Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.02.2021., 14:26   #511
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Po defaultu ide u sleep nakon x vremena neaktivnosti.
Trebaš na komp (privremeno) staviti njihov PLC software (PLC Utility for Windows (5.02B02)),
direkt link > https://support.dlink.com/resource/S...Y_v5.02B02.zip,
ako ima opcija treba ugasiti power save opciju (hebo ih zeleni đir).
Alternativa od TP-Linka > https://static.tp-link.com/2020/2020...%20Utility.zip
prvi link instalira nema opcija ugasiti, na drugom linku nema mog modela za download. gleda po youtubu tako jednostavno za izgasiti ali moram naci softwer. gasi se i kada surfam svako nekoliko minuta cca 20 ak

takoder sam proba kroz windows u postavkama al za wireless ima mogucnost napajanja a za ovaj gdje sam spojen kablom nema

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.02.2021. u 14:36.
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 14:42   #512
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,787
Drugi link je od druge kompanije (TP-Link) a ti imaš D-Link, zato ga nema na listi,
ali nekad taj PLC managment software zna raditi i sa "tuđim" uređajem.

I da, nakon 20 min. ide u taj hebeni power safe,
problem ćeš riješiti jedino ako ga uspiješ ugasiti tj. da ne ulazi u power safe mode.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 14:46   #513
veve
woot!!!
Moj komp
 
veve's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,412
Citiraj:
Autor markognjec1 Pregled postova
prvi link instalira nema opcija ugasiti, na drugom linku nema mog modela za download.
Nema modela, jer je tvoj powerline Dlinkov, a aplikacija TPlinkova.
https://static.tp-link.com/2020/2020...%20Utility.zip

kad ti otvori link nemoj kliknuti "Visit official TP-Link website" nego se pozicioniraj s mišom na address bar na link i stisni ENTER, onda će ti ponudi skidanje aplikacije.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 15:05   #514
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Drugi link je od druge kompanije (TP-Link) a ti imaš D-Link, zato ga nema na listi,
ali nekad taj PLC managment software zna raditi i sa "tuđim" uređajem.

I da, nakon 20 min. ide u taj hebeni power safe,
problem ćeš riješiti jedino ako ga uspiješ ugasiti tj. da ne ulazi u power safe mode.
Citiraj:
Autor veve Pregled postova
Nema modela, jer je tvoj powerline Dlinkov, a aplikacija TPlinkova.
https://static.tp-link.com/2020/2020...%20Utility.zip

kad ti otvori link nemoj kliknuti "Visit official TP-Link website" nego se pozicioniraj s mišom na address bar na link i stisni ENTER, onda će ti ponudi skidanje aplikacije.
uspija sam do ode sad cu pogledat dalje

Citiraj:
Autor markognjec1 Pregled postova
uspija sam do ode sad cu pogledat dalje
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20210203_151215.jpg‎
Views:	104
Size:	88.6 kB
ID:	23361  

Zadnje izmijenjeno od: markognjec1. 04.02.2021. u 00:54.
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 15:22   #515
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,787
Sad selektiraš pojedini "adapter", negdje pod Advanced ako ti ponudi opciju za gašenje power save ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 15:33   #516
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Sad selektiraš pojedini "adapter", negdje pod Advanced ako ti ponudi opciju za gašenje power save ...
ne nudi mi nista, a ako idem dodaj novi uredaj trazi me kod i upisem ovaj sa adaptera dole ima 16 znamenki al pise da niej ispravan
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20210203_153025.jpg‎
Views:	98
Size:	47.3 kB
ID:	23364  

