|
![]() |
#122 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Grafičke sigurno ne dolaze o ubzir, a za ostalo ne znam, ali ne vidim zašto bi bilo totalno nemoguće...grafičku staviš neku prastaru npr Radeon HD 5750 |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eto mi palo na pamet upaliti XP + FF 52.3.0 valjda nakon cca 6 mjeseci i vidi vraga, Guglo više ne izvodi bijesne gliste ako detektira XP, normalno se ponaša i prikazuje linkove rezultata neke pretrage, preciznije ako se odabere "Slike", jedno vrijeme namjerno nebi otvorio link. Većina normalnih sajtova radi ok, dok neki ne žele prikazati (nazovi) interaktivni dio sadržaja (npr. Redit) jer za to treba "moderna verzija" browsera. Isto tako ova FF verzija mi barem ne lupa dupli prored na Enter - u brzom i full odgovoru na forumu za razliku od novih verzija ![]() AV Panda Dome Free 21.01.00 naravno normalno radi i ima support .... Eto starčić još živ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Preporučam i https://legacyupdate.net/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Nedavno sam za kucno koristenje slozio win xp kanturinu. Jebote kako je dobar osjecaj koristiti taj stari os. Supermium je noviji program s kojim se moze surfati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Kako volim kada se virtualka (virtualbox) XP-a sjebe. Služi samo za neki prastari knjigovodstveni program od 2003-2013 godine koji još ima TPS fajlove. Ništa prčkano po virtualci. Danas je hoću upaliti i kad tamo dočeka me BSOD. ![]()
![]() |
#128 |
Moderator
|
Nisi mu pružio dovoljno pažnje i ljubavi pa te sad kažnjava 😀 |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Premium
|
Ne znam. Evo sad sam napravio novu virtualku, skopirao VXD, promijenio UUID i uspio sam doći do Safe moda. Sad idem dalje vidjeti u što i kako. Mjesta ima jer sam mu dao 30GB što nisam trebao ali rekoh neka se nađe.
![]() |
#131 |
Moderator
|
Kad si došao do Safe mode dalje je "lako", bilo da ćeš ga uspit zakrpat, bilo da C/P važnih foldera i registry - ja u novo. Čisto informativno, koji BSOD code si dobio ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Snapshote nisi radio?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Premium
|
Citiraj:
kaj se ne vidi slika u inicijalnost postu? https://upload.haustor.eu/slike/2025...5020393249.jpg Nisam. Kako se rijetko koristi tipa jednom mjesečno nije mi palo na pamet da bi bilo to. Jer se ništa drugo ne radi osim pregleda. Čak ni novi browser nemreš instalirati. Sad čuči na Welcome, pustit ću ga pa nek radi (valjda nekaj radi u pozadini). Ima ikona strelice sa satom ali micanje iste ne radi baš glato, treba mu neko vrijeme da je pomakne. U VB-u nema aktivnosti na ikoni diska u trayu. Ili da probam napraviti kloniranje na novi fajl?
![]() |
![]() |
#134 |
Moderator
|
Joj, lagano se zaboravlja ![]() Uđi u Safe mode pa u cmd lupi chkdsk /f /r Da ne tražiš pješke, sa alatima možeš provjeriti šta se sve starta pri pokretanju pa eliminirati / ugasiti nepotrebno. Ako kroz cca sat vremena ne nađeš krivca / riješiš stvar pređi na C/P varijantu u novu "instalaciju". |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Premium
|
Ništa. Stavio u VBox W7 64 bita ali neće raditi, očito traži samo 32 bita. Imam doma negdje i 32bitni W7 pa ću njih puknuti u virtualku. Mada sam se sjetio da imamo neki prastari Comaq u uredu pa ću trenutno na njega staviti tu aplikaciju. Ipak je to Athlon 1500+ s 496 MB rama. Na njemu je već XP. Jučer nisam stigao napisati ali uspio pokrenuti ali je sve nešto usporeno. Sad ne znam jel to zbog VBoxa. Možda da ga pobrišem i stavim HyperV. Idem potražiti original XP, imam ga u kutiji, sad više nisam siguran kako je sa serijskim ako ukucam tokom instalacije. Ili ću morati raditi neku kemiju da proradi. I meni je to isparilo.
![]() |
#136 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne mogu otvoriti sliku... Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Premium
|
Citiraj:
A-ha, moram vidjeti postavke, naime domena je postavljena na CF nedavno. Imam doma i 32 tj. 64 bitnu 7micu, Aplikacija nema instalacije, samo se nalazi u mapi i pokrene. Domaći program valjda pisan u Clarionu, postoje TPS fajlovi to su valjda tablice. Ali to bu pričekalo bolje vrijeme, trenutno imam drugog hitnijeg posla.
![]() |
![]() |
#138 |
Moderator
|
Ma morao bi taj stari program za XP x32 uredno raditi pod W7 x32, jedino ako je baš prljavo isprogramiran. Nije loše probati postaviti compatibility mode: Code:
Use the following steps: 1. Right click on the Program 2. Click on Properties 3. Click on Compatibility tab 4. Select Run this Program in Compatibility Mode and select the Windows operating system where the program was running successfully. neka je na mašini W7 x32 pa se stavi DOSBox > https://www.dosbox.com/ https://www.dosbox.com/wiki/Basic_Se...tion_of_DosBox a kome je komplicirano složiti par bat fajlova za mount + postavke + start te neke aplikacije može još dodati DosPanel - A Windows front-end for DOSBox, pa će mu biti lakše klikajući ![]() https://www.rathlev-home.de/index-e.....html#dospanel |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Premium
|
Citiraj:
Napisao sam da sam stavio 64 bitnu verziju. Na 32 bitnoj radi, provjereno kod mene doma jer sam na proxmox stavio 32bitnu verziju sedmice jer je laganija od desetke za adobe samo. Ma samo se skopiraju fajlovi, program ima exe i hrpu fajlove i nije potrebna instalacija. Jedino kaj ima tak cca 10-ak mapa po godinama. Onda znaš kako je program rađen. Nemreš u jednoj instanci očito imati više godina (nisam isprobavao program pa nagađam).
![]() |
![]() |
#140 |
Moderator
|
A onda je sve jasno, bilo bare metal x32 ili nanovo virtualka sa x32 + C/P tog programa. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|