Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.04.2021., 12:44   #1
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
PC freeze. Sumnja na hardwareski problem

Pozdrav svima i isprika za nekidan što nisam sljedio pravila oko postavljanja nove teme. Ali evo nadam se da mi ovaj put admini/modovi neće obrisati temu (ali ukoliko se to dogodi, molim vas da mi pošaljete poruku), jer moram brzo pisat dok mi komp još radi kako treba. Uglavnom, od prije tri dana mi komp ima freezove i zahtijeva hard reboot. Gledam Youtube i nakon jedno dva sata dođe do toga. Event Logger je pun 10010 errora. I desetak critical Kernel 63 41 koji odgovaraju vremenu hard reseta. Gledao sam temperature, sve su ok. U granicama normale. Testirao RAM, Windows Memory Diagnostic, sve ok. Testirao s OCCT, sve ok. SFC/SCANNOW je našao par problema, popravio. DISM system health isto. Čak sam i ručno išao na repair za C++ redistributable. I ništa. Evo baš prije par minuta mi je bio ponovno još jedan freeze, ali sam prije toga uočio sljedeće. Na Speccyu mi ne prepoznaje RAM, tj ne onako kako treba.

Ovo su specifikacije:

Sharkoon TG 4 with either red or blue LED fans
Ryzen 2600x
AMD Wraith PRISM cooler (the 2600x originally only comes with wraith spire)
Biostar B450MH µATX
16 GB DDR4 3000 Corsair Vengeance LPX
520 W Seasonic S12 80+ Bronze
MSI Geforce GTX 1650 Super Ventus XC OC
500 GB Kingston SA2000M8/500G M.2 SSD
Windows 10 Professional, 20H2.

No međutim na Speccyu mi sada za RAM piše 16,0GB Dual-Channel Unknown @ 1463MHz (16-17-17-35)

I danas se pojavio u Event Vieweru novi error: Faulting application name: NVDisplay.Container.exe, version: 1.28.2851.9944, time stamp: 0x5edfa063
Faulting module name: NVDisplay.Container.exe, version: 1.28.2851.9944, time stamp: 0x5edfa063
Exception code: 0xc0000409

Priložit ću screenshot od Event Viewera i nadam se da ćete mi pomoći da otkrijem što je. Meni ovako kao laiku to sada izgleda kao da je ili RAM, ili GPU ili matična ploča. Ali zato sam ovdje jer vi to znate bolje od mene i nadam se da ćemo iznaći rješenje.

Unaprijed hvala, i još jednom isprika ako sam i ovaj put prekršio koje pravilo. Nije namjerno, kažem Vam da pišem dok komp radi.

Eto toliko od mene.

Lijep pozdrav.

EDIT: Zaboravio sam reći da sam napravio sljedeće da probam otklonit problem. Sfc/scannow, bilo je par erorra koji su popravljeni. DISM System health restore. Testirao ram s WinMemDiagnostic....sve ok. Sa OCCT, sve ok. Pogledao HDDove sa CrystalDiskMark i Crystal Disk, isto sve ok. Ručno otišao na Windows C++ jer mi je i to bio izbacio i to sam napravio repair. MalwareByte scan. Sve što god sam vidio online da bi mogao biti problem.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	slika2.jpg‎
Views:	37
Size:	192.5 kB
ID:	23703  
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 13:11   #2
veve
woot!!!
Moj komp
 
veve's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,391
Imaš 2 modula od 8GB ili jedan od 16GB? Ako su 2, testiraj svaki pojedinačno u različitim slotovima.
Ram testiraj s Memtestom. Unutra zipa ti se nalazi sve što treba da staviš program na stick.

Jesi možda dirao kakve postavke u biosu vezano uz memoriju?
veve je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.04.2021., 13:16   #3
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
Dva od 8. I provjerio sam u OCCTu RAM i tamo učitava proizvođača i sve, jedino su mi taktovi malo čudni. A BIOS nisam dirao nikako, ali znači nikako. Jedino jučer sam bio tamo kad mi je bratić rekao da odem tamo i ostavim komp da radi sat vremena da vidimo temperature. I to je to.Ne vjerujem da sam nešto krivo kliknuo, a i ako jesam, otišao sam na Exit Without Saving Changes.

