|
![]() |
#572 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Stabilnost prati kroz 3Dcmark06 cpu testove. Btw, moj zalman (cm vent) drzi ovog i7 860 @ 4150Mhz @ 1,392v na ispod 80 u loadu (temp u sobi oko 25).. Zato me cudi da truljo ne moze izdrzavati toliku voltazu.. Jesi nafrljia vent na max kad benchas ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#574 | |||
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 21.09.2010. u 07:27. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Antimićanin
|
hehe, ja papak na njihovom sajtu i dalje vidim 3.40 kao latest ![]() je, komp je u kućištu, ima samo jedan isini ventilator 120mm i u stanu je ugodnih 24-28°C, kako u koje doba dana, jelte. znači, Truljo dobro sjedi na procesoru i pasta je OK, čim su takve temperature. jel ok da ga ostavim na tim postavkama, budući da ga igre, vjerujem, neće zakuriti tako jako. a bez HT-a reze pošaljem popodne kad dođem doma. btw, čitao sam na HWGurus da je sve ispod 80°C ok i da nema brige. da nebi trebalo ga kuriti preko toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Hehe...to jest zadnji official. Ko je vidio danas koristit nešto official ![]() ![]() btw. onda su sasvim logične i ok temperature (kad je već takvo stanje u kući). |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Antimićanin
|
Hvala OK, onda ću ga ostaviti tako. na 1,28V sa HT uključenim i amen. budem još vidio, možda mu je i 1,25V dosta za 4 GHz ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#582 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Proc sam nabavio zato jer sam djelomično u DFP ekipi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Da se nadovežem na raspravu jedno pitanje, da li je 1.36V puno za i5 750 tj. da se tako drži 24/7 s time da temperature ne prelaze 73C nakon otprilike sat vremena Prime-a, a u idle-u su ispod 40C. Kako su pale temperature dignuo sam proc opet na 4.0Ghz pa me zanima da li je to previše napona? Do kojeg se otprilike napona i temperature može ići na i5 750 za 24/7 rad? |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Meni OCCT na cpu linepack benchu zakuca mog i7 860(3.8GHz, sa 1.3v i upaljenim HT-om) na 75°C u samo 4-5 min ko od šale, al ne prelazi 80°C, no kada frknem powersuply test(i proc i gpu) ode tempera i do 84°C, ovisno o temperaturi sobe. No u normalnom korišrtenju racunala nema tako velikih opterecenja.
![]() |
#587 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Pokušao sam sve moguće kombinacije, dobro sam prostudirao i thread sa XS foruma no eto proc ne želi raditi stabilno na 4.0GHz ispod te voltaže. ![]() Kao i uvijek do sad potrefio me ne baš bajan primjerak, no ne mogu biti skroz razočaran jer mu za 3.6GHz treba "samo" 1.20V. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#589 | |
Premium
|
Citiraj:
evo i link: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu..._10.html#sect0
![]() |
![]() |
#590 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Premium
|
Više stvar psihe nego realnosti. Danas je granica od 4GHz "must have" i to je to. Hvala Bogu pa su izmislili i profile na koje se jednostavno prebaciš kad je to potreba, naravno pričam o onim profilima u windowsima. Na P7P55D-E Premium sam imao i jedan addon odnosno TurboV Remote koji je pružao mogućnost još jednostavnijeg prebacivanja iz profila u profil. Napraviš si par profila kao npr.: default, 3.6GHz, 4GHz i više ako može i kad god ti nešto od toga zatreba, odeš u za to prilagođen software i pokreneš taj profil. IMHO, nepotrebno je vozit procesor tako visoko ako se taj isti ne iskorištava niti dok je na defaultu a samo zbog toga da se može reći da ti proc radi na 4GHz za 24/7 i da surfanje, player i filmovi super lete na tim postavkama heh... |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam imao priliku raditi na asusicama(cak mi je sad i žao kaj nisam imo 200krznenih viska da si uzemem neku p55 asusicu, jer nisam baš pre zadovoljan điđabajtom). Ovo sa profilima mi se cino kao dobra/korisna stvarcica, no nikad nisam bio sklon oc-anju iz windowsa, nekako se sigurnije osjecam kada to sve radim u biosu.
![]() |
![]() |
#594 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
znači mogu upalit te đinđe?
![]() |
![]() |
#595 | |
Premium
|
Citiraj:
Kada ocas sa tim štednjama moraš to dodatno balansirati pa ti uzme više vremena. evo ovdje je sve lijepo objašnjano: http://www.xbitlabs.com/articles/mai...5d-deluxe.html i tu http://www.hwgurus.com/testovi/edukacija/426.html
![]() Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 21.09.2010. u 13:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#596 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Naravno da možeš upaliti ali samo te molim da ne dođeš sa glupim pitanjima: "Zašto mi čas piše 2.8GHz, čas 3.0GHz a čas 3.2GHz?". Mada ako ti sve zadovoljavajuće radi, neznam čemu paljenje tih sranja. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
![]() |
#599 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
hmm nisam za svoju gigabajticu vidio tu opciju ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|