Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.09.2021., 11:46   #12301
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 152
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Zapravo ja nisam nis pipnuo svoj ruter. Kad je zamjenjen sve je proradilo.
I kod ubeeja i kod fritza ip adresu dobije prek dhcpa i to je sve kaj ti treba.
Btw jucer sam si napravio sranje, ona slika od Unifija kaj sam slao dodatno sam promjenio tamo DNS i stisnuo apply a taj ekran treba prakticki samo kod prvog spajanja jer sve postavke osim WANa idu preko kontrolera i zapravo sam si sa tim ugasio DHCP na svojoj mrezi. Trebalo mi je dve case vina i pola sata da skuzim kaj se dogodilo.
Znam da je na tvojem ruteru ostalo sve kako je bilo...zanima me da li si nesto mijenjao u postavkama Fritza, odnosno, da li si zvao u tehnicku da ga prebace u bridge?

edit:

dakle riješeno..... fritz se ponaša primarno kao ruter...i vanjsku ip adresu koju dobije prvu uzme sebi. Na bridge port ide druga vanjska IP adresa koju recimo preuzme mikrotik. I tu nastaje problem. U sustavu možeš naravno imati samo jednu vanjsku IP adresu i stvar funkcionira samo preko fritza bez obzira što je mikrotik putem DHCP-a sve uredno preuzeo.
Trenutno ne znaju za taj problem, i frka je jer korisnik može imati samo jednu vanjsku IP adresu. U sustavu mogu podesiti da po korisniku funkcioniru dvije, međutim to tako baš ne bi trebalo raditi.... problem ide na daljnu obradu tako da u slucaju bridge-a fritz vanjsku ip adresu salje dalje i sebi ne uzima nista....
Mogli bi i koju kunu dati ovi iz A1 za silni troubleshot koji ćemo mi kao kranji korisnici odraditi s novom tehnologijom :-))))

Zadnje izmijenjeno od: madox. 25.09.2021. u 12:26.
madox je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2021., 12:56   #12302
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 9,209
Bridge sam rekao da uključe kad ga je tip spajao a vidim da je dovoljno u postavkama samo stavit kvacicu bridge na odredjeni port.
Koliko sam ja skuzio i polovio Fritz se ponasao kao multiconnection divajs.
Dakle 1 javna adresa se dobije kad je spojen na bridge i onda mu ne mozes pristupiti (tu javnu adresu vidim na svom ruteru i na svom ruteru podešavam DNS) a druga kad se spojis na drugi port ili na wifi i onda je ona adresa koju vidiš u Fritzu.

Ja sam već poslao mail za ugovor na 2 god iako to kakti vrijedi samo za nove korisnike...
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///





/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 25.09.2021., 13:29   #12303
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 152
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Bridge sam rekao da uključe kad ga je tip spajao a vidim da je dovoljno u postavkama samo stavit kvacicu bridge na odredjeni port.
Koliko sam ja skuzio i polovio Fritz se ponasao kao multiconnection divajs.
Dakle 1 javna adresa se dobije kad je spojen na bridge i onda mu ne mozes pristupiti (tu javnu adresu vidim na svom ruteru i na svom ruteru podešavam DNS) a druga kad se spojis na drugi port ili na wifi i onda je ona adresa koju vidiš u Fritzu.
Slazem se, samo oni jos toga nisu svjesni nego ocekuju kako ce fritz jednu ip uzet i poslat dalje preko bridge-a
madox je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2021., 07:19   #12304
SPLiFF
škafiškafnjak
Moj komp
 
SPLiFF's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,508
rpi4 mi ne može iskoristiti 1gbit/s, torrent ide 20-30 MB/s, wget 20 MB/s, CPU skoči skoro do 100%
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2021., 09:53   #12305
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,148
Pa normalno, slab hw za tako zahtjevan zadatak
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2021., 13:27   #12306
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,852
Dolaze li kome mijenjati ovaj tjedan router u Fritz tj uzima 1Gbit?
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2021., 16:04   #12307
votkavisnja
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Ako je sreće meni sutra… Zagreb, Trešnjevka
votkavisnja je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2021., 16:35   #12308
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,427
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Dolaze li kome mijenjati ovaj tjedan router u Fritz tj uzima 1Gbit?
Petak
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 08:57   #12309
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,344
Meni dosao Ubee a ne fritz, on je docsis 3.0 a ne 3.1. Teoretski ima na docsisu 3.0 po speckama do 1 gbit. Da ih zovem prije nego sto ga uopce spojim?
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 09:02   #12310
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 152
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Meni dosao Ubee a ne fritz, on je docsis 3.0 a ne 3.1. Teoretski ima na docsisu 3.0 po speckama do 1 gbit. Da ih zovem prije nego sto ga uopce spojim?
Teoretski, medjutim upload docsis 3.0 je oko 60 sto je ispod granice u tarifi....
madox je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 09:04   #12311
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,852
Spoji pa vidi
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 09:19   #12312
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,427
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Meni dosao Ubee a ne fritz, on je docsis 3.0 a ne 3.1. Teoretski ima na docsisu 3.0 po speckama do 1 gbit. Da ih zovem prije nego sto ga uopce spojim?
Čudno,

jer je meni ženska rekla da mi mora doći tehničar zamjeniti opremu a imam već ubeta. Onda su mi mogli samo pustiti brzinu.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 09:33   #12313
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 135
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Meni dosao Ubee a ne fritz, on je docsis 3.0 a ne 3.1. Teoretski ima na docsisu 3.0 po speckama do 1 gbit. Da ih zovem prije nego sto ga uopce spojim?
Ako si naručio Turbo internet trebo ti je doć FRITZ, a ne Ubee...
data202 je online   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 09:45   #12314
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 152
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Čudno,

jer je meni ženska rekla da mi mora doći tehničar zamjeniti opremu a imam već ubeta. Onda su mi mogli samo pustiti brzinu.
Vjerojatno greska u proceduri s obzirom da su i meni tvrdili da je ubee dosta, a na kraju dosao fritz
madox je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 10:09   #12315
MerrySmiley
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Remete
Postovi: 23
Ja sam već nekoliko dana na Turbo opciji.

Fritz!Box 6660
Ping oko 5ms
DL max oko 1000
UL max oko 50

https://www.speedtest.net/result/12102512598


Jel ima netko da mu radi UL oko 100 kako je navedeno i u ponudi?

Inače, meni ovo sve radi stabilno. Nemam za sad prigovora.
MerrySmiley je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 10:22   #12316
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 135
Meni je cca 950/95 Mbit/s stabilno od petka.
Kod tebe nešto nije kako bi trebalo da...
data202 je online   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 10:24   #12317
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 152
Citiraj:
Autor MerrySmiley Pregled postova
Ja sam već nekoliko dana na Turbo opciji.

Fritz!Box 6660
Ping oko 5ms
DL max oko 1000
UL max oko 50

https://www.speedtest.net/result/12102512598


Jel ima netko da mu radi UL oko 100 kako je navedeno i u ponudi?

Inače, meni ovo sve radi stabilno. Nemam za sad prigovora.
Vrlo vjerojatno ti na upstream-u nije docsis 3.1 nego 3.0.
Kod mene je ista priča jer navodno trebaju neki troubleshoting odradit na node-u...
madox je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 10:30   #12318
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,667
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Meni dosao Ubee a ne fritz, on je docsis 3.0 a ne 3.1. Teoretski ima na docsisu 3.0 po speckama do 1 gbit. Da ih zovem prije nego sto ga uopce spojim?
Kako to da ga oni nisu spojili? Oni nikad ne ostavljaju opremu da ih korisnik sam spaja (osim CAM modula). Očigledno su mislili da si naručio Mozaik opciju i 200/20 net.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 10:34   #12319
MerrySmiley
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Remete
Postovi: 23
Citiraj:
Autor madox Pregled postova
Vrlo vjerojatno ti na upstream-u nije docsis 3.1 nego 3.0.
Kod mene je ista priča jer navodno trebaju neki troubleshoting odradit na node-u...
Da. Izgleda da je tako. Koji nam je slijedeći korak? čekamo i nadamo se najboljem?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Snimka zaslona 2021-09-28 103040.jpg‎
Views:	88
Size:	138.1 kB
ID:	24448  
MerrySmiley je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 10:48   #12320
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 9,209
Zovi i neka dođe tehničar da podesi kak spada, kak je bilo i kod mene.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///





/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 11:04   #12321
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 152
Citiraj:
Autor MerrySmiley Pregled postova
Da. Izgleda da je tako. Koji nam je slijedeći korak? čekamo i nadamo se najboljem?
Tehničar koji je bio kod mene doma je rekao da bi trebali riješiti kroz nekoliko dana...
Ja sam im dao 10tak dana pa ćemo vidjeti. Ako se ništa ne dogodi do tada budem ih kontaktirao.
kod mene je izgled spojenih kanala identičan.
madox je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 11:56   #12322
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,344
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Kako to da ga oni nisu spojili? Oni nikad ne ostavljaju opremu da ih korisnik sam spaja (osim CAM modula). Očigledno su mislili da si naručio Mozaik opciju i 200/20 net.
Vec imam uslugu, pa samo zamjenu routera mogu sam napraviti. A i imam samo net. Budem popodne spojio pa vidio kakva ce biti situacija. Imao sam stari turbo net, trazio sam samo upgrade na novi Turbo net.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 12:04   #12323
MerrySmiley
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Remete
Postovi: 23
Citiraj:
Autor madox Pregled postova
Tehničar koji je bio kod mene doma je rekao da bi trebali riješiti kroz nekoliko dana...
Ja sam im dao 10tak dana pa ćemo vidjeti. Ako se ništa ne dogodi do tada budem ih kontaktirao.
kod mene je izgled spojenih kanala identičan.
Par dana još pričekam pa ih zovem. Kad su je tehničar bio kod mene, potvrdio je da je s mojim signalom i opremom sve super, idealno. Ovo s uploadom je kod njih nešto što oni trebaju riješiti.
MerrySmiley je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 12:50   #12324
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,667
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Vec imam uslugu, pa samo zamjenu routera mogu sam napraviti. A i imam samo net. Budem popodne spojio pa vidio kakva ce biti situacija. Imao sam stari turbo net, trazio sam samo upgrade na novi Turbo net.
Ja bi ih nazvao i provjerio to prije spajanja. Svi koji su uzeli 1 GB net, su dobili Fritz-a i bio im je tehničar u stanu to spojiti. I dalje mi nije jasno da su ti dali da sam spajaš opremu. Mijenjao sam masu opreme i uvijek je dolazio njihov tehničar to pospojiti, osim Cam-a.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 12:56   #12325
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,344
Dobio sam knjizicu za samoinstalaciju
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 13:11   #12326
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,852
Spoji čim prije pa nam javi rezultate speedtesta. To je samo zamjena adaptera za struju i spajanje koaksijalca na novi.
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 13:17   #12327
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,344
kad zavrsim s poslom , ne zelim ostati bez neta slucajno, da, to je samo odspajanje starog routera i stavljanje novog.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 13:19   #12328
MerrySmiley
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Remete
Postovi: 23
Tako je. U osnovi ne razumijem zašto je meni trebao uopće dolaziti tehničar.
Sve se svelo na prespajanje koaksijalca na novi Fritz i uključivanje Fritza u struju.
Čekali smo da lampice odrade svoje na modemu i to je to.

Poslije toga, sat i pol vremena prošlo je na bezbroj mjerenja preko speedtesta i povremeno resetiranje modema uz istovremeno razgovaranje s tehničkom službom kako bi se možda uspjelo dignuti DL na ugovorom zajamčene brzine.

To sam sve mogao i sam odraditi.

Kasnije sam ionako mrežu i sve sam postavljao. Čak dapače, rekao mi je tehničar da su dobili upute da to sve prepuste korisniku ako je ikako moguće.
MerrySmiley je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 13:53   #12329
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,427
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Dobio sam knjizicu za samoinstalaciju
Mogli su mi dati ruter da odradim sam a ne da cekam petak :/
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2021., 14:03   #12330
donatello
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 109
Zvali me danas iz A1 kako ce uskoro ukinit sve usluge Bneta i da rade migracije korisnika na A1. Znam da ionako placam uslugu A1 i da su kupili Bnet ali me zanima da li je netko presao na A1 i da li to brzo sve rijese?
donatello je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na