|
![]() |
#9962 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja prije kad sam se trudio kojekakvim metodama optimizirati trošenje baterije samo bi ujebao stvar. Od kad sam pustio da sve radi svojim tokom i prestao se živcirati baterija mi je odlična, a i mentalno zdravlje mi se poboljšalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9963 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
he he. ima nesto i u tome da. evo nocas. pustio sam ga na 100% na punjacu jucer popodne da mozda nesto to poboljsa. jer nisam valjda 2 puta tek punio ovaj novi na 100% (xiaomi 12 lite). isao spat, pogasio sve osim tel signala. battery saver + ultra saver. 90% oko 23:30. ujutro u 7h bat na 77%. meni se to cini previse za mob u mirovanju sa svim pogasenim. neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9964 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ma kad vec udaras, onda udaraj posteno. Rootaj mob, undervoltaj procesor, smanji taktove do bola kad ga ne koristis, ubij sve procese osim onih kojih zelis.... Sve sam to radija kad su baterije bile male, sad zaista nema smisla nimalo. Meni na honoru baterija traje 2 dana. Evo gledam, sada ima 40% i znam da ce mi izdurati cili dan bez problema. Minjaj mob, a ne navike, ako te toliko zaokuplja.
![]() |
#9965 |
49%winner
|
Ubijas i sakatis procese, a appovi su programirani za periodicko slanje/primanje podataka i komunikaciju sa svijetom. I onda mu ti to na neki nacin oduzmes pa se app uzjebe i cesce aktivira. Jos ako je ubijen u ram-u, tim gore. Ali po meni taj mob nije za tebe. Davno sam sebi rekao, ako mi mob ne izdrzi od danas do sutra s mojim koristenjem, to nije mob za mene. Takodjer sam prije masu vremena radi fore ugasio prikaz postotka baterije i skuzio sam da se manje opterecujem time. Sad vise i ne razmisljam o bateriji. Naravno, mobovi mi izdrze dan i pol pa stvarno nemam potrebe misliti o tome.
![]() |
![]() |
#9966 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Čini se da bi ova godina trebala konačno biti sretna za sve ove koji pate od baterije. Ove SiC baterije sa 6-7k mah čini se lagano postaju standard za nove mobitele... Pa sad ako vam to nije dosta, onda se zapitajte i odite malo na odvikavanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9967 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Koje će opet trajati dan-dva max. jer ne napreduje samo baterija nego i procesor, ekran, kamera, memorija i sve ostalo što crpi tu bateriju. Jače komponente stalno traže više struje pa si stalno na istom, a treba to sve dobro i optimizirati... Ali stvarno ne vidim problem s baterijama i trajanjem, uz dobar mob i punjač danas za 15-ak minuta napuniš 50%, tako da ne vidim zašto bi mi mob "izdržavao cijeli dan".
... Zadnje izmijenjeno od: nepalac. 18.01.2025. u 13:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9968 |
Premium
|
ma to njih hebe najvise meni se cini. naprave ok harveraj i onda optimizacija za k i onda naravno posljednji caval nepotrebni bloatware koji satre mob. a i neznam koji k nekome ko ne igra na mobu treba ista brze od ovoga sto imam. cisti marketing. i trebalo bi zakonom bit propisano, ako platis uredaj imas pravo dobit "cist" bez bloata jer doslovce im placas da te hebu. sa 6k baterijom se nebi bunio. to bi dodalo kakvih 30+ % zivota sto je sasvim solidno, ali opet to ce imat skupi mobovi, kakvi mene ne zanimaju jer ja nedam vise za kocku punu bloata vise od 250e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9969 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Stvarno si zahtjevan ![]() Nećeš bloat i onda uzmeš šaomija, svašta Evo, imaš tu po bateriji poredane mobove https://www.gsmarena.com/battery-test-v2.php3 Galaxy A15 ima trajanje baterije ko flagshipovi, a dođe 150 eura. Eto, riješen problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9970 | |
tiki
|
Citiraj:
Updateaj mobitel. Zajebi te fore "ne zelim promjene" i slicno. Tko zna kakav bug mozda ima trenutni softver, zna biti svakakvih gluposti koje isprave updateom, a u changelogu se ni ne spominje. Uostalom, skok sa MIUI na HyperOS je nikakav, ono razlika je nije govno nego se pas posro. Vrati ga na tvornicke, i debloataj ga. Debloatanje je jedina stvar koju radim na mobu, ono maknuti nepotrebne aplikacije od Xiaomija i Googlea koje drndaju u pozadini nepotrebno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9971 |
Premium
|
Jedino sto sam i napravio je debloat. Stvari za koje znam da nece afektirat. To radim prvo kod xiaomi-a. Sve drugo je manje vise na default. Sto manje ap i sve navedene rigorozne mjere. Nece os update riješiti nis, jer identican problem mi je i na x mi11 lite 5g koji ima dosta stariji os i nisam ga updejto. Znaci ili je to tako kod xiaomi-ja ili mene hebe neka odredena postavka ili app. Al ne koristim nista van standarda tak da... Neznam. Razmislim jos ocu na hyper. Mozda prvo mi11 bacim u njega pa vidim rezultat. Btw nakon hyper upgrejda, kod factory reseta opet ide sve nazad na tvornicki os pretpostavljam, meaning non hyper? Fala. Edit: imas kojim slučajem zapisano koje sve stvari debloatas? Znaci provjereno. Nemoj linkove na netu, to imam. Samo ako imas svoje personalizirano/provjereno, da usporedim. Thx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9973 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() Keep awake znači da ti aplikacija blokira mob od odlaska u Deep sleep. 9+ sati je previše. Npr. meni Gmail sa tri mail računa u zadnja 3 dana ima 12 minuta rada u pozadini. Probaj disableati ili pobrisati taj Aqua Mail, pa vidi hoće li ti se postotak Deep sleepa popraviti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9975 | |
tiki
|
Citiraj:
Moram vidjeti sta mi je sve disaeblano kad se spojim adb-om, makar dosta toga je izbrisano sa universal android debloaterom a to se stvarno ne sjecam sta sam sve brisao... E da, kad ga vratis na factory to ti ne vraca natrag na miui, ostajes na hyperos-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9976 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Je. Potvrdio serviser. Citiraj:
Po meni, mobitel je star kad postane spor do neupotrebljivosti. Mobitel star 5 godina ima podosta primjena, mnoge ne zahtjevaju visoke performanse u radu. Može poslužit kao daljinski, sporedna kamera, foto aparat... baby monitor... Inače, kad smo kod toga, nisam ljubitelj konzumerističke filozofije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9977 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Xiaomi mobiteli
Moze ali sve to zahtjeva dobru bateriju. Ako je baterija losa, morat ces za sve te funkcije mob drzati na punjacu sto moze uzrokovati pregrijavanje i napuhavanje baterije te curenje kiseline iz baterije a samim time i zapaljenje radi pregrijavanja. Ja sam uzivo vidio 3-4 zapaljenja i dim iz baterija ![]() ![]() Edit: Zaboravio napomenuti. 2 Xiaomi redmi serija i jedan Huawei mate 20 pro. Cetvrti je iphone 6 ali za to je bas korisnik bio kriv jer ga je koristio smocenog iako je dobio preporuku da se ne koristi. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 22.01.2025. u 17:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9978 | |
tiki
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9979 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Nakon camera gripa, uhvatio odlican deal za originalne 67mm filtere za 14 ultru. Set filtera me ispao 36$. Kupio vise iz znatizelje nego koristi. Cekal sam od 11mjeseca prosle godine da stigne, posto je prijatelj osobno nosio to sa sobom iz Hong Konga u nekoliko drzava po USA pa kroz njemacku, cesku, slovacku, madarsku i konacno danas stiglo meni u ruke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9980 |
3X
Datum registracije: Sep 2010
|
Jbt nisam imao pojma da postoji uopće...e sad samo da nađem gdje kupiti 😁 Poslano sa mog Xiaomi 14 Ultra koristeći Tapatalk
“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov "With the first link, the chain is forged. The first speech censured...the first thought forbidden...the first freedom denied – chains us all, irrevocably." |
![]() |
![]() |
![]() |
#9981 |
Premium
|
Nadam se samo da ce i novije generacije ultra modela zadrzati opciju montiranja filtera Bas sam isel gledat na ebay, postoji par komada ali im je cijena vise nego paprena (skoro 200$ ispadne) Filteri su iskljucivo bili za hk trziste i dolazili su kao dio promocije za prednarudzbu uredaja ako sam dobro shvatio iz clanaka https://www.mi.com/global/discover/article?id=3380 https://www.ebay.com/itm/16664964602...Bk9SR8Sf5KGWZQ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9982 |
3X
Datum registracije: Sep 2010
|
E mislim da onda ipak ne kupujem ![]() Photography kit sam platio 60, za filtere ne dam više od toga. Imam već dovoljno filtera, ovo je više da imam kompletni set. Poslano sa mog Xiaomi 14 Ultra koristeći Tapatalk
“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov "With the first link, the chain is forged. The first speech censured...the first thought forbidden...the first freedom denied – chains us all, irrevocably." |
![]() |
![]() |
![]() |
#9983 |
Premium
|
Neimenovani izvor tvrdi slijedece za 15 Ultra: 16/512GB konfiguracija uz mogucnost drugih kombinacija. 3 boje: crna, bijela i srebrna. Snapdragon 8 Elite SoC, 6,000 mAh baterija, 90W punjenje preko kabela i 50W bezicno (? downgrade sa trenutnih 80W). 1" glavna kamera (Sony Lytia LYT-900 senzor), 200MP periscope telephoto, 50MP telephoto i 50MP ultrawide |
![]() |
![]() |
![]() |
#9990 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
zar nema telemach? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |