|
![]() |
#841 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Još budeš imal bolje temperature od mojeg nh-d14 rofl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ovo je veći vcore te prime nakon više od 10 minuta a time je i temperatura veća, tako da me poštedi komentara. da se vratim na fućkanje iz hladnjaka, dešava se recimo kad ubrzava i kad se smanjuje broj okretaja, znači nije konstantno i nije glasno, kao neki vjetar kad fijuče ![]() što bi to moglo bit? (kad stavim prst na vent koji je na hladnjaku onda se ne čuje uopće)
![]() Zadnje izmijenjeno od: mamutarka. 23.03.2011. u 16:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#843 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Moj i5 750 radi ovako na 3.500 MHz: BCKL = 175 MHz Vcpu = 1.175 V u BIOS-u, Windowsi pokazuju 1.168 V u AI Suite, inače default voltaža za moj primjerak. IMC = 1.1 V <-------- Default je 1.0, matična stavlja kao default 1.1, ja sam bio stavio 1.0 V u prvom pokušaju, nije BCKL uspio preći 164 MHz za stabilan rad. RAM = 1.55 V, budem još probao smanjiti, imam 1.333 MHz memoriju koja trenutno radi na 1.400 MHz. Od power saver opcija isključeno C1E i TurboCore, ostavljen Intel SpeedStep i pada brzina na 1.575 MHz kad je CPU idle. Matična je Asus P7H57D-V EVO. Bez Intel SpeedStepa ide na 181 MHz BCKL, uz obaranje brzine memorije i veći napon na CPU, cca 1.21V ide negdje do 3.870 MHz (ali ne dobijem baš nešto na brzini kad se memorija uspori) uz veće gijanje, sve dobiveno sa TurboV EVO programom uz fiksno podešen napon. Sve ostale opcije napona su na AUTO. EDIT: Default napon RAM-a je 1.5 V. Temperatura CPU je cca 42°C idle, nakon 1 h igranja BFBC2 varira oko 66-68°C uz Mugen 2 koji radi na smanjenoj brzini. Moram priznati da se nisam nadao ovakvom overclocku, dosta dobra frekvencija - 3.5 GHz - uz defaltni napon na CPU i uz upaljen SpeedStep. Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 18.05.2011. u 11:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Crko i5 750 ![]() Nakon godinu dana rada na 4.2ghz Dobio danas novi i5 760 kao reklamaciju ![]() Nemam iskustva sa njima, samo znam da ima jedan multi viska ![]() Nije skuren, nego je jednostavno crko. Zadnjih mjesec dana se komp palio gasio..random...onda sve cesce..dok nije reko AI BOK ! ![]() Idem u nove pobjede sa novim procem. Ako to nejde preko 5ghz, onda sve u rac. ![]() Iskreno to mi je 5ti proc koji mi je crko. I svi su bili dosta clockani. Sad se u meni ipak javlja smunja na izreku "Nece njemu nista bit, skratio si mu vijek sa 20 na 5 godina" ![]() No, kako bilo...voda ima da hladi, proc ima da se grije. ![]()
![]() |
#846 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Dobro da si imao garu, na kojoj voltazi je radio tih godinu dana? Btw, kak mislis palio, tipa u 3 ujutro on se sam upali ili? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Vršni visioc
|
Ma ne. Resetirao se zadnjih mjesec dana na random..smanjio sam SVE..sve je bilo deafult tih zadnjih tjedan dana..i isto...svakih recimo ... dan ili 2h ![]() Restart. I onda jedan dan opce nist. Upali se na 6 sekundi pa restart i tako u vjecnost :/ ISTO to mi se desavalo sa bivsim procevima ![]() Zadnji prije ovog je bio q6600 ![]() Neznam..mozda stvarno zbog voltaze, a mozda nabasem na lose primjerke.. Ima ljudi sto ganjaju (i ja osobno jos dan danas imam bartona na 3ghz) koji traju gooodinama... moji nece ![]() To ekipa u fušu radi proceve pa nisu neš ..Kina ![]() ![]() Na kojim voltazama drzite 760 ? ![]()
![]() |
#849 |
Vršni visioc
|
![]() |
#850 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
nisi napisao voltažu i5 :/ edit:aha neznaš..voltaža se mora u 4 ujutro znat bar na 6 decimala noob ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#851 |
...samo te gledam...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Vršni visioc
|
1.42 v Ali nije to neka voltaza. A za load od 40-tak°C jos manje ![]() Q6600 sam bas "skurio". I na to nema garancije. Jednostavno ga otvore, stave pod mikroskop ili slično i vide da je spaljen. Ovaj nije bio spaljen. Vrlo vjerojatno bad luck. Ali, prirasao mi je srcu...smrc...
![]() |
#853 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Samo jedno pitanje ![]() i5 2500k clockan na 5Ghz sa H50 water cooling oce bit stabilno @5Ghz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Vršni visioc
|
sad, i prostim okom i sam vidis kad skuris nesto, ne ?= Rekao mi je jednom lik koji to radi, da se vidi. E sad. Nisam tip od lemilice, pa neznam. Ali znam i sam kad nesto crkne od topline da se -spiga-požuti-zacrni-zasmrdi-zdimi = SPZZZ sindrom ![]() Mislim ,tesko da se proc testira na temelju "Pikni ga u drugu plocu. Ok, ne radi. Daj mu novi." , ne ?
