Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.01.2023., 15:32   #13711
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,862
Da li tražite raskid ugovora samo ili raskid usluge?
Ja bi se htio riješiti samo ugovora, a da nastavim sve korsititi do sada. Ne znam kako gledaju na to.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2023., 16:00   #13712
LeskiRM
Premium
Moj komp
 
LeskiRM's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Samobor
Postovi: 460
Raskid ugovora je jedno, trajno isključenje je drugo. Raskid ugovora ne povlači sa sobom trajno isključenje. Bez brige možeš otkazati ugovor, cijena se vjerojatno mijenja ali usluga ostaje.
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2023., 09:42   #13713
ivanr
Premium
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 247
Citiraj:
Autor LeskiRM Pregled postova
Raskid ugovora je jedno, trajno isključenje je drugo. Raskid ugovora ne povlači sa sobom trajno isključenje. Bez brige možeš otkazati ugovor, cijena se vjerojatno mijenja ali usluga ostaje.
Problem je što onda vjerojatno ne mogu dobiti 6 mjeseci besplatno ako opet idem na ugovor jer je to za nove korisnike a ne postojeće. Mislim da neću ništa radit, a na to su očito i računali ovi u A1.
ivanr je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2023., 22:15   #13714
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 533
Meni je prodajni predstavnik rekao ako raskinem ugovor onda se raskida i usluga jer vise ne mogu imati povoljniju uslugu koju sam dobio na racun ugovora.

Sent from my SM-G986B using Tapatalk
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2023., 22:23   #13715
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 1,231
Citiraj:
Autor Firecracker Pregled postova
Meni je prodajni predstavnik rekao ako raskinem ugovor onda se raskida i usluga jer vise ne mogu imati povoljniju uslugu koju sam dobio na racun ugovora.
Jel ti to možda rekao prodajni predstavnik preko kojeg si uslugu uzeo i koji je dobio proviziju za tvoj ugovor?
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2023., 09:49   #13716
mas999
Premium
Moj komp
 
mas999's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: ZG
Postovi: 138
Koja je najbolja cijena za nive korisnike 3D paketa?
__________________
▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩☆۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬​​
mas999 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2023., 23:08   #13717
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,702
Zna netko koji ip range a1 koristi za cgnat?

Ne znam jel koristi sluzbeni 100.64.0.0 do 100.127.255.255 ili pak koristi neki drugi range.

Imam problem na 2 lokacije, obje su na kabelskom internetu. Slozen port forward uredno ali nista ne prolazi sta god da podesio.

Na prvoj lokaciji imam mikrotik ruter iza a1 (slozen dmz), a na drugoj koristim njihov ubee.

Nisam jos zvao a1 da provjerim jel upaljen cgnat, al to je iduci korak.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2023., 23:37   #13718
jucca
Premium
Moj komp
 
jucca's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,138
Trebao bi biti od 100.64.0.0 do 100.127.255.255.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.02.2023. u 14:59.
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2023., 13:32   #13719
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,900
@Cuky
Jednostavnije provjeri ovako:

https://www.remoterig.com/wp/?page_id=3494

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.02.2023. u 14:58.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2023., 14:57   #13720
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 21,771
@Cuky
Ako je na WAN strani origigi routera ip u nizu od 100.64.0.0 do 100.127.255.255 onda i jesi iza CGNAT - a.

Skoro pa po defaultu budeš iza CGNAT - a, tek ako tražiš (i odobre) te maknu sa njega, tj. dobiješ javnu ip adresu na WAN strani.

Tek kada to odradiš i dobiješ javnu ip adresu ide Port Forward za šta ti već treba.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2023., 22:15   #13721
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,702
Hvala decki.

Ma jasno mi je sve oko cgnata samo nikako nisam uspio upogonit port fw.

Identican ruter kod mene doma, uredno radi port fw.

Donesem na drugu lokaciju i nece.

A wan adresa koju dobijem je u rangeu 109.60.111.xxx pa me zato zanimalo da nije neki drugi range u pitanju za cgnat kod a1.

Ocito je onda nesto do njihovog rutera (neki novi tehnicolor) na kojem nit dmz nit port fw ne rade kako treba, sta god i kako god podesio.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2023., 23:47   #13722
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 21,771
Ma i taj 109.60.... je vjerojatno isto cgnat,
vidi na guglo da sad ne tražim / kopiram koje ip v4 su javne a koje su pvt u sva 3 poola.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2023., 07:07   #13723
Sonim
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zg & Klc
Postovi: 228
Kako se trenutno kreću cijene za trio usluge kada idem produljiti ugovor?

Sent from my XQ-CT54 using Tapatalk
Sonim je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2023., 16:46   #13724
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 421
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ma i taj 109.60.... je vjerojatno isto cgnat,
vidi na guglo da sad ne tražim / kopiram koje ip v4 su javne a koje su pvt u sva 3 poola.
109.60.0.0/17 je javni IP range od A1. To ne znači da ga prikriveno ne koriste za CGNAT, ali 100.64.0.0/10 je službeni range za CGNAT.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2023., 19:31   #13725
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,900
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ma i taj 109.60.... je vjerojatno isto cgnat,
vidi na guglo da sad ne tražim / kopiram koje ip v4 su javne a koje su pvt u sva 3 poola.
Zar nije jednostavnije pogledati kako sam napisao ?
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2023., 12:35   #13726
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,224
Došla mi televizija sa servisa, LG. 50uk6470plc.
Kada god stavim 4K rezoluciju na novom A1 Kaon prijemniku, ima lošiju sliku, konkretno boje su tamnije i nije toliki raspon boja.
Probao podešavati HDR postavke, isto.
Boja je normalna kada spustim na 1080p.
Zvao A1 i kažu mi da kupim HDMI kabel za 4k što mi je malo glupo, sada koristim onaj koji su dali uz prijamnik.
Je netko imao ovaj problem?
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2023., 12:38   #13727
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,555
Ne bi vjerovao, ali imao sličan problem na monitoru za PC, rezolucija nije ni 4K nego 1440p, ali kvaka je u refresh rateu, odnosno loši HDMI kablovi jednostavno nemaju propusnost (bandwidth) za išta više od 60Hz pa slika pati.

Ako možeš probaj posuditi bolji HDMI kabel..
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2023., 13:57   #13728
SPLiFF
Premium
Moj komp
 
SPLiFF's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,959
Nema ni potrebe ni koristi od postavljanja 4K rezolucije na tom Kaonu, drži to na 1080p
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2023., 15:54   #13729
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 156
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Došla mi televizija sa servisa, LG. 50uk6470plc.
Kada god stavim 4K rezoluciju na novom A1 Kaon prijemniku, ima lošiju sliku, konkretno boje su tamnije i nije toliki raspon boja.
Probao podešavati HDR postavke, isto.
Boja je normalna kada spustim na 1080p.
Zvao A1 i kažu mi da kupim HDMI kabel za 4k što mi je malo glupo, sada koristim onaj koji su dali uz prijamnik.
Je netko imao ovaj problem?
Obzirom da trenutno nema 4K programa u A1 ponudi, često je bolje ostaviti 1080p jer će televizija napraviti bolji upscale slike nego STB.
data202 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2023., 03:57   #13730
Iceman11
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
ovako.. trenutno placam tocno 200kn, samo internet, kabel 1000/100... sto po svemu procitanom je previse zar ne? ugovor mi istice 20.4., i dobio sam obavijest da mogu raskinut bez naknade zbog onog clanka o mozebitnom poskupljenju...

e sad, ja ne bi raskinuo, al bi se rado docepao onog 50" samsung tv-a za nove korisnike za 10 (ili 15) eur mjesečno i ostavio sve kako je...ili cak snizio cijenu pretplate ako se moze, njihov sam korisnik jos od bneta


sta mi je radit pls?
Iceman11 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2023., 13:35   #13731
vlatko27
Premium
Moj komp
 
vlatko27's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 559
Raditi ću neki razmještaj po kući, nove ormare i tako. Naravno morati ću router micati i coax kabel će mi biti prekratak. Mislim i kablove uštemati u zid, u neki bužir staviti, pa zagipsati.

Postoji li mogućnost da mi dođe njihov tehničar pa provuče novi kabel i postojeću instalaciju izmjeni ili će me tražiti dobre pare za to?

Ako ću sam to raditi, mislim nije mi problem, ali one "spojnice" za coax iz chipoteke mi ne ulijevaju povjerenje, one šta se navrnu, nikako mi to ne bude čvrsto. A kako mislim u zidu to imat volio bih da sam siguran a ne poslije se jebat sa izvlačenjem i provlačenjem. Ima tko kakav prijedlog nekih boljih spojnica?

Ovakve sam koristio i to mi je drek.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	F-konektor-5-mm-2-400x400.jpg‎
Views:	51
Size:	16.5 kB
ID:	26018  
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2023., 13:48   #13732
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 21,771
To su normalni i std. F konektori,
trebaš naći one koji odgovaraju coax kabelu kojeg koristiš,
ima ih za fi 5, 6, 7,
kada staviš pravi onda čvrsto stoji.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2023., 15:34   #13733
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,900
Citiraj:
Autor Iceman11 Pregled postova
ovako.. trenutno placam tocno 200kn, samo internet, kabel 1000/100... sto po svemu procitanom je previse zar ne? ugovor mi istice 20.4., i dobio sam obavijest da mogu raskinut bez naknade zbog onog clanka o mozebitnom poskupljenju...

e sad, ja ne bi raskinuo, al bi se rado docepao onog 50" samsung tv-a za nove korisnike za 10 (ili 15) eur mjesečno i ostavio sve kako je...ili cak snizio cijenu pretplate ako se moze, njihov sam korisnik jos od bneta


sta mi je radit pls?
Pa taj net je inace 179 kn (27,74 €)/mj uz ugovor. Nije mi jasno kako plačaš 200 kn? Ako ti daju raskid i prijaviš se kao novi korisnik još imaš prvih 6 mjeseci po 1 kn(0,13€), što ti ispadne na 24 mjeseca 134,5 kn (17,85 €)/mj. Samo racunaj da ceš neko vrijeme biti bez neta, jer za takav raskid moraš vratiti opremu i dogovarati sve ispocetka.

Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2023., 15:43   #13734
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,900
vlatko27@
Ja sam koristio ovaj kabel

https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...-A-klasa,-crni

ove konektore

https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...,-push-izvedba

ali za njih trebaju i ova kliješta

https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...RG11,-KOKA2xxx

Sve to košta, ali je nešto najbolje što možeš napraviti. Ako ne, pogledaj ovdje neke druge mogucnosti

https://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvod...konektori-.htm
https://shop.kerman.hr/Katalog/RobeView?g=4754
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2023., 19:37   #13735
vlatko27
Premium
Moj komp
 
vlatko27's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 559
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
To su normalni i std. F konektori,
trebaš naći one koji odgovaraju coax kabelu kojeg koristiš,
ima ih za fi 5, 6, 7,
kada staviš pravi onda čvrsto stoji.
Ahaaa. Ja sam očito prvi put kad sam radio sa tim imao 2 različita coaxa. Thnx
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
vlatko27@
Ja sam koristio ovaj kabel

https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...-A-klasa,-crni

ove konektore

https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...,-push-izvedba

ali za njih trebaju i ova kliješta

https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...RG11,-KOKA2xxx

Sve to košta, ali je nešto najbolje što možeš napraviti. Ako ne, pogledaj ovdje neke druge mogucnosti

https://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvod...konektori-.htm
https://shop.kerman.hr/Katalog/RobeView?g=4754
Hmm..nije ovo tako ni skupo. Napraviš kako treba a sigurno će poslužiti kliješta još koji put u životu.

Hvala ljudi!
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2023., 20:45   #13736
Iceman11
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Pa taj net je inace 179 kn (27,74 €)/mj uz ugovor. Nije mi jasno kako plačaš 200 kn? Ako ti daju raskid i prijaviš se kao novi korisnik još imaš prvih 6 mjeseci po 1 kn(0,13€), što ti ispadne na 24 mjeseca 134,5 kn (17,85 €)/mj. Samo racunaj da ceš neko vrijeme biti bez neta, jer za takav raskid moraš vratiti opremu i dogovarati sve ispocetka.

a nemam pojma, placao sam 169kn 200/20 i rekli da je 30kn vise povecanje na 1000/100, ocito sam preplacao sve ove godine

ne mogu nikako izbjec da nemam pauzu u internetu? ako se strpim do 4tog mjeseca i istekne mi ugovor? pa napravim novi?
Iceman11 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2023., 23:44   #13737
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,900
Nije mi jasno što se tice cijene, jer je sve na netu. Dapace to su pune cijene bez popusta na vjernost (ajmo to tako nazvati). Ne možeš izbjeci, jer i ako ti istekne ugovor, samo produžuješ stari, a ovo je popust za nove korisnike.

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 06.02.2023. u 15:15.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2023., 14:24   #13738
Iceman11
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
kuzim, hvala.. a zna neko koliko dugo traje to razdoblje bez interneta?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.02.2023. u 14:51.
Iceman11 je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2023., 15:21   #13739
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,900
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
Hmm..nije ovo tako ni skupo. Napraviš kako treba a sigurno će poslužiti kliješta još koji put u životu.

Hvala ljudi!
Da si bliže, posudio bi ti ja kliješta . Inace ovo ti je stvarno najkvalitetnija izvedba. Ja sam i sve ostale konektore stavljao u ovoj tkz. push izvedbi, jer je spoj najbolji. Imaš ih na alii expresu jeftinije. Jedini problem je da ga se može uoptrijebiti samo jednom. Ako ga treba skratiti ili produžiti moraš presijeci kabel i staviti novi konektor, a ovaj u smeće.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2023., 14:25   #13740
Iceman11
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
evo, upravo mi poslali mail da ako produzim mogu imat kameru za 1kn.... pa kad sam isao u postupak produljenja, bio je i tv u izborniku za 11EUR mjesecno...

i kao imam popust 10kn, i opet je ispalo 198kn (plus 11eur tv)...
Iceman11 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na