Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.10.2024., 14:20   #211
Silvio
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2016
Citiraj:
Autor Taproot7 Pregled postova
Kolega, gdje sam napisao da je za baciti? Ako jesam, ispričavam se. Napisao sam da je najgori X3D procesor u AMD Ryzen 7000 seriji a pod time se smatraju performanse u video-igrama. Naravno, ako vam je isti želja, ne znam što vas prijeći da ga ne akvizirate. No, moram priznati da me čudi vaš odabir što ste kupili baš taj procesor, budući ste bili dosta odrešiti tijekom izlaganja u jednoj temi o važnosti hardware-a koji postižu vrhunske performanse nebili tako osjetno pomogle u razvijanju takozvanog "gaming skill-a". Dosta mi je čudno da ste se odlučili za taj procesor a ne recimo za najbolji na tržištu AMD Ryzen 7 7800X3D.

Kakav najgori procesor u 7000 seriji ? Nije AMD kriv sta je windows 11 smece i sta ne zna koji CCD odabrat.. kak na windowsu 10 sve radi normalno ?
Silvio je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 14:45   #212
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Ma mislio je na top trojac, ali nije htio se tako izraziti
By the way win11 driver radi ok (uz install tehniku jayz2centa). Probao sam i onaj program lasso, super jednostavan. Ne kužim zasto se oko toga radi drama.

Takodjer bih napomenuo, nebitno sto sam ga ja dobio po posebnim uvjetima, nego gledajuci trenutne cijene taj proc itekako ima smisla.
Dok je 7800x3d bio znacajno jeftiniji jos ok, ali gledajuci cijene na danasnji dan, taj proc itekako i mnogim drugima sigurno ima smisla. Da nije "zakazao" zen5, 7800x3d ne bi toliko ajmo reci poskupio, ali tako je kako je.. cijena se s vremenom mijenja pa tako i perspektive

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2024., 15:02   #213
Taproot7
univ.bacc.educ.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
@Taproot7 molim da malo smiriš svoje autistične doživljaje i prestaneš vrijeđati kolege.
Kolega, nisam vrijeđao nego izrekao činjenice. Sve se gleda kroz prizmu video-igara što je potpuno besmisleno jer hardware ima višestruku namjenu i nisu igrači jedini bitni i najbitniji. Ako vas smetaju moji postovi, iskoristite opciju ignore ili prijava posta te poslušajte neki novi hit FKA Twigs, vidim da je cijenite. LP.

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Taproot, dok god ne otvorim powerpivot s velikom bazom, meni je za excel dovoljan i 10g star pc..

Opcenito ne zivimo u 95oj da se stari pentium muci a disk cvrci na svaki klik.. komp 4c + ssd, koji vrti youtube, neke portale za surfanje i slicno, je jos uvijek mnogima dobar.. a slozi se za sicu

Korisnici koji trebaju vise su gejmeri svidjelo se to tebi ili ne, i na neki nacin su oni i generator razvoja i mainstream trzista, a pro korisnici koji imaju specificne zahtjeve su rijetki i vise iznimke u mainstreamu..

Tako da sve ok, dobro zboris ali cool brate..

I da, svidjao se tebi 7900x3d ili ne, proc je i dalje na vrhovima tablica kad su benchevi u pitanju, i radi bez greske tocno onako kako je zamisljen i predstavljen.. zvao ga ti otpatkom ili ne , to je tako.. Slazem se da je niša od proizvoda, ali s time nismo otkrili nista novo.
Nikakve poveznice ili veze nema išta od navedenog što se meni sviđa ili mi se ne sviđa. Prenosim tehničke informacije koje se nalaze diljem interneta. Preporuka - umjesto da pratite Linusa, JayTwoCents-a i slične analfabete, slobodno bacite oko i na Level1Techs kanal ili na Phoronix forume. Može i TechPowerUp forume. Sve što sam vam naveo iznesli su ljudi koji su malo detaljnije i dublje u cijeloj toj priči od vas i mene. Kao što možete vidjeti, nisam publika za X3D procesore jer znam kako rade, što rade te su za moje potrebe beskorisni ili kako bi kolega @stitrek rekao, zadovoljan mi je novčanik što koristim lažnu 13. generaciju Intel procesora koji je u biti prepakirana 12. generacija.

Citiraj:
Uglavnom, ja sam tu vise zbog iskustva korisnika, i da podjelim svoja. Informacije se ionako ponavljaju naokolo. Tu smo vec godinama, pa je to i neko druzenje, razmjena misljenja uz virtualnu kavu, zanimacija..
Nekima je to malo i bezvrijedno, nekima ipak nije
Sve u redu. Ne znam što se ljudi ovdje toliko brane i bore, čak i kad nisu u pravu tojest kad osjete da gube argument u raspravi, to na infantilan način pokušavaju okrenuti u "meni je to dovoljno dobro" iako su prethodno govorili vrlo općenito te prezentirali te paušalne informacije kao da su generalno usvojene i točne, a nisu.

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Nije 7900x3d najsporiji 3d zen4, 7600x3d je sporiji
Reć da je 7900x3d najgori 3d proc zvuči kao da je riječ o nekakvom celeronu koji vuče igre u 15 fpsa. Onda pogledaš malo testove pa skužiš da je razlika ogromnih 5% u odnosu na 7800x3d
Dragi kolega, pričamo u video-igrama, pošto je fokus na njima. AMD Ryzen 7000 X3D modeli u testovima u kombinaciji sa RTX 4090 na 1080 rezoluciji su vam poredani po slijedećem redoslijedu od najgoreg prema najboljem:
1. AMD Ryzen 9 7900X3D
2. AMD Ryzen 6 7600X3D
3. AMD Ryzen 9 7950X3D
4. AMD Ryzen 7 7800X3D

O kojem postotku razlike se radi i nije toliko bitno, može biti da su svi i u 2%, ali činjenica je da je od svih navedenih, AMD Ryzen 9 7900X3D najgori. Ova rasprava koja je izazvala puno interesa očito nije shvaćena u svom startu kad je kolega @Eladio spomenuo da će vidjeti kakav će odnos imati njegov postojeći X3D procesor i budući AMD Ryzen 7 8800X3D i hoće li potonji biti bolji. Odgovor je bio da hoće jer je njegov postojeći najlošiji kako sam već naveo. Ne znam čemu usporedbe sa Celeronima i ostalim arhaičnim procesorima. Naveo sam informacije zašto se ne prodaju i zašto ih ima po lagerima i zašto im cijena pada dok s druge strane ostalima iz iste X3D serije cijena raste.

Citiraj:
Nekom možda više vrijede te 4 jezgre nego tih 5%. Poanta, svatko ima svoje potrebe i valjda zna što mu treba, može se reć svoje mišljenje ali blebetat o tome da netko sa tim procom ima "potrebe na izrazito niskom nivou" je najobičnije trolanje.
Naprotiv, trollanje je upravo ovo "meni je to dobro" tako da se ne uzimaju u obzir ostali aspekti rasprave.

Citiraj:
Autor Silvio Pregled postova
Kakav najgori procesor u 7000 seriji ? Nije AMD kriv sta je windows 11 smece i sta ne zna koji CCD odabrat.. kak na windowsu 10 sve radi normalno ?
I vi kolega pročitajte ponovno raspravu od početka, bude vam jasnije. Radi se u performansama u video-igrama gdje svi ostali X3D procesori iz iste serije imaju bolje performanse od navedenog procesora. Usporedbe gdje se ubacuju Celeroni i ostali procesori mi nisu jasne jer sam isključio uspoređivao X3D procesore i namjenu za koju su opredjeljeni. Ne znam zašto to shvaćate na način da procesor ne valja ili da se piše nešto protiv AMD-a.
Taproot7 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 15:33   #214
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Taproot7 mi volim geJming i geJmerske teme
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 15:36   #215
Taproot7
univ.bacc.educ.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Ispričavam se ali nisam vidio da je ovaj podforum u Gaming sekciji niti da u naslovu ove teme piše Gaming, pa smatram da se može pisati o ne-gaming temama te svrsi navedenih procesora.
Staro 14.10.2024., 15:36   #216
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Može Dragi kolega.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 15:42   #217
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Taproot nam se nekako previše dao u obranu svoga mišljenja.
NHF, taproot ali imaš i neki čudan način komunikacije, nema potrebe persirati ili kolegizirati na forumu, ovdje smo svi jednaki, od 0-100, od čistačice do direktora.

Da dodam i da se meni kao vlasniku r5 3600 uopće ne isplati prelaziti an zen5, jer bi mi jeftiniji, a sporiji na razini statističke pogreške zen4 bio više no dovoljan.
Doduše meni je i 3600 još uvijek dovoljan.
Staro 14.10.2024., 15:52   #218
Taproot7
univ.bacc.educ.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Nije obrana jer ne trebam braniti svoje mišljenje budući nije samo mišljenje nego činjenično stanje koje se lako provjeri diljem interneta. Također, krivo mi je što se nekim kolegama doslovno moraju crtati neke stvari iako smatram da sam poprilično točno i nedvosmisleno sve opisao i napisao.

Citiraj:
NHF, taproot ali imaš i neki čudan način komunikacije, nema potrebe persirati ili kolegizirati na forumu, ovdje smo svi jednaki, od 0-100, od čistačice do direktora.
Potrebe ima ili nema, nije ni bitno, objašnjeno mi je od strane moderatora kad sam bio u kazni da moram biti fin i pristojan. Zato vas sve nazivam kolegama i obraćam se sa VI.

Citiraj:
Da dodam i da se meni kao vlasniku r5 3600 uopće ne isplati prelaziti an zen5, jer bi mi jeftiniji, a sporiji na razini statističke pogreške zen4 bio više no dovoljan.
Apsolutno se slažem. Itekako dostatan procesor za mnoge zadatke, pa čak i igranje video-igara.
Staro 14.10.2024., 15:53   #219
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:

Potpisujem ovo. Imam dva kompa, u jednom je ovaj "promašeni" i7 11-te genereacije koji je brži od i5 10400f koji je bio prije njega, a u drugom kao i Disco, R5 3600. Oba mi rade ko urice i zarađuju pare (nije samo gaming iako su mi i za to dobri), i ne mislim ih mijenjat tako brzo.
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 16:06   #220
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Kolega, nisam vrijeđao nego izrekao činjenice. Sve se gleda kroz prizmu video-igara što je potpuno besmisleno jer hardware ima višestruku namjenu i nisu igrači jedini bitni i najbitniji. Ako vas smetaju moji postovi, iskoristite opciju ignore ili prijava posta te poslušajte neki novi hit FKA Twigs, vidim da je cijenite. LP.
Ma neću te još ignorirati, za sada mi je zabavno čitati tvoje pokušaje pismenosti i kurtoazije.
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2024., 16:25   #221
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Tap, puno pretpostavljas kad spominjes izvore koje "mi' pratimo . Da ne spominjem druge, evo uzet cu sebe za primjer. Pogledaj od kada sam na forumu.
Takodjer kad mislis da ne znamo "fakte" koje ti znas.
Mnogi ovdje koji komentiraju znaju koliko znamo, a evo tebi za info npr koliko mjenjam npr CPUe evo za zen nadalje, imao sam 1600, 2600, 3600, 5900, 5800x3d, 7900, 7600 i sada 7900x3d
Zena mi ima neki 3xxxG, imam 2200G u htpcu i 1600 mi ima sin u svom kompu kojeg mi neda da mu nadogradim Laptop mi ima 5800H.
Nesto o ZENu znam iz prve ruke. Ne samo iz firme itd
A nisam ni spominjao sada graficke i ostalo.

Vecina ekipe ovdje zna da svi vise manje sve znamo o faktima koje ti govoris. Razlika je samo u subjektivnom osobnom odnosu prema pcju. Tvoj stav signalizira vrlinu da si jedino ti prosvjetljen, i tu filozofski "grijesis" jednako kao stitrek kojeg prozivas, s tim da je on dobronamjeran i ne patronizira .
Takodjer grijesis podcjenjujuci gaming jer pogledaj zen5 i kako reakcija trzista utjece na proizvod kad ga podcjenis.
Te zaboravljas da svaka roba ima svog kupca, cijene se mjenjaju.

Uglavnom nacelno sve dobro govoris, kako kazes fakti su fakti, ali kontekst u kojem si se nasao je takav da si tu malo zabrijao..

Peace

MojSkuter

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 14.10.2024. u 18:01.
Staro 14.10.2024., 17:51   #222
stitrek
Banned

Datum registracije: Feb 2021
Cijela stvar je konteksta, zato sam alegorijski i odgovorio u temi...
Svi znamo što je najbrže i najsnažnije, sve provjeriš u par minuta, ali svaki Zen 5 ima svog kupca i svaki proizvod ima smisla...

Samo veselo i podržavajte pekaru Bake Lise, ona stavlja najviše cokolade u krafne
stitrek je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 19:05   #223
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Kak odjednom tvz. underdog, blaženi AMD i Lisa Su, a unazad nekoliko godina i korisničkih profila smo drugu ploču (1 - 2) slušali.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 19:29   #224
stitrek
Banned

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Kak odjednom tvz. underdog, blaženi AMD i Lisa Su, a unazad nekoliko godina i korisničkih profila smo drugu ploču (1 - 2) slušali.
Ne treba se puno zamarati sa mišljenjima/percepcijama korisnika, isto važi i za naša osobna mišljenja...od Durona 700 sam uvijek kupovao Amd nove procesore a Intel polovne, jedne i druge na super akcijama ili povoljno - draž sklapanja PC-a "siromašnog" južnjaka

Ovo sad ide u svere Hardware-Svaštarije a ovo nije tema za moja osobna lajanja, interesira me Zen6 i hoce li biti na AM5 platformi, ako bude to je odlicna dugotrajnost i podrška isto kao i AM4
Staro 14.10.2024., 19:32   #225
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

OK, samo da opet ne ispadne kao i svaki put dosad, međusobna podjebavanja uz svepristune propagandne troll kampanje.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
Staro 14.10.2024., 19:38   #226
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Dragi kolega, pričamo u video-igrama, pošto je fokus na njima. AMD Ryzen 7000 X3D modeli u testovima u kombinaciji sa RTX 4090 na 1080 rezoluciji su vam poredani po slijedećem redoslijedu od najgoreg prema najboljem:
1. AMD Ryzen 9 7900X3D
2. AMD Ryzen 6 7600X3D
3. AMD Ryzen 9 7950X3D
4. AMD Ryzen 7 7800X3D

O kojem postotku razlike se radi i nije toliko bitno, može biti da su svi i u 2%, ali činjenica je da je od svih navedenih, AMD Ryzen 9 7900X3D najgori. Ova rasprava koja je izazvala puno interesa očito nije shvaćena u svom startu kad je kolega @Eladio spomenuo da će vidjeti kakav će odnos imati njegov postojeći X3D procesor i budući AMD Ryzen 7 8800X3D i hoće li potonji biti bolji. Odgovor je bio da hoće jer je njegov postojeći najlošiji kako sam već naveo. Ne znam čemu usporedbe sa Celeronima i ostalim arhaičnim procesorima. Naveo sam informacije zašto se ne prodaju i zašto ih ima po lagerima i zašto im cijena pada dok s druge strane ostalima iz iste X3D serije cijena raste.

Redoslijed ti ne valja, to sam ti već rekao.

Ostalo što si sad spomenuo nema veze sa onim na što sam prvotno odgovarao. 7900x3d je marginalno sporiji od 3d kompanije, ali je bitno brži od non 3d modela, tako da postoje slučajevi kad bi netko želio njega umjesto 7800x3d, pa čak i ako je gayming primarna svrha.
Poanta je da možeš dat svoje mišljenje, pa i savjet, ali govorit nekome što njemu u stvari treba je obično trolanje pa i bezobrazluk. Nit ti imaš pojma što njemu treba nit znaš zašto ga je kupio, zato je reć da ima "potrebe na niskom nivou" jednostavno bezobrazno i ništa drugo. Valjda si u stanju malo smanjit autizam pa normalno komunicirati sa ljudima,
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 08:26   #227
Taproot7
univ.bacc.educ.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
Ma neću te još ignorirati, za sada mi je zabavno čitati tvoje pokušaje pismenosti i kurtoazije.
Drago mi je da vas moji postovi zabavljaju.

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Tap, puno pretpostavljas kad spominjes izvore koje "mi' pratimo . Da ne spominjem druge, evo uzet cu sebe za primjer. Pogledaj od kada sam na forumu.
Takodjer kad mislis da ne znamo "fakte" koje ti znas.
Mnogi ovdje koji komentiraju znaju koliko znamo, a evo tebi za info npr koliko mjenjam npr CPUe evo za zen nadalje, imao sam 1600, 2600, 3600, 5900, 5800x3d, 7900, 7600 i sada 7900x3d
Zena mi ima neki 3xxxG, imam 2200G u htpcu i 1600 mi ima sin u svom kompu kojeg mi neda da mu nadogradim Laptop mi ima 5800H.
Nesto o ZENu znam iz prve ruke. Ne samo iz firme itd
A nisam ni spominjao sada graficke i ostalo.

Vecina ekipe ovdje zna da svi vise manje sve znamo o faktima koje ti govoris. Razlika je samo u subjektivnom osobnom odnosu prema pcju. Tvoj stav signalizira vrlinu da si jedino ti prosvjetljen, i tu filozofski "grijesis" jednako kao stitrek kojeg prozivas, s tim da je on dobronamjeran i ne patronizira .
Takodjer grijesis podcjenjujuci gaming jer pogledaj zen5 i kako reakcija trzista utjece na proizvod kad ga podcjenis.
Te zaboravljas da svaka roba ima svog kupca, cijene se mjenjaju.

Uglavnom nacelno sve dobro govoris, kako kazes fakti su fakti, ali kontekst u kojem si se nasao je takav da si tu malo zabrijao..

Peace
Nisam dobio dojam da se gleda bilo koji aspekt performansi procesora osim namjene za igranje. No sad barem znam tojest dobio sam širu sliku što je ovdje ljudima bitno i koji je nivo potreba i želja od procesora. Nisam dugo ovdje aktivan niti je tema bila nešto preaktivna ali sad je puno jasnije. Naravno, slobodni ste kupovati što želite, ali i dalje stojim iza svega što sam rekao. No ako dozvoljavate, osvrnuo bih se na jednu stvar. Zašto neki članovi, i vas kolega @Eladio tu ubrajam, imate poriv spomenuti koliko ste dugo član ovog foruma? Pred neko vrijeme mi se jedan član javio na PM i isto mu je glavni argument bio kako je član od 2005. pa što ja njemu imam pričati. Čitao sam pravila više puta i nigdje nisam vidio da je itko ovdje bitniji tko je dugo ovdje? Kad sam se kao mladi inženjer matematike zaposlio u jednoj poznatoj hrvatskoj tvrtki, jedan stariji i iskusniji inženjer mi je bio mentor i rekao, citiram:

Citiraj:
Mališa, kad god si u pravu, reci što imaš a onaj tko ti krene sa pričom kako je ovdje puno godina zanemari kao argument jer ima ovdje ljudi koji su u svojih prvih mjesec dana napravili više nego neki koji su ovdje dvadeset godina.
Ne impliciram da vi niste ovdje išta napravili ili da niste dali doprinos, ali isticanje značke datuma prve registracije na PC Eskpert Forumu me ne impresionira, kao ni dodatak Starija garda jer toj starijoj gardi pripadam budući sam odavno ostavio četrdeseti rođendan iza sebe. Bez brige, od mene više nećete čitati ovakve postove jer ne želim remetiti idilu teme gdje je svima sve dobro. Hvala.

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Redoslijed ti ne valja, to sam ti već rekao.

Ostalo što si sad spomenuo nema veze sa onim na što sam prvotno odgovarao. 7900x3d je marginalno sporiji od 3d kompanije, ali je bitno brži od non 3d modela, tako da postoje slučajevi kad bi netko želio njega umjesto 7800x3d, pa čak i ako je gayming primarna svrha.
Poanta je da možeš dat svoje mišljenje, pa i savjet, ali govorit nekome što njemu u stvari treba je obično trolanje pa i bezobrazluk. Nit ti imaš pojma što njemu treba nit znaš zašto ga je kupio, zato je reć da ima "potrebe na niskom nivou" jednostavno bezobrazno i ništa drugo. Valjda si u stanju malo smanjit autizam pa normalno komunicirati sa ljudima,
Kolega, upravo vi sada vrijeđate i vršite agresiju, pa poslušajte svoj savjet i prestanite to raditi jer ću biti primoran prijaviti vaš post. Hvala.
Staro 15.10.2024., 08:41   #228
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum od kad sam clan ti moze reci koliko dugo pratim ovu tematiku. Nije nikakav dokaz, osim da kad krenes u raspravu s nama ne podcjenjujes iste misleci da mi ne znamo puno i da su nasi izvori informacija lose kvalitete. Ja ni u jednom trenutku nisam aludirao na tvoje znanje ili tudje znanje, ali ti si se vise puta okomio na nase znanje, dok argumenti su ti ovdje vec prozvakani i nama poznati, ne otkrivaju nista posebno, i obogaceni su emocijama..

Ali dobro, ovo je cisto pojasnjenje koje si trazio, inace sto se mene tice nemam vise neku posebnu potrebu komentirati..

Slobodno ti reci sto mislis, dapace, samo u krivu si ako mislis da si ovdje otkrio nam neku novu ameriku, pogotovo oko neceg sto nije vise novitet kao zen4

MojSkuter
Staro 15.10.2024., 09:29   #229
Taproot7
univ.bacc.educ.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Pošteno, razumijemo se.
Staro 15.10.2024., 09:36   #230
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

@Tap:Nije problem u drugima nego u tvom načinu komunikacije. Ti se baš jako ljutiš ako netko kupi nešto za što ti misliš da nije za njega. Ja isto razmišljam na sličan način, ali pokušavam ne viriti ljudima u novčanik i odluke, tj ako netko pita za savjet, rado ću napisati svoje mišljenje, ali neću ga satrat jer je odlučio suprotno. Gle onaj forumaš od nedavno kojeg smo svi upozorili da ne kupuje degradirajući i nasvirani intel 14te generacije...nije odustao od svoje odluke jer je iz nekog razloga to baš morao biti intel (možda su mu trebale neke specifične instrukcije, ili ga koristi za nešto gdje je puno bolji od AMD). A ti si ga razapeo bzvz (napisao sam mu i ja da ne razumijem zašto ne posluša savjet i da kupuje dokazano defektan proizvod, ali ti si ga baš srčano napao koliko se sjećam ).
100 ljudi, 200 sisa. Pristup u komunikaciji ti je krivi, ali da budem iskren, ne bi bila neka fora da smo svi isti.
Staro 15.10.2024., 10:59   #231
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
@Taproot7 > svaka roba ima kupca ali nije svaka roba za svakog kupca. Sve ostalo zanemari. Ljudima mozes dati savjet ali dali ce ga oni prihvatiti ili ne nije na tebi. Ja sam znao pizdit dok sam radio u prodaji kad sam si dao truda oko kupca i skrojio mu bas sto mu treba al mi drugi dan dosao sa Jozekovom listom koja je bila skuplja i losija za njega/nju...al sta ces...zivot je kratak.

tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 13:31   #232
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Evo u radeon temi sam spomenuo AMDov vrhunski marketing i kako nikad ništa ne uče iz svojih grešaka....naravno da opet nisu razočarali.

Staro 15.10.2024., 13:57   #233
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:

+1
Polovni 3600 i 1070ti na 1080p FTW!
Ali akademske rasprave su čisto OK, samo dajte.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 16:10   #234
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Ja sam još uvijek na Buldozeru. PCIe 2.0 baby
Staro 15.10.2024., 17:16   #235
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Evo, da malo podržim "drugu stranu", prije par stranica sam pročitao "Razlog zašto svi procevi nisu X3D je samo cijena. Parsto mhz veći takt s kojim se kao bolje renderira je glupost na ovim single ccd čipovima".
Meni tih parsto mhz i svašta još nešto X3D čipove čini potpuno nezanimljivima i doslovno mi spadaju u kategoriju "ne bi ga ni da mi ga netko pokloni".
Primjera radi, 7800X je u Cinerenderu skoro 25% bolji od 7800X3D. Ta razlika mi često znači kad na kraju radnog dana stavim nešto na render hoće li mi do početka sljedećeg dana render biti gotov ili ću još par sati provesti blenući u neupotrebljivo računalo.
Pogotovo mi u ovoj diskusiji strši pojam "isplativ". Ja sam svoj procesor (u biti cijelo računalo) doslovno isplatio u dva dana. Ne znam koliko bi mi nešto viši framerate u igrama u tome pomogao.
skitnica je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 18:00   #236
stitrek
Banned

@skitnica

Cijela filozofija dobre serije procesora je da zadovolji razne potrebe i još ako je cijena dobra to je win-win za sve, Amd sa Zen4 i 5 je pokrio sve te segmente, od entry do high-end modela za gaming ili produkciju, uvođenje X3D za gaming nazad nekoliko godina je odlican potez...
@tomek@vz je to jednostavno objasnio "Svaka roba ima kupca ali nije svaka roba za svakog kupca"
Staro 15.10.2024., 18:17   #237
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Koji su to entry level CPUi bazirani na zen4 i zen5?
To kod njih ne postoji, to nažalosti ima samo intel.
Staro 15.10.2024., 18:19   #238
stitrek
Banned

Citiraj:
Koji su to entry level CPUi bazirani na zen4 i zen5?
To kod njih ne postoji, to nažalosti ima samo intel.
Ryzen 7500F i Ryzen 8400F, da, nisu razina bivšeg Celerona/Pentiuma ali taj segment nestaje postepeno, kod Amd na nacin da im je trenutno AM4 "ekonomska platforma"
Staro 15.10.2024., 18:54   #239
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Citiraj:
Evo u radeon temi sam spomenuo AMDov vrhunski marketing i kako nikad ništa ne uče iz svojih grešaka....naravno da opet nisu razočarali.
Iskreno i realno, Zen uopće ne treba čipset, bome ni Intel unatrag nekoliko generacija, a sva dodatna skalamerija je tu samo da proizvođači matičnih ploča svake godine mogu prodati "nove modele", a 800 serija je ista stvar ko i 600 serija ploča. Znali smo to i prije Zen 5 dolaska, a bome i HUB Steve je to već jednom sve razjasnil i sad mu drugar Tim opet skuplja klikove, da ne pričam kak u skoro svakoj podcast epizodi imaju takve teme iz kojih kasnije slože video. Zen 5 nije onakav kakva su bila očekivanja i sad se na neku foru mora generirati dodatni materijal iz ničega, pa svakih par dana nekaj izbace.
Staro 15.10.2024., 18:55   #240
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Vidiš njih se uopće nisam sjetio. Ali cjenovno je jedino 8400F nešto što bi prošlo pod jeftin CPU (142€), 7500 je 175€. zanima me baš i kakvi su u odnosu na ostatak za tu lovu, npr 5800X ili 5700X3D.

@exiled: ajde još malo pa će i Intel, pa ćemo vidjeti tu legendarnu potrošnju.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno