Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2024., 00:17   #3241
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Konačno sam dobio odgovor na svoj upit:
Meni je ovdje nejasno zašto su ti uopće i odgovorili jer ti nisi pošiljatelj, niti vlasnik paketa, niti bi imao pravo na novčanu naknadu da ona postoji.
Ti taj tracking trebaš poslati selleru i od njega tražiti refund jer nisi primio paket, a ne od pošte.
Staro 16.10.2024., 08:07   #3242
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Moja je ušla u glavni sortirni ima skoro mjesec dana i odatle ne mrda

Citiraj:
Na putu
21.09.2024 09:32:38 subota
Pošiljka je prispjela 10003 ZAGREB

Najava

10.09.2024 11:21:00 utorak
Pošiljka je otpremljena SGSINB SINGAPORE S06

08.09.2024 07:32:19 nedjelja
Pošiljatelj je unio podatke, pošiljka još nije predana Hrvatskoj pošti

Dakle nije išla prema unutarnjem prometu...
Šta dalje , poslao sam pritužbu preko onog obrasca ali ne javljaju se...
zupy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2024., 10:14   #3243
Nbdy32
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2016
Moram se pohvaliti, nakon metar i nekaj dana , stigle pošiljke ....

Je da sam već naručio druge, koje su stigle prije ovih ....

Al od sad samo biram onaj CHOICE na aliju .... u 10 dana je tu, i dostavlja OS ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 12:17   #3244
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Konačno sam dobio odgovor na svoj upit:

"Poštovani,

slijedom Vašeg prigovora zaprimljenog elektroničkom poštom dana 23. rujna 2024. godine, dostavljamo pisani odgovor.
Provedenom provjerom utvrđeno je da se predmetni prigovor odnosi na "Praćenu pošiljku" iz međunarodnog prometa prijamnog broja LR202100642NL.
Predmetna pošiljka je dana 14. rujna 2024. godine. Od navedenog datuma pošiljka nije promijenila status te istu smatramo izgubljenom.
Shodno navedenom, Vaš se prigovor smatra opravdanim, no za navedenu vrstu pošiljke nije predviđena mogućnost ostvarivanja prava na naknadu štete.
„Praćena pošiljka“ je, sukladno važećim Općim uvjetima za obavljanje ostalih poštanskih usluga, adresirana međunarodna dolazna pismovna pošiljka mase do 2 kilograma koja se primatelju uručuje na adresi korisnika, u pravilu ubacivanjem u kućni kovčežić ili, po dostavljenoj Obavijesti o prispijeću pošiljke, u poštanskom uredu. Za ovu vrstu pošiljaka primatelj nije dužan potvrditi da je istu preuzeo.
Ujedno, želimo napomenuti da odredbama međunarodnih propisa nisu određeni garantirani rokovi uručenja poštanskih pošiljaka u međunarodnom prometu niti je istima predviđena odgovornost davatelja poštanske usluge za prekoračenja roka za prijenos i uručenje pošiljke u međunarodnom prometu, a što je u skladu i s važećim Općim uvjetima HP – Hrvatske pošte d.d. koji se pozivaju na međunarodne propise.
Ukoliko niste zadovoljni rješenjem Vašeg prigovora, možete u roku od 30 dana od dana primitka ovog pisanog odgovora, podnijeti pritužbu Povjerenstvu za pritužbe potrošača pri HP - Hrvatska pošta d. d., Poštanska 9, 10410 Velika Gorica ili na adresu e-pošte: prituzbe.povjerenstvo@posta.hr .

Uglavnom, oni smatraju da je za njih posiljka izgubljena sto je nekako postalo očito, ono sto mi nije jasno je: “za ovu vrstu pošiljaka primatelj nije duzan potvrditi da je istu preuzeo” Pa jel nije pravilo ako posiljka ima tracking number da se mora potpisati preuzimanje.
Citiraj:
Autor the.elles.d Pregled postova
Nije pravilo.
Tracking nije preporučena pošiljka.
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Praktički svaka pošiljka danas ima tracking, ali ne mora se za svaku potpisati.

