|
16.10.2024., 00:17 | #3241 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Meni je ovdje nejasno zašto su ti uopće i odgovorili jer ti nisi pošiljatelj, niti vlasnik paketa, niti bi imao pravo na novčanu naknadu da ona postoji. Ti taj tracking trebaš poslati selleru i od njega tražiti refund jer nisi primio paket, a ne od pošte.
16.10.2024., 08:07 | #3242 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Moja je ušla u glavni sortirni ima skoro mjesec dana i odatle ne mrda Citiraj:
Dakle nije išla prema unutarnjem prometu... Šta dalje , poslao sam pritužbu preko onog obrasca ali ne javljaju se... |
|
|
|
Oglas
|
|
16.10.2024., 10:14 | #3243 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Moram se pohvaliti, nakon metar i nekaj dana , stigle pošiljke .... Je da sam već naručio druge, koje su stigle prije ovih .... Al od sad samo biram onaj CHOICE na aliju .... u 10 dana je tu, i dostavlja OS ... |
16.10.2024., 12:17 | #3244 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Pojavio se danas postar sa paketom, nakon sto je paket stajao 30 dana kod njih i guess what, morao sam potpisat preuzimanje. Meni je to uvijek bilo pravilo, koje sam ovaj put zaboravio, ali sad znam za ubuduce |
||
16.10.2024., 12:21 | #3245 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Po tom pravilu možemo zaboraviti na kupovinu sitnih proizvoda s eBaya i Alije jer sve ide preko HP-a.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
16.10.2024., 12:25 | #3246 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
nije tako po cijeloj HR - negdje rade bže i boljer negdje ne meni jučer bez kašnjenja dostavili paket sa amazona (6 dana od narudžbe) @JOPIS - a šta kad nema druge dostave osim HP? eto sa amazona nisam mogao birati.
16.10.2024., 13:26 | #3248 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
|
16.10.2024., 14:01 | #3249 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Često se zna dogoditi da pošijka stigne u poštanski ured i onda tamo stoji 5-6 dan dok je ne pošalju na dostavu, to se jasno vidi na sa starom tnt.posta.hr trackingu dok na novijem posiljka.posta.hr to skrivaju.. |
16.10.2024., 16:33 | #3250 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Kontaktiraš prodavača pa vidiš da pošalje nekim drugim servisom. Tak sam neke stvari od privat trgovaca sa ebaya znao izdogovarat. Al kažem, ne uzimam više tak često, pa i kad uzimam, jedini uvjet je vrsta dostave
|
Oglas
|
|
16.10.2024., 18:07 | #3251 | |
Premium
|
Citiraj:
23.10.2024., 14:11 | #3252 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja sam skroz zbunjen, uopće nisam znao da je ovakvo rasulo u ecommercu. Naručio paket za bike24, kao šalju DHL-om, mislio sam da će biti za 2 dana ko mene. 11.10. narudžba, 17.10. preuzima pošta i od tamo samo stoji "Item received" u ZG i stoji... Danas je 23.10 |
23.10.2024., 15:21 | #3253 | |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
Mjesec dana sam čekao telefon da mi dođe s time da je 10ti dan pisalo da je uručen. LOL - sretno s živcima |
|
23.10.2024., 17:22 | #3255 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
i ja sam imao isto takvih situacija baš sa bike 24 narudžbom, sa tim da su meni i zagubili paket sa katačima za bicikl i još kojom sitnicom na nekih mjesec dana, da bi na kraju locirali paket na suprotnom dijelu grada u odnosu gdje živim. |
24.10.2024., 12:38 | #3258 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Meni se nakon skoro mjesec dana pokrenio sa 10003 i došao nakon par dana doma. Neki djelovi za ebike sa pswpower i naplatilo mi 4-5 eura carinjenje (koliko točno neznam nisam bio doma). Znači nakon ko zna koliko naplata ali kinez nije stavio ioss broj pa vjerovatnonije ni naplaćen pdv. |
24.10.2024., 13:15 | #3259 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Koje rasulo od usluge. I mi to plaćamo... Upravo mi je sa Alija došao paket naručen 13.10 (overseas). Za 10 dana maltene dođe iz Kine, a ovaj paket sa bike24 stoji 10 dana u pošti na pacanju |
28.10.2024., 00:20 | #3261 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Neki dan kod biljeznika, svatko svakome dao punomoc za postu. Jer naknadno preusmjeravanje nema vise tko fizicki realizirati. Postar nikad isti, sve poznato, da se ne ponavljam. Isti dan me dan me nadje postar rano ujutro, nesto mi urucuje i veli mi za recentnu pricu s Tresnjevke. Veli desilo se nedavno, ali sigurno necete na TV-u saznati (Marakeski sporazum) tko je bio postar. Veli, Indijac dobio posao da raznosi postu na Tresnjevci. Zaustavim ga odmah, misleci da se zabunio. Velim - valjda mislite na Filipince? Ali njih je posta vec ranije zaposlila, te je receno da su u obveznoj jezicnoj edukaciji. Jer Filipinaca u mnogim usluznim djelatnicima ima, koji vec jako dobro govore jezik. Ne - veli postar, bas Indijac! Veli prvi dan, prepao se i bacio postu. Ljudi su nasli pakete i pisma i zvali postu. Postar se cak i nasalio, rekavsi, pa i nasi postari su dokumentirano bacali postu u sumi, smecu, pa kako nece Indijac. Samo, jedan detalj uskace u prici. Postar veli, da se ispostavilo, nakon sto je bacio i pobjegao s posla, da on uopce nije znao ni citati ni pisati nas jezik! Pa mi je prvo pitanje bilo - pa kako je onda mogao dobiti posao da raznosi postu? Veli to se i mi u posti pitao, odgovorni bi trebao dobiti otkaz, ali, znate kako to ide kod nas, po pitanju odgovornosti, zavrsava postar. ... |
28.10.2024., 07:59 | #3262 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Drugi puta reci tom svom poštaru da manje pije
28.10.2024., 08:48 | #3263 | |
Premium
|
Citiraj:
kako to da baš sad od 2020 ima toliki priljev . gdje au nestali naši? odlaze van od 1991 i uvijek je bilo radnika. burze pune, nezaposlenost velika, nemojte reć da je HDZ napravio novu Švicarsku u 4 godine
28.10.2024., 10:05 | #3264 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
U mojoj branši nema nikoga na burzi, nitko nam se ne javlja na natječaje za posao, a mladima se sve manje radi... Riječ je o lijepom uredskom poslu. Znam iz prve ruke da za građevinu iz Hr i BiH nema nikoga novoga za zaposliti, sada su najbolji novi "kvalitetni" radnici iz Albanije i Kosova, pred 10 godina ih nitko nije htio zaposliti. Kad i ovih malo starih poštara koji dobro rade svoj posao ode u penziju, tek će tada nastati pravi problem. Koga znaš danas da kaže da će kad naraste biti poštar, domar, čistač, pekar, dostavljač, skladištar... ? Da EU... otišao je cijeli svijet u q... čim je postalo sramota raditi neke poslove... i sad je problem u ljudima koji dolaze i hoće raditi te iste poslove. Nama u ured dolaze dva poštara, naš i indijac... i obojica su fantastični i odlično rade svoj posao. Naš donosi redovnu poštu, a indijac donosi pakete. Indijac se trudi, strpljiv je, pristojan. I šta sad ako ne zna hrvatski, znam ja engleski i sporazumijemo se i nemam problema da mi donosi pakete. Sva pošta/paketi nam stižu uredno i na vrijeme. A da se razumijemo, nemam ništa da se ovi genijalci koji ne rade svoj posao, kradu i slično deportiraju po kratkom postupku. Mislim da će i ovaj koji je bacao poštu tako završiti, jer ako se ne varam, to uopće nije mali prekršaj.
28.10.2024., 20:18 | #3266 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Ima tu naravno puno problema, nije nadolazeći demografski slom temeljen na samo jednoj stvari. Maminih maza sa tiktok attention spanom od 22 sekunde svaki dan je sve više. A da li je tom problemu rješenje uvoz pola miliona stranih radnika do 2030, kako planiraju? Ove neke scene masovnih tučnjava "dostavljača" koje se mogu vidjeti, naročito u ZG, hoće li to postati skroz normalizirano? Prije preko deset godina bio sam u jenom manjem lučkom gradu na zapadnoj obali Italije. Onomad je ondje bilo puno stranaca, a naročito puno turaka. Moj dojam je bio da se domicilno stanovništvo nakon posla samo želi što prije zaključati u stan. Kako je padao mrak na inače dosta prometnoj ulici nije bilo šanse da čuješ riječ talijanskog. S ekonomske strane. nije za zanemariti da gro novca kojeg zarade stranci ne bude potrošen u HR. S jedne strane imamo masovni uvoz zbog kojeg novac ide vanka a s druge strane, ako se realiziraju službeni planovi, do 2030 cca pola radnika budu bili stranci i većina toga što zarade bude isto tako išlo vanka. Ovo jednostavno mora utjecati na brzinu novca, bez obzira što se štampa kako se kome digne. Naročito će ovo biti nezgodno ako, kako je najavljeno, opet sprovedu mjere "štednje". Biti će zanimljivo vidjeti hoće li biti ekipa proporcionalno zastupljena u saboru
01.11.2024., 00:45 | #3267 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Problem je što tih tiktokera od 20g. i naših generacija kad su imali 20g. je razlika u 30,40% manje ljudi, što je zastrašujuće puno. A masa iz 1950ih, roditelja naših, ide u mirovinu. No ja se ne brinem dok god cvjetaju uslužne djelatnosti, znači i dalje iz šupljeg u prazno (dostave fast food smeća). Grdo bi bilo da ti auslanderi moraju kopat krumpir jer nema dosta naših za taj posao, pa bi mogli bit gladni. Možda i to dođe, ako prestanu EU dotacije. Građevina će past brzo, jer se oprala lova, tj kune. Odjednom će tisuće bauštelaca bit nepotrebno, a pitanje hoće li isti mirno se vratit oklen su došli |
01.11.2024., 09:06 | #3268 |
Premium
|
pa ima poslova gdje jezik ili neke druge stučnosti nisu potrebne, ali na ovoj temi o HR pošti mi razglabamo o radnicima iste koji ne znaju ni "dobar dan" reći a rade poslove za koje moraš bit građanin grada u kojem to radiš bar 20 godina kako bi ispravno i odgovorno radio taj posao! takvi poslovi nisu za takve radnike. hebe se tom paki/nepal/egypt hoć li dostaviti poštu ili ne, možda baci negdje usput, možda ne nađe ulicu, ili ne može pročitait prezime (da, njima su naša prezimena ko i nama njihova - čudna) i šta onda, kad se za mjesec-dva to skuži (da pošta nije dostavljena) on će dobiti otkaz al njemu ostaju 2 plaće kojie pošalje svojima 4000km daleko i on opet ovdje traži nešti slično posao poštara nije za njih. pa čuo sam priče o tim radnicima koji odrade 1 mjesec dobiju plaću i više se e pojave. ima ih i u mom gradu, uglavnom se kreću čoporativno, non stop na mobitelu . jesu li nasilni - nisu. dali mi je ugodno ih vidjet u tom broju na hrpi - nije. vidim ih i za volanom. nesreća koja samo čeka da se dogodi
01.11.2024., 10:13 | #3269 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Najavljeno im je povećanje plaća - 10% od 01.02., još 5% od 01.06. pa još 5% od 01.09.25. Dotle će uprava dijeliti 100.000+ EUR bonuse. Ah da, od 01.01. povećavaju se cijene za pošiljke do 50g (i obične i preporuke) za 22%. Hebiga, treba troškove većih plaća negdje nadoknaditi.
14.11.2024., 18:34 | #3270 |
Premium
|
danas (prvi put) dobio SMS da dostava od pošte nije uspjela i da pratim poveznicu ...bla bla bla = scam i to baš na dan kad mi je dostavljen paket sa Amazona (bez problemai kašnjenja) došli su u posjed mog broja - dakle odnekud cure podaci iz pošte . EDIT - možda i neki fiškal iz pošte ima fuš
...and fly... Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 14.11.2024. u 18:46. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|