Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.10.2021., 22:49   #12511
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,433
Citiraj:
Autor votkavisnja Pregled postova
Eh naravno da sam se žalio i došli "tehničari" da bi vidjeli speedtest na laptopu i rekli za cca 970/70Mbps da tako mora biti i da je OK. Kad sam im pokušavao objasniti da baš i nije OK i da nekim korisnicima je upload na 100Mbps te uključen DOCIS3.1 samo su rekli za sada je različito kod svakoga jer kao ovisno o lokaciji ne mogu odmah uključiti 3.1..
Nije mi se dalo natezati pa sam rekao OK. Danas slučajno nešto gledam po routeru i vidim da kod kanala stoji da je i u sent smjeru spojen na DOCIS3.1 odvrtim speedtest i dobijem cca 970/98Mbps.
Koje drame. Pa piše ti lijepo dl: 0,7 do 1Gbit, ul: 70 do 100 mbit.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2021., 22:53   #12512
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,196
Pa dobro su ti rekli, ovisi o situaciji na pojedinom nodu (čvoru).
Polako ih sređuju / rade upgrade.
Možda je tvoje pitanje / inzistiranje malo ubrzalo stvar a i pomoglo susjedima koji imaju (ili će tek zatražiti GB brzinu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2021., 20:25   #12513
jucca
Premium
Moj komp
 
jucca's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Split
Postovi: 624
Citiraj:
Autor p3r02d3r0 Pregled postova
Hm. Uskoro planiram produljit uslugu i uzet 1 Gbps. Međutim ovdje čitam da Fritz ima problema s WiFi-jem?

Koliko je WiFi na Fritzu problematičan?
Meni je odličan za Wifi.
Bolji mi je od cak i rqzvikanoh Unifi AP-LR, kojeg sam sad ugasio.

Sent from my SM-G986B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 20:51   #12514
sasa76x
Premium
Moj komp
 
sasa76x's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 103
U ovih par dana kaj imam Fritz i 1gb Ping mi je otisao za duplo gore. Ne kuzim zkj ali posto nemam ugovor i njih to nije briga vratlti cu se na 200mb.
__________________
sasa76x je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 16:00   #12515
brutes7
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pozdrav svima,



Trebala bi mi mala pomoć odnosno možda nešto krivo radim. Naime zbog posla i gaminga sam tražio da me maknu iz cgnata i to su odradili brzo kolege iz A1 i sve pohvale, ali vidim sada na postavkama u modemu da mi ne želi povezati se na ipv6 vec je samo spojeno na ipv4, da li to ima veze sa tim sto su me makli iz cgnata? Ili trebam neke postavke mijenjati?



Svjestan sam da neću ništa puno dobiti i da sam povezan sa ipv6 ali da li Vama to radi?



Riječ je o turbo internetu.



Hvala
brutes7 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 16:26   #12516
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,433
Ne radi
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 16:31   #12517
brutes7
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pozdrav, hvala na brzom odgovoru.
Znaci i tebi pise da ipv6 nije connected na Fritzboxu?
Hvala
brutes7 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 16:48   #12518
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,196
A1 na coax - u (za sada) ne koristi TCP/IP v6 tj. ne dodjeljuje ih (barem običnim kućnim) korisnicima.
Sve radi kao i prije preko TCP/IP v4.

Ajde priznaj da nisi dobio Fritz - a u kojem se to vidi, nebi se ni sjetio pitati

Važno je da ti usluga dobro i stabilno radi, makli su ti CGNAT, ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 17:23   #12519
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,352
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A1 na coax - u (za sada) ne koristi TCP/IP v6 tj. ne dodjeljuje ih (barem običnim kućnim) korisnicima.
Kako ne? Prije dva tri mjeseca sam ga ja dobio na onom starom modemu.
Bio je dual stack ipv4/ipv6, pretpostavljam da za druge modeme mozda jos nisu pripremili konfu. Dok sam kratko imao ubee, nisam ni njemu imao, kao ni sad na fritzu.

Zadnje izmijenjeno od: the_ghost. 18.10.2021. u 17:24. Razlog: falila rijec
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 17:29   #12520
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,670
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A1 na coax - u (za sada) ne koristi TCP/IP v6 tj. ne dodjeljuje ih (barem običnim kućnim) korisnicima.
Sve radi kao i prije preko TCP/IP v4.

Ajde priznaj da nisi dobio Fritz - a u kojem se to vidi, nebi se ni sjetio pitati

Važno je da ti usluga dobro i stabilno radi, makli su ti CGNAT, ...
Meni samo nije jasno kako nije nestalo IPv4 adresa? Još prije 10 godina su govorili da je gotovo sa njima i da svi trebaju preći na Ipv6. Čak je bila i stranica na netu sa odbrojavanjem. Još malo i gotovo. Kad ono.....

IPv4 je kao nafta, samo što nije nestala .
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 17:31   #12521
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,352
Zato jer se masovno CGNAT poceo koristiti. vjerovatno 99.99% usera boli q sto su iza njega. Tako da su provideri smanjili koristenje velikih IP poolova za usere.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 17:35   #12522
brutes7
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A1 na coax - u (za sada) ne koristi TCP/IP v6 tj. ne dodjeljuje ih (barem običnim kućnim) korisnicima.
Sve radi kao i prije preko TCP/IP v4.

Ajde priznaj da nisi dobio Fritz - a u kojem se to vidi, nebi se ni sjetio pitati

Važno je da ti usluga dobro i stabilno radi, makli su ti CGNAT, ...

Haha priznajem, otkrio si me Nema sanse da bi pitao da se ne vidi i da nisam citao malo o tome, iako sam svjestan i da imam ne bi bas nekakvog pretjeranog poboljsanja bilo niti bi ga osjetio.

S obzirom da sam do sada bio na Iskonovih 50mbps ovo je preporod...hvala jos jednom svima na brzim odgovorima
brutes7 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 18:59   #12523
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,433
Uključili i meni 3.1 za upload




Znate svi kako sam imao problema grdih. Uglavnom, uspio sam pinpointat, i moram reći da je problem više nego bizaran.

Imam u mreži vritualku/appliance od Home Assistanta i čim ju uključim, zbrika mi se net, u razmaku od 10 minuta do par sati. Troubleshotao sam čak i s A1, navodno se pojave neki erori na konekciji i to je to. Ništa pametno u logovima od rutera koji su za drek. Ne uspije se ni reconectat(ni sam niti kad ja stisnem Reconnect u izborniku), pomaže samo Reset iz izbornika ili čupanje iz struje.

Imao sam taj setup na Ubee ruteru i sve je radilo bez greške. Nisam još reisntalirao, to budem probao.


Ima tko kakvu ideju, pada mu možda što na pamet što bi mogao biti problem?
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 19:07   #12524
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 154
I ja imam povremeno pucanje... i gle čuda ... uvijek se desi kada idu veće kolicine upload-a preko filezille na vps sa filezilla serverom...
Kada synology radi backup na c2 sve bez greske ...
Nešto očito ne štima... samo ovo je već hardcore mrezarenje i otkrivanje problema... a sumnjam da u a1 ima volje i zelje da se ovakve neke nespecifične stvari razriješe.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 18.10.2021. u 20:17.
madox je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 20:31   #12525
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,196
@Pupo
Bilo je već spomena / primjera da ta IoT gofna znaju razbucati mrežu,
pitaj boga gdje se javljaju / šalju ...

Po uputi / savjetima treba sve to izolirati od std. kućne mreže samo se onda gube neke blagodati ...
Fritz ima Guest mrežu u drugom mrežnom segmentu (192.168.179.x) pa je na taj način odvojena od glavne.

Možda ni to ne pomogne ako zronda router, nešto slično kao kod torenta sa prevelikim br. istovremenih konekcija ...

E sad, procijeni jeli imaš znanja / mogućnosti da ga ganjaš kroz kakav posebni firewall / wireshark / nešto treće ... ako se može ukrotiti.

Prošvrljaj po Fritz - u i ugasi šta ne koristiš (mislim na media share / file share / print share / sekretaricu i takve stvari).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 20:54   #12526
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,433
Prvi korak mi je reinstalacija appliancea tog. Drugi je wireshark i onda ganjanje A1 tj tipa koji radi s fritzevima kod njih.

Ono sto je smjesno je sto mi je na ubeetu sve radilo bez greske, plus nemam nista od toga na wifiju jer je na zigbee protokolu i vecina toga je interno. Van prakticki ide samo po prognozu
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 20:56   #12527
BELIAL
Premium
Moj komp
 
BELIAL's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 144


eto i meni nakon 19 dana i 3 tehnicara napokon radi kako spada ... bilo je do splittera
BELIAL je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2021., 22:03   #12528
jucca
Premium
Moj komp
 
jucca's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Split
Postovi: 624
Stigao danas ONE.TV, sa novim Kaon 4020
Mislio sam da ću se teško naviknuti na novi sučelje, no nakon kraće prilagodbe, mogu reći da mi je odlično sjelo sučelje. na slikama mi je izgledalo dosta konfuzno, no ipak uz toliko sadržaja, su uspjeli to lijepo složit. stvarno sam super zadovoljan i poprilično glatko sve ide.
Daljinski takodjer puno bolji. ,
Preporod nakon trio paketa i prastarog Kaona



Sent from my SM-G986B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 14:54   #12529
ITATABISINE
Registered User
 
ITATABISINE's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2018
Lokacija: zagreb
Postovi: 8
Možda bude nekom od pomoći
Kanal od FRITZBoxa
https://www.youtube.com/c/fritzbox/videos
ITATABISINE je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 15:22   #12530
VooDooZG
Neprilagođen
Moj komp
 
VooDooZG's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 128
Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Stigao danas ONE.TV, sa novim Kaon 4020
Mislio sam da ću se teško naviknuti na novi sučelje, no nakon kraće prilagodbe, mogu reći da mi je odlično sjelo sučelje. na slikama mi je izgledalo dosta konfuzno, no ipak uz toliko sadržaja, su uspjeli to lijepo složit. stvarno sam super zadovoljan i poprilično glatko sve ide.
Daljinski takodjer puno bolji. ,
Preporod nakon trio paketa i prastarog Kaona

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

Kak si zadovoljan sa slikom, ja sam ga dobio prije par mjeseci i drastično mi je lošiji nego kaj mi je bio bivši receiver ( bar 5 godina star model ) - i isprobao sam sve opcije i da ga stavim na fullhd pa da tv upscale-a i da ga stavim na 4k i još neke dodatne i ponovno traženje kanala i spajanje ma svašta i ništa..

Kaj je najgore i ovi HBO i cinestar hd su loši.., i kak da ja sad njima objasnim da je prije bilo bolje kad je ovo onak ok a bilo je bar duplo bolje prije, znaš da te gledaju ko retarda kad im pokušavaš bijele miševe objasnit..

sad mi jedino ostaje opcija da onu karticu zatražim pa da ju direkt u one-connect gurnem ali onda bum izgubio ove opcije receivera koje su mi super tipa epg, vračanje u nazad itd
VooDooZG je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 15:41   #12531
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,196
Bitna razlika između starog i novog STB - a je šta novi po defaultu "gura" višu rezoluciju (na HDMI prema TV).
Ako TV loše odrađuje upscaling / downscaling te visoke rezolucije prema panelu onda sve izgleda loše / mutno.

Ne znam sad napamet koje opcije / mogućnosti ima taj novi za izabrati / postaviti rezoluciju,
treba probati sa nižom, stari STB je davao max. 1080p.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 18:51   #12532
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,455
Premium TV-i imaju redovito bolji upscaling od VELIKE vecine boxova/prijemnika i posjedniku kvalitetnog TV-a je svakako preporuka da izlaz boxa/prijemnika bude podesen na rezoluciju dolaznog/ulaznog signala pa da onda TV radi potrebni upscaling do rezolucije panela.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 19:50   #12533
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,867
Bio sam nedavno kod rođaka (starija osoba).
Koristi samo televiziju od Bneta, produžio prije 2 mjeseca ugovor s A1.

Kako A1 nema tv uslugu bez interneta, a nije imao račun (da vidim što ima).
Uglavnom plaća 160kn, 2 televizije i kaže "osnovni", da je gubio kanale na drugoj tv pa su mu donijeli Kaon.

Čovjek ima 2 Kaona, prvi na Ubee, kojemu ne rade lampice za wifi.
Drugi tv (to su mu došli nedavno jer se žalio da mu radi samo par kanala) no tv nema cam, pa je i tu dobio Ubee i Thomson TCM420.




Uglavnom, čovjek za 160kn ima samo dvije 2 tv, bez interneta a ugovorio/produžio 2021.
Dugo nisam vidio tako nešto. Nema ni HBO otključan, ni dječje kanale ni sportske.
Ima Arenu 1 i 3.

Svašta.
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 23:00   #12534
killuminati
Premium
Moj komp
 
killuminati's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 281
Imam čudan problem, skidao sam zadnji win build s uupdump kad je puknuo net, a inače ne puca i stabilno radi, nemam zamjerke po tom pitanju niti se nešto slično prije dešavalo. Resetirao sam tc7200 koji je u bridgeu i svoj router, sve prošljakalo. Nastavio skidat build, došlo pred kraj i odjednom errori, target machine keeps rejecting i nema šanse dovršit iako neta ima.

U međuvremenu sam skužio da ne mogu otvorit ovaj forum. Prebacio se na vpn, dovršio skidanje i odjednom opet mogu pristupit forumu. Tracert mog IP-a pokazuje 3 hopa. Jel to problem radi cgnata ili ISP nešto čačka i koje opcije imam? Tnx unaprijed

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
killuminati je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2021., 07:31   #12535
vlatko27
Premium
Moj komp
 
vlatko27's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 282
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Premium TV-i imaju redovito bolji upscaling od VELIKE vecine boxova/prijemnika i posjedniku kvalitetnog TV-a je svakako preporuka da izlaz boxa/prijemnika bude podesen na rezoluciju dolaznog/ulaznog signala pa da onda TV radi potrebni upscaling do rezolucije panela.
Šta onda najbolje za staviti na Kaona, budući da imam LG C9? 1080p50Hz pretpostavljam?
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2021., 10:15   #12536
votkavisnja
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 30
Da li se može od A1 uzeti samo CI kartica? Koji modul za dekodiranje je najbolja opcija (čitaj najjeftiniji).
Nekako mi se ne da imati taj STB (trenutno imam onak stariji model no vecinom je ugašen).
votkavisnja je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2021., 10:31   #12537
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,196
Sve ima u temi, samo treba malo potražiti

Nema više "golih" kartica, povlače ih, od ne tako davno imaju kompletni CAM modul.

Ne žele / ne daju CAM modul kao prvi / jedini,
prvi mora biti STB prijemik,
CAM modul može kao drugi i treći
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2021., 16:15   #12538
VooDooZG
Neprilagođen
Moj komp
 
VooDooZG's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 128
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
Šta onda najbolje za staviti na Kaona, budući da imam LG C9? 1080p50Hz pretpostavljam?
Ma i ja sam probao spustiti pa nije baš pomoglo, i ja imam Samsung Q9FN koji je bio 13.000kn 55ica tako da upscale ima bolesno dobar ali problem je kaj sad u ovaj kaon ide i zida žica direkt valjda coax a na onaj stari je išla antenska, e sad jel problem u račvi ili u nečem drugom teko mi reći,, mislim da mi ne gine da ih zovem da tehničara pozovu i onda glupi razgovori.. Kaj je najbolje starci su mi u istoj zgradi i njima je na TV-u od 3000kn "bolja" slika

a imaju meni starci taj CAM modul jel mogu ja to uzeti od njih pa isprobati jer su njima nadrobili da se to ne smije koristiti na nekom drugom tv-u da je to vezano samo uz taj dotični itd..itd..
VooDooZG je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2021., 17:06   #12539
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,478
Ako se radi o kabelskom prikljucku i coax i antenska je ista zica, i oba idu iz zida direktno na Kaon STB, a iz STB HDMI kabelom u TV...
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2021., 18:34   #12540
kach
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 3
Fritz!Box 6660 pucanje veze

Pozdrav,

Dobio sam Fritz!Box 6660 ruter sa ovim 1gbp/s turbo internetom i sad mi svakih sat i pol ruter sam promjeni ip adresu.
Tehnicar je zamjenio danas ruter sa novim Fritz i jos uvijek je problem prisutan.
Prije tog sam imao ubee ruter sa 200 mbp/s i on je radio normalno i mjenjao ip svakih 48h.

Dali vam radi normalno internet bez promjene ip adrese svakih sat i pol na Fritz!-u
https://i.ibb.co/mJmzw5C/image.png

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 23.10.2021. u 23:58. Razlog: Prevelik screenshot
kach je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na