Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.02.2023., 23:40   #151
Aedan
Registered User
Moj komp

Aedan's Avatar

Datum registracije: Feb 2023
jel ima netko možda viška onih ubisoft bodova, što daš 100 coinova za 20% popusta? imao sam toga brdo ali mi je ponestalo, pa ako netko ima viška, bio bi jako zahvalan
Aedan je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2023., 15:28   #152
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Staro 28.01.2025., 09:49   #153
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

https://www.eurogamer.net/ubisoft-an...-off-185-staff

Krenula zatvaranja studija i otkazi u Ubisoftu. Godine krivih poteza te DEI i woke fokusa su učinili svoje.
Staro 28.01.2025., 19:12   #154
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Velika cifra ali Ubisoft otpusta masovno zadnje dvije godine. Sjecam se prije par godina su govorili da ce mozda morati prodavati IPeve da se financijski srede. Niko nije obracao paznju.

Zao mi ljudi ali ovo sve odavno miriše na shorting.
Staro 29.01.2025., 09:05   #155
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ajmo biti realni, što zapravo ubisoft ima...Far cry i Ass creed kojima samo mijenja ''skinove'' svako toliko.
Ostatak ponude im je financijski zanemariv.
I to ide dok ide, a izgleda da ne ide baš više...

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 29.01.2025. u 16:31.
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 10:11   #156
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
U principu ih ne možeš niti kriviti za loše poteze jer se cijela industrija orijentirala na "sigurnu" zaradu u velikoj konkurenciji online igara sa eventualnim usputnim single player iskustvom, a debili od igrača su prihvatili DLC-ove, mikrotransakcije i ostala sranja. Nije Ubisoft ovdje jedini koji to radi i nije to sve nastalo preko noći. Pogledajte EA, Sony Entertainment, Namco. Navest ću par primjera sa nekoliko stvari koje mi se gade.

Primjer: Kupiš Tekken 7, ali ne dobiješ sve likove. Moraš potrošiti 3-5 eura na svaki pojedini lik koji su izdali u periodu od 4 godine i onda dođe najnoviji tekken 8 s kojim se ponavlja ista stvar. Stave collectors edition kojeg platiš bubregom, dobiješ figuru, par pizdarija u kutiji i fizičku igru sa Season 1 passom. Što to znači? Opet nemaš ništa od dodatnih likova na blu ray-u, nego moraš iskoristiti kod za registraciju kako bi ih skinuo (sve što iziđe SAMO u prvoj godini/sezoni), a ostatak opet moraš kupovati....a dao si parsto eura za cijeli collectors paket. I sad obrišeš igru, želiš je pokrenuti nakon 10 godina i ovisiš o Sonyjevoj dobroj volji da li ćeš moći skinuti likove iz season passa ponovno. Ista stvar i sa soul caliburom.

Drugi primjer - Blizzard (diablo IV) i Polyphony (Gran Turismo 7) - kupiš fizičku igru, ali je svejedno always online. Znači usrani Gran Turismo koji nema nikakvog razloga da bude always online i doslovce imaš cijelu igru na Blu Ray-u ovi naprave da je kompletna igra online i bez toga je neupotrebljiva. koja je korist od fizičkog medija. Što igrači naprave? Polude i kupuju je kao vruće kifle. Diablo IV kupiš u fizičkom obliku i registriraš je na svoj account i to je to...nema daljnje prodaje samog diska, posuđivanje prijatelju isl. bez accounta. Da, ima donekle smisla da je igra always online radi cheatera, ali daj ajde nemojte nas farbati da igra treba cloud servise za usrani save game kojeg ne možeš spremiti lokalno na konzolu i da ne možeš odigrati singleplayer kampanju bez da ti igra stalno komunicira sa načijim serverom. da ne pričam o tome da su toliko usporili napredovanje i skupljanje bonusa kroz GT7 da su mnogi igrači zbog toga trošili novce da bi ih kupili umjesto da bojkotiraju cijelu igru.

Electronic Arts.....odaberite sami igru Evo, ja ću odabrati NBA. Igra je toliko invanzivna sa svojim ingame reklamama za mikrotransakcije da je to nenormalno. Kupiš igru, ne dobiješ s njom u startu sve što očekuješ i što je već odavno napravljeno i onda moraš dati još novca da dobiješ neke dodatke preko mikrotransakcija. Pa daj me nemoj....