Zadnje izmijenjeno od: markognjec1. 04.02.2021. u 00:54.
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 15:35   #517
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,787
Ništa od tih "drugih" opcija ti ne igra jer je od drugog proizvođača.
Gdje i kako si kupio taj PowerLine komplet ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 15:41   #518
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
dostavia mi t com za dodatni max tv uređaj
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 15:46   #519
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,787
Dok ne smisliš nešto drugo, nemoj gasiti MaxTv stb (TV možeš), tako PowerLine nebi smio ulaziti u power save mod.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 15:51   #520
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Dok ne smisliš nešto drugo, nemoj gasiti MaxTv stb (TV možeš), tako PowerLine nebi smio ulaziti u power save mod.
puca linija i na laptopu dok sam povezan. msm da cu vratit t comu sve i bit miran, jer mi je to starcima u sobi a prekomlicirano je ako ne radi jednostavno
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 15:55   #521
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 1,055
Kakav je to power saving mod koji se aktivira dok se vrši komunikacija po tom linku? Razumijem ako ugasi iptv prijamnik pa neka nikakve komunikacije pa nakon 20min šutne power saving pa se zblesa ali nema šanse da se to događa ako se adapteri koriste u svrhu spajanja računala na net. Tu nema šanse da prođe 20min bez ikakve aktivnosti. Prije bi rekao da su neispravni adapteri.
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 16:05   #522
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 614
ili losa struja..
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 16:11   #523
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
zato je i meni cudno to sto se dogada dok mi je laptop spojen. evo sad se ugasile sve tri u uticnici koja je spojena sa routerom, dok vamo ova sto je u laptopu svijetle dvi ne svijetli treca jer je vamo ugaseno sve. ma zovnit cu t com tehnicara da vidim sta kaze il nek pogleda i probat cu online rjesti mozda router nesto uporno gasi i online tehnicarem rjesit kvar, a ako ne vratit sve. hvala na trudu i pomoci svima, al peglam se vec par sati

znaci na ovom od routera ne svjetli nista, dok na ovom drugom dvi. neka vas produzni ne zavaraju ovo radim samo privremeno ubuduce ce ici direktno u uticnicu al vako mi je lakse ustekat isteka. isto se dogada i kada su drugacije ustekani

Citiraj:
Autor markognjec1 Pregled postova
znaci na ovom od routera ne svjetli nista, dok na ovom drugom dvi. neka vas produzni ne zavaraju ovo radim samo privremeno ubuduce ce ici direktno u uticnicu al vako mi je lakse ustekat isteka. isto se dogada i kada su drugacije ustekani
u ovom programu upra ukloni uredaj sad se ne mogu ni kabelski povezat, ma odustajem gledat cu da im vratim sve. fala jos jednom
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20210202_235359.jpg‎
Views:	120
Size:	59.1 kB
ID:	23366   Click image for larger version

Name:	20210203_161659.jpg‎
Views:	115
Size:	59.4 kB
ID:	23367  

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.02.2021. u 21:00.
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 18:22   #524
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 1,055
Ovaj jedan ti je neispravan, vidiš da mu power ne svijetli
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 18:23   #525
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
Citiraj:
Autor The AC Pregled postova
Ovaj jedan ti je neispravan, vidiš da mu power ne svijetli
ma svjetlilo je sve nego kako sam prcka sa ovim softwerom upra sam remove ba ga bice ne prepoznaje vise. mislia sam da je usetakt u router u uticnicu tako tamo i dodatni max tv i to je to, tako je reka tehnicar kad je podesia prijemnik al sam ceka dostavu ovog. zvao sam t com vracam sve i bok
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 19:54   #526
dart_tom
Premium
Moj komp
 
dart_tom's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: osijek
Postovi: 375
misli da je tu neki drugi problem,ja imam dlink dhp-p601 i bilo je ono
plug in sve i zaboravi,u spavacoj sobi i znaci radi samo navece maxtv
maxtv ugasim itv i nikakvih problema
vec par mjeseci,ni neznam da ga imam


dart_tom je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 21:03   #527
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,787
Ako si kroz sw zviznio remove, sada nisu upareni,
za ponovo upariti imaš proceduru preko tipke na samim adapterima ili kroz sw.
Svakako ovo odradi.

Neka ti serviser dođe i pogleda, javi rezultat.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2021., 21:49   #528
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
mozda je do struje, a mozda ga router gasi. procackat cu jos malo veceras, msm da necu zvat tehnicara nego cu im sve vratit jer mi dodatni max tv prijemnik ne pamti postavke roditeljske zastite. dignem roditeljsku zastitu kad se dodatni max isteka iz struje roditeljska se zastita ponovno vrati. ne zelim da se to dogodi kada nestane struje, a ja bas i nisam doma dok se to na glavnom nedogada. Mogu im sve vratit bez naknade pa ce se to vjerojatno i dogoditi

Edit1:
Uspia sam dugmetom na adapteru ponovno povezat i upalit sve lampice al konstantno prekid veze za 20 min. Da bar mogu nac ko za wireless napajanje i da ugasim ili upalim kao na slici, al vamo to jednostavno ne nudi...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20210203_232539.jpg‎
Views:	107
Size:	53.4 kB
ID:	23369   Click image for larger version

Name:	20210203_232552.jpg‎
Views:	113
Size:	88.0 kB
ID:	23370  

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.02.2021. u 13:31.
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2021., 13:34   #529
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,787
Možeš probati maknuti tu kvačicu (na drugoj slici) da ne gasi mrežnu karticu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2021., 16:10   #530
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Možeš probati maknuti tu kvačicu (na drugoj slici) da ne gasi mrežnu karticu.
Pa druga je od wirelessa
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2021., 21:13   #531
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,787
Mislio sam na žičnu mrežnu (ako se koristi).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2021., 16:14   #532
markognjec1
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Krvavac
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Mislio sam na žičnu mrežnu (ako se koristi).
Pa na zicnoj mi ne nudi tu mogucnost. Vratia sam sve t comu. Osta mi je jos pojacivac wireless signala kojeg mi je dala krivo u jednom shopu oa prodajem njega za 180 kn ako nekom treba. Samo se usteka u uticnicu i poveze sa routerom i ima se signal u drugoj sobi.
markognjec1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2021., 13:08   #533
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 769
Koji gigabitni powerline bi preporučili?
Bitno je da ima utičnicu da mogu produžni staviti jer imam samo jednu utičnicu.

Bi li ovaj odgovarao? Je li dovoljno dobar?

https://www.instar-informatika.hr/tp...7PKIT/product/

Svaki od portova bi davao 1gbit ?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.03.2021. u 13:25.
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2021., 13:24   #534
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,787
Da, taj bi trebao biti ok,
zgodno je šta ima 2x GB porta.

Kakav link ćeš ostvariti ovisi o dužini i izvedbi el. instalacija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2021., 16:46   #535
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 769
Hvala! Taj se narucuje onda
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2021., 15:57   #536
stifmeister
Premium
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: *
Postovi: 96
Imam jedno pitanje. Prebacio bih Flatbox router na jedno mjesto gdje imam puno bolji signal, ali ne mogu povući lan kabel do tog mjesta, a treba mi i telefon (koji opet ne može bit na tom mjestu). Pa bih stavio kraj routera jedan powerline i drugi tamo gdje već imam razvučen utp. Ono što me zanima jel bi funkcionirala verzija da 4 žice od utp-a ostavim za net (100mbit) i 2 žice za telefon tj. da ne moram uzimat powerline sa 2 utora jer ionako mi brzina ne prelazi 100?
stifmeister je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2021., 18:06   #537
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,787
Možeš, krimpaj na oba kraja ili složi "adapter",
drži se standarda tj. boja (1,2,3,6 - bij/nar, nar, bij/zel, zel),
tel. spojiš preko smeđe parice.

Prije svega provjeri da je ista faza na obje željene lokacije.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2021., 20:55   #538
p3r02d3r0
Registered User
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Volitno
Postovi: 84
Bok ekipa.

Powerline konekcija mi je strahovito spora :-(

Danas sam preselio u novi stan, upario powerline, ali konekcija je tipa 1,5 Mbps / 2.

Kupio sam ovo: https://www.futura-it.hr/tp-link-av1...11290/product/

Spojen sam na A1 kabel. Brzina bi trebala biti 150/20.

Stan je prošle godine kompletno renoviran. Provučene su nove instalacije.

Ne znam kaj da radim.
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2021., 21:04   #539
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,935
Da nisi usteko u produznu letvu ?
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 1*GTX 610
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2021., 21:15   #540
p3r02d3r0
Registered User
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Volitno
Postovi: 84
Ma nisam. Pročitao sam manual naravno
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na