|
![]() |
#62 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
I apologize captain, sigurno mi je promaknulo, čisto mali apdejt jučer sam pričao sa carinom u rijeci i rekli su da su se dogovorili do 100 kuna da ne carine, kao ne da im se papirologiju radit, ostalo sve, a otvaraju svaki paket, tako su mi rekli, baš svaki, odnedavno valjda, i da je olovka otvore......e da plus ako im pošaljete račun od paypala oni mogu ići na vaš račun od paypala i vidjeti isti, u slučaju da muljate. pozzzz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
ali tu se vecina odgovora odnosi na Ebay, a mene ne zanima Ebay nego kupovina od firme. ![]() Znaci firma dostavi frendu u Ameriku, a on meni salje ovdje. Posalje mi ga kao stvar koja mi je ostala dok sam boravio kod njega(ili tako nesto), izvadi laptop iz kutije, upute itd. te mi to kasnije posalje obicnom postom. Placam li i u tom slucaju 22% ili mi to dolazi normalno? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Premium
|
Citiraj:
jeste malo morgen što se paypal-a tiče ali nije što se tiče ebay-a.. na ebay-u po broju item-a možeš sve naći..
![]() |
![]() |
#67 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Mrsko mi je bilo citati sve postovoe, ali evo kakva ja iskustav imam sa slanjem laptopa iz Amerike. Rođak je na poklon dobio jedan lap od lika. On je htio taj lap baciti, ali je rođak rekao da mu posalje sto je ovaj i ucionio. Poslaje laptop u paketu sa baseball rukavicom i 8 baseball loptica. Paket je stigao avionom, postarinu je platio amer 60$, sve stiglo u roku 10 dana, carine nije bilo, poreza nije bilo. Lap je naravno polovan.
![]() |
#68 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Itko? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Beerman
|
mali update - od ovih dana ebay ima novu feedback politiku. Novost je da vam seller vise ne moze ostaviti neutralan ili negativan feedback (i vrijeme za ostavljanje se smanjuje na 60 dana) kao i još neke sitnice http://pages.ebay.com/services/forum/new.html i dodatan info glede neisporuke i refundacije: primanje novaca nije ali refund preko paypala (dobrovoljni od strane prodavaca) je moguc i kod nas no mora biti unutar 60 dana od transakcije Otvaranje paypala dispute-a unutar 45 dana (ovo je ono na sto trebate paziti jer cete ovako u pravilu u slucaju problema biti zasticeni i uglavnom vratiti novac) prijava ebayu unutar 60 dana. (ako se plaća paypalom onda ovo ide ako nije iskorišteno 45 dana za zalbu paypalu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Premium
|
potvrđujem da se refund može uredno dobit i kod nas, ako se plaća PayPal-om nedavno sam htio kupit neki mob pa mi je lik htio naplatit osiguranje posiljke vise nego sto sam mobitel vrijedi, iako je na aukciji pisalo da je besplatna postarina... uglavnom lova je sjela natrag na racun unutar par dana. inace malo sam citao njihove forume i ima naznaka dabi se ebay mogao pretvorit u iskljucivo buy-it-now stranicu, bez aukcija... to nebi bilo bas dobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Dispute i Refund vrijede samo za kreditne kartice , a ako placate debitnom(Visa vezana za žiro ili tekući ) onda je nemoguće vratiti novce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Beerman
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
teta Mraz
|
![]() |
#78 |
Premium
|
Ja govorim o disputu ili povratu novca , a ne placanju putem debitne. I dalje ostajem pri svojoj tvrdnji da je nemoguce vratiti onda novce kao i sto tvrdim da se moze samo pet puta godisnje platiti na isti paypal acc putem debitne kartice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Beerman
|
Citiraj:
Covjek tvrdi da je refundacija na debitnu moguca.. Na paypal account se uopće ne može uplatiti,a ne vidim zašto se debitnom nebi moglo plaćati putem paypala dokle god ima sredstava na računu... (ova tvoja informacija je prvi put da čujem takvo što) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
![]() ![]() je da magiji triba edno 5-6 dana da se sprovede, ali radi
![]() |
![]() |
#81 | |
Premium
|
Citiraj:
Malo guglanja i evo rezultata. Kopirano s postva korisnika koji su zajebani na ebayu. "So what does PayPal do? When I mailed them they told me I cannot dispute charges made with the debit card." @Bobe I ja radim recharge ali sa VISA karticom koja je vezana za tekući i koja je KREDITNA kartica a ne DEBITNA. Sada ako neznas trk na google pa vidi razliku. MAGIJA stari aa ? Debitne kartice nisu pod FCBA i ovisi o paypalu hoće li vratiti kupcu novce a njihov odogovor je da neće. Zadnje izmijenjeno od: AiM. 21.05.2008. u 20:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
teta Mraz
|
a pa to je druga stvar, zato pazi da te ne zajebe neko i nemas problema ![]()
![]() |
#83 |
Premium
|
Pa normalno da je to druga stvar i sad ti mene zajebavas tu govoreci o necem potpuno petom. Problem je što ljudi neznaju razliku izmedu debitne i kreditne kartice u masi svih tih kartica koje banke sada daju. Isto tako sve kartice nisu iste iako imaju isto ime Visa Electron, već se razlikuju od banke do banke ovisno o njihovoj politici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
teta Mraz
|
a dobro, ja san govorio samo za refund, buduci da si spomenuo da se refund ne moze dobit sa debitnom, naravno da se razlikuju kartice ovisno o banci, al ako uspijes registrirat debitnu mozes dobit refund
![]() |
#85 |
Premium
|
pa recharge=refund=dispute . Pročitaj zadnjih par postova opet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
teta Mraz
|
ovo mi vec postaje smisno ![]()
![]() |
#87 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Potpisujem. Pa zar nije šema da sa svega s čim plaćaš preko paypala ( kartice), na isti moš i primat novce? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
kupovina preko ebay-a
ovako zanima me sta se desi kad npr. ja platim neku stvar i ako ona ne dodje? koliko je postarina od amerike do nas? koliko placam carinjenje? to me zanima jer jos nikada nisam kupovao preko neta hvala unaprijed. ![]()
![]() |
#90 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
1.Možeš dotičnog trgovca prijavit eBayu,a koliko sam čuo i Paypal vraća novac u takvim slučajevima(ne moraš se previše brinut oko toga,samo gledaj da trgovac ima dobar feedback i ne bi trebalo biti problema,barem ja nisam imao do sada). 2.Cijena poštarine ovisi o mnogo faktora tako da je teško reći precizno,uostalom svaki seller navodi kolika je poštarina za Hrvatsku.Ako cijena ne piše,treba sellera priupitat mailom o cijeni. 3.Carina se ne naplaćuje do 300kn vrijednosti robe,ali se može ta cifra i premašit(ne znam koliko jer dosta ovisi o cariniku preko kojeg roba ide pretpostavljam)...ja sam recimo kupio tenisice iz SAD-a za 350kn i nisam platio carinu. Ako imaš još kakvih pitanja,pitaj... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|