|
26.07.2024., 00:13 | #5761 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
je li netko uzadnje prodavao išta na ebayu odnosno isplaćivao zarađeni novac s ebaya na karticu. Ne mogu verificirati karticu nikako odnosno traže da ti uplate 0,1€ i da ti ga uzmu, i problem nastaje kad trebaju povući nazad tih 0,1€, ima li itko iskustva, riječ je o PBZ visa |
26.07.2024., 12:57 | #5762 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Stvar je u tome da ti njima uplatiš 0,10 pa ti oni vrate .... Tako da ako nemaš na računu, ne bude prošlo ... Meni sve radi normalno, jest da sam prodao prije cca metar dana, ali isplata je išla normalno ... |
|
|
Oglas
|
|
28.07.2024., 14:52 | #5763 | |
Asshole
|
Citiraj:
hvala na savjetu |
|
02.08.2024., 14:38 | #5764 | |
Nenaoružan ali opasan!:o)
Datum registracije: Aug 2024
|
Citiraj:
Bok, Isti problem, već se mjesec dana natjeravam sa verifikacijom računa za payouts i korisničkom potporom jer Ebay nemre povuć nazad tih 0.01€ nakon kaj ih uplati. Probal s 2 računa, tekući(3x) i žiro i danas ujutro dobil obavjest za žiro da; "We could not confirm details for your PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d. Zagreb account ending in 6304 , because we were unable to deposit and withdraw EUR 0.01 to it." Pronašel ovaj vaš savjet i upravo uplatil "ručno" na ebay pa sad čekam jel bu delal taj hack. Ebay želi imat opciju za povlačenje(direkt debit opciju) izravno sa računa kao back up za selling cost i to oni zovu "direct debit facility"(SEPA izravno terećenje) bez obzira kaj mi je npr MASTERCARD već stavljen za naplatu selling costs... Duplo osiguranje za njih no... Uglavnom, prodal sam stvar i sad nemrem do novaca i onda pronađem da hrpa ljudi ima isti problem. Preko Ebay community boarda sam cimnul ženu iz Hu i veli ona da je bez problema regala račun, drugi pak čovjek iz Hr je dobil opciju(nakon natezanja sa CS) da verificira REVOLUT IBAN sa uploadanjem "bank statement"/ispisa transakcija. Na kraju, ta mogućnost da Ebay ima izravan pristup povlačenja novaca sa računa kao njihov backup mi se nikak ne sviđa; c/p sa druge ebay rasprave "It is objectively still a silly requirement. eBay forces this requirement so they have more control over the payment, and so they can debit your account for any fees or even reverse the payment and pull it from your actual cash checking account. Note: when you add a bank account, you are authorizing eBay to pull funds from that account at any time for the life of your eBay account. You can revoke this bank account from your eBay profile but they retain the ability to charge that account for any funds they believe they are owed according to the TOS. There is no actual benefit to the consumer versus issuing a payout to PayPal or Visa or any other entity. This is simply to protect eBay and allow them to debit your actual cash account." Nbdy i Nick, kak je prošlo vaše natezanje sa Ebay? |
|
02.08.2024., 15:21 | #5765 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Pa da ti budem iskren, ja sam tamo regan već pun kufer ... Isto tak velim da je zadnja prodaja bila prije cca mjesec i pol, i sve je prošlo ok ... Još sam imal i jednoga pacijenta koje se žalio na robu, ali se više nije javljal na poruke, ali svejedno je ebay stopiral mi tu lovu, pa su je na kraju pustili ... Tak da se nadam da nisu nekaj promjenili kaj se tiče tih finesa ... Samim time ti nemrem sad u 100% reć za trenutnu situaciju, ali sam 99,9% siguran da je tak bilo i kad je bila prva moja prodaja, sa tim send/recive ... Htel sam reć nisam imal sad u tih zadnjih 15-tak dana niš prodano niti kupljeno, pa neznam da li se kaj promenilo ... |
02.08.2024., 16:10 | #5766 | |
Asshole
|
Citiraj:
naime kad su mi uplatili 0,01€ odmah sam im ih ručno vratio nazad, na što su tražili potvrdu banke da sam vlasnik računa. Otišao sam u PBZ i zatražio potvrdu gdje se vidi moje ime i prezime i IBAN sa logom banke, pečatom i potpisom (klasična potvrda ubiti...) skenirao i uploadao. nakon dva-tri dana, verificirana kartica...i isplaćena sredstva to sam SEPA-om ne dolazi u obzir odnosno pitao sam u banci i rekli su da oni ni ne mogu odobriti izravno terećene ako oni to ne zatraže, a oni u banci i ne vide da su zatražili. Uglavnom, predlažem da ponovo upišeš tu istu karticu, klasičnu debitnu/deviznu Visu ili mastercard i čim ti uplate, vrati im nazad tih 0,01€ i vjerovatno će te automatski pitat pod "payments" da uploadaš dokaz o vlasništvu računa i to je to... javi kako je prošlo |
|
02.08.2024., 17:13 | #5767 | |
|
Citiraj:
Odlično. Sam kaj sam ja sad vjerojatno zakasnil s ručnim vračanjem jer sam čekal da mi pošalju onu generičku poruku gdje me obavještavaju da nisu mogli platiti i POVUĆI sredstva... Kak si ispunil uplatnicu tj nalog za placanje? Molim te jel možes uspredit report s moje banke od ebay uplate te dal sam dobro ispunil nalog za placanje sa svojim podacima uplata/nalog? |
|
02.08.2024., 17:33 | #5768 |
Asshole
|
da, ok je... ponovo upiši karticu da oni ponovo uplate tih 0,01€ i onda ima vrati na isti IBAN s kojeg je došlo. ja sam u opis plaćanja samo stavio onaj broj iz opisa plaćanja i napisao ebay penny- test i nadaj se da će ti tražit potvrdu banke i onda odletiš do osobnog bankara da ti isprinta to i uploadaš i to bi trebalo biti to |
02.08.2024., 17:46 | #5769 | |
|
Citiraj:
Kužim. Zahvaljujem na pomoći. Javim kak je bilo! |
|
08.08.2024., 10:25 | #5770 |
|
Bok, Evo mene sa dobrim vijestima! Radi točno tak kak ste rekli. Dakle u petak popodne sam stavil novi IBAN od tekućeg (umjesto žiro IBAN koji mi je odbijen to jutro al sam za njega ipak taj dan uplatil 0.01€), i za 15 (petnaest) minuta mi dolazi mail od Ebay: "SUBJECT:Action required: update your bank information Hi Darko, We couldn't verify the bank account information you provided. Please update your bank information by Sep 02, 2024 to release your held payouts and avoid further restrictions." U mailu je bil link na stranicu di su mi dane dvije obavijesti-da verificiraju putem uplate i povlačenja sredstava (traje 1-2 dana) ili da verificiraju putem uploadanja bank statementa(traje 1-2 tjedna). Odabral sam drugu opciju gdje je pisalo da bank statement/dokument mora zadovoljavati nekoliko uvjeta; logo banke, broj računa, ime prezime i adresu te da ne smije biti stariji od mjesec-dva. Uglavnom, sa internet bankinga sam skinul stanje od računa za 7mi mjesec u .pdf-u koji je sadržaval sve navedeno i uploadal. U utorak(jer je u pon bil praznik i transakcije nisu prolazile) sam dobil opet uplatu 0.01€ na tekući(vjerojatno automatizmom jer sam u petak stavil "novi" račun), opet uplatil nazad i jučer popodne pogledam PAYMENTS i konačno mogu kliknuti na "Request payout". ĐIZS, koja mučiona s tim Ebayem al bez ovog vašeg trika nikad to nebi proradilo. Zahvaljujem još jednom Nick i Nbdy! D. Darko Zadnje izmijenjeno od: Direktor Darko. 08.08.2024. u 11:34. |
|
|
Oglas
|
|
16.09.2024., 14:20 | #5771 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Jel kupovao možda netko laptop iz amerike? Kada se dođe do čekauta, piše da su svi troškovi (poštarina, vat, carina, kava & kolač) uračunati (u taj zadnji iznos za platiti), odnosno da nema dodatnih troškova. Za iznose od 500 do 800 eura npr. EDIT: Našao odgovor na drugoj temi... Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: jazz3p. 19.10.2024. u 20:24. |
|
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|