Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2024., 11:54   #3211
Moshus
Premium
Moj komp

Moshus's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Jel istina da po novom pošta više ne ostavlja ceduljice pri neuspjelom pokušaju dostave paketa na adresu?
Na trackingu mi piše da je jučer pokušana dostava paketa i da danas mogu preuzeti u poštanskom uredu. Nisam nikakvu ceduljicu dobio niti sam siguran da je poštar uopće bio.
Kako sad podignem pošiljku u pošti bez ceduljice, jel im dovoljan samo broj pošiljke?
Moshus je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2024., 12:35   #3212
p3r02d3r0
Premium
Moj komp

p3r02d3r0's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Moshus Pregled postova
Jel istina da po novom pošta više ne ostavlja ceduljice pri neuspjelom pokušaju dostave paketa na adresu?
Na trackingu mi piše da je jučer pokušana dostava paketa i da danas mogu preuzeti u poštanskom uredu. Nisam nikakvu ceduljicu dobio niti sam siguran da je poštar uopće bio.
Kako sad podignem pošiljku u pošti bez ceduljice, jel im dovoljan samo broj pošiljke?
Je, dovoljan im je broj pošiljke. Tak je i meni "pokušana dostava" posljednji put pa sam u poštanskom uredu samo izrecitirao broj pošiljke. Potrebna im je i tvoja osobna.
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2024., 13:06   #3213
Luce
iVar

Luce's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ma najte se sekirati, sve ce to sad biti super kad su najavili poskupljenje troskova dostave paketa .

Pa vec sada dosta ljudi kupuje kojekakve gluposti (nove/polovne) iz susjednih zemlji jer postarina je neznatno skuplja u odnosu na domaci promet,a stvari su jeftinije zahvaljujuci manjem pdv-u te koristeni HW koji ima znatno manje cijene nego kod nas.

Tako sto platis malo vecu postrinu,nadoknadis manjom cijenom...
Tocno se mozes primjetiti kolicinu HW-a koji po oglasnicima ne pronalazi kupca nikako,a sta ce tek biti kada dignu cijene postarine...

Da stvari budu ludje meni paketi iz medjunarodnog prometa dolaze brze nego domaci kada je HP u pitanju.

Evo jedan primjer gdje susjed uzeo neki alat iz Poljske u paketu velicine kutije za patike,postarina bila 6,37 eura i dosao za 3 dana (dostavio GLS).,a toliko budes platio danas hp-u za paket ak ne i vise i cekas 2-3 tjedna da mozda dobijes.

Luce je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2024., 13:14   #3214
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ne kazem ja da je to dobro, samo prenosim sta su oni rekli neki dan na TVu .

Neki dan sam platio postarinu HP-om 13.xx EUR (cca 100kn) jednog paketa a slicna tezina paketa mi je dosla iz Njemacke tjedan dana prije za 14 EUR takd da "pametnom dosta" sto bi neki rekli..

Jos mi je super kad HP preuzima Amazon paket u HR (ne uvijek) pa postarina s amazon.de bude jeftinija/besplatna....
Staro 04.10.2024., 13:28   #3215
Luce
iVar

Luce's Avatar

Sve je to poprilcno tuzno

A tako je vec neko vrijeme,unazad par godina slao sam PC i komponente iz Austrije postarina je bila tako 12-13 eur i uvjek doslo kroz par dana.
I sad ti gledaj kad kod nas traze lupam 70 eura za neku maticnu a istu takvu nadjes za 25,a narvno i kod nas moras platit postarinu.

Prije se moglo sve to izbalansirat sa relativno jeftinom postariom no sad ne mirisi na dobro

Luce je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2024., 14:49   #3216
gmax
Tuco “the Rat” Ramirez
Moj komp