Pojavio se danas postar sa paketom, nakon sto je paket stajao 30 dana kod njih i guess what, morao sam potpisat preuzimanje.

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
3 pošiljke sam ja tako spušio sa takvim sličnim retardiranim odgovorom, još prošle godine.
Od tada ne kupujem nigdje više gdje hp dostavlja, i od 50ak daljnjih pošiljki nijedna nije bila problematična.
Meni je to uvijek bilo pravilo, koje sam ovaj put zaboravio, ali sad znam za ubuduce

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 12:21   #3245
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Po tom pravilu možemo zaboraviti na kupovinu sitnih proizvoda s eBaya i Alije jer sve ide preko HP-a.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 12:25   #3246
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
nije tako po cijeloj HR - negdje rade bže i boljer negdje ne

meni jučer bez kašnjenja dostavili paket sa amazona (6 dana od narudžbe)

@JOPIS - a šta kad nema druge dostave osim HP? eto sa amazona nisam mogao birati.
Staro 16.10.2024., 13:08   #3247
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Meni je isto stiglo sa amazona ali overseas
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 13:26   #3248
the.elles.d
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Pojavio se danas postar sa paketom, nakon sto je paket stajao 30 dana kod njih i guess what, morao sam potpisat preuzimanje
A to je iznenađenje zašto točno?
Tko zna što je još uz tracking odabrano prilikom slanja paketa.
the.elles.d je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 14:01   #3249
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Često se zna dogoditi da pošijka stigne u poštanski ured i onda tamo stoji 5-6 dan dok je ne pošalju na dostavu, to se jasno vidi na sa starom tnt.posta.hr trackingu dok na novijem posiljka.posta.hr to skrivaju..
Ico_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 16:33   #3250
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Po tom pravilu možemo zaboraviti na kupovinu sitnih proizvoda s eBaya i Alije jer sve ide preko HP-a.
Ne znam, ne uzimam više tako često ko nekad izvana, ali zadnjih par stvari sa ebaya je išlo dhl-om.

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
nije tako po cijeloj HR - negdje rade bže i boljer negdje ne

meni jučer bez kašnjenja dostavili paket sa amazona (6 dana od narudžbe)

@JOPIS - a šta kad nema druge dostave osim HP? eto sa amazona nisam mogao birati.
Kontaktiraš prodavača pa vidiš da pošalje nekim drugim servisom. Tak sam neke stvari od privat trgovaca sa ebaya znao izdogovarat. Al kažem, ne uzimam više tak često, pa i kad uzimam, jedini uvjet je vrsta dostave
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2024., 18:07   #3251
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ne znam, ne uzimam više tako često ko nekad izvana, ali zadnjih par stvari sa ebaya je išlo dhl-om.

Kontaktiraš prodavača pa vidiš da pošalje nekim drugim servisom. Tak sam neke stvari od privat trgovaca sa ebaya znao izdogovarat. Al kažem, ne uzimam više tak često, pa i kad uzimam, jedini uvjet je vrsta dostave
ja sam dostavu DHLa čekao 20tak dana, već sam mislio da me prodavač (privatni) zavaljao da je uopće poslao koliko je DHL kasnio. sad gledam da ne uzimam dostavu DHLa
Staro 23.10.2024., 14:11   #3252
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ja sam skroz zbunjen, uopće nisam znao da je ovakvo rasulo u ecommercu. Naručio paket za bike24, kao šalju DHL-om, mislio sam da će biti za 2 dana ko mene.
11.10. narudžba, 17.10. preuzima pošta i od tamo samo stoji "Item received" u ZG i stoji... Danas je 23.10
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2024., 15:21   #3253
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Ja sam skroz zbunjen, uopće nisam znao da je ovakvo rasulo u ecommercu. Naručio paket za bike24, kao šalju DHL-om, mislio sam da će biti za 2 dana ko mene.
11.10. narudžba, 17.10. preuzima pošta i od tamo samo stoji "Item received" u ZG i stoji... Danas je 23.10

Mjesec dana sam čekao telefon da mi dođe s time da je 10ti dan pisalo da je uručen. LOL - sretno s živcima
Staro 23.10.2024., 17:05   #3254
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

I ja cekam DHL connect paket, jucer poslano, prekjucer sam poceo piti terapiju za zivce. Zivi bili
Staro 23.10.2024., 17:22   #3255
G.ost
Premium
Moj komp

G.ost's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
i ja sam imao isto takvih situacija baš sa bike 24 narudžbom, sa tim da su meni i zagubili paket sa katačima za bicikl i još kojom sitnicom na nekih mjesec dana, da bi na kraju locirali paket na suprotnom dijelu grada u odnosu gdje živim.
G.ost je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2024., 19:44   #3256
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
prekjucer sam poceo piti terapiju za zivce. Zivi bili
Biska ili teranino
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2024., 20:05   #3257
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Biska ili teranino
Da
Staro 24.10.2024., 12:38   #3258
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Meni se nakon skoro mjesec dana pokrenio sa 10003 i došao nakon par dana doma.

Neki djelovi za ebike sa pswpower i naplatilo mi 4-5 eura carinjenje (koliko točno neznam nisam bio doma).
Znači nakon ko zna koliko naplata ali kinez nije stavio ioss broj pa vjerovatnonije ni naplaćen pdv.
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2024., 13:15   #3259
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Koje rasulo od usluge. I mi to plaćamo...

Upravo mi je sa Alija došao paket naručen 13.10 (overseas). Za 10 dana maltene dođe iz Kine, a ovaj paket sa bike24 stoji 10 dana u pošti na pacanju
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2024., 20:09   #3260
mkey
Premium
Moj komp

Pustili su ga da odleži da se fino postepeno izjednači temperatura. Ovako ne budeš dobio ledeno
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Staro 28.10.2024., 00:20   #3261
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Neki dan kod biljeznika, svatko svakome dao punomoc za postu. Jer naknadno preusmjeravanje nema vise tko fizicki realizirati. Postar nikad isti, sve poznato, da se ne ponavljam.

Isti dan me dan me nadje postar rano ujutro, nesto mi urucuje i veli mi za recentnu pricu s Tresnjevke. Veli desilo se nedavno, ali sigurno necete na TV-u saznati (Marakeski sporazum) tko je bio postar.

Veli, Indijac dobio posao da raznosi postu na Tresnjevci. Zaustavim ga odmah, misleci da se zabunio. Velim - valjda mislite na Filipince? Ali njih je posta vec ranije zaposlila, te je receno da su u obveznoj jezicnoj edukaciji. Jer Filipinaca u mnogim usluznim djelatnicima ima, koji vec jako dobro govore jezik.

Ne - veli postar, bas Indijac!

Veli prvi dan, prepao se i bacio postu. Ljudi su nasli pakete i pisma i zvali postu. Postar se cak i nasalio, rekavsi, pa i nasi postari su dokumentirano bacali postu u sumi, smecu, pa kako nece Indijac.

Samo, jedan detalj uskace u prici. Postar veli, da se ispostavilo, nakon sto je bacio i pobjegao s posla, da on uopce nije znao ni citati ni pisati nas jezik!

Pa mi je prvo pitanje bilo - pa kako je onda mogao dobiti posao da raznosi postu? Veli to se i mi u posti pitao, odgovorni bi trebao dobiti otkaz, ali, znate kako to ide kod nas, po pitanju odgovornosti, zavrsava postar.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 28.10.2024. u 00:26.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2024., 07:59   #3262
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Drugi puta reci tom svom poštaru da manje pije
Staro 28.10.2024., 08:48   #3263
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova

Veli prvi dan, prepao se i bacio postu. Ljudi su nasli pakete i pisma i zvali postu. Postar se cak i nasalio, rekavsi, pa i nasi postari su dokumentirano bacali postu u sumi, smecu, pa kako nece Indijac.

Samo, jedan detalj uskace u prici. Postar veli, da se ispostavilo, nakon sto je bacio i pobjegao s posla, da on uopce nije znao ni citati ni pisati nas jezik!

Pa mi je prvo pitanje bilo - pa kako je onda mogao dobiti posao da raznosi postu? Veli to se i mi u posti pitao, odgovorni bi trebao dobiti otkaz, ali, znate kako to ide kod nas, po pitanju odgovornosti, zavrsava postar.

...
vjerovali ili ne sve je to EU maslo . prislino zapošljavanje stranih polupismenih nekompetentnih radnika. nema šanse da nas ili bar iz BiH nema dovoljno za te poslove.

kako to da baš sad od 2020 ima toliki priljev . gdje au nestali naši? odlaze van od 1991 i uvijek je bilo radnika. burze pune, nezaposlenost velika, nemojte reć da je HDZ napravio novu Švicarsku u 4 godine
Staro 28.10.2024., 10:05   #3264
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
vjerovali ili ne sve je to EU maslo . prislino zapošljavanje stranih polupismenih nekompetentnih radnika. nema šanse da nas ili bar iz BiH nema dovoljno za te poslove.

kako to da baš sad od 2020 ima toliki priljev . gdje au nestali naši? odlaze van od 1991 i uvijek je bilo radnika. burze pune, nezaposlenost velika, nemojte reć da je HDZ napravio novu Švicarsku u 4 godine
A daj molim te sa tim teorijama...

U mojoj branši nema nikoga na burzi, nitko nam se ne javlja na natječaje za posao, a mladima se sve manje radi... Riječ je o lijepom uredskom poslu.

Znam iz prve ruke da za građevinu iz Hr i BiH nema nikoga novoga za zaposliti, sada su najbolji novi "kvalitetni" radnici iz Albanije i Kosova, pred 10 godina ih nitko nije htio zaposliti.

Kad i ovih malo starih poštara koji dobro rade svoj posao ode u penziju, tek će tada nastati pravi problem.

Koga znaš danas da kaže da će kad naraste biti poštar, domar, čistač, pekar, dostavljač, skladištar... ?

Da EU... otišao je cijeli svijet u q... čim je postalo sramota raditi neke poslove... i sad je problem u ljudima koji dolaze i hoće raditi te iste poslove.

Nama u ured dolaze dva poštara, naš i indijac... i obojica su fantastični i odlično rade svoj posao. Naš donosi redovnu poštu, a indijac donosi pakete. Indijac se trudi, strpljiv je, pristojan. I šta sad ako ne zna hrvatski, znam ja engleski i sporazumijemo se i nemam problema da mi donosi pakete. Sva pošta/paketi nam stižu uredno i na vrijeme.

A da se razumijemo, nemam ništa da se ovi genijalci koji ne rade svoj posao, kradu i slično deportiraju po kratkom postupku. Mislim da će i ovaj koji je bacao poštu tako završiti, jer ako se ne varam, to uopće nije mali prekršaj.
Staro 28.10.2024., 10:39   #3265
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ili kako bi to Mišo Kovač rekao "danas više nitko ne želi biti krojač, svi su stilisti".
Staro 28.10.2024., 20:18   #3266
mkey
Premium
Moj komp

Citiraj:

Meni je interesantno sjetiti se raznih geliptera koji dižu nos na CV iako u njemu piše da znaš materinji i par stranih jezika, imaš svoj smještaj, kulturno si sinkroniziran, računalno osviješten, imaš razne dozvole i svašta nešto. Dok se strance uvozi na vagone i nitko ništa ne pita. Malo je pretjeran kontrast da se ne bi dalo primijetiti.

Ima tu naravno puno problema, nije nadolazeći demografski slom temeljen na samo jednoj stvari. Maminih maza sa tiktok attention spanom od 22 sekunde svaki dan je sve više. A da li je tom problemu rješenje uvoz pola miliona stranih radnika do 2030, kako planiraju? Ove neke scene masovnih tučnjava "dostavljača" koje se mogu vidjeti, naročito u ZG, hoće li to postati skroz normalizirano?

Prije preko deset godina bio sam u jenom manjem lučkom gradu na zapadnoj obali Italije. Onomad je ondje bilo puno stranaca, a naročito puno turaka. Moj dojam je bio da se domicilno stanovništvo nakon posla samo želi što prije zaključati u stan. Kako je padao mrak na inače dosta prometnoj ulici nije bilo šanse da čuješ riječ talijanskog.

S ekonomske strane. nije za zanemariti da gro novca kojeg zarade stranci ne bude potrošen u HR. S jedne strane imamo masovni uvoz zbog kojeg novac ide vanka a s druge strane, ako se realiziraju službeni planovi, do 2030 cca pola radnika budu bili stranci i većina toga što zarade bude isto tako išlo vanka. Ovo jednostavno mora utjecati na brzinu novca, bez obzira što se štampa kako se kome digne. Naročito će ovo biti nezgodno ako, kako je najavljeno, opet sprovedu mjere "štednje".

Biti će zanimljivo vidjeti hoće li biti ekipa proporcionalno zastupljena u saboru
Staro 01.11.2024., 00:45   #3267
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Problem je što tih tiktokera od 20g. i naših generacija kad su imali 20g. je razlika u 30,40% manje ljudi, što je zastrašujuće puno.
A masa iz 1950ih, roditelja naših, ide u mirovinu.
No ja se ne brinem dok god cvjetaju uslužne djelatnosti, znači i dalje iz šupljeg u prazno (dostave fast food smeća). Grdo bi bilo da ti auslanderi moraju kopat krumpir jer nema dosta naših za taj posao, pa bi mogli bit gladni. Možda i to dođe, ako prestanu EU dotacije.

Građevina će past brzo, jer se oprala lova, tj kune. Odjednom će tisuće bauštelaca bit nepotrebno, a pitanje hoće li isti mirno se vratit oklen su došli
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2024., 09:06   #3268
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

pa ima poslova gdje jezik ili neke druge stučnosti nisu potrebne, ali na ovoj temi o HR pošti mi razglabamo o radnicima iste koji ne znaju ni "dobar dan" reći a rade poslove za koje moraš bit građanin grada u kojem to radiš bar 20 godina kako bi ispravno i odgovorno radio taj posao!

takvi poslovi nisu za takve radnike.
hebe se tom paki/nepal/egypt hoć li dostaviti poštu ili ne, možda baci negdje usput, možda ne nađe ulicu, ili ne može pročitait prezime (da, njima su naša prezimena ko i nama njihova - čudna)

i šta onda, kad se za mjesec-dva to skuži (da pošta nije dostavljena) on će dobiti otkaz al njemu ostaju 2 plaće kojie pošalje svojima 4000km daleko i on opet ovdje traži nešti slično

posao poštara nije za njih.

pa čuo sam priče o tim radnicima koji odrade 1 mjesec dobiju plaću i više se e pojave.

ima ih i u mom gradu, uglavnom se kreću čoporativno, non stop na mobitelu . jesu li nasilni - nisu. dali mi je ugodno ih vidjet u tom broju na hrpi - nije.

vidim ih i za volanom. nesreća koja samo čeka da se dogodi
Staro 01.11.2024., 10:13   #3269
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Najavljeno im je povećanje plaća - 10% od 01.02., još 5% od 01.06. pa još 5% od 01.09.25. Dotle će uprava dijeliti 100.000+ EUR bonuse.

Ah da, od 01.01. povećavaju se cijene za pošiljke do 50g (i obične i preporuke) za 22%. Hebiga, treba troškove većih plaća negdje nadoknaditi.
Staro 14.11.2024., 18:34   #3270
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

danas (prvi put) dobio SMS da dostava od pošte nije uspjela i da pratim poveznicu ...bla bla bla = scam

i to baš na dan kad mi je dostavljen paket sa Amazona (bez problemai kašnjenja)

došli su u posjed mog broja - dakle odnekud cure podaci iz pošte .

EDIT - možda i neki fiškal iz pošte ima fuš

Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 14.11.2024. u 18:46.
quazar912 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno