Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.04.2021., 19:26   #1
zero518
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Ubiquiti NanoStation

Pozdrav,



https://drive.google.com/file/d/1xvd...ew?usp=sharing

na slici iznad pokušao sam skicirati mrežni setup koji bi htio odraditi kod sebe doma. Zanima me da li uređaji sa slike tipa, računala, mobiteli, tableti budu mogli postizati pristup internetu od 200Mbps Down/Up preko opreme koja je prikazana na slici?

Hvala.

Popis opreme:
1. Huawei EchoLife EG8145V5
2. TP-Link Archer C6
3. Ubiquiti NanoStation Loco5AC
4. Ubiquiti NanoStation Loco5AC
5. TP-Link Archer C6
zero518 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 19:31   #2
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,118
hoće
jedino ubnt ac link vjerojatno neće gurat 200mbit fullduplex, ali half duplex hoćeš
jp_rv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.04.2021., 19:45   #3
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,628
mene pika u oči 50m cat5e za gigabit
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 20:03   #4
zero518
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
hoće
jedino ubnt ac link vjerojatno neće gurat 200mbit fullduplex, ali half duplex hoćeš
A što se tiče opcije/modova rada, da li ovaj TP-Link Archer C6 podržava sve što je potrebno da se izvede mreža sa slike? Ja sam provjerio i trebalo bi to biti ok, ali bi htio da netko iskusniji to još dodatno potvrdi prije nego krenem sa radovima

Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
mene pika u oči 50m cat5e za gigabit
Možeš molim te malo pojasniti na što točno misliš?


Da li možda ima bolji način (a da ujedno ispadne sve skupa jeftinije), pa da se ostvari ista funkcionalnost kao na slici iz prvog posta?
zero518 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 20:15   #5
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,628
pa nisam siguran da ce 50m gurat gigabit .. cat6 kabel da, cat5e možda početno vrijeme
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 20:33   #6
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,118
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
mene pika u oči 50m cat5e za gigabit
ma oće.
a i kaže, 200mbit. nek umjesto gigabita kabel gura 800, bit će opet OK.

iako već kad se stavlja nova oprema i novi kabeli, i u pitanju je samo 50m, daj se rastegni do barem FTP cat5, ako već ne do FTP cat6.

imaš gotovih za kupiti pa ne moraš krimpat.

Citiraj:
Autor zero518 Pregled postova
A što se tiče opcije/modova rada, da li ovaj TP-Link Archer C6 podržava sve što je potrebno da se izvede mreža sa slike? Ja sam provjerio i trebalo bi to biti ok, ali bi htio da netko iskusniji to još dodatno potvrdi prije nego krenem sa radovima


Možeš molim te malo pojasniti na što točno misliš?


Da li možda ima bolji način (a da ujedno ispadne sve skupa jeftinije), pa da se ostvari ista funkcionalnost kao na slici iz prvog posta?
c6 je gbit wifi router, i nemaš neku mudroliju oko toga. podesiš i vozi.
umjesto ubnt loco ac-a, koji će gurat koliko će gurat, 300njak mbita vjerojatno , ipak je to igračkica i nije gen2 poput skupljih uređaja iz tog asortimana - imaš i opciju 60ghz mikrotik wireless wire-a ili nray-a, ali to će te koštat cca 1500-2000kn za set. takav link gura gigabit full duplex i poprilično je future proof, pod uvjetom da zaista imaš 150m bez ikakvih prepreka.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2021., 21:06   #7
zero518
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Thx, thumbs up!
zero518 je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2021., 13:02   #8
MilanT
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2019
Lokacija: Beograd
Postovi: 7
nanostation ima 100mb lan tako da ti je to jedno od ogranicenja.Ok su uredjaji.Jedino preporucio bi ti da kupis jos 1 do 2 poe adaptera da imas u rezervi to je njima najcesci kvar da crknu iz cista mira i da krene da se blesave antene
MilanT je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2021., 15:05   #9
zero518
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Citiraj:
Autor MilanT Pregled postova
nanostation ima 100mb lan tako da ti je to jedno od ogranicenja.Ok su uredjaji.Jedino preporucio bi ti da kupis jos 1 do 2 poe adaptera da imas u rezervi to je njima najcesci kvar da crknu iz cista mira i da krene da se blesave antene
Tu pod specs piše da je 10/100/1000

https://dl.ubnt.com/qsg/Loco5AC/Loco5AC_EN.html
zero518 je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2021., 17:00   #10
MilanT
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2019
Lokacija: Beograd
Postovi: 7
to je noviji loco ja sam mislio na stariji m5 moja greska taj je novija revizija pa zato ima gbit.
MilanT je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na