gmax's Avatar

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ma najte se sekirati, sve ce to sad biti super kad su najavili poskupljenje troskova dostave paketa .
Čuo sam to i da će više krenuti s zapošljavanjem Nepalaca i slično.
Valjda oni neće raditi za ovu mizeriju kaj sad nude pa moraju dignuti troškove dostave da ih plate kak spada.
gmax je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2024., 15:10   #3217
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Fascinantna je ta pošta. Paket od amazona, došao prekjučer u HR, preusmjerio ga u paketomat. Dobijem danas poruku od Amazona da im je pošta javila da ne mogu locirat adresu
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2024., 15:37   #3218
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ak mislite da dugo čekate poštu.... fali mi prvih 8 mjeseci redovne pošte u ovoj godini, nema, nestala. Sve što je trebalo doći u tom intervalu nestalo. Nakon toga ono što je poslano tijekom 9.mj. čak nešto i dolazi
Ne govorim o paketima ili preporukama koje treba potpisati, to dostavljaju, nego o redovnoj pošti za koju ne treba potpis.
Primjer, za ovu godinu nismo uopće dobili račune od komunalne firme za odvoz smeća, niti opomene, ništa. Neki dan supruga otišla kod njih (15 km vožnje do njih) da joj izlistaju dugovanje, platila to i zatražila da šalju račune na email.
Srećom pa ne dobivamo puno toga poštom, ali ovo je katastrofa, ne da kasni nego nestane pošta.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2024., 21:49   #3219
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Bilo je u Puli pred desetljeće da su jednog poštara ulovili da u šumi pali poštu koju nije stigao dostaviti

Citiraj:
Autor Moshus Pregled postova
Istina je ta da oni lažu. Da kažu istinu amazon bi im roknuo penale pa onda lažu i kupuju vrijeme.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 09:49   #3220
Moshus
Premium
Moj komp

Moshus's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Bio u pošti i pokupio paket na temelju broja pošiljke sa trackinga.
Da lažu to znam jer nije mi se jednom dogodilo da su "pokušali" dostaviti paket, a znam 100% da poštar nije ni prismrdio na adresu.
Moshus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.10.2024., 10:03   #3221
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Prvi put sam dozivio da paket nisu ni pokusali uruciti, to je neki next level. Nema ni fejk pokusaja dostave, nista!

Poslan mi je neki paket postom iz Slovenije, kad je dosao k nama nije bilo nikakve informacije o prispjecu (sms, mail), ali ok, to nije najgori dio. Problem je ocito sto ja nisam dezurao nad trackingom. I tako je paket dosao u moj ured i tamo cekao... Sreca da sam se sjetio pogledati tracking. Vise me nista ne moze iznenaditi

https://i.imgur.com/W4jaEGu.png
Staro 07.10.2024., 10:04   #3222
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Bilo je u Puli pred desetljeće da su jednog poštara ulovili da u šumi pali poštu koju nije stigao dostaviti

Ne znam jel oni možda imaju kakve sankcije od strane pošte ako preuzmu pisma/pakete i ne stignu ih uručiti.
Ja sam ih već dvaput ulovio da je poštar potpisao umjesto mene i označio dostavljenim. Dva različita poštara, oba puta morao intervenirati da dobijem pošiljku. Nisu bili paketi, nego obične preporuke, ali meni važni dokumenti.
Za jednoga su mi u pošti pokazivali u njihovom sustavu sken krivotvorenog mojeg potpisa kojim sam navodno ovjerio primitak
Riješilo se oba puta. Zadnji puta se pošiljka mirakulozno pojavila u sandučiću nekih 2 dana nakon podnesene žalbe
Staro 07.10.2024., 10:11   #3223
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ne znam jel oni možda imaju kakve sankcije od strane pošte ako preuzmu pisma/pakete i ne stignu ih uručiti.
Ja sam ih već dvaput ulovio da je poštar potpisao umjesto mene i označio dostavljenim. Dva različita poštara, oba puta morao intervenirati da dobijem pošiljku. Nisu bili paketi, nego obične preporuke, ali meni važni dokumenti.
Za jednoga su mi u pošti pokazivali u njihovom sustavu sken krivotvorenog mojeg potpisa kojim sam navodno ovjerio primitak
Riješilo se oba puta. Zadnji puta se pošiljka mirakulozno pojavila u sandučiću nekih 2 dana nakon podnesene žalbe
Kako si podnio zalbu?

Moj paket stoji od 14.09. u 10003, u međuvremenu zvao jos jednom sluzbu za korisnike, veli mi zena, jedino sto mogu je čekat i paralelno se nadat da ce u nekom trenutku paket otic na dostavu. Pitam zenu, ok, ali sta ako se paket ne pokrene u sljedecih 1-2-3 tjedna, veli zena "samo trebate biti strpljivi"

