|
![]() |
#812 |
Mucki provokator
Datum registracije: May 2008
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#814 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Sad kad sam vratio sve na default i zavrtio LINX: Idle: oko 30c Load: max na 45c Praktički mi se na dizanje voltaže cpu grije za više od 30c ![]() Mislim da je razlika od 45c i 81c u loadu i više nego primjetna. Pogotovo jer pričamo o linxu koji cpu zagrije brutalno (realno gledajući sumnjam da na defaultu može nekaj zagrijat od igara do 45c ili više dok ej na defaultu). Fakat mi je to sve čudno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#818 | |
Banned
|
Citiraj:
suludo je da sa ovim procom i nh-d14 dođem do 80c, dakle očigledno da je neke voltaže previše. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
suludo je i da koristis linx kao mjerilo...odigraj koji sat neke igre ili ajde pokreni tipa orthos ili neki normalniji test pa vidi kolka je max temp najgore je pucat napone bezveze, ili pocni polako smanjivat pa vidi dal je stabilno ili kreni ispocetka sa default postavki i kako komp postaje nestabilan tako podizi napone... |
![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Nema zračnog coolera koji takvo gaženje Linxom i još na tom naponu i taktu bi držao ispod 75-79°C. Spusti vCore malo. ali, uglavnom, nema stvari koje ti možeš raditi a da će ti ovako zakucati procesor. Meni isto na 1,27V moj CPU dođe do 80°C nakon sat vremena Linxa, ali nakon 5-6 sati STALKER-a, ne dođe ni do 50°C. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#821 |
Banned
|
Jednostavno ču probat samo dići na 3,6 bez ikakvog dizanja napona kao i večina ljudi i gotovo. Mada sam na više navrata za taj i5 750 na netu naišao da ga je najbolje držati na 1.35 za 0/24 i 4ghz. Ispostavilo se da je to glupo i nepotrebno. A najgore od svega je što sam radi toga išao vaditi hladnjak i opet ga namjestio iznova jer sam mislio da ne leži dobro. Također sam okrivio senzore na ploći bez potrebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#822 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kada vrtim prime par sati temperature najviše dođu do nekakvih 73-74 C što je sasvim prihvatljivo jer kad i malo zatopli znaći da će i temperature biti ispod 80C. No to su sve temperature pod brutalnim load-oma koji koristeći komp u stvarnosti nećeš nikada dostići. Recimo nakon dva sata igranja Battlefielda koji opterećuje sve četri jezgre temperature mi ne prelaze preko 60C. No tu se postavlja i pitanje da li je potrebno držati procesor na 4.0 Ghz jer eto na 3.6Ghz meni radi sa 1.21V i temperature ne prelaze 60C u prime-u. Uglavnom tvoj procesor može bez pardona raditi na 4.0Ghz sa 1.35V jedino je pitanje da li ti je takav oc stvarno potreban za 24/7 rad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Banned
|
Za sada sam stavio fixno voltažu na 1.120 i default frekve, turbo uključen i u idle imam 28c i loadu na linxu max od 43. Pa neka je hladno ![]() Još budem samo probao kao ti roknut na 3,6 uz 1.2v kaj mi se čini još najboljom solucijom ali bez diranja vtt-a. A čuj digao sam malo paniku, jer ipak imam hladnjak za 600kn i vidjet 80c na i5 procu i voltažu koju preporučuju na netu (1.35v) me ipak malo zbunilo. Držalo je stabilno i na toj voltaži i u igrama nije prelazilo 70c, ali rađe budem našao neki najbolji omjer performansi i hlađenja, tipa 3,6Ghz uz 1.2v do 60c u igrama. To mi se čini najoptimalnije. Jer ipak bezveze je ostavit tu noctu-u nezaposlenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Mali off topic, ispolirao sam bazu TT Big Typhoona 120VX, sad namjeravam ispolirati i proc kad stigne s pločom sa servisa, pa me zanima kako ga najbolje zaštiti da se ne ošteti i sl., pošto nisam dobio onu gumu koja dolazi s druge strane proca, te je idealna za zaštitu procesora tijekom poliranja, pa sam mislio ga zaštititi ovako ovako, samo me zanima šta staviti s druge strane, pa me zanima dali može ovo, u tome mi je bila omotana grafičku kartica u kutiji, pa mislim da je prikladno i za proc. Evo malo i slika poliranog Big Typ: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Može i odgovor na PM, da previše ne spamamo temu...
Zadnje izmijenjeno od: Deyo238. 21.03.2011. u 01:07. Razlog: sitnice |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Banned
|
Ali mi nije jasno sljedeće, evo pravi totalni dokaz, jedan od članaka sa pceksperta. "U drugom slučaju smo procesor overclockirali na ravno 4GHz pri 1.39V", dakle stavili su i5 750 na 4GHz pri čak 1.39v što je još više od 1.35 na kojoj sam ja dobivao preko 80c. I onda se u loadu dobe ovi rezultati: http://www.pcekspert.com/articles/764-4.html Oni dobe 62c pri 1.39v na 4GHz sa istim hladnjakom kojeg ja imam. A meni voltaža puno manja : ))) Tko tu koga?? Nemojte mi samo pričati da ovisi o sobnoj temperaturi, jer eto testove sam radio kada je bilo totalno hladno u sobi, bez grijanja sa otvorenom bočnom stranicom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Registered User
|
Interesira me vaše mišljenje o zdravlju ovog overclocka i eventualne sugestije. Manje više sve postavke na ploči su automatske osim CPU Ratio i XMP profil. Sa 3.3GHz povećao sam takt na 4GHz. Nakon pola sata stres testa čini se da su maksimalne vrijednosti stabilne. Malo mi je neobična neujednačena temperatura po jezgrama. Jezgra #2 se nešto jače grije i kad nema opterećenja. Slijedeća konfiguracija: CPU: Intel Core i5-2500K MBO: ASUS P8P67 RAM: DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz,CL9, HyperX,KHX1600C9D3K2/4GX COOLER: Arctic-Cooling Freezer 13 HDD: ST31000528AS (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II) DVD: PIONEER DVD-RW DVR-215D GPU: ASUS GeForce GTX 470 ENGTX470 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
samo da se javim da sam uzeo na kraju hyper 212 plus i prezadovoljan sam, prije mi je na 3.6 u idle bilo 50ak, load 80ak, sada je idle 28, a prime95 cca 48stupnjeva ![]() možda stavim CPU na 4.0, neznam jel mi to treba, ali šteta bi bilo ne iscijediti ovo ![]()
![]() |
#831 | |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#832 |
Registered User
|
Bilo mi je glupo otvarati novu temu s obzirom da se radi o nastavku i5 arhitekture. Probat ću sa fiksnom voltažom. Jedino me muči što će proc onda kontinuirano biti na povišenoj voltaži koja se na Auto smanjuje prema potrebi. Dal to utječe na njegov radni vijek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#834 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
nema potrebe da ti ploca kuri proc sa 1.3v kad mozes stavit rucno na 1.25, nece mu nista bit, gore je kad je na auto |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Registered User
|
Citiraj:
Više nema skokova do 1.32V i temperature su par stupnjeva niže. Također se čini da je razlika među temperaturama jezgri nešto manja. Ako se ovo pokaže stabilno pokušat ću još niže s naponom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
evo nakon par satnog prčkanja i testiranja, došao sam do stabilnih postavki za 4ghz, pa me zanima koliko su ''zdrave'' multiplier 20x200 VCORE - 1.35625V (cpu-z i everest pokazuju 1.344, očito ploča undervolta pa je 1.344 točnije) QPI/Vtt - 1.270V CPU PLL - 1.800 DRAM - 1.640V dal je pametno držati tako za 24/7?
![]() |
#837 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Znaći odvrti prime nekakvih pola sata i javi temperature jezgri, ako su ispod 75C nemaš se za šta brinuti. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
ups da, zaboravih temperature ![]() nakon 10ak minuta primea dođe do 70, nakon sad vremena bi došao do 75 valjda, što se temperatura tiče, čine mi se ok. OCCT pola sata oko 69 stupnjeva jedino me muči dal mogu ovim OCom naštetit kompu za 24/7 rad ![]() validacija http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1726228
![]() Zadnje izmijenjeno od: mamutarka. 23.03.2011. u 02:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
jučer je stavljen CM 212+ i imam sitan problemčić, često se iz njega čuje blago ''fućkanje'', kao kad vjetar fijuče ![]() nije konstantno nego bez nekog pravila i nije glasno, ali se čuje..stavio sam prst na vent koji je na njemu i onda ne fijuče..neda mi se ić reklamirat ni ništa..nego me zanima jel se zna dešavat to i ostalima? i još jedno pitanje, dok vrti prime, occt, linx.. čudna mi je temp jedne jezgre, http://slike.hr/slike/t/temp_38394.jpg treća jezgra..puno manja temp od ostalih :S
![]() Zadnje izmijenjeno od: mamutarka. 23.03.2011. u 12:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|