|
14.08.2024., 14:07 | #1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
FTX - stečaj kripto mjenjačnice
Samo napomena svima koji su izgubili novce prilikom stečaja FTX mjenjačnice. Do prekosutra, 16.8. ima mogućnost glasovati za ili protiv plana. Ne morate glasati, broje se samo glasovi onih koji su glasali u odnosu na ukupan broj koji su glasali. Link: https://claims.ftx.com/ Podaci za prijavu su isto kao i za FTX, obavezna two-factor autentifikacija i potvrda email adrese. Prilikom glasanja odabirete da li ćete ići preko USA stečaja ili se prebacujete na Bahama stečaj. U konačnici vam je svejedno. Postoje neke sitne razlike, ali mislim da neće bitni ništa bitno za nas. Nadalje, birate da li prihvaćate iznos koji su vam dodijelili. Iznos je obračun vašeg crypta na dan stečaja, s tim da FTT i onaj drugi SAM coin vrijedi 0 ako sam dobro shvatio. Po nekim tumačenjima, ako su vam dobro pobrojali crypto, nemate što ne prihvatiti ovdje, jer isplata ovisi o planu, a trenutno je u planu da su cijene na dan stečaja. Dalje birate da li prihvaćate ili odbijate plan. Ukoliko mislite da cijene trebaju biti trenutne, onda možete glasati za odbijanje plana. Ako se slažete s planom, glasate za prihvaćanje. Dalje birate da li dajete "odriješnicu" trećim stranama. Znači ako se pokrenu neke naknadne tužbe, ukoliko ste dali odriješnicu, ne možete dobiti ništa. Također, po nekom tumačenju, za sva potraživanja ispod 50.000$ ionako neće ništa dobiti pošto se isplata "convenience class" smatra konačnom. Ali provjerite sve, samo prepričavam što sam čuo. To je to. Ne zna se kako će se provoditi isplata niti preko koga. Spominju se čekovi, wire transfer i stablecoins. Čekovi su za nas katastrofa pošto ih praktično nemate nigdje za unovčiti u RH. Mislim da HPB prima do $500 ili $1000 s lijepim naknadama. Kupci su podjeljeni u grupe: Class 5a - kupci s više od $50.000 potraživanja internacionalni Class 5b - kupci s više od $50.000 potraživanja USA Class 7a - kupci s manje od $50.000 potraživanja internacionalni (convenience class) Class 7b - kupci s manje od $50.000 potraživanja USA (convenience class) Class 13-18 - kupci s FTT i Serum(?) potraživanjem koji nemaju pravo glasa niti će nešto dobiti (nisam siguran za ovu grupu) Po USA zakonu cijeloj grupi se mora isplatiti po istim pravilima, što znači da vas ne mogu kazniti neisplatom zavisno od kako glasujete (npr. ukoliko ne prihvatite plan, a on prođe, pa da ne žele isplatiti onima koji su bili protiv). Clawback ili ti ga potraživanja od ljudi koji su povukli novce 90 dana prije stečaja neće tražiti (samo od onih od kojih su već tražili), pošto bi morali platiti više nego što bi dobili (isplata je oko 118% za class 7, na temelju cijena u trenutku stečaja). Zadnje izmijenjeno od: Libertus. 14.08.2024. u 14:12. |
14.08.2024., 18:12 | #2 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Trebali su staviti i opciju za unajmit crnca da SBF-u proširi anus. |
|
|
Oglas
|
|
15.08.2024., 13:41 | #3 |
uvik kontra
Datum registracije: Oct 2005
|
Čini mi se da sam class 19c , znači od šake do lakta . Slično kao u maratoncima kad su čitali oporuku: pa koliki je moj deo? Ali odavno sam prebolio gubitak , a dobar dio sam uspio vratiti trgujući sa LUNC-om, kupi/prodaj i uzmi profit ! |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|