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 10:37   #3224
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Prvi puta je bilo usmeno u pošti gdje sam dobio odbijenicu pa sam morao pismeno u nekom formularu. Bilo pred koju godinu već sam podsvjesno potisnuo detalje
Drugi puta sam bio u pošti, našao voditelja, pogledali taj potpis, bilo kasnije popodne pa sam ostavio podatke, oni će kao provjeriti s poštarom i javiti mi se idući dan. Nisu se nikad javili, 2 dana kasnije se pojavilo to pismo. Tu nisam išao dalje, nisu vrijedni živaca i vremena
U prvom slučaju se poštar šetao okolo s mojom novom karticom koju je banka poslala, a drugi puta su bili neki papiri. Tako da nije bilo nešto bezazleno u oba slučaja.
Valjda zato svakih par mjeseci imamo novog poštara - neće im nitko raditi takav posao za minimalac.
Za te situacije gdje ti paket stoji dugo nema lijeka, jedino da odeš u poštu pitati pa ako naletiš na nekoga dobre volje da ti to potraži.
Staro 07.10.2024., 13:09   #3225
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Prvi puta je bilo usmeno u pošti gdje sam dobio odbijenicu pa sam morao pismeno u nekom formularu. Bilo pred koju godinu već sam podsvjesno potisnuo detalje
Drugi puta sam bio u pošti, našao voditelja, pogledali taj potpis, bilo kasnije popodne pa sam ostavio podatke, oni će kao provjeriti s poštarom i javiti mi se idući dan. Nisu se nikad javili, 2 dana kasnije se pojavilo to pismo. Tu nisam išao dalje, nisu vrijedni živaca i vremena
U prvom slučaju se poštar šetao okolo s mojom novom karticom koju je banka poslala, a drugi puta su bili neki papiri. Tako da nije bilo nešto bezazleno u oba slučaja.
Valjda zato svakih par mjeseci imamo novog poštara - neće im nitko raditi takav posao za minimalac.
Za te situacije gdje ti paket stoji dugo nema lijeka, jedino da odeš u poštu pitati pa ako naletiš na nekoga dobre volje da ti to potraži.
Zvao sam 2 puta szk gdje je po trackingu provjeren paket i kaze zena to vam jos nije otislo iz sortirnog centra, drugim riječima "mi ne znamo točno gdje je vas paket", tako da iskreno ne znam kako bi ga netko sa saltera mogao potraziti i gdje bi ga točno trazio

14.09.2024 07:32:49
subota
Pošiljka je otpremljena prema unutrašnjem prometu
10003 ZAGREB

13.09.2024 21:09:49
petak
Pošiljka je prispjela
10003 ZAGREB

10.09.2024 10:50:00
utorak
Pošiljka je u pripremi za otpremu
NLHAGA DEN HAAG A POSTNL IMEC

Staro 07.10.2024., 13:45   #3226
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
14.09.2024 07:32:49
subota
Pošiljka je otpremljena prema unutrašnjem prometu
10003 ZAGREB

Pa ako je otpremljen iz 10003 onda je valjda prošao sortirnicu i ide prema tvojoj lokalnoj pošti?
Lokalne pošte znaju imati hrpu paketa negdje otraga koje nisu niti zaprimili pa ih po trackingu niti nemaju.
Staro 07.10.2024., 17:24   #3227
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor p3r02d3r0 Pregled postova
Je, dovoljan im je broj pošiljke. Tak je i meni "pokušana dostava" posljednji put pa sam u poštanskom uredu samo izrecitirao broj pošiljke. Potrebna im je i tvoja osobna.
Btw može i bez broja pošiljke, samo osobna.
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 22:34   #3228
mkey
Premium
Moj komp

Citiraj:
Ne znam jel oni možda imaju kakve sankcije
Sankcije u državnim firmama? Does not compute. Pogotovo u situaciji kada nema ljudstva.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Staro 08.10.2024., 09:12   #3229
p3r02d3r0
Premium
Moj komp

p3r02d3r0's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor p3r02d3r0 Pregled postova
Žena ovo jutro dobila sms o najavi pošiljke. Skužili da se vjerojatno radi o paketu kaj je naručila s temua.

Dosad je temu išao preko Overseasa ili DPD-a i nikad problema. Pao nam mrak na oči jer već vidimo da će bit sranja s poštom.

Ja tjedan dana čekam na pošiljku koja se šalje iz adrese u Zagrebu na moju adresu također u Zagrebu.

Ja to jebeno ne kužim. Imaju problema s elementarnim poštanskim prometom unutar jebene zemlje, ali i dalje si trpaju posao koji realno ne mogu obavit u nekom normalnom roku jer im očito fali osoblja
Update: žena dobila poruku da pakete može podić u poslovnici na remizi kaj nama nikak nije blizu hahaha. Ovo je genijalno. Ekipa nije ni pokušala napravit dostavu.
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 16:11   #3230
Chandler
Premium
Moj komp

Chandler's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Isto se i meni dogodilo.
Odem na Remizu, pitam tetu na šalteru zašto je to tako ?
On me jadna pogleda i kaže... Nema vam tko dostaviti paket, a na Remizu dostavljaju jer taj ured radi cijeli dan, svaki radni dan...
Uglavnom, Bože sačuvaj
Chandler je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 18:12   #3231
mkey
Premium
Moj komp

Meni su jučer (navodno) pokušali isporučiti preporučeno pismo, i ostavili cedulju u sandučiću oko 14:30, kada smo sigurno bili tu i kada sigurno nitko nije zvonio.

Zanimljiv dio je što sam 98% siguran da te obavijesti nije bilo jučer u sandučiću. Dakle, danas je ostavio cedulju s jučerašnjim datumom. Šaka jada.
Staro 11.10.2024., 16:16   #3232
spiderhr
Premium

Datum registracije: Jul 2021
Meni je sjela lova od pošte zbog njihovog odugovlačenja dostave paketa.
Staro 11.10.2024., 16:23   #3233
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Danas navratio u jedan diskont, isprid HP kombi, ja racuam kupuju pice il cigare il nesto, kad ono oni im dostavljaju cigarete, dolsovno prebrojavaju šteke različitih tipova sa prodavačicom u diskontu. Dakle doslovno su postali i trgovacki putnici...

Još malo pa ce zamjeniti i coca cola kamione izgleda i dostavljat paštete u konzuma, dobro da ista i dostave kad im vodstvo sve prihvaca.......
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2024., 18:25   #3234
Ninja_Zg
Premium
Moj komp

Ninja_Zg's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Postao sam i u Amazon temi pa da probam i tu.

Stigao mi paket s Amazona u Hr, u Velikoj Gorici je, dobio sam poruku od Pošte.

Preusmjeriti na paket ili čekati dostavu doma, koje je obično brže? Zagreb je u pitanju.
Ninja_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2024., 18:33   #3235
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ovisi o mikrolokaciji, meni u Puli nije bilo isto iskustvo kao u Medulinu, a nema 10 km izmedju mjesta. Dva razlicita postanska ureda. Nekad sam hvalio preusmjeravanje na paketomat, sada mi nisu opcija nego prosetam u ured
Staro 11.10.2024., 20:09   #3236
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Danas navratio u jedan diskont, isprid HP kombi, ja racuam kupuju pice il cigare il nesto, kad ono oni im dostavljaju cigarete, dolsovno prebrojavaju šteke različitih tipova sa prodavačicom u diskontu. Dakle doslovno su postali i trgovacki putnici...

Još malo pa ce zamjeniti i coca cola kamione izgleda i dostavljat paštete u konzuma, dobro da ista i dostave kad im vodstvo sve prihvaca.......

cigarete koji proizvodi TDR dostavlja HP po izboru TDRa, ostale cigarete dostavljaju trgovacki putnici, barem u marketu gdje radim kao skladistar. bio neki dan pricao sa postarom bas o tome zato im paketi kasne, kazu trenutno (barem u puli) imaju osoblja nemaju vozila, pa ne rade svaki dan, vec se ujutro probude i cekaju poziv od sefa smjene da vide da li imaju auto/kombi za taj dan. ako imaju odu na posao, ako nemaju pise im se nekakvo "vanredno cekanje" (mozda nisam skuzio ispravan termin) za taj dan, gdje im firma placa 80% dnevnice da sjede doma. svaka treca dostava cigareta je neki drugi postar koji je taj dan dobio vozilo za dostavu pa mu uvale pakete koji nisu njegov region ali ih salju neke malo jace firme pa njihovi paketi ne smiju kasniti vise od jednog dana.
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 10:53   #3237
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Konačno sam dobio odgovor na svoj upit:

