|
![]() |
#4291 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To je isto docker kontejner, samo kreiran putem docker run komande. Ista stvar, drugi nacin, sve pet. Mozda bi se mogao dodati jos jednu varijablu i mountati custom folder sa nas-a u sam kontejner, tipa ovako: /volume1/custom_folder_na_nasu:/mnt/folder_u_kontejneru Da budes siguran da kontejner nece dirati fajlove na nas-u, stavi mu read-only flag: /volume1/custom_folder_na_nasu:/mnt/folder_u_kontejneru:ro Jedino sto ne znam mozes li unutar kontejnera mountati nesto u /mnt ili postoji bolje mjesto za to, tipa u /tmp ili slicno, nisam bas u tome. Na taj nacin bi trebao vidjeti fajlove sa nas-a u kontejneru/firefoxu. EDIT: Mda, ova metoda gore radi, samo kontejner nema ovlasti citati fajlove. Mooozda treba sloziti neke ovlasti u postavkama tog foldera na nas-u? Nisam siguran odakle bi krenuo.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 09.07.2024. u 10:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4292 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma i ovo je sad vec, Napravio sam neki temp folder unutar docker/firefox/temp i njega vidi kao "desktop" i to je to. Cak i premda su fileovi 10-15 GB kopiranje traje svega par sekudni, fast copy na NASu je ukljucen pa brijem da samo relinka lokaciju trenutno. Ako stavim read only dali cu moci ja kopirati fileove u taj folder (ja to odradim iz windowsa/total commandera kad udjem u docker/firefox/temp) ? To meni treba rijetko ali kad mi treba super ce doci tako da ja sad taj container samo zaustaivm/ugasim i to je to, nece to stalno raditi. Odradio test upload 480MB filea u 10ak sekundi, pokazivlao je da ide 230/ 200 ,190 MB/sec, neznam kako kad je link 500Mbit/62.5 MB/sec ali file je otisaho ![]()
![]() |
#4293 |
49%winner
|
Read-only flag se odnosi samo na usera unutar kontejnera. Firefox nece moci skidati nista u taj folder, samo citati. Ti kao korisnik nas-a mozes normalno baratati tim folderom. Mda, nesto se igram tu i ne mogu skuziti taj permission. Vjerojatno mi fali nesto u samom setupu. Probao i unutar DSM-a dati docker grupi ovlasti za taj folder, nista. Mora se moci, ljudi sheraju pola nas-a recimo plexu u kontejneru itd...
![]() |
![]() |
#4294 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Container u tom slučaju ima read only, DSM user full prava (ako je tako definirano). Možeš mu mountati što god hoćeš gdje god hoćeš. Nakon svake promjene filea treba rebuildati container. EDIT: Sad gledam tutorial, što ovaj komplicira s tim task schedulerom? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.07.2024. u 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4295 | |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Drugo, ne žele svi imati port 22 otvoren, dodatna rupa u sustavu. Sent from my SM-G991B using Tapatalk
![]() |
![]() |
#4296 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Ekipa, imam pitanjce za vas koji koristite Jellyfin na NAS-u. Na svom 220+ vrtim Jellyfin, nisam se previše zamarao oko titlova pošto je većina serija s eng. govornog područja, al sam na zadnje bacio na nas nešto korejskih serija i filmova pa bih trebao preporuku plugina koji će mi skinuti titlove za serije koje imam u Jellyfinu..ono tipa hrvatske, ako nema srpske, bosanske pa na kraju ako nema bas nista..engleske.
![]() |
#4297 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4300 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Koji Media player/server bi preporučili za Synology? Stavio sam klincu crtiće na Synology, složio preko Video Stationa, ali nisa m nikako zadovoljan. Em je spor, em za hrpu crtića ne pokreće video već samo zvuk.Ima li nešto bolje u smislu podrške za veći broj formata? Planiram također napokon i kolekciju filmova i serija prebaciti na Synology, morat ću malo proučiti i ove appove o kojima gore pišete, da uvedem reda u ovo što dolazi iz videoteka a ne s Netfliksa ![]()
![]() |
#4301 |
The mighty pirate
|
Plex Stavio sam ga, koristio tjedan dana i na kraju prestao jer mi Synology na LG-u prikaže kao jedan od izvora, pa u svega par klikova dolazim do tog što želim gledati. Nije lijepo kao Plex jer je čisti file manager interface, ali radi super i pregledno je jer imam sve fino organizirano po folderima. Filebot koristim za preimenovanje svega. Pogotovo je bitno za te playere i servere da povuče cover i informacije.
![]() |
#4303 |
Freelancer
|
Kod mene Plex i Emby na LGu/Samsungu i Sonyu, znaci podrzana su sva tri TV OSa..
![]() |
#4305 | |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Skinuo sam ih pa malo isprobavam, al trebao bi postaviti da skida serije kada izadju i da ih Jellyfin vidi i poslozi u folder od serije.. ![]()
![]() |
![]() |
#4306 |
The mighty pirate
|
![]() |
#4309 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Pozdrav, molio bi malu pomoć, player za filmove koristim android box na kojem je instaliran coreelec i koji je mrežom spojen na PC koji služi kao storage i to funkcionira super. Jedini je problem što svaki put kad želim nešto pogledati moram paliti i PC koji mi je u drugoj sobi a glupo mi je da zbog toga radi 24 sata.Dali mi možete preporučiti koji NAS da mi zamijeni PC. Znači da taj android player spojim mrežom na NAS i da on njega koristi kao storage za multimediju. Zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4311 |
Premium
|
Ma imao sam tu kombinaciju, ali onda moram svaki put kada hoću nešto prebaciti na taj disk paliti android box i pogledati koja mu je trenutna IP adresa da bi mogao spojiti PC na njega i prebacit fajlove. Ovo sa NAS om mi se čini jednostavnije, radi u pozadini i stalno je vidljiv i PC-u i android boxu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4312 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kolega je mislio na obični usb externi disk (nebitno sad jeli interno hdd ili ssd), spojiš ga direkt na PC i prebaciš filmove / šta želiš gledati > odjaviš i ištekaš > uštekaš u box. To je najjeftinija varijanta. I još nešto, stavi box - u fiksnu ip adresu pa ga nećeš više tražiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4313 |
Premium
|
To sa uštekavanjem/ištekavanjem sam prvo i radio ![]() Dopizdilo mi je to as IP adresom, ali ako nađem kako na coreelecu postaviti fiksnu adresu mogao bi to probati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4314 |
Moderator
|
Mora negdje biti, samo nemoj krivo utipkati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4315 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Traži postavkama pod network. Mislim da su ti svi *eleci slični.
![]() |
#4316 |
Premium
|
Našao sam i stavio fiksnu, sad par dana probam. Možda ste mi ušparali parsto eura ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4317 |
Moderator
|
Pa zato smo te i navodili da prvo probaš "jeftinu varijantu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4318 |
Freelancer
|
Ma nismo ti nista ustedili, znas i ti i mi da ustvari zelis NAS , ovime samo odgadjas kupovinu na neko vrijeme a bit ce samo sve skuplje i skuplje ![]() ![]()
![]() |
#4319 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Napokon upogonio svog 4-bay Ćineza. Nekoliko dana sam se zafrkavao dok nisam složio OMV + Cosmos Cloud. Prvi puta se susrećem sa Dockerom, pa mi je trebalo vremena da natjeram qBit, *arrove, Jellyfin, rar2fs i Technitium (zamjena za pihole+unbound). Jellyfin hw transcoding također radi odlično preko Intelovog QuickSynca. Za sad sam na jednom disku, jedan čeka za parity, pa kad nabavim još jedan složit ću mali pool i možda probati MergerFS. Ima još puno toga što ne kužim, ali barem stvari rade da RPi može u penziju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4320 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
To mi se čini dosta skupo budući da N100 kitajski “NUC”-evi sa 16GB RAMa i SSDom dođu oko 150€ ![]() Ispada da samo case s ladicama dođe 250€ |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|