![]() |
#858 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
A mozda i radi. Ako dokazes, idem odmah na 6ghz probat, mozes doc do mene ![]()
![]() |
![]() |
#859 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ako komponenta na sebi nema vidljivih fizičkih oštećenja, na tu istu komponentu će vrijediti jamstvo ukoliko je još postojano. Samo trebaš znat da na s1156 platformi uvijek postoji mogućnost skurenih pinova tako da ti nebi preporučio velike voltaže pod većim pritiskom hladnjaka, u tvom slučaju, vodenog bloka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
...samo te gledam...
|
Ne znam jeste li čuli za tzv. blackbox test procesora, čuo sam sa par strana za takav tester a i na nekim forumima se pojavila spekulacija da unutar procesora postoji registar u koji se zapisuje trenutačni napon i temperatura i da se taj podatak svako malo osvježava. Kad CPU crkne, ostane zapisan zadnji podatak. Intelova kutijica sa socketom u koji se umetene CPU i očita da li je u trenutku crkavanja procesora bio previsok napon i/ili previsoka temperatura. Nema otvaranja procesora. Dakle, kutija koja se ušteka u struju, ubaci procesor i par minuta posla do utvrđivanja je li overclock razlog "smrti" procesora. Ovo se svodi na domenu rekla/kazala jer je to nepotvrđena vijest. Jedino kad razlislim, ima logike, a i ne bih se čudio da je to Intel i napravio. Žužl je zakon... Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 10.06.2011. u 10:30. Razlog: UBACIO LINK |
![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
Ovo cak zvuci logicno ![]() A u jednu ruku smjesno. To je u biti "Anti-Overclock-RMA" ![]() Uglavnom, poanta je vise ne skurit ni jedan proc. Amen. : ![]()
![]() |
![]() |
#862 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Mene samo zanima kako očitaju to iz spaljenog procesora, ako je proc već riknul ![]() OK, ako je 45nm pa je degradiran. No, što ako je ubijen VTT naponom, ako VCore nije prebijan. Znam da je ekipa u Anandtechu spičila QX9650 (ako se ne varam) i to sa FSB term naponom (VTT) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
...samo te gledam...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Napokon sjeo 2500k i kod mene... na ASRock Z68-Pro3 ploci sa 8GB DDR3/1333 RAM-a. Nisam ga gurao u neke grde cifre, na 1.35v je doguro do 4.6 GHz, dalje mi se nije ni trudilo, trenutno je na 4.2 GHz na default voltazi. Ploca odlicna, iako mi je u Lian Li V1000 sa Scythe Ninjom 3 JEDVA sve stalo u kuciste, cooler je ogroman i smeta malo onoj rupi kroz koju provlacim razna napajanja za graficku i MBO. Temperature na 4.2 GHz su ~30C idle, ~57C load. Na 4.6 je bilo 32-33 idle, 60-62 load. ![]() Malo cu ga jos istestirat u iducih par dana, zanima me kolko mu voltaze treba za konstantnih 4.5 GHz. ** molim mode da izbrise post, a u onaj sa sandy bridgeom nek doda 1155 socket u naslov teme, nisam ga skuzio prvi put kad sam trazio gdje napisat dojmove proca :-|
9900K-32GB-5TB-3060TI Zadnje izmijenjeno od: zwer. 12.06.2011. u 17:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
i da li se osjeti poboljšanje prelaska sa i5 750 na i5 2500k? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
1.38 nebi trebalo prelaziti (24/7 pricamo), s tim da ja nebi ni preko 1.36 isao ( tu ih 90% zavrsava do 4.6) . Kolika ti je def voltaza ? meni u igrama kad digne turbo na 3.4 def voltaza mu je 1.3 sto je puno pa sam ju manualno stavio na 1.27 i 4.2
![]() |
#869 |
...samo te gledam...
|
Jedna molba svima: OVO JE THREAD VEZAN ZA SOCKET 1156 a ne socket 1155. Molio bih da ne miješate kruške i jabuke, pogotovo što su threadovi za kruške i jabuke razdvojeni ![]() Nije da meni osobno smeta nego su se počele miješati stvari koje bi ipak bilo bolje ostaviti pod svojim threadom ako netko treba dodatne informacije. Npr. meni ne bi palo pogledati napone/temperature vezanim uz recimo overclock i2500K u threadu vezanom za socket 1156. Priznajte da ni vama baš ne bi palo na pamet. Isto kao što ne bi vrijednosti overclocka Nvidia GTX560Ti grafičke tražili u threadu vezanom za GTX460 grafičke. Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 13.06.2011. u 11:21. Razlog: Morao sam malo boldati, izgleda da nije dosta uočljivo :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Antimićanin
|
da, osjetit ćeš poboljšanje ako budeš pikao po Aidi ili Everestu u benč-testovima. u most-common aplikacijama/igrama, skoro pa ništa. ili naravno, ako ti opravdanje bude "mislim se baviti obradom videa i slika", onda ti je naravno 2500K bolji izbor od 750. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|