|
21.07.2024., 22:18 | #91 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Gledao ga već.. I njega slabo ima, na iponu 95+ vjerojatno dostava. Wifi 5. Onaj 1800 je wifi 6. Što mogu očekivati od signala na 10m udaljenosti s dva zida između, u odnosu na arcadyan koji nema vanjske antene? .. na tplink siteu u naslovu stoji VX1800V, a naziv ispod slika, slika kutije i na specifikacijama umjesto VX piše AX. Na youtube uopće ne nalazim. Nijemi lik snima unboxing, u naslovu stoji VX, a na kutiji mu AX. Tko je tu lud |
22.07.2024., 16:14 | #92 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Naziv je jedno specifikacija je drugo. AX1800 Dual-Band Wi-Fi 6 VDSL/ADSL Modem Router VX1800V je samo ime modela. Modem Router gore se inače koristi na xDSL bakru a i može se koristiti kao FTTH Router (ONT+Router combo)u Wireless Router modeu. |
|
|
Oglas
|
|
22.07.2024., 16:23 | #93 |
Registered User
|
Čuo se s tehničarem.. Veli da mi moraju aktivirati RDK kako bih mogao stavit svoj modem/router.. Znači li to da neću moći u svoj router ući putem njegove adrese i pristupit svim postavkama, nego samo preko njihovog portala? |
22.07.2024., 17:08 | #94 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A bemu miša, sve si zamješao ili barem krivo napisao Po defaultu za nove instalacije RDK je aktivan i tada u ISP router -u ne možeš ništa promijeniti jer se sve radi preko njihovog portala. To lako provjeriš, otvori web konfig routera i ako od opcija nema ni a nego samo info kako se upravlja daljinski .... to je RDK ... Ako želiš staviti svoj router onda prvo moraš tražiti da te maknu sa RDK, trebaju ti staviti ONT + (vrlo vjerojatno) Speedšrot router. Tek nakon toga Speedšrot možeš zamijeniti sa svojim custom router - om nad kojim ćeš imati sve ovlasti i mijenjati željeno. EDIT: Ako nisi na optici nego na xDSL - u onda također moraš prvo tražiti da te maknu sa RDK platforme, hoće li ti donjeti "isti" router samo sa drugom pameti ili Speedšrot, valjda zavisi šta imaju na lageru. |
22.07.2024., 17:12 | #95 |
Registered User
|
Adsl kaze teta na szk, iako sam 99% siguran da mi je u postavkama arcadyana pisalo vdsl. 100% sam siguran da mi je rekao kako moraju AKTIVIRATI rdk, on ce predati nalog za to, a tek onda mogu stavit svoj router i da arcadyana nema kakav samo imao do nekidan, nego samo na rdk. Nista mi nije jasno. Jel to znači da ne mogu ni lampice ugasit, ili su zakljucane samo neke postavke routera? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.07.2024. u 18:12. |
22.07.2024., 18:00 | #96 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Čovjek je na xDSL bakru. Dovoljno je da sazna svoj PPPoE user/pass a ostalo se zna. Citiraj:
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
||
22.07.2024., 18:37 | #97 | |
Registered User
|
Citiraj:
Neću imati WebGUI na vlastitom kupljenom routeru, ili pristup preko Tether app? Idiotizam. Koliko su napredne postavke na ht portalu, ima li makar port forward? - Ako aktivira rdk, mogu li koristitSAMO svoj combo modem/router (VX1800v) Ništa, javim za par dana kako je prošlo.. Zadnje izmijenjeno od: tomycrosound. 23.07.2024. u 13:33. |
|
26.07.2024., 11:25 | #98 |
Registered User
|
