|
![]() |
#3811 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Nije ebay a tema o amazonu nema il je ja nemogu naci. Ugl uzeo sam nextbit robin preko amazona i trg od koje sam uzeo kaze da imam 1mj garancije kod njih a ostalo ide proizvodacu. E sad me zanima kako je to moguce ako po regulativama eu bi trebao imati 2g gare? Ugl cuo sam se s ekipom iz nextbita i o njihovom trosku ga saljem u ameriku ako krepa ali opet, kako je moguce da amazon nema neku garanciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3812 |
49%winner
|
Amazon nije seller tog moba, neki treci shop ga prodaje. Amazon kao seller ima svoju garanciju za svoje prodane iteme. Vise o tome smo bas pricali na kraju ove teme http://forum.pcekspert.com/showthrea...=162084&page=5
![]() |
![]() |
#3813 |
Premium
|
Dakle, rjesavam prvi mj sa amazonom, ostalo proizvodac . Nego sad gledam odakle taj seller salje, pretpostavljam da je UK, ali nemogu nigdje naci, ED express je seller. Totalno je debilan i nerazumljiv ovaj amazon. Jel tako tesko staviti shipping rates i mjesto idakle se salje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3814 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Tracking na amazonu?
Jel zna netko kako to ide kod Amazon.de sellera? Imam dvije pošiljke od 2 različita sellera vrijednosti od +100€ i 20€ dostava svaka, u statusu "Dispatched" več nekoliko dana i nema tracking info: "No tracking information. The carrier has not provided tracking details for this shipment at this time." Ne kupujem često tamo, ali mi čudno, jel to inače ne radi na Amazonu ili sam samo ja sretnik ovaj put? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3816 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3818 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Imali tko iskustva u prodaji na ebay-u? Konkretno planiram prodati procesor preko ebaya pa sad gledam zapravo kako, šta, kako odabrati najsigurnije ship to lokacije itd? Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Halos. 07.03.2017. u 09:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3819 |
Asshole
|
prolistaj malo ovu temu, 5 stranica gore, dolje i naćč ćeš odgovor, ja sam pisao svoje iskustvo prodavanja grafe u USA |
![]() |
![]() |
![]() |
#3820 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
Danas prvi puta platio carinu. Narucio sam lcd 7" za rapsberry pi,39 usd + 7usd shipping. Doslo postom da posaljem racun radi utvrdivanja vrijednosti i jos platim 83kn pdv i 55kn postarinu iz zgb.. Toliko me iz kine shipping nije kostao.. Da li uopce se moze na to zaliti s obzirom da sam jednu postarinu vec platio?nije mi za 55kn,ali 2x postarina mislim da je previse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3821 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Mozes,ali ne time neces nista postici jer tih 55 kuna nije postarina vec operativni troskovi carinjenja. Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3822 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Samo jedno kratko.....Narucio bi sa amazona (de) pa me zanima da li se plaća još nešto dhl-u il ne...Sjećam se još prije EU da me overseas opljačkao (špediterski poslovi il kak se to prije zvalo).... Poštarinu što platim preko amazona, to bi bilo sve što se tog tiče, jel (ne mislim sad na carinu nego samo za dostavu)? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3823 | |
Asshole
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3824 | |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
yup, nemoš im ništa, sve ima propisano uključujući debilizam da ako i dokažeš da je vrijednost manja i da je njihovo zaustavljanje bespotrebno opet ćeš nešto platiti ili moj slučaj: stvar poslana iz EU, putem je greškom proputovala svijet i stize na nasu carinu, a oni nesposobni pročitati otkud dolazi upućuju meni poziv, ja lijepo pošaljem sve potrebno, oslobođena davanja, svejedno me snašlo nekih 30-40kn love pošti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3825 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2014
|
ovaj tu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3826 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Molim savjet. Nemam previše iskustva s velikim narudžbama iz Kine. Gledam 3D printer koji je više nego duplo jeftiniji iz Kine nego sa EU skladišta. Paket je težak 11kg, no shipping je worldwide free. Provjerio sam i s prodavačem prije kupovine i sve se čini OK odnosno voljan je poslati u Hrvatsku. Ukoliko odlučim to uzeti, što me u praksi može dočekati? Carina, težina paketa i sl... Ima li tko kakvih iskustava ili se ne isplati prepuštati takvom riziku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3827 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da te ceka samo carina + ostali troskovi, ja si uvjek racunam cca 28-29% na cijenu koju sam platio. Ostalih problema nebi smilo biti. Neznam koji printer gledas ali jesi probao na Aliexpressu? Ja sam tamo zacrtao jedan i nije toliko skuplji iz EU skladista.
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3831 |
Premium
|
Pa samo izgooglaj kako se kaže na njemački Unsubscribe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3832 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Koliko je sad carina iz Engleske, odnosno koliko je skuplje nešto platiti tamo u odnosu na eu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3834 | ||
EonCentar
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3835 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Ništa se nije izmijenilo. UK je u EU do kraja godine, osim ako neku glupost ne naprave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3836 |
EonCentar
|
![]() |
#3837 |
EonCentar
|