EDIT: Koliko trebam ostavit taj MemTest da ide?
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 13:36   #4
veve
woot!!!
Moj komp
 
veve's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,391
Ovih 1463MHz te zbunjuju?
Citiraj:
Double Data Rate (DDR) technology allows data to be transmitted twice per clock cycle, so DDR SDRAM with a 200 MHz clock rate actually has a 400 MHz data rate, and is referred to as DDR400.
Dobro je to, samo sad zamijeniš navedeni primjer sa svojim taktom
Znači XMP profil radi, a sad da li ima kakvih nekompatibilnosti, to treba vidjeti. Možda mu smanjiti takt ili staviti noviji bios.

Za početak isprobaj u trenutnom stanju i ostavi mu jedno 3-4 prolaza za svaki modul.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 13:43   #5
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
Zbunjuje me sljedeće:

https://imgur.com/a/hy8QMJ8 Screenshot iz BIOSA.

https://imgur.com/a/c4m3ZEC OCCT screenshot.

Ispada kao da je nešto krivo podešeno u BIOSU ili se nešto poremetilo ili ne znam ja što....baš sam se sad čuo s jednim servisom tu kod nas i dečko kaže "To su oni najgori kvarovi." A opet možda ni nije ram, jel eto iz screenshota iz prvog posta mi je izbacio NVContainer error. Stvarno ludilo.
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 13:51   #6
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,946
RAM ti radi na defaultnoj frekvenciji, a obzirom da ništa u BIOS-u nisi diral to je to, mada nije rješenje sve ostaviti na defaultnim ili Auto postavkama.

Kaj se greške tiče, to su nVidia driveri u pitanju, pa ne bi bilo loše da ih skroz počistiš i staviš friške, ali samo drivere, bez ostalih nVidia dodatka.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 14:00   #7
medo
#erase startup-config
Moj komp
 
medo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,856
Smrzavanja obično budu zbog nabrijanih netestiranih/krivih postavki memorije u BIOSu, krivih napona u BIOSu, pregrijavanja neke komponente na matičnoj ploči ili hladnog lema na chipsetu ili nekom drugom IC-u na matičnoj ploči.

Išao bih tim redom. Kad je grafiški driver loš onda obično bude plavi ekran tako da vjerojatno nije do drivera.
__________________
"It's not a bug, it's a feature!"
1N6pJsvusP7afu23qs1uBscK16wfcG7C8m
medo je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 14:00   #8
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
Vidiš sad sam se sjetio da kada sam se prebacivao na 20H2 Win10, da sam morao instalirat ponovno NVidijino sve. Tad mi je prvi put bio hard freeze, nakon što sam obavio instalaciju Windowsa. I onda par dana poslje. I onda je bio mir, pa negdje početkom četvrtog mjeseca opet. Ali ovo sada od 10.4 pa do danas je stvarno ludilo. Više ni sam ne znam što je. Al ok....koliko kužim RAM radi ok.

EDIT: Imao sam jedan jedini BSOD i to nekidan, ali jednostavno nisam stigao pročitati što je pisalo. BIOS nisam NIŠTA dirao, onako kako je postavljen bio od početka tako je radilo više od godinu dana. Temperature sam gledao, i sve je ok. Stavit ću screenshot AIDA64 od evo upravo sada.

https://imgur.com/a/lL1Psp1
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 14:09   #9
veve
woot!!!
Moj komp
 
veve's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,391
Citiraj:
Autor Boky1985 Pregled postova
Zbunjuje me sljedeće:

https://imgur.com/a/hy8QMJ8 Screenshot iz BIOSA.

https://imgur.com/a/c4m3ZEC OCCT screenshot.

Ispada kao da je nešto krivo podešeno u BIOSU ili se nešto poremetilo ili ne znam ja što....baš sam se sad čuo s jednim servisom tu kod nas i dečko kaže "To su oni najgori kvarovi." A opet možda ni nije ram, jel eto iz screenshota iz prvog posta mi je izbacio NVContainer error. Stvarno ludilo.
Gledaj u OCCT pod Memory -> Current Performance Settings, upaljen ti je XMP profil. Ovo krivo gledaš, tj. gledaš info za pojedinačni modul.

Zadnje izmijenjeno od: veve. 13.04.2021. u 14:58.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 14:14   #10
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,946
Ili ima XMP, pa nema 1.35V podešeno i onda svako malo padne sve skupa ili je ovo čudo od nVidia drivera.
The Exiled je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.04.2021., 14:24   #11
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
https://imgur.com/a/MqUbGzf

Evo current performance setting. A ovo oko voltaže i tog svega, sorry al ne kontam. Noob sam. Znam da nisam ništa, ali ništa dirao otkako sam dobio komp i sve je bilo ok. Prvi problemčići su počeli sa 20H2 verzijom, al opet ponavljam....dva restarta možda u mjesec dana. I onda od nekidan pa do danas ovo sad (bar dva hard freeza dnevno). Jel se to moglo nekako poremetit samo od sebe ili je sad možda PSU? Više jednostavno ni sam ne znam.
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 14:30   #12
NightWalker
Registered User
Moj komp
 
NightWalker's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: PGŽ
Postovi: 150
Problemi počeli od kako si updateo windowse, nešto se zeznulo prilikom toga pa bi najbolje bilo novi windowsi/graficki driveri
NightWalker je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 14:30   #13
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,946
Citiraj:
Autor Boky1985 Pregled postova
Prvi problemčići su počeli sa 20H2 verzijom, al opet ponavljam....dva restarta možda u mjesec dana. I onda od nekidan pa do danas ovo sad (bar dva hard freeza dnevno).
Ajde, prvo makni stare i stavi nove nVidia drivere, čisto da ih eliminiraš. Imaš u mojem prijašnjem postu sve linkove. Nakon toga, lako provjeriš da li je do hardvera.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 14:36   #14
medo
#erase startup-config
Moj komp
 
medo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,856
Netko s foruma je nedavno imao problem sa nVidia driverima nakon upgradea na 20H2 i riješio to novim driverima.
__________________
"It's not a bug, it's a feature!"
1N6pJsvusP7afu23qs1uBscK16wfcG7C8m
medo je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 14:41   #15
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
Da, da vidio sam. DDU i sve ostalo. Ok. Probam pa javim.

EDIT: Ja i imam najnovije. Od 31.03. Evo sad ću probat DDU. U normal modeu, jer ne kontam baš ovo oko Safe Modea (plus postavke su mi na njemačkom, tako da mi je malo teže odabrat pravu opciju). Pa ću vidjet što će biti.
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 14:51   #16
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,946
Možeš staviti engleski jezik, imaš dolje u kutu DDU aplikacije padajući izbornik za promjenu jezika, a kaj se drivera tiče, bitno da instaliraš samo drivere, bez GeForce Experience i sl. budalaština.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 15:00   #17
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
Sistem language mi je njemački. Tj neka "čudna" kombancija. Komp sam kupio preko jedne frendice koja mi je dala kontakt od svoje frendice iz Njemačke. Pa je ona sve odradila i Windowse i sve i bili su na njemačkom. E sad ja sam naravno odmah po prvom paljenju kompa promijenio u engleski, ali iz nekog razloga još uvijek neke stavke su na njemačkom. Kad mi je ono bio BSOD, onda je sve pisalo na njemačkom umjesto na engleskom.

Ok, evo skidam drivere. Direkt s Nvidijine stranice. Kako da instaliram samo njih a ne GeForce Experience i to? Jel ima opcija prilikom instalacije ili?

EDIT: I nikako mi nije jasno kako je sve manje više radilo ok do prije par dana. Onda kad sam skidao taj Conquerors Blade znam da mi je izbacio BSOD i bile su one opcije za popravak i to sam stisnuo i odradio, komp se rebootao i sve pet. Igrao sam nakon toga par sati bez beda, temperature sve u granicama normale. Ali tu je počelo sa učestalim freezovima. Jest da sam imao prije toga dva ili tri možda, al ono to je to. A ovo sada je na dnevnoj bazi, bez pravila bez ičega. Nekad radi dva sata, nekad više, nekad kao danas ranije već nakon 10 minuta bude freeze.
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 15:10   #18
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,946
NVCleanstall alat skida sam čiste drivere, jer ako instaliraš ove s nVidia stranice, onda nisi ništa napravil. Zato sam ti linkal sve kaj trebaš.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 15:19   #19
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
Dang it. Dobro, evo već sam skinuo i instalirao (samo drivere, nikakav GeForce Experience). Windows Update je naravno također skinuo, ali sam onda opet opalio DDU, restartirao i instalirao ručno (iako se i tu Update ubacio)...pa ćemo vidjet. Ne očekujem puno da budem iskren. Vjerojatno ću morat opet DDU, pa ovaj put isključit Windows Update i onda sve ponovno.
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 15:21   #20
A.I.
Registered User
 
A.I.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2020
Lokacija: earth
Postovi: 32
nVidia ima nekih problema sa driverima sa odredenim GPU i odredenim igrama. Puni nvidia forum je ljudi koji se zale.

Meni se recimo cijeli komp smrzavao kada je Epic Games bio upaljen. Samo upaljen, bez pokretanja neke igre. Ljudi se zale na razne probleme sa igrama, ali i sa raznim drugim programima koji imaju hardversku akceleraciju. U prvome redu Youtube i slicne video stranice.

Ne kazem da je to problem kod tebe, no i ja sam prvo sumljao na RAM jer su slicne greske, a na kraju ispalo da sam morao instalirati starije drivere.
A.I. je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 15:22   #21
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,946
Citiraj:
Autor Boky1985 Pregled postova
Dang it. Dobro, evo već sam skinuo i instalirao (samo drivere, nikakav GeForce Experience). Windows Update je naravno također skinuo, ali sam onda opet opalio DDU, restartirao i instalirao ručno (iako se i tu Update ubacio)...pa ćemo vidjet. Ne očekujem puno da budem iskren. Vjerojatno ću morat opet DDU, pa ovaj put isključit Windows Update i onda sve ponovno.
Odi u Task Scheduler i tamo budeš pronašel hrpu nVidia stavki, pa ih stavi na Disable, pogotovo one vezane za telemetriju i kojekave update provjere.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 15:44   #22
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
Citiraj:
Autor A.I. Pregled postova
nVidia ima nekih problema sa driverima sa odredenim GPU i odredenim igrama. Puni nvidia forum je ljudi koji se zale.

Meni se recimo cijeli komp smrzavao kada je Epic Games bio upaljen. Samo upaljen, bez pokretanja neke igre. Ljudi se zale na razne probleme sa igrama, ali i sa raznim drugim programima koji imaju hardversku akceleraciju. U prvome redu Youtube i slicne video stranice.

Ne kazem da je to problem kod tebe, no i ja sam prvo sumljao na RAM jer su slicne greske, a na kraju ispalo da sam morao instalirati starije drivere.
Vidiš kod mene je prvo smrzavanje bilo koliko se sjećam kad sam imao upaljen Discord Voice Chat i Fallout 76. Zvuk je nastavio ići, ali sve ostalo freeze. I onda nakon toga kad mi je lupio BSOD je bilo kada sam imao upaljen Twitch, Discord i izlazio iz Conqueror's Blade. A ovi sad zadnji freezovi (jer ne igram ništa iz "straha") su jednostavno kad je Youtube upaljen i to je to. Ništa drugo. Ni Discord, ni ništa.

Oko napravim ovo oko diseablanja.

EDIT: Provjerio Task Scheduler, nema niti jedna nVidia stavka koliko vidim.
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”

Zadnje izmijenjeno od: Boky1985. 13.04.2021. u 16:11.
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 17:43   #23
A.I.
Registered User
 
A.I.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2020
Lokacija: earth
Postovi: 32
Kod mene ti nije bilo nikakvih zapisa u event viewer-u za kakav crash. U biti to ni nije bio crash. Samo se racunalo smrznulo, slika na ekranu ostala i nista nije reagiralo osim hard reset. Nakon toga u event viewer-u samo zapisana ona zabiljeska da se racunalo na silu ugasilo.

Ja sam prosao standardne korake trazenja greske, resetirao BIOS, sve na default postavke od hardvera, pogasio sve programcice u startap-u i nista nije pomoglo. Ukoliko se koristila hardverska akceleracija znalo je doci do smrzavanja. Tad sam pomislio da ili nesto od hardvera odlazi ili su windowsi FUBAR. Prije reinstall win odem ja na nvidia forum citat za drivere, vidim da se ljudi zale na slicne greske kakvu imam i ja, skinuo starije drivere, pocistio postojecu instalaciju, instalirao starije drivere i smrzavanja vise nije bilo.

Mozes probati, nista te ne kosta. Vidim da se recimo 442.74 predlaze za DL.


EDIT: Ovaj link.
A.I. je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 18:06   #24
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
Dobro tako je nekako i kod mene. Manje više svi critical errori su povezani s tim da se računalo na silu ugasilo. Bilo je par komada koji su bili povezani sa Skypeom, ali sam Skype deinstalirao, taj se više ne pojavljuje. Jedini errori koji su manje više tu je onaj 10010. Taj je najkonzistentniji da se tako izrazim. I 319, ali toga koliko vidim nakon 12.03. 2021. (Dan kad sam upgradeao Windowse na 20H2 i morao ponovno instalirat nVidiu) ne pojavljuje. I naravno onda ovi Kernel 41, za sistem shutdown. Prvi put danas da se pojavio taj nVidia Container.

Skinuo sam drivere, isključio Hardware Acceleration u Chomeu pa ću vidjeti. Baš kad si bio spomenuo nVidia forum, otišao sam i ja i vidio da dosta ljudi ima ili isti ili sličan problem kao ja. Tako da sad ne znam. Nadam se da će sve bit ok....ali me opet "zabrinjava" činjenica da izgleda je nešto "borked" s Windowsima. Osim OCCTa niti jedan program mi ne prepoznaje RAM proizvođača. Čak niti command prompt onda komanda. Dobijem informaciju o brzini, i ona odgovara onoj u BIOSu, ali to je to. A mislim da je prije znalo pisat i u Task Manageru koji je tip RAMa i sve....sad samo piše da je 16GB. Koliko sam skužio iz opaski na screenshotove koje sam postao, ljudi su rekli da je RAM ok. Al opet mi nekako nešto neda mira da se tako izrazim i stalno sumnjam da je tu nešto posrijedi. Ako nije RAM, onda je matična možda? Ako nije ni jedno ni drugo, onda možda stvarno JE nVidia problem (to se najiskrenije nadam)...al bar da znam sa nekom sigurnošću što je.

Hvala ti na linku. Zasada ću ostaviti ovako kako je, pa ako bude potrebe (znajući moju sreću, hoće) onda ću instalirati starije drivere pa vidjet.
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 18:08   #25
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,946
Koristi HWiNFO za sve detalje o sustavu, jer daje možda čak i previše informacija.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 18:36   #26
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 18:41   #27
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,946
OK, imaš XMP uključen za DDR4-3000, ali uz to moraš i u BIOS-u imati podešni napon na 1.35V, pa ako već nisi - složi si i to, da nemaš kasnije kojekakva rušenja zbog memorije.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 18:57   #28
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
https://imgur.com/a/hy8QMJ8 Ovako? To je raniji screenshot iz mog BIOSa. Vidiš da na dnu stoji pod XMP 1,35V.
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 19:04   #29
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,946
Da, ali to ti je samo screenshot opcija, da li je baš uključeno možeš vidjeti u BIOS RAM postavkama, mada to imaš i odmah na prvom ekranu čim uđeš u BIOS.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 19:18   #30
Boky1985
Registered User
Moj komp
 
Boky1985's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: G.C.
Postovi: 78
Dobro provjerim i to. Uglavnom evo update. Baš sam sada morao restartirati komp. Gledao Youtube, imao upaljen task manager i HWmonitor i krenem upaliti Steam. Steam krene skidati update i negdje na pola....puuf. Slika na YT stane. Zanimljivo je što sam nakon toga mogao recimo prekinuti procese u Task Manageru, čak i otvoriti Start Menu ali kad probam otvoriti nekakav program, ništa. Probao otvoriti MyComputer piše "Working on it." Downloads folder....isto tako. Miš se normalno pomicao i vidio sam "highlight" kad prijeđem preko neke ikone ali nešto otvorit, nope. Čak sam probao screenshot napraviti kako to izgleda, ali nije ni Paint htio otvoriti. Tako da.....back to drawing boards I guess? Event Viewer naravno javlja da je komp ugašen forcefully. Probao sam restart normalnim putem, vidim da kao krene....i izbaci crvenu pozadinu (stavio sam crvenu boju kao Windows boju) ali jednostavno ga neće restartat. Probao opciju sign out....ništa. Na kraju morao na dugme.
__________________
“Ladies. Gentlemen. You have eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. Your feast is nearly over. From this moment on...none of you are safe.”
Boky1985 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na