"Poštovani,

slijedom Vašeg prigovora zaprimljenog elektroničkom poštom dana 23. rujna 2024. godine, dostavljamo pisani odgovor.
Provedenom provjerom utvrđeno je da se predmetni prigovor odnosi na "Praćenu pošiljku" iz međunarodnog prometa prijamnog broja LR202100642NL.
Predmetna pošiljka je dana 14. rujna 2024. godine. Od navedenog datuma pošiljka nije promijenila status te istu smatramo izgubljenom.
Shodno navedenom, Vaš se prigovor smatra opravdanim, no za navedenu vrstu pošiljke nije predviđena mogućnost ostvarivanja prava na naknadu štete.
„Praćena pošiljka“ je, sukladno važećim Općim uvjetima za obavljanje ostalih poštanskih usluga, adresirana međunarodna dolazna pismovna pošiljka mase do 2 kilograma koja se primatelju uručuje na adresi korisnika, u pravilu ubacivanjem u kućni kovčežić ili, po dostavljenoj Obavijesti o prispijeću pošiljke, u poštanskom uredu. Za ovu vrstu pošiljaka primatelj nije dužan potvrditi da je istu preuzeo.
Ujedno, želimo napomenuti da odredbama međunarodnih propisa nisu određeni garantirani rokovi uručenja poštanskih pošiljaka u međunarodnom prometu niti je istima predviđena odgovornost davatelja poštanske usluge za prekoračenja roka za prijenos i uručenje pošiljke u međunarodnom prometu, a što je u skladu i s važećim Općim uvjetima HP – Hrvatske pošte d.d. koji se pozivaju na međunarodne propise.
Ukoliko niste zadovoljni rješenjem Vašeg prigovora, možete u roku od 30 dana od dana primitka ovog pisanog odgovora, podnijeti pritužbu Povjerenstvu za pritužbe potrošača pri HP - Hrvatska pošta d. d., Poštanska 9, 10410 Velika Gorica ili na adresu e-pošte: prituzbe.povjerenstvo@posta.hr .

Uglavnom, oni smatraju da je za njih posiljka izgubljena sto je nekako postalo očito, ono sto mi nije jasno je: “za ovu vrstu pošiljaka primatelj nije duzan potvrditi da je istu preuzeo” Pa jel nije pravilo ako posiljka ima tracking number da se mora potpisati preuzimanje.

Staro 15.10.2024., 15:44   #3238
the.elles.d
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
Nije pravilo.
Tracking nije preporučena pošiljka.
the.elles.d je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 15:49   #3239
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Praktički svaka pošiljka danas ima tracking, ali ne mora se za svaku potpisati.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 00:11   #3240
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Konačno sam dobio odgovor na svoj upit:

"Poštovani,

slijedom Vašeg prigovora zaprimljenog elektroničkom poštom dana 23. rujna 2024. godine, dostavljamo pisani odgovor.
Provedenom provjerom utvrđeno je da se predmetni prigovor odnosi na "Praćenu pošiljku" iz međunarodnog prometa prijamnog broja LR202100642NL.
Predmetna pošiljka je dana 14. rujna 2024. godine. Od navedenog datuma pošiljka nije promijenila status te istu smatramo izgubljenom.
Shodno navedenom, Vaš se prigovor smatra opravdanim, no za navedenu vrstu pošiljke nije predviđena mogućnost ostvarivanja prava na naknadu štete.
„Praćena pošiljka“ je, sukladno važećim Općim uvjetima za obavljanje ostalih poštanskih usluga, adresirana međunarodna dolazna pismovna pošiljka mase do 2 kilograma koja se primatelju uručuje na adresi korisnika, u pravilu ubacivanjem u kućni kovčežić ili, po dostavljenoj Obavijesti o prispijeću pošiljke, u poštanskom uredu. Za ovu vrstu pošiljaka primatelj nije dužan potvrditi da je istu preuzeo.
Ujedno, želimo napomenuti da odredbama međunarodnih propisa nisu određeni garantirani rokovi uručenja poštanskih pošiljaka u međunarodnom prometu niti je istima predviđena odgovornost davatelja poštanske usluge za prekoračenja roka za prijenos i uručenje pošiljke u međunarodnom prometu, a što je u skladu i s važećim Općim uvjetima HP – Hrvatske pošte d.d. koji se pozivaju na međunarodne propise.
Ukoliko niste zadovoljni rješenjem Vašeg prigovora, možete u roku od 30 dana od dana primitka ovog pisanog odgovora, podnijeti pritužbu Povjerenstvu za pritužbe potrošača pri HP - Hrvatska pošta d. d., Poštanska 9, 10410 Velika Gorica ili na adresu e-pošte: prituzbe.povjerenstvo@posta.hr .

Uglavnom, oni smatraju da je za njih posiljka izgubljena sto je nekako postalo očito, ono sto mi nije jasno je: “za ovu vrstu pošiljaka primatelj nije duzan potvrditi da je istu preuzeo” Pa jel nije pravilo ako posiljka ima tracking number da se mora potpisati preuzimanje.
3 pošiljke sam ja tako spušio sa takvim sličnim retardiranim odgovorom, još prošle godine.
Od tada ne kupujem nigdje više gdje hp dostavlja, i od 50ak daljnjih pošiljki nijedna nije bila problematična.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno