|
03.10.2024., 20:14 | #9457 |
Premium
Datum registracije: Mar 2020
|
|
03.10.2024., 21:40 | #9459 |
Premium
|
|
11.10.2024., 20:11 | #9460 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Na današnji dan prije 25 godina predstavljen je nvidia Geforce. https://wccftech.com/nvidia-geforce-...h-anniversary/ nvidia će podijeliti par bež retro kutija sa modernim hardverom unutra: |
16.10.2024., 11:48 | #9461 |
Premium
|
|
16.10.2024., 18:03 | #9462 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: dbL. 16.10.2024. u 18:19. |
16.10.2024., 22:56 | #9466 |
Premium
|
|
17.10.2024., 00:22 | #9467 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Cini mi se kao da bi se dalo to srediti, naravno uz mikroskop i tanki vrh lemilice Mozda se daju i sami pinovi naravnati nazad, ako koji i pukne popunit lemom. Ali da, vrlo pimplavo sa upitnim ishodom, ako pukne na samom ulazu u cip onda nema pomoci. Mozda ako se obrusi komad plastike pa nadostuka malo dublje, ali to je vec fakat long shot...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
17.10.2024., 09:50 | #9468 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Dok nisam oćoravio, išlo je to i bez mikroskopa, uz bocu rakije kraj lemilice... Doduše malo krupnije od MX-a kojeg bi danas zamjenio puhalicom, da baš žarko želim imati u vitrini ispravnu karticu. |
|
23.10.2024., 19:14 | #9469 |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
Evo i mene iz "mrtvih" ... kao što neki od vas već znaju, nisam više aktivan sa retro hardverom u zadnje vrijeme od kad mi je mama umrla krajem 8. mjeseca i uglavnom "čistim" stan osobnih stvari obzirom da je prodan. I dok više nemam planova za nove projekte, želio sam podijeliti jednu fotografiju vezanu upravo za retro hardver. Naime, toliko sam pričao o Adison konfi (konfama, tehnički) ali i jednom napomenuo kako je uz njega došao poklon - ručni sat. Što uostalom možete vidjeti i sami na ovom katalogu: Imao sam ga na stolu godinama, povlačio se simo-tamo, i trebalo mu je promijeniti bateriju ali i proširiti remen. Što sam napokon i napravio ... tako da svoju omiljenu konfu sad uvijek imam na ruci, kuda god otišao. Priznajte i sami ... imali smo uistinu svega i svačega u ovoj temi, ali nositi sat retro konfe na ruci je potpuno nova razina entuzijazma |
24.10.2024., 10:45 | #9471 |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
Hvala ti, kolega. Da, sat je zanimljiv... Naime, na poleđini piše da je vodootporan, ali ne i vodonepropustan, čime se sugerira da ga mogu namočiti dok recimo perem ruke ili se tuširam, ali ne i voditi na plivanje u bazen ili more. A baš ovo zadnje i JESAM napravio, i to više puta. Naime, u ono vrijeme sam redovito išao na godišnje odmore, i uredno išao na plažu sa satom. I to bih još pošteno zaronio na cca 2-3m dubine, a sat je uredno radio i nikad nije pustio ni kap vode unutra. Baš sam neki dan sve ovo rekao uraru koji mi ga je uredio, a čovjek me zgranuto pogledao i rekao "što da vam kažem, imali ste sreće..." Ali ne, ne mislim da je bila sreća u pitanju. Da je bilo jednom, dva puta onda možda da, ali ovo je bilo svaki dan kroz najmanje mjesec dana (katkad i dva), u razdoblju od 1999 do 2001. godine ... možda čak i kasnije. Naravno, obzirom na to koliko je star i koliko je puta rastavljan danas više ne bi pokušao takvu ludost, ali mu vjerojatno i dalje ništa ne bi bilo. Baš sam se jučer otuširao sa satom, bez ikakvih problema. Jedino sam primjetio da je ovaj "bakar" ili mjed (štogod) počelo tamniti kroz godine, a neki su dijelovi (tipke, recimo) kompletno oksidirale. By the way, ove "loptice" koje se vide unutar sata su nekad bile strateški postavljene na svaki sat, i napravljene su od fosfora pa lagano svijetle u mraku. Nažalost, kroz godine su se počele odvajati jedna po jedna, pa ih sad imam po cijelom staklu i brojčaniku i trebalo bi raskopati cijeli mehanizam da se to izvadi van što nije vrijedno truda. Inače, dolje na dnu (ispod "6" sati) nalazi se mala žarulja sa žarnom niti, koja se pali na jednu od tipki, pa je moguće vidjeti digitalni ekran i u potpunom mraku ... fora za nešto što je došlo besplatno, kao poklon uz komp. A uz sve navedeno ima i alarm za buđenje, štopericu kao i datum sa danom u tjednu (modovi prikazivanja se mogu mijenjati kroz lijevu tipku) Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 24.10.2024. u 10:52. |
27.10.2024., 10:56 | #9472 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Je li netko ovdje radio home made Free Mcboot za PS2? Pokusavam pa mi ne ide bas... |
01.11.2024., 00:23 | #9473 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Evo neki worthy projekt malo za pofriškat. Ovo je nakon inicijalnog brzinskog čišćenja, zgledo je ko da su miševi bili nutra Kolko god da je usran, čini se da sve dela. PII 450MHz, Asus TNT sa telkom. SCSI kontroler, disk i zip drive. Bez RAMa, POSTo je okej sa nekim testnim keksom, al trebo bi prekopat SD RAM zalihe za neš konkretno pa malo to sve skup dotjerat da liči na neš. Neke period correct krame bi isto trebo imat na stanju za kompletirat kaj fali i dodat par sitnica nutra. Bu još pojavljivanja konfe ak sve po planu prođe |
01.11.2024., 00:32 | #9474 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
01.11.2024., 11:29 | #9475 |
Premium
Datum registracije: Apr 2019
|
Ispravni ili za projekt? Atari još do sada nisam imao, samo čitao o njima, (Commodore junkie, eh...) A ovaj1040 je na popisu za djeda mraza, samo čekam snijeg da padne Falcon...on već zadire u Amiga teritorij, ako se ne varam... Daj poslikaj/napiši koju ako radi, neki mini review... |
01.11.2024., 12:18 | #9476 | |
Premium
|
Citiraj:
Falcon030 je zapravo trebao biti konkurencija IBM PC kompatibilnim racunalima, nisu imali nikakvu namjeru tuci se sa Amigom. Falcon030 je baziran na Motorola 68030 CPU, tako da je negdje u rangu intel i386. Inace, za Falcon040 su pripremali tzv. Microbox kuciste koje je kasnije preuzeo Sony za Playstation2. Ovaj moj Atari Falcon030 je dosao sa 4MB RAM i 60MB 2.5" ATA HDD, no nisam uspio upogoniti disk. Uspio sam ga spojiti na VGA monitor i uredno radi, no s obzirom da nemam nikakvu ideju kako se koristi, moram se prvo malo upoznati sa GUI. Al doslovno, nemam uopce ideju otkud da pocnem istrazivat ovo cudo, nemam pojma nista o nicem, nisam se ovako osjecao od prvog susreta DOSom. Bit ce ovo zanimljivo i uzbudljivo. Sto se tice 520STF i 1040STF, narucio sam si video kabel i SCART->HDMI adapter tako da cu ga kaciti na neki monitor ili TV pa cemo vidjet kako mi ide sa time.
01.11.2024., 13:33 | #9477 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
01.11.2024., 19:07 | #9478 | ||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Falcon C-lab mkII i Falcon C-lab mkX su neuhvatljivi. Prvi Falcon nije svakodnevni putnik namjernik, ali pojavi se na ebayu i Atari/Amiga forumima. Citiraj:
Falcon ima 8 kanalni 16-bit audio, CD red book frekvu sto (onboard) nije imalo niti jedno racunalo te godine, a da nije kostalo desetinu ili vise tisuce dolara. I jos vaznije od procesora, imao je MC56001 DSP koji bio san snova za A/V bransu. NeXt je godinu ranije, isto imao taj DSP, ali kostao je x puta vise. Atari je imao i Atari PC5 seriju PC racunala, mada to je bio zadnji dah icega, mozda si na to mislio pod konkurenciju? Kako su davno napisali u IT pressu vani: Sokol koji je prekasno doletio. Previse je kostao da bi nekoga motivirao od Amige. On je nasao mali zivot u audio dijelu, jer ga je Steinberg i C-Lab (Emagic) podrzavali, pa su kupili dovoljno Falcon kucista i napravili Falcon mkII i kasnije zasebno pizza kuciste (ala Indy) Falcon MkX. Bilo je i vanjske audio periferije sirom svjeta. Kolega Rodolphe je jedini u svijetu radio zadnje ubrzivac za njega. Mi smo se znali prepirati oko TT-a i Falcona, ali TT je bio meni najdrazi zadnji Atari. Falcona sam imao kratko, jednostavno je dosao (tada) u vremenu kad sam vec imao gomilu masina i tko bi se njima bavio. Falcon + njegov CT63 je valjda i danas najbrzi Atari. Osim (nisam pratio) ako se nije pojavilo neso drugo, ali dvojim da je itko i pomisljao investirati dalje. Bas gledam email iz 2006., kad mi je Rodolphe slao zadnji popis prodaje, jer je skupljao novce za daljnji razvoj. Citiraj:
|
||
01.11.2024., 19:37 | #9479 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
800 XL najsporiji kazetofon u svemiru. ZX/C64 najveca igra se ucitavala kao Ben Johnson naspram XL kazetofona. Ucitati igru na XL-u (kazetofon) je bila agonija, cekanje, cekanje, te onda shvatis da imas jos cekanja. Jednog 007 koji je bio u vise dijelova, predjes nivo, pa ucitavas, kod kolege smo imali upaljenog tjednima, de ne moramo sve iz pocetka ... |
01.11.2024., 19:42 | #9480 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ali, koliko sam shvatio iz tog videa, Atari je krenuo u fajt sa IBM PC... Tako barem veli Nostalgia Nerd u videu...
|
|