|
![]() |
#6631 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2019
|
Odlično, hvala! Je li točno ovo što kaže SZK da za VoIP po novom ne ide password, nego samo SIP username? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6633 | |||
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Ja sam više komada 5530 uzeo sa AmazonDE a da nije International verzija i uredno se preko http://fritz.box/support.lua promjeni XPON Serial. Citiraj:
Citiraj:
To znači da xDSL je drugačije konfiguriran za razliku od FTTHa jer na FTTHu ZTE i Speedport nehvataju config zbog ACSa pripremljenog za RDK AKA TR-369. Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 28.01.2025. u 09:11. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6634 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Citiraj:
Je li se može umjesto Tehnicolora stavit direktno samo Fritz 5590 bez zasebnog ONTa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6635 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Možda bih trebao otvoriti novu temu za ovaj problem, pa ako admin smatra da trebam, hoću ![]() Situacija je da za moju adresu (Split, kvart Bačvice) stoji da je optika nedostupna. Pilanjem smo došli do informacije da se u HT kuća vodi kao "Nedovršena", a dovršena je krajem 40ih prošlog stoljeća ![]() Kuća ima 4 stana, podijeljena vertikalno. Svaki ima prizemlje, kat, potkrovlje i zasebni pristup sa ceste i ulaz. Problem je što svi imamo istu adresu, pa HT treba dovesti instalaciju do svakog stana da bi uopće krenuli u to (Ostali stanovi nemaju obavezu uzeti pretplatu). Nemamo zajednički prostor koji bi mogli gledati kao početnu točku za instalaciju ormara. Od stanara tu žive 75+ bračni par, podstanari, jedan je prazan (najvjerojatnije će u prodaju) i mi. Mi smo 3 godine bili u rekonstrukciji, prije toga smo imali satelit za Maxtv i 4G ruter za internet. Prilažem skicu, brojevima su označeni ulazi u stanove (ja sam 2) ![]() Recimo da se mi stanari dogovorimo da će glavni ormarić biti negdje u mom dvorištu. U dvorištu sam ostavio bužir do ormarića u svom stanu. Htio bih izbjeći razvlačenje kanalica po fasadi. Čovjek iz HT mi kaže da je to jedina opcija jer je tako podizvođačima najlakše ![]() Trebaju mi informacije za ić pričat sa susjedima koje vjerojatno nije briga za internet generalno, a kamoli optički ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 31.01.2025. u 15:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6636 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kad optika dođe do nekog objekta onda je već lakše, unutar objekta isto, samo je pitanje jeli već pripremljen bužir ili idu kanalice. Prvo bi trebao iskopati info gdje je u ulici (okolini) HT optika i jeli ima "slobodnih priključaka", a za to često treba "inside info". Nakon toga (uz uvjet da ima "slobodnih priključaka") a opet sa nekim iz HT - a kuda i kako dovući optiku u tvoju zgradu. Možda može i ta neka lokacija u dvorištu ako HT - u / izvođaču odgovara tj. negdje gdje se može montirati ona kutija za prespoj i koliko - toliko "zaštićena". Pišem izvođač jer takve stvari HT - u najčešće izvode vanjski kooperanti. Sve skupa dugotrajna procedura .... U međuvremenu (a pogotovo ako procijeniš da ćeš željeno ostvariti na sveto nikdarjevo), probaj izviditi tko ima optiku u blizini + da imaš čisti pogled za P2P wireless link + voljan je da podijelite bandwith i trošak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6637 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
E bez zajebancije sad več duze vrimena gledam i nevirujem znači oče neko @Nikky dat neku medalju ili nešto znaci nevjerojatno koliko covik pomogne svakome tu i nikad se ne upušta u nebitne teme i stvari jedan od najpozitivnijih ljudi tu ,doslovce pojam pc forumaša. Kolega (ako tako mogu reči) svaka čast ! Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6638 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
potpisujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6639 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Nemogu tek tako nekome uletit u kuću kao da je moja. Citiraj:
Ako je ISP rekao da nije dovršio posao onda najvjerovatnije ili nisu ishodili dozvolu za rad ili je neki drugi tehnički problem. Što se tiče starijih stanara vjeruj mi da i njima optički internet dosta znači koliko god se činilo da nije. Moj prijedlog ti je da pripremiš sve što ti treba sa tvoje strane,znači tvoj kabel (onaj žuti sa odgovarajućim konektorima i mjesto gdje će biti ONT/Router). Sve to pripremi sam i tehničar koji izađe na spajanje će ti više nego biti zahvalan. Konstantnim upitkivanjem nećeš ama baš ništa postići. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6640 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Hvala na odgovorima! Google: Splice kutija, ONT... ![]() Nismo nikoga pilali ali pokušavamo dobiti internet već pola godine. Osim kuće u kojoj smo mi i još jedne lijevo od nas, svi imaju dostupnu optiku. Razlika je što su ostale (konceptno iste kao naša) u katastru jedna zgrada, sa zajedničkom okućnicom, a mi imamo sve podijeljeno na 4 dijela. Prvo smo zvali HT, pa su ljudi izašli na teren, rekli se javit i ništa. Druge smo zvali A1, ista priča, izašli na teren i ništa. Pa sam pitao Telemach, oni su nakon par dana ponudili mobilni ![]() Sad sam preko veze došao do malo pažnje u HT-u, pa mi je čovjek objasnio problematiku. Na meni je da nađem način kako provesti do svih, pa gledam kako to najelegantnije odraditi. 1 od 4 stana mi je najavio veće radove u kući i vrtu na jesen, a i ovaj koji je trenutno prazan će sigurno u rekonstrukciju u bližoj budućnosti. Mislim da je riskantno provlačiti podzemno do njih. HEP-ov kabel ide ispod krovne strehe, može li ga optički pratiti? Doduše, to mi je isto jedna od sljedećih bitki, da se ukopa u zemlju, jer su grozno razvučeni između kuća. Ideja: U mom dvorištu instalirati "glavni ormarić" (jeli to splice kutija?), negdje na bočnom zidu . Od tu ulazim podzemno, kroz pripremljeni bužir u moj stan do routera. Susjede spajam kroz kanalicu: po bočnom zidu do fasade, pa vertikalno do strehe gdje prati strujni kabel, odakle se opet vertikalno spuštam do ulaznih vrata. Tako im ide struja, pa ne znam smije li je pratiti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6642 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6643 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2024
|
tp-linkov ONT na t-comovoj optici
Pozdrav svima. Koristim tcom opticku vezu (1Gbps/500Mbps). Prvo sam zamijenio router sa svojim bez ikakvih problema. Par mjeseci kasnije sam odlucio postaviti svoj ONT (tp-link XZ005-G6(UN)) umjesto Huaweia. Prepisao sam serijski broj u tplink i ONT se uredno spojio. Nakon nekih 3-4 mjeseci brzina veze se spustila na 20Mbps/0.5Mbps bez ikakve promjene sa moje strane. Cim vratim tcomov Huawei ONT brzina se vrati na prvotnu. Provjerio sam serijski broj u ONTu, tu je sve u redu. Ima li tko kakvu ideju sto bi mogao bit problem? Je li tcom promijenio nesto u autorizaciji ONT-a ili je mozda problem u samom tplinkovom ONTu? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6645 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2024
|
Citiraj:
Bez obzira, moze li mi netko preporuciti 2Gbps+ ONT koji pouzdano radi, bez dodatnih adaptera i slicno? Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6646 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6647 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
poceli su me vec silovat sa SMS porukama da mi uskoro ističe ugovor, šalju ponude u aplikaciju pa da pitam... net 300/150 30,80€ na 24mj (prvih 6 mj 1€) 50€ bon od Sancte pogledao i onaj njihov pdf cjenici i usluge tamo je ista stvar jel se moze dobit nesto bolje? trenutno se plaća 25€ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6648 |
Premium
Datum registracije: Sep 2017
|
------Prijelaz optikom iz HT u A1---------. Za brzinu 300/150 A1 dao za prijelaz iz HT za 24 €, 6 mj 1 € (int.+tel.), dao 150 € Konzum karticu (vratili mi 100/100 penale) te tablet (ili fritezu). Da napomenem u HT bila cijena 35 € samo što je bila brzina 1/500 Mbps. Vratio ruter arcadyan dobio innboxU92. . Zadnje izmijenjeno od: Filc. 08.02.2025. u 18:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6649 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2020
|
izgleda da HT ozbiljnije počinje gradit optiku po manjim selima i mjestima.. neka cak imaju i po samo stotinjak kucanstava. Moji ce dobit optiku ove godine vjerojatno, a zive stvarno u pripizdini gdje je prahistorijski bakar i brzine do 50 mbps u najboljem slucaju, dok vecina ima 10-20 koji su dalje od centrale. Par sela koja su malo blize gradu su vec dobila optiku. Ugl. pohvale za HT. Ja sam bio uvjeren da optika tamo nikada nece stic i da ce zauvjek bit bakar i mobilni (4g/5g) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6650 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Kad sam već tu, kako ide njihova procedura za prebacivanje paketa kad se provuče optika? Moji sad imaju onaj paket na parici preko onih cjenika posebnih ponuda, znači najjeftinije koliko ide. Čekaju li oni sad da se mi njima javimo za mijenjanje paketa na neki paket na optici ili će oni kontaktirati nas kad to bude spremno?
![]() |
![]() |
#6652 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
"Trebalo bi" ali .... ne zamaraj se sa tim osim ako ima pravi razlog ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6653 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
72sata na iskonu. na ht-u je bilo 24 sa prekidima negdje između 3 i 5 ujutro neovisno o tome koliko je prije toga konekcija bila dignuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6654 |
Registered User
Datum registracije: May 2018
|
kod nas lokalni operater Pro Ping provlaci optiku po selima |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |