Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kriptovalute > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.03.2021., 16:59   #2911
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Ramura
Postovi: 1,423
Možeš bez problema
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2021., 07:14   #2912
MegaSkot
Modder
Moj komp
 
MegaSkot's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Waterford
Postovi: 778
Nisam dugo u kripto vodama, pa imam jedno pitanje: ima li smisla kopati sa laptop GPU 1070 8Gb?
Platio sam ga 300e, pa da ga uposlim ako može.
MegaSkot je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2021., 08:26   #2913
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 44
Mozda bi i mogao, ali ako nije pod garancijom brzo ce da rikne, ipak nije namjenjen za toliki rad...
najveci problem je hladjenje.. a i ostale komponente trpe 24h rad...
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2021., 19:24   #2914
Dentex
Registered User
 
Datum registracije: May 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
Pozdrav, imam problem sa jednom od 3 grafike u rigu, sve 3 su iste RX 2070 i kad ih pojedinačno spojim sve rade prema OC postavkama 43Mhs u Afterburneru. Kad spojim drugu grafiku jedna od njih radi na defaultnim postavkama 34 MHs, a druga prema OC postavkama. Kad spojim i treću, onda 2 rade prema OC postavkama, a jedna ostaje na defaultnim. Kad izvadim bilo koju od njih, onda i dalje jedna radi prema OC postavkama, a druga ne. Probao sam ih mijenjati na druge risere, ali ne pomaže. U istom rigu imam još 2 GTX 1070 TI i one obje rade OK prema OC postavkama. Nije mi jasno što zeza ovu jednu.... Sve tri su OK kad su same, znači nisu defektne. Reinstalirao sam i Afterberuner, izbrisao profile, ali kako kažu đabe sam krečio :-) Da li tko imao takva iskustva?
Dentex je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2021., 22:58   #2915
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 44
Citiraj:
Autor Dentex Pregled postova
Pozdrav, imam problem sa jednom od 3 grafike u rigu, sve 3 su iste RX 2070 i kad ih pojedinačno spojim sve rade prema OC postavkama 43Mhs u Afterburneru. Kad spojim drugu grafiku jedna od njih radi na defaultnim postavkama 34 MHs, a druga prema OC postavkama. Kad spojim i treću, onda 2 rade prema OC postavkama, a jedna ostaje na defaultnim. Kad izvadim bilo koju od njih, onda i dalje jedna radi prema OC postavkama, a druga ne. Probao sam ih mijenjati na druge risere, ali ne pomaže. U istom rigu imam još 2 GTX 1070 TI i one obje rade OK prema OC postavkama. Nije mi jasno što zeza ovu jednu.... Sve tri su OK kad su same, znači nisu defektne. Reinstalirao sam i Afterberuner, izbrisao profile, ali kako kažu đabe sam krečio :-) Da li tko imao takva iskustva?

Probaj sa manjim OC pa polako podizi...

Pogledaj da ti nije napajanje na granici....


poslikaj pa postavi...


_______________EDIT_________________


da li uvijek ista ostaje zakovana.... probaj zamjeniti mjesta tu sto je zakovana sa ovom koja radi i vidi da li ce opet biti zakovana ili ce tazamjenjena ... ako si skontao sta sam htjeo reci...


probaj izbaciti neku od 1070 ti i tu ubodi ovu ukovanu...
ovo je sve sto mi pada na pamet ovako na prvu... svejedno poslikaj...
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2021., 07:44   #2916
Dentex
Registered User
 
Datum registracije: May 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
Napajanje je dovoljno 1200W, a u rigu je trenutno samo 5 grafika. Izmjestao sam na vise raisera... Nije stvar u OC postavkama jer ova jedna sad radi na defaultnim postavkama jer sam zapamtio mhs potrosnju i temp kad sam stavljao prvu unutra. Kao da zeza nesto sa Aftrerburneru... Probao sam i sa lock postavkom i za svaku pojedinacno i vidi se da su postavke za sve 3 iste, ali iz nekog razloga jedna od njih zaobilazi oc postavke i radi na defaultnim postavkama...
Dentex je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2021., 08:47   #2917
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,662
Ma nemora biti da sve tri kartice rade na istim postavkama ...

Da li su kartice od istog proizvođača ????

Da li je na svima ista memorija ???
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2021., 11:26   #2918
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 44
imam tri 5700xt sve tri su razliciti proizvodjaci i sve tri imaju drugacije postavke... ako postavim na jednoj pokusam da smanjim mV ili core samo me vrati na origigi postavke.. onda sam polako spustao i nasao dokle najnize moze.... mV nemoze ispod 831 mada sam modao bios i u MPT stavio da ide do 750...

zato kazem pokusaj polao spustati....


______________EDIT_____________


Vidim na drugom postu da si okacio podesavanja za nicehash.... pa predpostavljam da ga koristis....
kolega je imao problema na njemu.... poceo brljaviti sa brzinom i pucala veza..... doduse AMD je kod njega.. presao na phoenix i vise nije imao problema....
naravucenije probaj promjeniti miner......
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2021., 15:29   #2919
Dentex
Registered User
 
Datum registracije: May 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
Kod mene 3 blizanke i jedna odbija radit po oc postavkama i drzi se defaulta ko pijan plota
Dentex je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2021., 15:32   #2920
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,984
Frend bio nedavno uzeo 10 identicnih rx580, od istog proizvodjaca, isti batch, isti serijski brojevi... 1 od 10 potpuno druga memorija, zaflešo krivi bios na nju, modani s ovih 9... (riješio to poslje) .. tako da to što su blizanke nema veze, provjeri si memoriju da li je ista svugdje...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2021., 18:09   #2921
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,662
Citiraj:
Autor Dentex Pregled postova
Kod mene 3 blizanke i jedna odbija radit po oc postavkama i drzi se defaulta ko pijan plota

Ne kužim, jel problem provjeriti koju memoriju imaš gore ...


Ja imam 4x 5700,power color red dragon .... 3x je micron,1xsamsung ...


Naravno da nisu iste postavke ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2021., 19:01   #2922
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 44
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Ne kužim, jel problem provjeriti koju memoriju imaš gore ...


Ja imam 4x 5700,power color red dragon .... 3x je micron,1xsamsung ...


Naravno da nisu iste postavke ...

jesu li 5700 ili 5700 xt?


Koliko ti kopaju (ja sam svoju red dragon 5700 xt micron nagovorio da radi 59.5 na mV800, Core 1433, memorija na 1900, sa drajverima 20.12.1 temp 50c memorija 78c)
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2021., 23:11   #2923
Dentex
Registered User
 
Datum registracije: May 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
Ipak je problem u jednoj kartici. Izvadio sam sve iz riga i stavljao jednu po jednu same i na vise risera da izoliram problem. Dvije rade ok, a treca po defaultu ne daje vise od 32 mhs, a oc 36. Ostale su po defaultu na 36, a oc 43 mhs... Morat cu reklamirat...
Dentex je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 00:05   #2924
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,984
Citiraj:
Autor Dentex Pregled postova
Ipak je problem u jednoj kartici. Izvadio sam sve iz riga i stavljao jednu po jednu same i na vise risera da izoliram problem. Dvije rade ok, a treca po defaultu ne daje vise od 32 mhs, a oc 36. Ostale su po defaultu na 36, a oc 43 mhs... Morat cu reklamirat...
zivo me zanima kako ce ti proc reklamacija... hahaha... "overklokana kratica lose radi, hocu drugu" ili "po defaultu ne kopa 36" ... ako radi na stock clocku, ispravna je, pa da se naglavacke postavis neces dobiti drugu...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 07:20   #2925
Dentex
Registered User
 
Datum registracije: May 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
U Afterburneru mi pokazuje iste vrijednosti core i mem clocka kao i za ostale., gledao sam i u gpu z i tamo je sve isto... Ista je i bios verzija. Što još mogu isprobati? Što se zapravo dogodogodilo s tom grafom da tako (ne) radi?
Dentex je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 10:21   #2926
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 44
mozde je nekim slucajem zakljucana...
pogledaj na cika Google-u da li imako sta reci u vezi toga...


ovo je prvo na sta sam naisao.. mislim da moze da se stogod jos iskopa



Zadnje izmijenjeno od: Bradobradi. 04.04.2021. u 10:26.
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 10:33   #2927
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,662
Citiraj:
Autor Bradobradi Pregled postova
jesu li 5700 ili 5700 xt?


Koliko ti kopaju (ja sam svoju red dragon 5700 xt micron nagovorio da radi 59.5 na mV800, Core 1433, memorija na 1900, sa drajverima 20.12.1 temp 50c memorija 78c)

55.5 ... 50c ... mema 70c ....


Ma stabilne su mi,neda mi se prčkati,onda izgubim cijeli dan ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 10:37   #2928
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,662
Citiraj:
Autor Dentex Pregled postova
U Afterburneru mi pokazuje iste vrijednosti core i mem clocka kao i za ostale., gledao sam i u gpu z i tamo je sve isto... Ista je i bios verzija. Što još mogu isprobati? Što se zapravo dogodogodilo s tom grafom da tako (ne) radi?

Probaj još na nekoj linux verziji minerskog OS-a ...


I još uvijek tvrdim da nemaju sve tri istu memoriju ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 12:57   #2929
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 44
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
55.5 ... 50c ... mema 70c ....


Ma stabilne su mi,neda mi se prčkati,onda izgubim cijeli dan ...



nema puno prckanja... dobit ces najmanje po 2mhs po karti... a mozda i vise.. nije malo 10mhs baciti...
da li si modao bios?
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 12:58   #2930
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 44
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Probaj još na nekoj linux verziji minerskog OS-a ...


I još uvijek tvrdim da nemaju sve tri istu memoriju ...

da.. treba probati linux verziju ili namjenski os kao hiveos i sl...


nije bitno ovde da li je druga mem.. koliko sam shvatio jednu nemoze Oc nikako... stalno stoji na stock....
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 13:01   #2931
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 44
Citiraj:
Autor Dentex Pregled postova
U Afterburneru mi pokazuje iste vrijednosti core i mem clocka kao i za ostale., gledao sam i u gpu z i tamo je sve isto... Ista je i bios verzija. Što još mogu isprobati? Što se zapravo dogodogodilo s tom grafom da tako (ne) radi?



Tu grafiku koja neradi... stavi sve na stock.. vidi koliko ce da kopa.. spusti core clock za 50 pa vidi sta se desava.. pa jos za 50...
tek kasnije podigni memoriju za 50 pa vidi sta se desava.. podize li se mhs.. pa jos za 50... polako podizi...
nemoj odma staviti na max
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 13:47   #2932
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,733
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Probaj još na nekoj linux verziji minerskog OS-a ...


I još uvijek tvrdim da nemaju sve tri istu memoriju ...
Citiraj:
Autor Bradobradi Pregled postova
nema puno prckanja... dobit ces najmanje po 2mhs po karti... a mozda i vise.. nije malo 10mhs baciti...
da li si modao bios?
Dajte naucit koristit multiquote!
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 15:04   #2933
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 44
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Dajte naucit koristit multiquote!



SRY bude u buducnosti
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 21:42   #2934
Dentex
Registered User
 
Datum registracije: May 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
Citiraj:
Autor Bradobradi Pregled postova
Tu grafiku koja neradi... stavi sve na stock.. vidi koliko ce da kopa.. spusti core clock za 50 pa vidi sta se desava.. pa jos za 50...
tek kasnije podigni memoriju za 50 pa vidi sta se desava.. podize li se mhs.. pa jos za 50... polako podizi...
nemoj odma staviti na max
Hvala na savjetima. Budem probao iduci tjedan... Na putu trenutno... Koliko se sjecam ova "neispravna" je po defaultu radila na cca 32 mhs, a na oc sad radi 35-36 mhs. Ostale 2 su bile na 36 mhs default, a oc su na cca 42.5...
Jel se grafa moze isprobati s nekim benchmarkom ili sl.
Dentex je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2021., 21:44   #2935
Dentex
Registered User
 
Datum registracije: May 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
Citiraj:
Autor Bradobradi Pregled postova
mozde je nekim slucajem zakljucana...
pogledaj na cika Google-u da li imako sta reci u vezi toga...


ovo je prvo na sta sam naisao.. mislim da moze da se stogod jos iskopa
Hvala, jucer sam pokusavao malo pretrazivati, ali nisam jos naletio na slicne probleme...
Dentex je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2021., 11:05   #2936
Dentex
Registered User
 
Datum registracije: May 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
Pronašao sam da ova jedna sporna kartica ima Micron memoriju, a ostale dvije Samsung. U afterburneru sam uz izmjenjene postavke došao do max. 37,5 mhs uz 106W, memorija ide max 650, poslije toga hashrate samo pada, ni power limit ne mijenja puno. Uglavnom performanse totalno drugačije od ovih sa samsung memorijom koje rade 43,2 mhs ut 125W. A sve tri kartice od istog brenda, izvana izgledaju identično, u istim pakiranjima, iz iste pošiljke....
Dentex je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2021., 08:48   #2937
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,662
Neznam zašto sam ja uporan kad tvrdim da nije ista memorija na karticama ...

Isto tako i klokovi nisu isti ...

Ista pošiljka,ali druga šarža u tvornici ....

Nisi imao sreće sa tom karticom ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 21:41   #2938
cako
uvik kontra
Moj komp
 
cako's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: blizu Splita
Postovi: 113
Ima li tko neuobičajenih problema sa prikazom hashrate u ethermine-u ?

SMOS mi uredno prikazuje hashrate (305) , dok od jučer na ethermine mi prikaže 81,6 ukupnog hashrate-a. Zatim prikaz broja workera je netočan i kruna svega je sljedeća poruka u phoenix mineru:
can t resolve host eu1.ethermine.org:4444 - the requested name is valid, but no data of the requested type was found
cako je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 23:13   #2939
MAHER
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,510
imas neki mrezni problem, pool ti je relevantan ništa drugo.

probaj drugi server od ethermine ili drugi pool
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2021., 20:27   #2940
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,696
Kad ste već kod Ethermine-a, što je to Current, Reported i Average hashrate?


Current bi bio trenutni, no sam Miner(cmd.exe) pokazuje više nego što je pod Current na pool stranici. Average isto prikazuje manje, jedino Reported prikazuje ispravno.
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na