Stigla pila, odmah problem, a ja ne kužim detalje.. znam popikat po savjetima i to je to. (archer VX1800V) Imam ponuđen telekom, bez obzira idem li na other ili telekom, problem je isti. VDSL, enable VLAN ID, ukucam ga, PPPoe user i šifru - ne spaja se na net. Ako odaberem ADSL, onaj broj 0/33 je automatski upisan, ukucam PPPoE - nema interneta.. Teta na telefonu mi je nedavno rekla da je u mene ADSL, ali sam 99% siguran da je u arcadyanu u naziv mreže pisalo VDSL Budući da sam morao ići, vratio stari router koji se nije htio zakačit na net. Ušao u njega, PPPoE bio prazan, zatim se sam pojavio - spojio se. HELP ps. taj PPPoE sam nedavno tražio od telekoma, dobio u SMS. Kod idućeg pucanja veze nije se htio zakačit, pa sam ukucao dobiveni PPPoE - spojio se. Jel moguće da nakon svakog spajanja izlazi nova šifra za PPPoE? |
26.07.2024., 15:00 | #99 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne nalazim (nema Annex B) Jel u tome problem? |
|
26.07.2024., 15:21 | #100 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Usluga je VDSL. PPPoE podatke koji ti provjereno rade na ISP ruteru cuvaj (te iz sms-a), to su podaci koji ti trebaju i za novi ruter. NE zivkaj SZK vise za te podatke jer oni uvijek daju nove podatke. Toliko ti mogu reci, ostalo ne bi znao Koji vlan upisujes? Ima taj modem neke logove da nam prepises?
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 26.07.2024. u 15:36. |
|
|
Oglas
|
|
26.07.2024., 15:59 | #101 | |
Registered User
|
Koji ruter umjesto t-com rutera
Citiraj:
Samo sam jednom zvao za PPPoE I taj koristim. Sada, nakon što sam se igrao s novim routerom, ukljucio stari, nece da se on zakaci na net.. Voip mu radi. Trazio resetiranje linije. Uhvatit cu se kasnije s tim zafrkavat ponovo pa bude nešto detaljnije. Trazio sam pomoc od tehnicke sluzbe (3 prespajanja) poslat ce tehničara.. Pitao sam, kaze ADSL. Ja sam probao sve varijante, ništa mi nije prošlo. VLAN ID? 1203. Resetirao na tvorničke.. Fotke neispunjenih parametara Zadnje izmijenjeno od: tomycrosound. 26.07.2024. u 16:15. |
|
26.07.2024., 16:15 | #102 |
49%winner
|
Zbilja ne pamtim da je bilo tesko sloziti bakar na Tcomu, imao sam ga par godina. Koristio sam Arkana u bridgeu + moj ruter, ali jedno vrijeme sam imao i Asusa DSL-AX82U. Klik klik i sve je radilo. Doduse ja nisam bio na nikakvom RDK-u, nista tome slicno. Imao sam VDSL uslugu (prilicno sam siguran da je i tvoj link VDSL, otvoreni profil po pitanju brzine i koliko ide ide). Nisam ni znao da RDK guraju u xDSL vode. Out of the box sam imao normalan pristup Arkanu i dalje je sve bilo lako. Znaci obicni Max2 paket, net+tel s tim da tel nisam koristio kao ni ti. Koji je na kraju tvoj status, govorio si da cekas neko aktiviranje RDK-a? Kako trenutno pristupas Arkanu? Vlan je ok. Kada cackas po modemu i konekciji, daj mu bar 5min da se stabilizira i digne konekciju za net. Treba mu zacudjujuce dugo vremena da se link digne jednom kada prisilno pukne, kad izvadis kabel i izgubi sync itd... Cesto ljudi pomisle da je oslo sve u klinac. Edit: sad vidim fotke, pogledam pa editiram post
26.07.2024., 16:26 | #103 |
49%winner
|
Upali VDSL VLAN ID upali i upisi 1203 PPPoE podaci Autentifikacija na Auto Gateway Auto MTU 1492 (!!) Ja bi to tako slozio na prvom koraku. Ako ti linija radi, tj ako ISP ruter normalno dize net, daj modemu vise vremena da ostvari link. Ali prvo sa ISP ruterom provjeri da link radi jer si trazio reset veze pa ono... Kada ISP modem proradi, onda radi ovo sa tp-linkom.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 26.07.2024. u 16:36. |
26.07.2024., 16:32 | #105 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: tomycrosound. 26.07.2024. u 16:40. |
26.07.2024., 17:11 | #107 | |
Registered User
|
Citiraj:
Stasus nikakv. Lik (tehničar na terenu) rekao da ce predat nalog za aktivaciju rdk pa ce donijet novi router. Nit se javlja nit pakete salje. Sad me zvao tehničar (neki drugi). Oni ne rade s mojim routerom. Pitam za Annex B, nisu sigurni, al misle da mora bit B. U mene ga nema. Ja sam klikao connect, ak se ne spoji za min, čačkam dalje.. probat ću malo dulje se poigrat i popisat postavke koje sam testirao. Muči me ovaj B, njega nema na mapi ni u specifikacijama. |
|
26.07.2024., 17:24 | #108 |
49%winner
|
Vidio sam bas maloprije tu na forumu screenshot kolege (daky) koji je imao drugi model tp-link modema na bakru, odabran mu je bio VDSL2 i annex type mu ne bio na Auto. Takodjer Tcom i radilo mu ne tako. Pozatvarao sam tabove pa sad ne znam ni je li bitno za pricu. Mozda se kolega javi pa napise kako je podesio modem. Kod mene na Asusu je u logu bas pisalo B, ali evo ne sjecam se jesam li ja to morao rucno podesiti ili je bilo podeseno na Auto i modem je onda sam odabrao B. Annex B jest bitan u cijeloj prici. Ali bi i trebao biti neki standard za VDSL modeme koji se prodaju u EU jer ovdje je annex B najcesce koristen. Neka me netko ispravi ako grijesim. Sjedi, prespavaj, pa mozda do jutra netko (Karlo?) napise jos koju pametn(ij)u. Ili dodje tehnicar i razbuca te s RDK modemom... Tehnicari mozda ne moraju puno misliti o annexu jer oni svoje rutere samo resetiraju i puste - ruter preko neta/ACS-a povuce sve postavke automatizmom sa njihovog servera.
26.07.2024., 18:40 | #109 |
Registered User
|
Znaci li vam ovo što? Kada stavim VDSL imam gumb Connect u DSL-WAN. Bilo koja druga opcija iz LAN settingsa zamrači opciju Connect. Ima nade, citiram forumaša @Karlo666 “Annex mode se može ignorirati za gore navedenu Modem Router opremu ako je u pitanju VDSL (moj router naveden, jupi!) Na VDSLu Annex je nebitan sve dok se koristi isti standard npr. ITU G.993.2 pa iz tog razloga npr. Asus DSL-AX82U radi na Annex B ISPu” Zadnje izmijenjeno od: tomycrosound. 26.07.2024. u 18:48. |
26.07.2024., 20:06 | #110 |
Registered User
|
Problem je riješen na brzinu zahvaljujući [mention]Karlo666 [/mention] Nedavno sam tražio PPPoE podatke, a password koji su mi poslali u SMS je bio neispravan. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.07.2024. u 20:15. |
26.07.2024., 20:48 | #111 | |
49%winner
|
A jeee, pa sta ne rece da si isti password iz sms-a uspjesno koristio Citiraj:
Uvijek bude neka glupost u pitanju, taj setup je uvijek bio jednostavan na bakru. Ajde bitno da sad radi! Dok te ne prebace na RDK :P
26.07.2024., 22:46 | #112 | |
Registered User
|
Citiraj:
EDIT: Nastavak priče, Čitao po forumima kako neki ljudi na 800-900m od centrale imaju 50Mbps brzine, a ja sa 800m ni blizu i evo nakon xy godina uspijem s 25 download skočit na skoro 40Mbps. Ukratko, priključak (mala kutijica HT) je na “staroj” kući. Na instalaciji unutra u toj staroj kući zalemio sam telefonski kabal koji putuje cca 20m do routera. Danas otvorim kutijicu, metodom eliminacije pronađem dsl žice, zakačim router kablićem direktno na ht kutijicu - download 40.5 mjeren na wifi. Istom metodom sam utvrdio da je već na instalaciji u staroj kući nakon 7-8m od priključka brzina opala na 25Mbps. Eliminirao tu instalaciju.. Sada imam neki od utp kablova (svaka parica ima posebno foliju oa ne znam koji je) jedno 7-8m, a zatim zalemljen onaj isti telefonski do routera. Brzina 36-38 u downloadu, 6 upload. Raspisao se, a imam samo jedno pitanje - taj telefonski kabal ima 4 žice (koristim 2) koje su licnaste, nisu bakrene kao utp. Koliko je to bitno, bih li profitirao da provučem jedan bakreni kabal od priključka do routera il se nije isplativo zafrkavat. Slike redom jučer, danas na priključku i trenutna situacija Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.07.2024. u 15:38. |
|
27.07.2024., 15:36 | #113 |
Moderator
|
Kad je xDSL u pitanju svaki spoj / produžetak / kvaliteta kabela utječe na krajnji rezultat. Ono šta je bilo dobro za običnu telefoniju sa naponom linije prije 30 - 50 god. više nije dovoljno dobro za što je moguće veću brzinu xDSL - a i još modulacija bez napona linije. Ljudi se iznenade kada ispadne problem u dijelu instalacije o kojem bi sami trebali voditi računa tj. u zadnjih xy M. Max šta možeš sam napraviti je da provučeš Lan kabel od TK priključka direkt do željene lokacije routera. Pri tome paziš / napraviš šta možeš da ako je TK priključak vani da u njemu nema vode / vlage. E sad, hoćeš li postići 2. rezultat kada to odradiš je pitanje. Razlika između 3. i 2. rezultata je mala pa je možda lakše za sada ostaviti kako je, a dobio si skoro duplo |
27.07.2024., 16:18 | #114 |
Registered User
|
Pošto szk pojma nema, a meni na računu piše neka sasvim deseta glupost o daleko manjim brzinama, da li se iz ovih mjerenja gore i slike ispod može zaključiti kolika je brzina meni puštena od strane HT? Ako je puštena 40, mogu li tada izmjeriti 40,5 ili je vjetojatnije puštena 50, do kojih ne mogu dosegnuti? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.07.2024. u 18:48. |
27.07.2024., 17:45 | #115 |
49%winner
|
Afaik, xDSL brzine su otvorene, nema limita osim onog kojeg ti diktira udaljenost od DSLAM-a (ormarića na cesti) ili centrale. Ja sam recimo živio 50ak m od DSLAM ormarića u novogradnji (zdrave žice) pa sam imao VDSL brzinu 250/50. Najobičniji Max2 ugovor, a u ugovoru je pisala brzina "140-200 / 35-50". S obzirom da sam imao otvoreni profil na svojoj liniji, brzina je bila bez limita i koliko ide pa je eto išlo tih 250. E sad, s obzirom na stanje žica i ako znaš da si bliže ormariću, možda možeš probati zvati da ti promjene profil. Rizik je povećani broj grešaka i pucanje veze. Nisam pametan možeš li nekako unaprijed saznati podržava li tvoja linija veće brzine.
27.07.2024., 18:58 | #116 |
Moderator
|
Kako kaže kolega, otvoreni profil tj. automatika je našla optimum obzirom na stanje ukupne linije. To se i vidi iz priloženih parametara. Moooožda bi se moglo još nešto sitno moglo ušičariti ali na uštrb stabilnosti a to po meni nije pametno. Ostavi kako je i ne čačkaj, imaš skoro duplo više nego prije. |
30.09.2024., 10:41 | #118 |
Registered User
|
Pozdrav, speedtest brzina mi se bez razloga sa 37/38 podigla na 40/41 u downloadu, a veća je i u uploadu. Pogledam na router, margine su još niže nego prije, ali nemam nikakvih poteškoća niti pucanja veze. Trebam li alarmirati t-com il je to sve OK? |
Uređivanje | |
|
|