|
![]() |
#601 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Prije nego odeš spat, upališ speedfan program i namjestiš koliko ti odgovara. Ili ako su temperature u granicama normale i po danu (u radu) onda namjesti u biosu regulaciju brzine venta ručno. Uzmi manual u ruke i čitaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#603 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Nisam imao takva iskustva da ocnem proc bez C1E i EIST-dobijem zeljenu megahercažu i stabilnost, a onda nakon toga da ostavim sve postavke iste i samo upalim C1E/EIST i da to radi bez BSOD-a, nije to meni išlo tak po špagi kak ti veliš pogotovo ako još želim Turbo boost.
![]() |
#605 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#608 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#609 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Nisam u zivotu vidio da su c1e ili eist uzrokovali bsod, pa tako ni meni osobno se to nije dogodilo, a imam vec podosta staza u oc-u Sve je moguce, ali vrlo malo vjerojatno :-) stabilan oc ce bit stabilan, c1e/eist ili ne c1e/eist |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#611 | |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Kaj se temp. tiče moj stari TT BigTyphoon se odlično drži, 3.6Ghz @1.248V (mat. pl. automatski stavila takav napon ja ništa nisam dirao) idle 30-32c, load 65-66c. Na stocku 25-26 idle, 55-56 load.
![]() |
![]() |
#612 |
Antimićanin
|
Po tebi sam trebao uzeti i5 750 koji bi me koštao isto kao i ovaj i7. bravo ![]() ![]() 4 GHz bez HT-a mi je čisto dovoljno. što god radim, HT neću ni osjetiti ni kad ga uključim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#614 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Treba mi pomoć oko overclocka jer se u BIOS gotovo ništa ne razumim. Želio bi dignit ovaj i7 na nekih 3.6 ili 3.7 GHZ ali ne želim ništa petljat sam!!! Ima masu ovih PLL,VTT itd itd o kojima ja nemam pojma a vi sigurno znate. Evo malo podataka pa mi recite kako šta namistit. CPU PLL VOLTAGE 1.853 (AUTO) PCH VOLTAGE 1.079 (AUTO) VTT VOLTAGE 1.264 (AUTO) AS ROCK V DROP CONTROL (WITH V DROP) QPI FREQUENCY 4.800GT (AUTO) SPREAD SPECTRUM (AUTO) Koliko treba dignit V.core za jedan ovakav overclock i da li treba mijenjati ove gore stvari ili ih ostaviti ovakva kakve jesu?? C1E i turbo mode su isključeni a EIST uopće nevidim i mislim kako ASROCK ima neki drugi naziv za njega. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 | ||
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#616 | |||
Antimićanin
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Citiraj:
PCH VOLTAGE 1.079 (AUTO) - ostavi na 1.079 VTT VOLTAGE 1.264 (AUTO) - ostavi na 1,264 AS ROCK V DROP CONTROL (WITH V DROP) - stavi na "without V Drop" QPI FREQUENCY 4.800GT (AUTO) - ostavi na auto SPREAD SPECTRUM (AUTO) - stavi na disable tako sam i ja riješio svoj BIOS. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Antimićanin
|
za VCore ti ne znam. eto, mome je dovoljno 1,25V za 4GHz, tako da bi i tebi, vjerujem, bilo dosta za 3,6-3,7GHz. Mislim da za HT uključen treba malo više volti, jer recimo, moj baca plavi ekran i minimum mu treba 1,28-1,29 za isti takt sa HT-om. ja sam svog ugasio jer mi ne treba. a o OC DNA ću kreirati profil sa HT-om, tako da kad će mi trebati, lako ga uključim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Antimićanin
|
Danas sam konačno uhvatio vremena kako se spada. igrao sam se sa OC Tunerom, lijepa stvarčica, radi bez bugova. Stavio sam 1,2V i dobio sam ovo ![]() HT uključen, 40-tak minuta lynxa 0,62 (20 passova) i temperature su došle do 79°C. bez HT-a na istoj vrijednosti napona i frekvencije do 70°C. u idlu ne idu preko 39°C. mislim da mi ga je onda bolje ostaviti na 3,75 sa HT-om na 1,2V nego na 250MHz više bez HT-a i sa 1,26-1,27V. Ploča malo overvolta CPU, tako da kad postavim 1,20000V dobijem 1,216V u idlu i 1,227V u loadu sa LLC-om. dapače, nije na odmet. eto, jedino što sam kripl pa nisam SS napravio, no nema veze. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Premium
|
3.6 GHZ HT uključen V.core 1.225 Ostale stvari sam stavio kako si mi rekao. Evo pičim prime već 10 minuta i ne izgleda loše. MAx temperatura je 70 a uglavnom se vrti negdje oko 68 za najtopliju jezgru. Jesu li te temperature ok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Antimićanin
|
neda mi se još. još je kočnica u glavi, znaš ono... novo, skupo, nebi gazio... ![]() Citiraj:
postavi 20-30 passova pa javi temperature. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Premium
|
Evo da krenem iz početka. Ovako....otkad sam stavio SLI temperature procesora su skočile u core tempu sigurno za 3 stupnja 0 load znači pri ulazu u windows. Sinoć sam gorio prime 9 sati i svje je bilo stabilno i u to svo vrijeme najviša pokazana temperatura u core tempu je bila 71 za prvu jezgru. Sad pičim ovi LINX na najvišim postavkama i maksimalna temperatura je 74. S obzirom da imam SLI i ne baš neko veliko kučište ja mislim da je to sasvim zadovoljavajuće!!! Probao sam ja i 4GHZ na 1.3 V.core i digao se bez problema ali mi nije u interesu ga držat na toliko visokim postavkama. Mogu probat prime i na 4.0 eto samo da vidim kako se drži. Zadnje izmijenjeno od: rockodaddy. 23.09.2010. u 14:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Premium
|
Danas sutra nemam vremena ali čim uvatim malo probat ću 4.0 GHZ,nemam ga namjeru toliko tlačit za 24/7 korištenje ali samo da vidim jel može jer vidim po forumima da bi on to i mogao. S obzirom da on radi na 3.6 V.core 1.225 stabilno jel mogu nastavit spuštat V.core da mi budu još niže temperature? Zadnje izmijenjeno od: rockodaddy. 23.09.2010. u 14:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|