja računala.

3. Možda ti je jedna od memorija u kvaru (memtest86 bi riješilo tu dilemu). Isključi u Windowsima automatski restart kod plavog ekrana pa dobiješ precizniji uzrok.

4. Ako ti se računalo restarta bez plavog ekrana onda ti je vjerojatno ploča u kvaru.

Nadam se da sam barem malo pomogao.
Minex_zd je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 22:49   #5
Nm4st3r
Premium
Moj komp
 
Nm4st3r's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb/Sopot
Postovi: 54
mozda je memorija problem. meni se znao chrome sam od sebe zatvoriti. probaj testirati memoriju s memtestom
__________________
Nm4st3r je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 22:49   #6
!Niđo!
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Kž
Postovi: 8
to se dogadalo i kod samo jedne memorije pa sam zato stavil jos 512,ali ne pomaze,hladnjak je cist i frisko namazan sa pastom...

chrome imam i ja i isto se to dogada,samo se srusi,a ie je uzasno spor...

Zadnje izmijenjeno od: nino. 22.03.2011. u 22:55.
!Niđo! je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 22:59   #7
Nm4st3r
Premium
Moj komp
 
Nm4st3r's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb/Sopot
Postovi: 54
onda ti je taj ram problem, izvadi ga van pa probaj s drugim ramom. ako se opet pojavi bsod kao sto je vec rekao Minex_zd napisi sto pise kao problem
__________________
Nm4st3r je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 23:09   #8
!Niđo!
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Kž
Postovi: 8
Citiraj:
Autor Minex_zd Pregled postova
Može biti puno stvari uzrok tome.

1. Napajanje je vjerojatno staro kao i Pentium 4 pa kad otvoriš više aplikacija onda računalo povuće više struje pa ako je napajanje pri kraju dođe do većeg pada napona i računalo se resitira.

2. Možda ti se na hladnjaku nakupilo dosta prašine pa ti se procesor pregrijava. Međutim, kako imaš intelov procesor onda bi ti se računalo trebalo usporiti jer se automatski spusti takt procesora tj. ne dolazi do resetiranja računala.

3. Možda ti je jedna od memorija u kvaru (memtest86 bi riješilo tu dilemu). Isključi u Windowsima automatski restart kod plavog ekrana pa dobiješ precizniji uzrok.

4. Ako ti se računalo restarta bez plavog ekrana onda ti je vjerojatno ploča u kvaru.

Nadam se da sam barem malo pomogao.
prije nego se resetira cuje se kao da mu dode tesko i onda samo restart... budem probal sa ovim testom pa javim rezultate

memtest je nasel preko 400 greska,jel postoji koji nacin za popravak te memorije ili treba nova?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.04.2011. u 23:43. Razlog: spajanje postova
!Niđo! je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 23:21   #9
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,733
Treba nova.
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 23:25   #10
!Niđo!
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Kž
Postovi: 8
super... jer mogu dobit kaj sa updateom biosa (osim skurene maticne ako neke ne sjedne) po pitanju stabilnosti sistema?
!Niđo! je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.03.2011., 23:45   #11
hash
Premium
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: zg
Postovi: 1,313
ne, moras kupiti novu plocicu ram-a
ak uspijes skurit maticnu flashom biosa svakako nas obavijesti

sad sam malo pazljivije procitao temu i ako sam dobro skuzio imao si 256 pa si dodao jos 512? i problemi su i dalje ostali?
ajde probaj izvadit ovaj keks od 256 pa provrtit memtest
hash je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 23:50   #12
!Niđo!
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Kž
Postovi: 8
pa ako mi to nist ne pomaze onda ni necu updejtat tak mi je rekl lik u servisu,da bi to mogel napravit,da ima programa koji to sami odrade i da to nije lose napravit svaku godinu,al da se moze dogodit sa skurim maticnu ako nestane struje ili ako se komp restarta u procesu
!Niđo! je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 23:50   #13
daxdax
Premium
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
Kompjutor ti je muzejski primjerak i mobiteli su danas potentniji od te pečnice
Vjerojatno ti hladnjak na cpu ne hladi dobro
daxdax je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 23:56   #14
!Niđo!
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Kž
Postovi: 8
Citiraj:
Autor daxdax Pregled postova
Kompjutor ti je muzejski primjerak i mobiteli su danas potentniji od te pečnice
Vjerojatno ti hladnjak na cpu ne hladi dobro

za koga je dobro je to mi je privremeni komp dok ne kupim novi laptop,ali mi ovo ide na zivce, velis hladnjak ne hladi,a nije mozda zato kaj mi je kuciste crno?

Zadnje izmijenjeno od: !Niđo!. 23.03.2011. u 00:04.
!Niđo! je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2011., 00:04   #15
hash
Premium
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: zg
Postovi: 1,313
gle, u 99.99% slucajeva nebu nis pomoglo, mos probat, ak zeznes nes stvarno si baksuz

ali prvo istestiraj plocicu po plocicu rama

znaci, izvadi jednu, provrti memtest (zapamti rezultat ), ponovi postupak samo permutiraj plocice
hash je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2011., 00:11   #16
!Niđo!
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Kž
Postovi: 8
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
gle, u 99.99% slucajeva nebu nis pomoglo, mos probat, ak zeznes nes stvarno si baksuz

ali prvo istestiraj plocicu po plocicu rama

znaci, izvadi jednu, provrti memtest (zapamti rezultat ), ponovi postupak samo permutiraj plocice
jer moram bas zapamtit ili si mogu zapisat? budem to sutra probal,mozda bude neke srece
!Niđo! je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na