Bugovi - primjer od Aspyr developera - uzmeš Tomb raider I II III remastered kolekciju i već u startu sjebu sjene i cijela igra izgleda tamno i tonalitet boja je sav razvaljen. Nakon toga dobiješ par patcheva koji će to sve pokrpati. Lako za PC, patcheve ćeš spremiti lokalno, ali što je s konzolom gdje ovisiš o Playstation servisu da ti jednog dana omogući da ih ponovno skineš ako se zaželiš igre.

Ovo je samo kap u moru svega što mogu napisati, ali dao sam primjer većih svjetskih izdavača/proizvođača igara. Igrači su direktni krivci što se cijeli poslovni model promijenio. Sve je počelo davnih dana s World of warcraftom kada su developeri nanjušili krv i zaradu. Nakon što je tržište postalo sve više i više zasićeno MMO igrama, krenuli su u nove poslovne modele. DLC-ovi su još koliko toliko imali smisla jer su u konačnici dolazili u pravilu u game of the year izdanjima igara i mogao si čekati i kupiti igru u tom obliku, ali kad su krenuli s mikrotransakcijama i ljudi su to objeručke prihvatili tu je krenuo raspad tržišta. Ali kao i sve ostalo, tržište će se opet promijeniti, a igrači će prihvatiti novo sranje koje će im se ponuditi.
Staro 29.01.2025., 16:37   #157
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ma i DLCi su govna, u pradavna vremena su postojali tzv Mission diskovi i ekspanzije gdje si većinom dobio skoro pa još jednu cijelu igru, ali je uvijek uvijet bio da već imaš prvu igru.
Kad si već spomenuo Blizz, to je npr Brood War, e to vrijedi novaca i vremena. I onda oni kurvinski naprave Starcraft 2 gdje ti prodaju svaku kampanju posebno (frajeri raskupusali igru na komadiće i sve posebno prodaju) i na kraju se fino poseru po kupcima prve kampanje i nju daju đabe. I ono smeće od Nova misija ili kako se već zove nisam ni htio kupit jer je to bila baš DLC mužnja.
Ali da, ide sve prema nekoj vrsti pretplate i dodatne zarade.
Mene sportske igre ne zanimaju pa ne pratim baš, ali sam negdje vidio da je FIFA 2025 debelo podbacila i neka je, nek im svima crknu te krave muzare gdje samo mijenjaju sitnice i prodaju i muzu jedan te isti proizvod.
Staro 29.01.2025., 22:38   #158
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Potrebna je jedna, dvije dobre igre da kompaniji doprinosi bill. Kao EA sto muze FIFA-u, Maden i Apex. Ali to je to. Activision dao sve na COD.

Ubisoft mozda nema nista tako veliko veliko da muze mikro-transakcije ali imaju impresivnu listu IPeva:

Princ of Persia
Anno
Immortals Fenyx
Trials
Gdje su nastavci za odlicnu "Valiant Hearts"?
Assassin's Creed
Brothers in Arms
Rayman
Splinter Cell anyone?
Rainbow 6
Watch Dogs
Trackmania
Far Cry
Rayman
Brothers in Arms moze biti njihov COD/BF
Ghost Recon
Imaju i Ghost Phantoms koji su ugasili pred izlazak R6 Siege
Might and Magic
Ljudi se ne sjecaju "The Mighty Quest for Epic Loot" koja je bila zabavna
Riders
I jos more starih IPeva koje nikada nisu nastavili..

Niko nema ovako impresivnu listi. Sa 20K uposlenih su mogli sve ovo lijepo izdavati da dominiraju trzistem. A oni pred propastom.
Staro 29.01.2025., 23:00   #159
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Napravili su nekoliko baš loših poteza zadnjih godina, a to su Skull & Bones u koji su uložili dosta para, a ispalo kenja. Star Wars Outlaws koji je ispao kenja i sada AC Shadows će im biti čavao u lijes ako se ne proda dobro.
Staro 29.01.2025., 23:43   #160
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
Potrebna je jedna, dvije dobre igre da kompaniji doprinosi bill. Kao EA sto muze FIFA-u, Maden i Apex. Ali to je to. Activision dao sve na COD.

Ubisoft mozda nema nista tako veliko veliko da muze mikro-transakcije ali imaju impresivnu listu IPeva:

Princ of Persia
Anno
Immortals Fenyx
Trials
Gdje su nastavci za odlicnu "Valiant Hearts"?
Assassin's Creed
Brothers in Arms
Rayman
Splinter Cell anyone?
Rainbow 6
Watch Dogs
Trackmania
Far Cry
Rayman
Brothers in Arms moze biti njihov COD/BF
Ghost Recon
Imaju i Ghost Phantoms koji su ugasili pred izlazak R6 Siege
Might and Magic
Ljudi se ne sjecaju "The Mighty Quest for Epic Loot" koja je bila zabavna
Riders
I jos more starih IPeva koje nikada nisu nastavili..

Niko nema ovako impresivnu listi. Sa 20K uposlenih su mogli sve ovo lijepo izdavati da dominiraju trzistem. A oni pred propastom.
Kud zaboravi Division 1 i 2
Staro 30.01.2025., 22:42   #161
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Dovoljno govori koliko simpatišem Division. Ja i dan danas cekam onaj Division koji su najavili prije 12 godina.

https://www.youtube.com/watch?v=njfj6KwEAfg

Likovi nisu bili ni blizu bullet sponge kao danas. Atmosfera vrhunska koja je ok u D1 dok je D2 foretnite - like za mene. Previse je otislo ka arkadi.

Alli da, Division je jos jedan jak IP uz snowdrop. Ima tu i the crew koji je prvi bio ok. I dalje vjerujem da se moze napraviti dobar open world MMO racing naslov. Ubisoft ima kreativnih likova sa solidnim idejama ali pravac u kojem usmjere te iste projekte je epic fail. Kao sto i vidimo.

ANNO je mozda ostao dosljedan. Kao da nije Ubi.
Staro 30.01.2025., 23:58   #162
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
Dovoljno govori koliko simpatišem Division. Ja i dan danas cekam onaj Division koji su najavili prije 12 godina.

https://www.youtube.com/watch?v=njfj6KwEAfg

Likovi nisu bili ni blizu bullet sponge kao danas. Atmosfera vrhunska koja je ok u D1 dok je D2 foretnite - like za mene. Previse je otislo ka arkadi.

Alli da, Division je jos jedan jak IP uz snowdrop. Ima tu i the crew koji je prvi bio ok. I dalje vjerujem da se moze napraviti dobar open world MMO racing naslov. Ubisoft ima kreativnih likova sa solidnim idejama ali pravac u kojem usmjere te iste projekte je epic fail. Kao sto i vidimo.

ANNO je mozda ostao dosljedan. Kao da nije Ubi.
Divison 1 je meni jedini naslov koji se po atmosferi moze mjeriti sa Stalkerom,dan danas ta igra izgleda preje.eno
Staro 31.01.2025., 00:05   #163
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Ako je tako, moram je ponovo probati. Ako se uopste sjecam logina za Uplay ili kako im se servis sada zove.
Staro 11.04.2025., 09:54   #164
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
A hot potato: Many users already understand that buying a digital game typically grants a license to access the software – not true ownership. However, it's rare for publishers to revoke access to titles that customers have paid for, even after those games are delisted. Ubisoft's The Crew stands out as a particularly egregious case, sparking a legal battle over what it truly means to "buy" a game.

> Techspot
Staro 11.04.2025., 10:01   #165
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Ubisoft je katastrofa. Mislim da sam kupio HoMM 5 ili 6 na steamu, pokretanje igre su uvjetovali instalacijom i njihovog launchera. Ajde.
Još je neki problem bio ali se više ne sjećam koji. Nisam se živcirao jer mi ni igra nije bila ono što je HoMM3 bio pa sam brzo zaboravio.

Morao bih ponovno probati instalirati sa Steama da vidim da li radi uopće.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 10:12   #166
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ali svi tak rade, na žalost.

Ubisoft nije tu ništa poseban.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 10:46   #167
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Uf...Ubisoft je daleko najgori sa svojim arogantnim stavom. Epic je malo bolji. Sretno ako želite otkazat/izbrisat EA račun. Osobno se držim samo Steama (korektnost) i Battle.net (Starcraft) .
Staro 11.04.2025., 11:20   #168
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Ubisoft je katastrofa. Mislim da sam kupio HoMM 5 ili 6 na steamu, pokretanje igre su uvjetovali instalacijom i njihovog launchera. Ajde.
Još je neki problem bio ali se više ne sjećam koji. Nisam se živcirao jer mi ni igra nije bila ono što je HoMM3 bio pa sam brzo zaboravio.

Morao bih ponovno probati instalirati sa Steama da vidim da li radi uopće.
I dalje trebas imat Ubisoft Connect da bi pokrenuo igru preko Steama.
Anno 1800 i R6: Siege tako "funkcioniraju".
Staro 11.04.2025., 12:03   #169
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pa kaj ne piše na steamu da je ubisoft launcher obavezan za pokretanje igre?
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 12:30   #170
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Pa kaj ne piše na steamu da je ubisoft launcher obavezan za pokretanje igre?

Piše.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno