|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
kupio sam vec 38 stvari preko ebaya i sve super prošlo do sada ![]() evo mog profila http://feedback.ebay.de/ws/eBayISAPI...me=STRK:ME:UFS kupovao sam sve živo , čak i jedrenjak od 10 metara ![]() ako kupujete neke sitnice i slicne stvari i imate rodbinu u austriji/njemackoj slobodno stavite njihovu adresu i da se njima šalje , puno jednostavnije i jeftinije , ja sam tako vecinu stvari osim one po koje sam išao autom zbog težine i sličnih stvari , do sada sma kupovao sve iskljucivo iz ger/aus i sad po vasim dojmovima vidim da je i amerika isplativa te cu poceti i tamo kupovati ,
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
jas co.uk saljem u englesku pa on meni kad se skupi toga ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
ja sam na ebay kupio nokia 8600 luna, no prvo sam pitao tipa dal bi mu se dalo slati u sloveniju, reko je nema beda, jo[ sam ga pitao dal bi posalo na po[tu u koper, jer mi je teta u ljubljani a kako sma u istro do kopera mi je pola sata iopet je rekao nema problema. Mobitel je dosao za 5 dana i sve super. imam i ja jedno pitanje. Htio bi si uzeti dosta dijelova, a mozda i komp na ebay. da li se na racunala i komponente placa caina ili samo PDV, i da li bi to racunali po racunu u paketu ili po nekim njihovim proracunima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Registered User
|
Citiraj:
meni su svaku majicu otvorili koju sma naručivao, i platio sam carinu bez obzira dal su koštalw 100 ili 600 kuna. platio sam 22 posto plus 18 posto carina na odjeću plus takse |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Beerman
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Meni to stvarno ne ide u glavu, evo laptopa ko drva za 10€ ![]() http://computer.search.ebay.de/noteb...8837QQsbrsrtZl Šta sad, jel to neka navlakuša ili smo mi toliki cigani spram EU ? Hebote ti laptopi su sasvim ok za gledanje filmova i net, imam sam Gericom webboy 1,2GHz i platih ga skoro soma prije 6mj !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Beerman
|
Uzet cu ovo kao provjereno. (cuo sam dosta suprotnih verzija, ali obzirom da vjerujem da imas iskustva na ovom podrucju ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Beerman
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
što se dogodi ako ti otvore paket i unutra recimmo račun od 49$ (cca 230kn) te zaključe da se ne radi o stvarnoj vrijednosti ali riječ je o predmetu koji se kod nas ne može ni kupiti ali ni legalno uvesti (konkretno, radi se o antiradaru). Prodavač tvrdi da ima neku foru na koju bi sve trebalo proći glatko... Ja sad ne znam da li da mu javim da ne stavi nikakvu cijenu u paket (na vanjski lilst će stavit "gift") ili može staviti tih 49$?? Ako me odluče zahebavat, što mogu očekivati, da zadrže paket na carini i kontaktiraju me ili? Što me mogu tražiti, račun i koliko bi ta natezanja trajala, ima netko iskustva s tim (antiradarom i općenito)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Beerman
|
nije bas tako jer smo vec utvrdili da carina ovisi o sreci, raspolozenju carinika itd... konkretno dobio sam par puta pakete u kojima su bile nove stvari vrijednosti 1000-1500kn, na deklaraciji je bila vrijednost od 20-30$ i kao opis jedna vrlo opća kategorija. Ni C od carine... Ponavljam: ne govorim da je ovo praksa vec dajem kao primjer (ne)metodičnosti u carinjenju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Opcenito i nevezano uz carinu, buduci da je topic o ebayu a ti govoris o kupovini preko firme - je li to uopce moguce? Nisam vidio takvu opciju (doduse, nisam ni gledao, ali...), pa ako bi me netko mogao prosvijetliti - daklem, moze li se preko ebaya dobiti racun na firmu?
Programer PCI-Z - PCI-Z is a freeware lightweight system utility designed to provide information about (unknown) PCI (PCI-E, PCI-X...) devices and helps you find appropriate device drivers.Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest. 1time.link - Generate encrypted one-time links or share encrypted one-time downloadable files. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
I sta onda bude na kraju ako bi mi rodak kupio laptop preko ebaya i onda dode do njega i onda on to salje za osijek da izgleda kao polovno oce oni meni lupit carinu ili?
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Lupaju carinu na sve tako da sam trenutno odustao od kupovine na e-bayu. Zadnju stvar koju sam uzeo bila je baterija za mobitel vrijednosti 8 usd sa poštarinom. Uredno sam dobio plavu kovertu od poštanske carine sa napomenom da pošaljem račun (koji inače ne dobivam) na uvid. Pošaljem im isprintane podatke sa paypala i za nagradu mi nakeleme još i račun od neke auto kuće iz Đakova za neke dijelove što su naručili - ukupno 270 kn pdv-a i taksi!!! Nakon dva dana zivkanja, natezanja i psovki skužili su da su promašili metu i bez ikakve isprike naplatili "samo" 62 kn za bateriju. Opet zivkanje itd, spominjanje onih "do 300 kn neoporezivih" nije urodilo plodom. Arogantan ženski glas s druge strane žice kaže: "To je transfer novca prema drugoj državi i kao takav se mora ocariniti i oporeziti" WTF? Pljačka vam materina! - to je jedino što sam još mogao reći! Još da nadodam kako su u istoj ustanovi neškolovani i bez osnovnog znanja bilo kojeg stranog jezika - riječ je o poštanskoj carini Osijek, tako da se Slavonci pripaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ovako.. http://feedback.ebay.de/ws/eBayISAPI...me=STRK:ME:UFS evo prvo moj acc. na ebay-u, možete vidjeti da sam naručivao svašta, od mobitela, kišobrana, vibratora ![]() a što se carine tiče.. meni osobno naplatili su SVAKI put carinu (osim jednom kad mi je došla baterija za mobitel) a kupio sam do sada preko 50 puta. JEDINO VAŽNO JE GDJE ŽIVITE. Ja živim na selu pa u carini u mom selu SVAKU kutiju otvaraju, traže ti da im doneseš dokumentaciju (račun) i onda ti prasnu carinu, PDV i ostalo.. dobro, PDV je 22% a carine većinom nema osim na non-computer stvari (5-20%) i nakit (80 ili 90%).. ovo se sve množi na ukupnu cijenu (roba + transport)+22%+80% (ako je nakit) i to se mora platiti.. e da, moje selo se zove Dubrovnik (živim baš u gradu, ne u okolici) prijatelj koji živi u Zagrebu, s druge strane, kad mu je došao ekran za laptop !!! nije ništa platio kao i nikada do sada.. i on je kupovao već 30 puta.. inače, ja sam platio u jednom ekstremnom slučaju 80 kn na 50 kn vrijednosti (i to sa transportom).. u jednom trenutku sam im to htio baciti u glavu.. adresa se u pravilu da promijeniti ali ne vole to radi mogućnosti krađe kartice.. uzmem ja tvoju karticu i meni isporuka a ti plati !! eto, nadam se da sam razjasnio.. i samo za kraj. SVA ROBA SE mora oporezovati PDV-om.. CARINA je drugo ali PDV ide i na iznose od 5 kn.. a PDV na 5 kn je 1,2 kn pa onda 10 kn poštarine pa 10 kn postupak pa 10 kn druga poštarina i 10 kn obrada zahtjeva i to je onda 40 kn (najmanje moguće)
Engage ![]() Zadnje izmijenjeno od: captain picard. 16.04.2008. u 00:15. Razlog: preskočio account na ebay-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
promjena ! Paypal radi i u Hrvatskoj uredno možeš i lovu na njega dobiti ako je refund. samo kartica i gotovo.. sjeda na karticu.. i nespomenuti dio.. carina i PDV.. carinu u pravilu ne naplaćuju na manje iznose ali sve skupa najviše ovisi o carinicima.. činjenica je da u Zg ne otvaraju 70% paketa pa ti i laptop može proći bez ičega.. no, zato npr. u Dubrovniku kad ti dođe četkica za zube moraš platiti PDV, carinu i razne dadžbine.. kako se to računa ? evo ovako.. roba košta 10 USD + 10 USD poštarine = 20 USD = 100 kn .. na to ide PDV =22 % = 22 kn + 10 kn obrada zahtjeva + 10 kn poštarine + 10 kn neke takse i još 10 kn poštarine i to je 62 kn pošti.. ako je roba koja se carini i to još ide na tu cifru.. (informatički djelovi su carina 0, nakit 80% a ostalo kako što - baterije npr. 50%)
![]() |
#52 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam dosad kupio 15ak stvari i carinu/porez/harač mi je samo jednom naplatilo (za 2x accelero S1 na 300kn me došlo negdje 100kn).
![]() |
#56 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kad mi je došlo za platiti pisalo je da je pregled obavila služba carine u Splitu, inače ne dolazi. Znam da u Šibeniku ima carinski ured, ali mislim da oni nisu zaduženi za carinjenje poštanskih pošiljki.
![]() |
#57 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Programer PCI-Z - PCI-Z is a freeware lightweight system utility designed to provide information about (unknown) PCI (PCI-E, PCI-X...) devices and helps you find appropriate device drivers.Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest. 1time.link - Generate encrypted one-time links or share encrypted one-time downloadable files. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Registered User
|
ja sam naručivao uglavnom male stvari, pa me zanima, ako naručim komp u vrijednosti npr. 500 usd, 22% je 110 usd, znači ja ću platiti 610 usd? nema carine. jer ako je tako opet se isplati p.s. jučer sam dobio paket 6 dresova platio sam poštaru 15 kuna ( ebay iz kine) danas sam dobio 3 dresa sa tajlanda dao sam 150 kuna na 200 kuna vrijednosti pošiljke |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
najbitnije je da nakon svake svoje price napomenete gdje zivite i ako znate preko kojeg postanskog ureda je to carinjeno, da se zna gdje su kakvi ljudi jer ocito carina ovisi najvise o ljudskom faktoru (npr. Dubrovnik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Imam pitanjce. Ako meni netko kupi u Americi laptop i posalje mi ga ovdje. Kako ce oni meni to obracunat? Mislim carine na hard. nema jel? znaci samo 22% gore? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|