|
![]() |
#752 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni je komp na 22H2 22621.2428, a to je visa verzija od Moment 4 releasea (.2361). Ne razumijem se u te momente, evo prvi put ih guglam sada. Ugl nemam never combine opciju.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#754 |
Premium
Datum registracije: Mar 2017
|
Za nestrpljive koji žele otključati 23H2, a nisu ga dobili još kroz update. https://www.elevenforum.com/t/kb5027...-update.19372/ Za copilot -> new shortcut na desktop pa pasteati ovo Code:
microsoft-edge:///?ux=copilot&tcp=1&source=taskbar |
![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
How yes no. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2017
|
Citiraj:
![]() Nije ga teško disableat https://ghacks.net/2023/09/17/how-to...ot-in-windows/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() |
#758 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Pozdrav. Može pojašnjenje oko tih ključeva. Uzeo sam novi laptop , i gledam ima za uzet po 50e key u dućanu. Ali sad vidim hrpu postova di preporučaju razne ključeve za win i office. Jel to original , da ne bi blokiralo nakon nekog vremena, javljalo neke poruke i slično. I jel normalno ide update i slično ako bude toga ta stranica ili netko preporucio gamers outlet net, ili pak vidim cjs-cdkeyes. , jesu sve te stranice slične? Ima li razlike, ako se ne smije ovdje slati linkove može i u inbox. im od 4 do 10,20eura ključevi retail, oem, mala je razlika. kolko sam skuzio retail s emože prebacivati a oem je povezan s jednim kompom. Idem pogledat i tutorial i kak ubacit sve to prek usba i di skinut |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Hrpa ljudi, uključujući mene, je kupila ključeve na takvim stranicama i nikada nitko nije imao problema s njima. Obično ljudima savjetujem kupnju Retail verzije, ali ako je za lap, može i OEM.
![]() |
#760 |
Premium
|
thx, znači gotovo je svejedno otkud uzmem key. https://www.gamers-outlet.net/en/buy...crosoft-global ovaj je retail recimo, iako je za laptop pa nije ni bitno preveć. možda onda i s one gore navedene all key Imam 1tb ssd gore, kod instalacije se vidim rade particije odmah? Jel preporučljivo staviti jednu 100-200 za os i aplikacije a na drugoj držati slike i videa uglavnom, ili je svejedno što se tiče skidanja da se ne pobere virus. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#761 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
200Gb je više nego dovoljno za OS i aplikacije. Što se tiče virusa, on najčešće zarazi OS. Srećom, čak i najosnovniji AV programi, uz malo zdravog razuma, dobro štite komp od njih.
![]() |
#762 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Radije 200+ GB, kod mene je trenutno zauzeto 134 GB, a nemam ništa posebno veliko od aplikacija. Za viruse tako svejedno, bitan je backup.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Premium
|
znači bolje da tak podijelim, dosta je 200 i 800 nego ostavim 1tb u komadu? Ma nemam nista na laptopu više, 90% toga mi zauzimaju fotke |
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Premium
|
onda cu 200 il 300 i arhiva 700-800. OS, office, eventualno neki video editor iako to na mobu sve radim. Al trebalo bi bit to dosta lufta da OS diše. A fotke i to sta mi je bitno nek stoji na drugoj. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
tiki
|
Ma te particije su iz doba win xp kad bi os svako toliko crkao pa bi se rijesilo sa format c: a ostalo ostaje netaknuto. U danasnje doba gdje su Windowsi prilicno stabilniji i imaju opcije refresh i slicno, IMO nema vise potreba za particijama. A sto se slika i ostalih dragih stvari tice - ionako iovako moras imati backup. A i do datoteka se uvijek moze doci dizanjem live linuxa i slicno, tako da ja se drzim onoga jedan disk jedna particija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Omicron Alpha resident
|
Ma niš particije, drži sve na jednom pa backup negde na NAS/eksterni/OneDrive. Ak te strah ransomware-a onda imaš M365 za 60ak eura godišnje da backupiraš 1tb gore u cloud i prst u uho
![]() |
#768 |
Premium
|
sad opet ne kužim šta je bolje. Windows ko windows vjerojatno je sad dovoljno stabilan ne sjecam se kad sam zadnji put radio formatiranje necega. Koja je prednost da bude na odvojenom, buckup podataka na "D" disku ako slucajno cijeli C napadne nesto OS, ili petljas formatiras samo po tom C disku a D particija je sigurna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Prednost particije je u tome što ako se dogodi sranje koje zahtijeva reinstalaciju windowsa, puno je ljepše kada su podaci na drugoj particiji. To je dosta velika prednost i puno sam se puta našao u takvoj situaciji i uvijek, baš svaki put, je puno ljepše imati odvojenu particiju za podatke. Svaki put. Mana toga da imaš odvojenu particiju može biti u tome što, ovisno o načinu korištenja, sistemska particija se može zakrcati pa zafali mjesta. Iako, sa 200GB sistemskom budeš OK, ukoliko ne instaliraš igre tipa GTAV ili RDR i slične sivonje od preko 100GB komad. Ako i budeš imao potrebu instalirati neku veću igru uvijek ju možeš staviti na data particiju. TLDR: napravi si odvojenu particiju 200GB i budeš miran. Ako instaliraš čuda programa, stavi 300GB da budeš siguran. Također ne zaboravi da možeš promijeniti lokaciju sistemskih foldera (Desktop, Downloads, Documents i ostalo) i prebaciti to na data particiju. To je najbolji način. Ja na (nazovimo to) D: napravim Users direktorij i u njega movam te sistemske foldere. Jednostavno odeš u C:\Users\TvojUser\ i tamo na pojedini folder desni klik, properties, locations tab i movaj stavku na D: Sva računala koja održavam sam tokom godina složio na takav način i to se pokazalo kao dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Premium
|
Tako sam i mislio. Sutra ću naći vremena. nego guglam o windowsima i naletim na ovaj komentar u vezi particija SSDa "Samo jedna napomena, od kada su se pojavili ssd diskovi, ja ne razdvajam disk na više particija kada instaliram windows, jer se tako skraćuje radni vek samog ssd-a (usled smanjenog prostora pre će se trošiti ćelije ssd-a). Postoje uređaji za eksterne diskove preko usb-a za backup koji nisu više skupi. ssd disk ima memorijske ćelije koje pamte podatke. Ali svaka ćelija ima ograničen broj pisanja/brisanja, otprilike 3000-4000 puta. Windowsi 10 i 11 znaju da raspoređuju upis u ćelije sa najmanjim brojem upisa, ali ako se taj prostor ograniči raspodelom ssd diska na više particija, onda će se sistemska particija brže "potrošiti" jer se i najviše koristi. Zato i manji ssd diskovi imaju manji vek trajanja." šta mislite o ovome. Ima li nekog smisla ? https://www.bug.hr/promo/black-frida...mo-2424--36489 Uzet cu s ove stranice sta preporučuju komplet win i office key, skinuo sam instalaciju na usb. Ujutro ću prebaciti. Gledam kako sad dalje, gore na laptopu je neki krekirani windows kojeg bi pregazio sad na novo obrisao sve i stavio novi win 11 pro. Moram prvo maknuti stari os ili se on skupa s svim automtski pregazi, ili nekak samo pokrenem boot setup? laptop je matebook x pro. Ili moram napravit bootable usb, skinuo sam rufus i sad me traži da selectam Kliknem ovo boot.win? pa mi ponudi windows to go , a ne 11 pro . Ujutro ću odmorniji vidjet kak dalje |
![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Bullshit. Kreiraj particije kak hoces (preporuka OS+DATA) i bok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
tiki
|
Možeš skinuti i sa ofišl stranice: https://www.microsoft.com/software-download/windows11 Nemoj kupovati ključ dok ne instaliraš nanovo Windowse. Kad ih spojiš na net vidjet ćeš jesu li aktivirani ili nisu. Moguće da ih je netko aktivirao HWID metodom pa da ti to vrijedi i za novu instalaciju. U tom slučaju prst u uho i koristi tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#774 | |
Premium
|
Citiraj:
E da odlično, nisam na kraju uzimao windowse, nego je prepoznao sam. I sad nisam više siguran jel povukao key prek microsoft accounta, ili je od samog laptopa povukao key. On ima onu windows naljepnicu na poleđini, iako je lik rekao da su stavili neku krekiranu jer valjda nema win. Ne kuži se baš, a ni ja preveć. Di mogu vidjeti uopće otkud mi je povukao key? No bitno da radi sve, touchpad i touchscreen su proradili kad je povukao drivere kroz update. Sad office skidam i good to go. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#776 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#778 | |
Omicron Alpha resident
|
The EU will finally free Windows users from Bing Citiraj:
![]() |
![]() |
#779 |
Premium
|
Au bogati, dakle sa svim debloatanjem iso image za Win11 ide dolje na 4.8GB :/ Pa to stvarno nije normalno. A samo sam htio dobiti wim manji od 4GB da mogu staviti ISO na ventoi. Ali ne, neće da može. Win11 bloat je baked in, svaka im čast ![]() Kod desetke se recimo image od 5.8GB spustio na 3.8, što je vrlo korektno. Ali morali su ga malo pojačati, dodatne sadržaje ubaciti unutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako dobiješ toliki wim? Media Creator skida esd koji je nekih 3,7 GB, a cijeli iso image je 4,2 GB.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|